• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni bir çalışan

39 cok ileri bi yas degil ki ya, hızlanır.
Benim de hic bilgisayarla isim olmadi gibi. Isimin %3ü falan bilgisayardi, ben de cok yavas kullanirim.
Ama simdi yogun kullanmam gereken bi ise girsem hizlanirim. Hic bilmeyen biri olsa neyse de, hız zamanla olusur.

39 cok ileri bi yas degil ki ya, hızlanır.
Benim de hic bilgisayarla isim olmadi gibi. Isimin %3ü falan bilgisayardi, ben de cok yavas kullanirim.
Ama simdi yogun kullanmam gereken bi ise girsem hizlanirim. Hic bilmeyen biri olsa neyse de, hız zamanla olusur.
Teşekkür ederim fikriniz için 🤗

Ağır klavye kullanıyor diye eleman beğenilmiyor yanlış anlamadım ben değil mi, sistemi kullanmayı öğrendi, aklı beyni yerinde ama ağır kullanıyor, etmeyin allah aşkına ya, o iş ekmek o insan için, böyle kusur mu bulunur
Ben de bu sabah sizi düsünmüstüm.Uzun süredir rastlamadim ayrildi mi forumdan diye:)

Eğer işi çok iyi biliyor ya da çok hızlı öğreniyorsa, bilgisayar konusunu da siz izne çıkmadan çözer. Eleman yetiştirmek böyle birşey ne yazık ki; bazen yeni mezun, bazen de tecrübeli ama o alanda deneyimsiz kişileri yetiştirmek için emek gerek.

Eğer işi çok iyi biliyor ya da çok hızlı öğreniyorsa, bilgisayar konusunu da siz izne çıkmadan çözer. Eleman yetiştirmek böyle birşey ne yazık ki; bazen yeni mezun, bazen de tecrübeli ama o alanda deneyimsiz kişileri yetiştirmek için emek gerek.
İşi çok iyi bilmiyor ama biliyor öğreniyor da o konuda güveniyorum bocalıyor ama telafi ediyor umarım klavye işini de atlatırız

ayrıca sız suan calısan gozuuyle dusunuyorsunuz evlenecez, doguracaz, bilmem ne diye kadınları ıse almıyorlar faln dıyorsunuz da. bır de pencereyı degısıtırıp ısletmecı yonetıcı gozuyle bakmanızı onerırım kızlar. kadını ıse alıyorsun, nısanı, sozu, evlenmesı, doğumu.., dogumu oluyor cocuguun hastalıkları. vs... ısletmecı ıcın gercekten cok zor, sıkıntı.maalesef bu duzen böyle. :110:
Tamam işletmeci açısından böyle diyelim ama erkekler çocuk doğuramıyor diye kadınların asla çalışmaması lazım bu mantıkla.
Bakın asıl çalışan çocuklu kadınlara sıkıntı iş hayatı. 1 seneyi geçti pandemi var,okullar bir açılıp bir kapandı,insanlar perişan oldu çocuğu nereye bırakacağım da işe gideceğim diye.
Öncesinde de durum pek farklı değildi,çocuğu hastalansa izin alamaz,aklı evde kalarak çalışır.
Yazık değil mi kadinlara ya.
Sanki tek taraflı evleniyor,nişanlanıyor,kendi kendine çocuk doğuruyorlarmis gibi yazmışsınız.
Konu sahibi konuya yorumum,gerçekten işe ihtiyacı olan biriyse elemanınız bence öğrenir,ben işyerimizde de eleman alırken hep işe ihtiyacı olan birilerini arıyorum zira cidden çok sıkıntı yaşadık. Biraz para kazanınca çekip giden çok oluyor ki kimsenin primini maaşını ödememezlik yapmadık. Reklam veriyoruz biz, adam portföyümüzü çalıp gidiyor kendim satarım diyerek. Benim reklam için para ödeyip bulduğum müşteriyi çalıyor. İşe ihtiyacı olan insan gerçekten emek veriyor,sizde onu memnun ederseniz kolay kolay gitmiyor. Ha tabi ki insanız,hastalık olur ,başka sebepler olur yollarımız ayrılabilir ama iyi ayrılabileceğimiz (helalleşerek)insanlarla çalısmayı hedefliyoruz. Işi gerekirse öğretiyoruz zaten,her türlü desteği sağlıyoruz. 4-5 ay güzel süre,bence istekli biriyse öğrenir,hızlanır. Tabi ki deneme sürecinde gözlemleyin bakın,ona göre değerlendirirsiniz ama kimse size garanti veremez bırakıp gitmeyecegine,insanız yani ölüm var en bariz olan. Herşey olabilir,güvenilir biriyse ,işini kendi işi olarak benimseyip o şekilde ilerliyorsa bence bir şansı hakediyor.

