- 2 Ocak 2015
- 344
- 89
- 323
- Konu Sahibi mermaidsdiary
-
Peki bu süreçte saçınıza bişey uyguladınızmı 2 yılda,veya kullandığınız şampuan falan,bize tavsiyeniz neler.açma işlemi yaptınızmı mesela hiç, benim saçımda 3 kere açma işlemi yapıldı, siyahtan döndüm,ve sarı şuanda saçlarım 5 aydır boyamıyorum diplerim 6-7 cm civarında uzadı,boyuda omzumu geçiyor.Eki Görüntüle 1805584 bu boyda tabi benim saçım hem katlı hemde v kesim uçları, düz kesim olması için uzatmaya çalışıyorum,saçınıza bayıldım ayrıca maşallah, iyi uzamış 2 yılda,benim saçımın göğüs üstünde kalıyo,göğüsümün altına yani siznki kadar olması için 10 cm gerekiyor,önerileriniz neler bide kırıklarını almıyorum düzleştirici kullanıyorum çünkü saçım şekilsiz görünüyo mecburen kullanıyorum
Teşekkür ederim canım gayet güzel açıkladın,restorex bende kulanmıştım gayet güzel bi şampuanÖncelikle kusura bakma lütfen yeni görebildim.
Benim saçımın ön tarafları da seninkiyle aynı uzunlukta kat kesim ve dalgalı olduğu için arka tarafları o gördüğün hizada yalnızca. Ve benimkilerde çok kötü duruyor renk eşitsizliği var ve saçım çok hassas olduğu için boyamak istemiyorum yoksa hemen yanıyor, uçları kırılıyor en az 3-4 parmak kesmek zorunda kalıyorum sağlıkli uzaması için. Aynı zamanda fazla kabarık ve dalgalı buna rağmen kesinlikle düzleştirici, maşa gibi saçı yakan saç şekillendiriciler kullanmıyorum hatta eğer çok soğuk değilse kurutmuyorum bile.Eğer uzatmak istiyorsan sende saç şekillendirici kullanmamalısın yoksa hem uzaması yavaşlıycak hem de koparak dökülme, kırılma, incelme yaşayacağın için mecburen sürekli kestirmek zorunda kalacaksın upuzun saçlarıma bunun için ve boya yüzünden kıymıştım bende.
Bu süreçte saçıma ek olarak bi dönem sinemaki kürü kullandım ama pek işe yaramadı saçımda. Bunun ardından içinde yağlar olan bi karışım yapmıştım kafama göre ve saçlarıma iyi geldi ama çok uğraştırdığı için 8 ay sonrasında bıraktım kendi haline. Bi ara da kaynak taktırdım ama çok pişman oldum saçlarım çok kırıldı, yıprandı ve çok döküldü.
Saçıma hiç açıcı kullanılmadı ama kızıl gibi sinir bozucu bir renk yüzünden 1 hafta aralıklarla iki kez siyaha boyadım bunun ardından diplerine bi kez daha sürdüm ve saçım mahvoldu. Boyanın etkisi tekrar boyanmadığında, gerekli bakımlar yapıldıģında zamanla geçiyor bende de geçti ama boyadan sonra saç inanılmaz yıpranıyor ve ilk bi kaç gün boyanın geçebilmesi için saç aşındığından oksijen bile zarar veriyormuş saça. Yani uzun bir bakim ve sabır istiyor.
2 yılda bir çok şampuan denedim yaklaşık 1 yıl tamamen doğal şampuanlar kullandım ama zaten şekilsiz olan saçımı tiftik keçisi tüylerine döndermekten başka bir sey yapmadı doğal şampuanlar. Restorex den memnun kaldım son olarak ve içine yağ, vitamin döküp kullanıyorum.
Kısa ve öz olarak tavsiyem en azından saçını bir süre rahat bırakman yönünde eğer dip boya çıkınca kötü durur diyorsan saçını YANMAYACAKSA son kez kendi rengine boyayıp bırak renk eşitsizliği olacak muhtemelen ama uzun süre buna katlanmak gerekiyor. Saçların elbette kötü görünecek bi dönem ama zamanla uzadıkça doğal yöntemlerle ısısız şekil verebilcez ve boya çoktan akmış olacak onun için sık biraz dişini ve saçına uygun bakımı bulup onu uygula. :)
Kusura bakma uzun ve karışık oldu gibi ama istedigin kadar soru sorabilirsin anlatamadiysam. Yardımcı olabilmişimdir umarım.
Canım saçların mükemmel duruyo maşallah boşuna kafana takıyosun,gayet güzel sana tavsiyem şu şekilde bi tişört giy resimlerini öyle çekEki Görüntüle 1807779
Saçımın görünümünde hala bir değişim yok ne yazık ki.
Sadece boya iyice aktı ve fotoğrafta düz siyah gibi dursa da renk eşitsizliği arttı daha kötü durmaya başladı.
Sadece 1.5 cm uzadı 44 gündeve o uzama da belirgin değil görüldüğü gibi. Bir de 8 aydır kestirmediğim için kestirmem de gerekiyor. Cesaret edebilirsem 8 ay sonrasında gitcem kuaföre kat olduğu için kendim kesmem zor oluyor. Olumlu olaraksa saçım yumuşacık o sertlik gitti ve daha canlı kırıklara rağmen.
