zengin olsam bunları dert etmezdimBende almak istiyorum ama alamıyorum çünkü para yok işte bunlar hep fazla paradanhep derim zengin olmak zor
Aynen bende sizin gibiyim :) devamlı biseyler almak istiyorum küçük te olsa alırım hergun bişey arkadaşlarımla hergun disardayim bu sebebten para koyamiyoruz eşim söyleniyor haklı olarak :))evimiz var çok sukur ama 7 senedir evliyiz 7 senedir araba alcaz alamadık. Galiba aliskanlik bizde ki :)İyi akşamlar. Ben de yeni bir şeyler alma isteği var. Mesela alyansım taşlı klasık alyansları beğeniyorum. Bir tane de ondan olsa keşke diyorum bıkaç defa kuyumcuya gidip sordum almadım daha. Birinde veya bir mağazada çanta ayakkabı görür beğenirim almak isterim. haftasonları bir pantolon bluz vs alırım sonra bir daha almayayım derim. Genelde bütçeme göredir aldıgım seyler uçuk fiyatlara bşy almam
Veya bir züccaciyede yemek takımı gördüm almak istedim vs.
Eşim de dışarıda yemek yemeyi sever. Mesela işten çıkmışızdır. dısarıda yiyelim der. Veya cuma akşamıdır. bugün yemek ve tatlı yiyelim vs der.
haftada 3-4 defa yiyelim desem karşı çıkmaz.
Hal böyleyken istediğimiz gibi para biriktiremiyoruz. Kiradayız insan kendi evinin olmasını istıyor.
Bir şeyler alma isteği nasıl önlenir?
Anladım. şirket sahibinin yaptıgı da abartı olmuş. o kadarpara varken niye öyle yasanır kıben dogurdukdan sonra delirdim hergün kargo hergün kargo.
kiyafet odama pazar ortami gibi cogu esyanin etiketi hala üzerinde.
naptim gecenlerde herseyi dagittim en aza indirdim. kendimi tutabilirmiyim bilmiyorum...
benim sirket sahibi okadar zenginki. okadar zenginki özel hesabinda bir isim olsa gördügüm 0000000000 lar karsisinda agzimin suyu akiyor resmen. ama cocuklarini adam okadar mütevazi yetistirmis ki. cocuklar fakir gibi yasiyor resmen. o para bende olcaaadi hey gidim hey. gerci onlar neden zengin ben fakir burdan belli xD
Evet bir yönden haklısınz. Ama bunun dengesini yapmak gerek işte.Insan bunun için çalışmaz mı zaten. Istediklerini almak, yemek içmek, gezmek için. Gözümüzde kaldıktan sonra cebimizde olmasi bizi mutlu etmez ki.
Zaten elimdeki nakıt parayı harcamıyorum banka kartından çektiriyorum. nakit harcasam farkında olurum belki.İrade ile olur ancak küçük çocuklar gibi kendine kumbara yap ve harcamayı düşündüğün paranın yarısını kumbaraya at ve oradaki parayı unut elinde kalan para kadar harcama yap
Bende sizin gibiyimİyi akşamlar. Ben de yeni bir şeyler alma isteği var. Mesela alyansım taşlı klasık alyansları beğeniyorum. Bir tane de ondan olsa keşke diyorum bıkaç defa kuyumcuya gidip sordum almadım daha. Birinde veya bir mağazada çanta ayakkabı görür beğenirim almak isterim. haftasonları bir pantolon bluz vs alırım sonra bir daha almayayım derim. Genelde bütçeme göredir aldıgım seyler uçuk fiyatlara bşy almam
Veya bir züccaciyede yemek takımı gördüm almak istedim vs.
Eşim de dışarıda yemek yemeyi sever. Mesela işten çıkmışızdır. dısarıda yiyelim der. Veya cuma akşamıdır. bugün yemek ve tatlı yiyelim vs der.
haftada 3-4 defa yiyelim desem karşı çıkmaz.
Hal böyleyken istediğimiz gibi para biriktiremiyoruz. Kiradayız insan kendi evinin olmasını istıyor.
Bir şeyler alma isteği nasıl önlenir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?