- 14 Ekim 2014
- 3.265
- 3.578
- 168
- Konu Sahibi Dilrubaaaa
-
Erkek arkadaşım büro yönetimi okuyor, yığınla dersini görüyor bunların çok kolay birşey değil ama stres yapmayın, sizin kendinizden emin ve özgüvenli olmanız gerekiyor ki çıkacak stres ve sorunları yönetebilin. Kendinize inanırsanız herşyi başarırsınız. Ancak erkek arkadaşınla ortak bir işe girmenden yana biraz tereddüt etmedim değil. Ya ayrılırsanız ne olacak orayı da düşündünüz mü ? Ben kocamla dahi ortak işe girmezdim sanırım.. Büyük cesaret örneği göstermişsiniz inşallah sorun yaşamazsınız..Merhaba kk üyeleri... Eski konularımdan hatırlarsınız belki beni. Her ne kadar kızmış olsanız da... 5 yıllık bir ilişkim olduğundan bahsetmiştim.. Konuya gireyim. Erkek arkadaşımla bir iş yeri açtık. Firma benim üzerime. 1 2 de çalışan aldık... (bağladıkları iş kadar ücret alacaklar)
Tabi bu yaşta bu benim için büyük bir sorumluluk. Liseden öğretmenlerim duyunca çok sevindiler müdür bile tebrik etti. Bölümümün gözde öğrencilerindendim.. İlk defa okulumuzdan böyle bir öğrenci çıkıyor okuyamadın diye üzülme bak kendi işin var okuyan bir çok kişinin böyle fırsatı olmuyor diyorlar. Tabi bu yaşta iş sahibi olmak çok güzel ama idare edebilir miyim bilmiyorum. Korkularım var..
Sizce neler yapabilirim? Nasıl davranmam gerekiyor. Hiç bir fikrim yok.. Ailem öğretmenlerim herkes çok sevindi. Ama kimse bir akıl vermedi. Bu ofisi ayakta tutmak için neler yapabilirim? 2 aydır erkek arkadaşımla dışarıdan iş yapıyoruz. İki ayda ortalama 10.000 TL' lik iş yapmışız. Ama şimdi daha da iyi olması gerek.. Ofisin adını duyurabilmemiz gerek. Müşteri bulmamız gerek.. Acaba önerileriniz olur mu benim için? Teşekkür ederim yorumlarınız için.
Bu tür işlerde referans ve çevre çok önemlidir.
Yani daha önce sektörde bir yerde çalışıp da tanıdığın yerler olması lazım.
Şimdi hiç tanımadığın firmalara gidip de teklif verme süreci zor ve yıpratıcı olabilir.
Siz de şöyle çalışın misal bir siteyi 500 yapıyor iseniz ön ödemeli çalışın önce paranın yarısını yatırsınlar sonra geri kalanını yatırsınlar önce iş sonra para diyene sakın yapmayın aslında bu sektörde normalde önce bankaya para yatar sonra iş teslim edilir ve dolar üzerine olur,başkası 500 yapıyorsa onlar genelde ücretsiz tasarım falan kullanıyorlar ücretli kullanmıyorlar ve trafikleri çok sıkışık oluyor herşeyi bir sunucuya sıkıştırıyorlar.Aynen ama anlamıyorlar ki 500 tlye yapılan iş ile 1000 tlye yapılan iş bir değil. Başkası 500' e yapıyor diyorlar. Ama onlar genelde işi yapar paraları alır kaybolurlar. Oysa ki biz sürekli destek veriyoruz.. İşimizin arkasında duruyoruz.
Bu da zamanla olacaktır kesinlikle.Erkek arkadaşım 7 yıldır bu piyasada. Çevresi çok geniş. Bende daha önce 1 yıl çalıştım farklı bir şirkette.. Referansımız bayağı var. Onlar müşteri yolluyor bazen.. Aslında bizim amacımız yabancılara ulaşmak. Tanımadığımız insanlarla tanışıp onlarla iş yapmak.
