yeni bir şey alma isteği

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.628
2.547
133
İyi akşamlar. Ben de yeni bir şeyler alma isteği var. Mesela alyansım taşlı klasık alyansları beğeniyorum. Bir tane de ondan olsa keşke diyorum bıkaç defa kuyumcuya gidip sordum almadım daha. Birinde veya bir mağazada çanta ayakkabı görür beğenirim almak isterim. haftasonları bir pantolon bluz vs alırım sonra bir daha almayayım derim. Genelde bütçeme göredir aldıgım seyler uçuk fiyatlara bşy almam
Veya bir züccaciyede yemek takımı gördüm almak istedim vs.
Eşim de dışarıda yemek yemeyi sever. Mesela işten çıkmışızdır. dısarıda yiyelim der. Veya cuma akşamıdır. bugün yemek ve tatlı yiyelim vs der.
haftada 3-4 defa yiyelim desem karşı çıkmaz.
Hal böyleyken istediğimiz gibi para biriktiremiyoruz. Kiradayız insan kendi evinin olmasını istıyor.
Bir şeyler alma isteği nasıl önlenir?

Aynen bende sizin gibiyim :) devamlı biseyler almak istiyorum küçük te olsa alırım hergun bişey arkadaşlarımla hergun disardayim bu sebebten para koyamiyoruz eşim söyleniyor haklı olarak :))evimiz var çok sukur ama 7 senedir evliyiz 7 senedir araba alcaz alamadık. Galiba aliskanlik bizde ki :)

ben dogurdukdan sonra delirdim hergün kargo hergün kargo.

kiyafet odama pazar ortami gibi cogu esyanin etiketi hala üzerinde.

naptim gecenlerde herseyi dagittim en aza indirdim. kendimi tutabilirmiyim bilmiyorum...

benim sirket sahibi okadar zenginki. okadar zenginki özel hesabinda bir isim olsa gördügüm 0000000000 lar karsisinda agzimin suyu akiyor resmen. ama cocuklarini adam okadar mütevazi yetistirmis ki. cocuklar fakir gibi yasiyor resmen. o para bende olcaaadi hey gidim hey. gerci onlar neden zengin ben fakir burdan belli xD

İrade ile olur ancak küçük çocuklar gibi kendine kumbara yap ve harcamayı düşündüğün paranın yarısını kumbaraya at ve oradaki parayı unut elinde kalan para kadar harcama yap

Anladım. şirket sahibinin yaptıgı da abartı olmuş. o kadarpara varken niye öyle yasanır kı

Bende beğendiğim şeyleri almak istiyorum ama sonra amaan ne gerek var diyip bırakıyorum :)) Çok düşünüyorum, gerçekten ihtiyacım var mı diye. Başkasına alacaksamda hiç düşünmüyorum.. Asıl benim gibi olan varmı??

İrade ile olur ancak küçük çocuklar gibi kendine kumbara yap ve harcamayı düşündüğün paranın yarısını kumbaraya at ve oradaki parayı unut elinde kalan para kadar harcama yap
Zaten elimdeki nakıt parayı harcamıyorum banka kartından çektiriyorum. nakit harcasam farkında olurum belki.

Ben yeni birşey alma isteğini 'kişinin yaşamında tatmin olamadığı bazı konular için yerini doldurma' olarak düşünüyorum. Ben genel olarak pek alışveriş seven insan değilim, eksiklerimi alır bitiririm alışverişi. Bazı dönemlerde psikolojim pek iyi olmadığı zaman alışverişe düşkünlüğüm artıyor. Bence hayatınızı gözden geçirin derim...

Sadece gerekli yetecek bi bütçeyi ayırın baştan harcayacağınız gerisini bankada vadeliye filan koyun para olmayınca harcamada olmaz.

Harciyacak bir bütçe belirleyin, mesela elzem ihtiyaçlar hariç aylık max 500 tl gibi. Onun dışında harcamayın.

Aslında en mantiklisi para ele geçer geçemez bir miktarı dokunmayacaginiz şekilde bir kenara atmak...sonra kalan ile yetinmek.

Ama yeni evliyseniz, bir kaç sene gönlünüzce yaşayın da derim. Ne bu gençlik ne de evliliğin ilk yıllarının heyacanı geri gelmeyecek.

Bende sizin gibiyim

Minimalizm ile ilgili sayfaları takip ederek belki etkilenip,heveslenip kurtulabilirsiniz.Hayatta bir şeyleri doğru yaptıkça çözmeyi beceremediğimiz sorunların da kaybolduğunu düşünüyorum ben.Hep bir denge hali.Siz ihtiyacınız olmayanı almadıkça ihtiyacınız olan gelebilir size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…