Evet 30 yaşındasın 3 yıllık evlisin ama çocuğun yok.
İşe başlarsan hemen doğurur musun ?
Baskıya bakar mısın ya aşağılanma yani bu.
Kadınların iş hayatındaki yeri işte.

Halbuki buralara gelmek için kendimi yırttım ben.
Bunu bana da yaptılar. Çocugun yok evlisin. Neden yok yapmayı düşünüyor musun. Eğer düşünüyorsan çalışamayız dediler. Neticede calisamadık da
.. ben alıştım yadirgamiyorum artik

Bunu bana da yaptılar. Çocugun yok evlisin. Neden yok yapmayı düşünüyor musun. Eğer düşünüyorsan çalışamayız dediler. Neticede calisamadık da
.. ben alıştım yadirgamiyorum artik

Ben şimdi işyerimden sıkıntılı olduğum halde ayrılamıyorum işte.
Biliyorum çünkü karşıma gelecek.

Benim evde kalmam imkansız be yavrum :/

Ben şimdi işyerimden sıkıntılı olduğum halde ayrılamıyorum işte.
Biliyorum çünkü karşıma gelecek.

Benim evde kalmam imkansız be yavrum :/
Evden çalışıyorum iste. Kendi ürünümü yapip instagramdan satıyorum. Çok büyük kazanmiyorum ama kendime her istediğimi alıyorum. Eve de katkım oluyor. Bi de tatil için birikim yapiyorum
Allaha şükür. Ne yapalım. Hayat kadınla erkeğe adil davranmıyor. Hayat bile erkekleri kayırıyor. Bu ortamda biz kadınlar tutunmaya çalışıyoruz 🙄

Öğrenilmeyecek ne var ki anlamadım ben, yaptığınız işi çok mu büyütüyorsunuz acaba doğal olarak? Sonuçta yazılım yapmayacak ileri istatistik data analizi falan da yok.. öğrenir belirli bir sürede istekliyse. Ama siz kadını hep kafaya takacaksanız şimdiden ayrılın

Evden çalışıyorum iste. Kendi ürünümü yapip instagramdan satıyorum. Çok büyük kazanmiyorum ama kendime her istediğimi alıyorum. Eve de katkım oluyor. Bi de tatil için birikim yapiyorum
Allaha şükür. Ne yapalım. Hayat kadınla erkeğe adil davranmıyor. Hayat bile erkekleri kayırıyor. Bu ortamda biz kadınlar tutunmaya çalışıyoruz 🙄

Aslında evden çalışmak daha iyi ama ben yıllardır muhasebe içindeyim artık yolum bu.
Ruhsatı alana kadar biraz daha sıkılacağım ondan sonrası da var tabi daha bitmiyor.
Hayat kadınlara adil değil cidden bize fazla yorucu.
Isler, evin işi bu ara delireceğim ben yani, çocuk, doğum, kilo vs aklına ne geliyorsa hepsi kadınlara zor 😞
Çok yorgunum çok

Bilgisayar kullanmayı bilmiyor değilmiş, yavaşmış. Bu da zamanla en aZından kısa vadede kazanabileceği bir özellik değil.
Bende çalıştığım iş yerinde işe alımları yapıyorum. Deneme süreci 2 ay ama ben çoğunlukla 1 hafta içinde karşımdakinin potansiyeli çözüyorum. Yol yakınken ayırmak en güzeli.
Ofis işi için 40 geç bir yaş değil. Aksine bilgisayar hayatımızın son 20 senesinde var. Sorumluluk sahibi olmayan genç birini almayın. Seçerken ihtiyacı olmasına dikkat edin. Bir de ulaşım önemli. Ulaşım sıkıntısı çekmeyecek birini alın. O kadar işsiz var ki. Ben kışın aşçı ilanı verdim. Yemin ediyorum 180 kişi başvurdu.

Sordum iyi ama çok hızlı değilim dedi 1 hafta deneyelim dedim tabi ki 🤷🏻‍♀️
Şöyle düşünün.artık herkeste cep tel var ve bilgisayara pek ihtiyaç olmuyor. . (Tabi iş dışında) mesela bende eskiden çok iyi bilgisayar kullanırdım.programları bilirdim ama yıllardır bilgisayarda işim olmuyor ve haliyle unuttum.ama bilgim sıfırda değil..eminim bu bayan da hayatının bir bölümünde bilgisayar kullanmıştır ve aşinalığı vardır....sizde destek olursanız yapar

Arkadaşlar merhaba konum dertten sayılmaz belki ama benim kafama çok takılıyor bu arada konuyu yanlış yere açmış olabilirim affola…