Erkek arkadaşım büro yönetimi okuyor, yığınla dersini görüyor bunların çok kolay birşey değil ama stres yapmayın, sizin kendinizden emin ve özgüvenli olmanız gerekiyor ki çıkacak stres ve sorunları yönetebilin. Kendinize inanırsanız herşyi başarırsınız. Ancak erkek arkadaşınla ortak bir işe girmenden yana biraz tereddüt etmedim değil. Ya ayrılırsanız ne olacak orayı da düşündünüz mü ? Ben kocamla dahi ortak işe girmezdim sanırım.. Büyük cesaret örneği göstermişsiniz inşallah sorun yaşamazsınız..
Siz de şöyle çalışın misal bir siteyi 500 yapıyor iseniz ön ödemeli çalışın önce paranın yarısını yatırsınlar sonra geri kalanını yatırsınlar önce iş sonra para diyene sakın yapmayın aslında bu sektörde normalde önce bankaya para yatar sonra iş teslim edilir ve dolar üzerine olur,başkası 500 yapıyorsa onlar genelde ücretsiz tasarım falan kullanıyorlar ücretli kullanmıyorlar ve trafikleri çok sıkışık oluyor herşeyi bir sunucuya sıkıştırıyorlar.
Bu da zamanla olacaktır kesinlikle.
Teklif hazırlayıp firma ziyaretleri yapabilirsiniz.
Ama ondan önce biraz profesyonel bir çizgi çizin ki insanlar ciddiye alsın sizi.
Hayırlısı olsun,Allah utandırmasın.Merhaba kk üyeleri... Eski konularımdan hatırlarsınız belki beni. Her ne kadar kızmış olsanız da... 5 yıllık bir ilişkim olduğundan bahsetmiştim.. Konuya gireyim. Erkek arkadaşımla bir iş yeri açtık. Firma benim üzerime. 1 2 de çalışan aldık... (bağladıkları iş kadar ücret alacaklar)
Tabi bu yaşta bu benim için büyük bir sorumluluk. Liseden öğretmenlerim duyunca çok sevindiler müdür bile tebrik etti. Bölümümün gözde öğrencilerindendim.. İlk defa okulumuzdan böyle bir öğrenci çıkıyor okuyamadın diye üzülme bak kendi işin var okuyan bir çok kişinin böyle fırsatı olmuyor diyorlar. Tabi bu yaşta iş sahibi olmak çok güzel ama idare edebilir miyim bilmiyorum. Korkularım var..
Sizce neler yapabilirim? Nasıl davranmam gerekiyor. Hiç bir fikrim yok.. Ailem öğretmenlerim herkes çok sevindi. Ama kimse bir akıl vermedi. Bu ofisi ayakta tutmak için neler yapabilirim? 2 aydır erkek arkadaşımla dışarıdan iş yapıyoruz. İki ayda ortalama 10.000 TL' lik iş yapmışız. Ama şimdi daha da iyi olması gerek.. Ofisin adını duyurabilmemiz gerek. Müşteri bulmamız gerek.. Acaba önerileriniz olur mu benim için? Teşekkür ederim yorumlarınız için.
freelancer.com , projekurdu.com ,uzmankirala.com tarzı sitelerde özellikle web tasarım konusunda boooll bol iş var kendinizi tanıtırsınız ben de her yerden iş bulmayı reklam yapmayı denedim bloga kadar herşey açtım el ilanları bastırın ve özellikle yerel gazetelere ilan verin inanın çok fazla müşteri bulur ve adınızı duyurursunuz bu arada hayırlı olsunMerhaba kk üyeleri... Eski konularımdan hatırlarsınız belki beni. Her ne kadar kızmış olsanız da... 5 yıllık bir ilişkim olduğundan bahsetmiştim.. Konuya gireyim. Erkek arkadaşımla bir iş yeri açtık. Firma benim üzerime. 1 2 de çalışan aldık... (bağladıkları iş kadar ücret alacaklar)
senin öğretmenlerin ne güzel akıl veriyormuş sana öyle ! okuyamadın ama iş yeri açtın ne güzel. sanki iş yeri açmak bir meziyet.
Herkes okuyacak diye bir kural yok. Kafasi almiyorsa baska alanlarda calisacak o zaman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?