Yurtdisindayim global bir ilac sirketinde ekip lideriyim. Biz basvuru sistemimizde hicbir ayrimciliga maruz kalmamalari icin ozel olarak CVlerinden fotograf, medeni durum gibi bilgileri cikarmalarini rica ediyoruz. Ben ikinci ve ucuncu mulakatlari yapiyorum, cogu zaman HR'in yonlendirdigi kisinin cinsiyetini bilmem mulakat oncesinde isimden cikaramadiysam.
2 seneye kadar annelik izni kullanan adaylari mesleki yeterliligi varsa bir sonraki asamaya geciriyorum. 2 seneden daha fazla annelik izni kullananlarda sorun oluyor sadece o da alanim geregi 4-5 sene ise ara vermis biri malesef cok dinamik bir alanda calistigimiz icin yeniliklerden geri kalmis oluyor. Bu noktada yeni mezun bile daha guncel bilgilere sahip oluyor.
Ayrica ilk ve tek ciddi yazili uyarimi, yeni baslayan bir kadin calisanimiza sert davranan bir erkek calisana verdim. Kurum ici zorunlu ofke kontrolu egitimi ve danismanlik aldi. Bundan sonraki tek bir hatasinda da cikisini veririm, ekibimde en son gormek isteyecegim herhangi bir kisiye karsi yapilan diskriminasyon. Ki oldukca farkli milletlerden, cinsiyetten ve yas gruplarindan olusan dinamik bir ekibim var.
Kisaca bu bahsettiginiz 'isveren' profili, gelismesini tamamlayamamis ulkelerde gecerli. Global is dunyasinda bu yok. Ki ben ilac sirketindeyim, bilenler ilac sirketlerindeki islerin hizini, acimasizligini, kurtlar sofrasi oldugunu bilir. Ama bu sadece is konusunda boyledir, kisisellestirilmez.