Ben işyerinde tek çalışan bir kadınım ön muhasebe ve sekreterliğine baktığım bir işyeri var bu işi bilen birisi ancak aynı firmanın (kurumsalız) farklı bir noktasında çalışan kişi olabilir ki öyle bir kişiyi de işi öğrendiği için kimse işten çıkarmaz yani her gelen öğrenmek zorunda kalacak…

Malum durumumdan dolayı işten ayrılacağım için yerime birini bulma işi bana düştü İŞKUR aracılığı ile 39 yaşında bir ablamızı buldum konuştuk kabul ettim ancak farkediyorum ki bilgisayar kullanımı yavaş ve işimizin %50 kısmı bilgisayar ancak kalan %50 olan beyin ve el becerisi gayet güzel hızlı öğreniyor ama bilgisayar konusunu kafama çok takıyorum sizce zamanla alışır mı şuan 1 haftalık deneme sürecindeyiz yine iyi kötü öğrendi ama hala İŞKUR dan o kadar çok telefon alıyorum ki ister istemez içinde kim bilir kaç tane iyi bilgisayar kullanan vardır diyorum…

Yani ne yapacağım bilmiyorum sizce iyi olmadığını ilerleyemeyeceğimizi söylemeli miyim yoksa öğrenir mi önünde benimle beraber geçireceği 4-5 ay kadar bir süre var geliştirir mi kendini ? İstek görüyorum ama istekle olur mu bilmiyorum …
Sakin isten filan cikarmayin kadini yazik.. ekmek parasi.. ben olsam vicdanim sizlardi.. el becerisi varmis zaten 4 5 ayda ohoooo alisir bile.. istekli demissiniz demekki motivasyonu var kadincagizin.. baskasini aramaniza bile gerek yok.. sonucta 1 haftada bir insan ne ogrenebilirki..

Arkadaşlar merhaba konum dertten sayılmaz belki ama benim kafama çok takılıyor bu arada konuyu yanlış yere açmış olabilirim affola…

Ben işyerinde tek çalışan bir kadınım ön muhasebe ve sekreterliğine baktığım bir işyeri var bu işi bilen birisi ancak aynı firmanın (kurumsalız) farklı bir noktasında çalışan kişi olabilir ki öyle bir kişiyi de işi öğrendiği için kimse işten çıkarmaz yani her gelen öğrenmek zorunda kalacak…

Malum durumumdan dolayı işten ayrılacağım için yerime birini bulma işi bana düştü İŞKUR aracılığı ile 39 yaşında bir ablamızı buldum konuştuk kabul ettim ancak farkediyorum ki bilgisayar kullanımı yavaş ve işimizin %50 kısmı bilgisayar ancak kalan %50 olan beyin ve el becerisi gayet güzel hızlı öğreniyor ama bilgisayar konusunu kafama çok takıyorum sizce zamanla alışır mı şuan 1 haftalık deneme sürecindeyiz yine iyi kötü öğrendi ama hala İŞKUR dan o kadar çok telefon alıyorum ki ister istemez içinde kim bilir kaç tane iyi bilgisayar kullanan vardır diyorum…

Yani ne yapacağım bilmiyorum sizce iyi olmadığını ilerleyemeyeceğimizi söylemeli miyim yoksa öğrenir mi önünde benimle beraber geçireceği 4-5 ay kadar bir süre var geliştirir mi kendini ? İstek görüyorum ama istekle olur mu bilmiyor

Yani ne yapacağım bilmiyorum sizce iyi olmadığını ilerleyemeyeceğimizi söylemeli miyim yoksa öğrenir mi önünde benimle beraber geçireceği 4-5 ay kadar bir süre var geliştirir mi kendini ? İstek görüyorum ama istekle olur mu bilmiyorum …
Yeni olduğu için hata yapmaktan korkuyordur.1 hafta çok kısa bir süre karar vermek için.1 aya kalmaz açılır o.Ben de muhasebe mezunuyum ama hiç mesleğimi yapamadim.Daha doğrusu kimse işi öğretmek istemedi.Ben de farklı alanlarda çalışmak zorunda kaldım.Genellikle tecrübeli kişiler,tecrübesiz insanlara işi öğretmek istemiyorlar.Ya külfet olarak görüyorlar ya da öğrettikleri kişi işini elinden alır diye korkuyorlar.Ben işveren olsaydim sadece bilgi ve tecrübesine bakmazdım.Ahlak ve iş disiplinine de bakardım.İşi gözü kapalı yapan ama karakter olarak kötü,dedikodu yapıp iş ortamını karıştıran,kıskanç ve bencil insanlarla çalışmak istemezdim.Bence biraz daha şans verin.Eger öğrenme potansiyeli varsa karakter olarakta iyi ve saygılı biriyse maksimum 1 aya kalmaz işi kapar.

Back
X