- Konu Sahibi civilenginar
-
Kiralar çok pahalı,gerçi İzmir'de yaşıyorsunmerhabalar hanımlar.
ben üniversite son sınıfta mühendislik okuyorum, İzmir'de yaşıyorum. nasipse temmuz-ağustos gibi mezun olacağım. yıllardır hep İstanbul'da yaşama hayalim var bunun için de hep planlar yapar, ailemi bu fikre alıştırırdım. zaten şehir dışında okuyorum yalnız yaşamayı seven, bilen biriyim. kendime bakmak konusunda bir tereddütüm yok aslında ama İstanbul korkutuyor. evet aşırı derecede orada yaşamak istiyorum, tek başıma sokaklarında gezip boğaz havası almak istiyorum.. bir yanım da korkuyor. büyük bir metropol olmasından, binbir türlü insan olmasından, dolandırılmaktan, hırsızlık yaşamaktan gibi gibi. iş başvurusu yapacağım alan İstanbul'da daha çok, bu konuda İzmir'e göre daha çok seçeneğim var.
soruma gelecek olursam yeni mezun biri İstanbul'da geçinebilir mi? hangi semtler diğerlerine göre iyidir, tek başıma yaşamaya uygundur? önce Bursa gibi bir şehirde başlayıp sonra mı İstanbul'a geçsem ya da hiç geçmesem hayalimi bırakıp İzmir'de mi başlasam? bu arada bir de nurtopu gibi kyk kredim olacak. yol gösterilmesine ihtiyacım vaar
takdir Allah'tan ancak inşaat mühendisiyim bu konuda sağlam yapılar tercih sebebim olacaktır.
Bir harf yanlis olmus yalniz,Izmitte yasamak,istanbulda gezmek olacaktiİstanbul büyük hayalleri olana zorunlu kalanı için gereksiz bir şehir.
Hayalini dene sonra pişman olma derim. Olmadı dönersin.
Bence en güzeli İzmir'de yaşamak İstanbul'da gezmek.
Gitmeye kadar verirsende korkma. Kötü her yerde kötü. Sen kendini bil yeter.
İş bulunca yaz buraya sana tavsiyede bulunuruz semt için.
yanii 1 ay önce 7 şiddetinde deprem yaşadık ne ne zaman olacak nasip işiTabiki öyledepreme evde yakalanacaginizinda garantizi yok belki çürük bir binada gittiğiniz dişçide kuoforde yakalanabilir siniz.. ben bu riski göze alamazdım
evet tam olarak bu kafadayım. evliliği ileride nasip olduğunda düşünüyorum, çocuk olursa İstanbul zor bir şehir ancak tek başımayken sanırım gidip deneyimlemek gerekiyor..Bence gidin.Her insanin henuz genc ve bekarken istanbul da yasamasi taraftariyim.Bakin evli iken ya da daha olgun yaslari yasarken istanbul cekilmez..Evet trafik evet kalabalik evet pahali vs ancak henuz cok gencken bu sorunlar insanin gozune gorunmez..Ankaraliyim su an da ankara da yasiyorum.Istanbula univ hemen sonra gittim iki yil da yasadim..Hem de hic param yokken..Arkadaslarla kac kisi ayni evi paylastik..Bazen calistik cogunlukla gezdik..Ancak benim orada yasama derdim yoktu.Biliyordum ki gecici bir sure orada olacaktim.Tabiki hayatimda yasadagim en çulsuz ama en en guzel gunlerdi..Simdi deseler ki istanbul da yasar misin? Hayir yasamam..Istanbulda yasamam icin yilbasi ikramiyesinin bana cikmasi lazim yani..Yani demem o ki henuz cok gencken gidin ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?