• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni bir hayat nasıl kurulur

Sheldon_Cooper

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2018
1.192
858
123
27
Kusura bakmayın başlığı biraz abartı yazdım ama neyse ^^
Çok berbat bir üç yıl geçirdim. Korkunç ötesi nevrotik ataklarla hatta psikotik ataklarla boğuştum intihar noktasına defalarca geldim. Psikolojik tedavi süreçleri çekilen sıkıntılar vs vs derken hâlâ atlatabilmiş değilim de ama eskiye göre toparladım neyse ki. Mental sağlık sorunları ve çeşitli farklı sebeplerden dolayı okulu bıraktım, dışarı çıkamadığım için arkadaşlarımı kaybettim, daha doğrusu ister istemez mesafe oldu. Şu an yaşadığım yerde 1-2 arkadaşım var sadece. Okulu bıraktığım için sosyal çevrem kalmadı. Ara ara çalışmaya başladım freelance (İngilizce yazılmasına gıcık olanlar için evden veya nereden isterseniz oradan hizmet sunmak) olarak, az biraz para kazanabilmek ve farklı planlarıma zaman ayırabilmek için.
Neyse uzun uzun anlatsam destan olur ama zaten asıl konu bu değil.
Yani kısacası şu anda yeni bir hayat kurmaya ihtiyacım var. Bu sorunları geride bırakıp başka bir hayata yelken açmak istiyorum artık:)) Çünkü daha fazla kendimi hapsetmenin hiçbir faydası yok. Öncelikle çevre edinmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim kurslar etkinlikler ya da başka şeyler aracılığıyla mı ? Bugüne kadar hep dar ve kendi halinde bir çevrem oldu ama zaman geçirecek arkadaş olacak birilerini bulmakta hiç sıkıntı çekmemiştim. O yüzden ne yapacağımı pek bilmiyorum, burada güzel fikirler çıkabildiği için yazmak istedim. Okulu bırakınca çok rahatladım ama aynı zamanda da boşluğa düştüm.

Öncelikle eğitimine devam et
Part time bir iş bul okurken
Bunlar hem kafanı dağıtır hem de geleceğini daha kolay inşa edersin
Sonra neye ilgin varsa dans olur spor olur tiyatro olur vs
İlgi alanına göre kursa gidersin
Hafta sonu günlük turlara katılırsın
Çevren oluşur zamanla

Öncelikle eğitimine devam et
Part time bir iş bul okurken
Bunlar hem kafanı dağıtır hem de geleceğini daha kolay inşa edersin
Sonra neye ilgin varsa dans olur spor olur tiyatro olur vs
İlgi alanına göre kursa gidersin
Hafta sonu günlük turlara katılırsın
Çevren oluşur zamanla
Okulu bıraktım artık bir daha okusam bile yeniden sınava girmem gerekir
Ama kursa gitmek iyi bir fikir. Sadece orada kendi yaş grubumdan insanlar bulup bulamayacağımı bilmiyorum bir de arkadaş edinilebilir mi buralardan ? Okul ve iş dışında insanlar nasıl sosyalleşiyor

Okulu bıraktım artık bir daha okusam bile yeniden sınava girmem gerekir
Ama kursa gitmek iyi bir fikir. Sadece orada kendi yaş grubumdan insanlar bulup bulamayacağımı bilmiyorum bir de arkadaş edinilebilir mi buralardan ? Okul ve iş dışında insanlar nasıl sosyalleşiyor
Kurslarla ya da komşularla veya akrabaları işe iletişimi arttırıp sosyalleşiyor
Tabi ki bulutsun

Sınav başarınız nasıldı? Üniversiteye yeniden girme isteğiniz var mı? Sevdiğiniz bir bolume girseniz ilgi alanları sizinkine benzeyen yaşıt olmasa da akranlarınız sayılacak insanlarla bir araya gelebilirsiniz. Sorulara cevabınız hayırsa kurslarda da arkadaş bulursunuz tabii ki. Hele vakit varsa birden fazla kursa gidebilirsiniz mesela... Bunun yanında size asıl önerim bulabilirseniz bir psikodrama grubuna katılmanız olur. Kendinizi rahatça açabildiğiniz ve ne konuşulursa konuşulsun orada kalacağını bildiğiniz güvenli bir ortamda grubun enerjisi iyileştirici olabiliyor.

Back
X