Bugün yeter bu kadar ferahladığı saçımın dedim ve yağ bakımına başladım. Fotoğrafta bakım sonrası çekildi. Rapunzel gibi olunca da fotoğraf atabilirim inşallah.
bu yanlışlıkla oldu kusura bakmayınCanım saçların mükemmel duruyo maşallah boşuna kafana takıyosun,gayet güzel sana tavsiyem şu şekilde bi tişört giy resimlerini öyle çekEki Görüntüle 1808424 ve o çizgiye tarih at fotoğrafla bunu aydan aya yap uzadığını o zaman fark ediceksin,düz tişörtte anlaşılmıyor.herkez bu taktiği uyguluyor sende yap,fotoları dik durarak aynaya arkanı dönerek çek
Canım saçların mükemmel duruyo maşallah boşuna kafana takıyosun,gayet güzel sana tavsiyem şu şekilde bi tişört giy resimlerini öyle çekEki Görüntüle 1808424 ve o çizgiye tarih at fotoğrafla bunu aydan aya yap uzadığını o zaman fark ediceksin,düz tişörtte anlaşılmıyor.herkez bu taktiği uyguluyor sende yap
Canım saçların mükemmel duruyo maşallah boşuna kafana takıyosun,gayet güzel sana tavsiyem şu şekilde bi tişört giy resimlerini öyle çekEki Görüntüle 1808424 ve o çizgiye tarih at fotoğrafla bunu aydan aya yap uzadığını o zaman fark ediceksin,düz tişörtte anlaşılmıyor.herkez bu taktiği uyguluyor sende yap
valla bu yöntem süpermişşş
Ben de böyle yapacağım.üzerine tarih falan atacağım oh be,anlamıyordum uzayıp uzamadığını
ben de şişkoyum olsunEvet güzel bi yöntem :) benim gibi şişko olmayanların işine daha çok yarıycaktır tabi
ben de şişkoyum olsunzayıflayınca daha net görürüz haklısıın
ben hareketsizlikten kilo aldığım için spor odaklıyım daha çok.kilo almana ne sebep oluyorsa vermen için de ona yoğunlaşman lazım.yoğun spor yapıyor musun?İnşallah inşallah :) ben pazartesi tiroid için gitcem doktora. Saçla birlikte basladım diyete ama gitmiyor 2 kilo gitti sadece. Sen diyet yapıyor musun?
Kilom nedeniyle nefes problemleri yaşıyorum. :) Önce vermem gereken 5 kilo var daha sonrasında zumba-pilates e gitmeyi düşünüyorum. Ben ilaç kullanımı nedeniyle halsiz düstum hareketsiz kaldım, durmadan yemek yiyip uyumaya başladım onun icin kısa sürede ciddi anlamda kilo aldım. :)ben hareketsizlikten kilo aldığım için spor odaklıyım daha çok.kilo almana ne sebep oluyorsa vermen için de ona yoğunlaşman lazım.yoğun spor yapıyor musun?
yürüyüş inanılmaz kilo verdiyor canım o 5 kiloyu yürüyüş yaparak vermeni tavsiye ederim:)Kilom nedeniyle nefes problemleri yaşıyorum. :) Önce vermem gereken 5 kilo var daha sonrasında zumba-pilates e gitmeyi düşünüyorum. Ben ilaç kullanımı nedeniyle halsiz düstum hareketsiz kaldım, durmadan yemek yiyip uyumaya başladım onun icin kısa sürede ciddi anlamda kilo aldım. :)
yürüyüş inanılmaz kilo verdiyor canım o 5 kiloyu yürüyüş yaparak vermeni tavsiye ederim:)
bence kestirme ya.gerçi çoktan gitmişsindir belki ama.ben 6 ayda bir kestirme taraftarıyım saç uzatanlar insanlar için.fitblack saç kestirmeye gitcem az sonra korka korka. :) 2 cm de gitse huzursuz olcam ama hayırlısı.
8 ay oldu ben kestirmeyeli canım. :) Hep kestircem diyip cesaret edemedim ama artık iyice kırılmıştı. Yoksa benimde kuaför fobim var gidemiyorum. Hoş kuaföre kalsa 4 parmak kesecekti de özellikle uyardım 2 cmden fazla kesilmiycek şeklinde. Yine de bi huzursuzum hala. :/bence kestirme ya.gerçi çoktan gitmişsindir belki ama.ben 6 ayda bir kestirme taraftarıyım saç uzatanlar insanlar için.
saçlarımızın şekli çok benziyor.ben dümdüz yapmak istiyorum katlardan kurtulmak ama uzamadı bir türlü.8 ay oldu ben kestirmeyeli canım. :) Hep kestircem diyip cesaret edemedim ama artık iyice kırılmıştı. Yoksa benimde kuaför fobim var gidemiyorum. Hoş kuaföre kalsa 4 parmak kesecekti de özellikle uyardım 2 cmden fazla kesilmiycek şeklinde. Yine de bi huzursuzum hala. :/
Sağ taraftaki kesimden önce soldaki sonrası kabarık dalgalaninca iyice kısalcak.
Eki Görüntüle 1811183
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?