iyi de her üniversite mezunu bulduğu işte iyi kazanmıyor. gayet kurumsal firmalarda dahi yl mezunu olduğu halde ancak ortalama maaşlar alanlar var. tanıdıklarınızın hepsi üniversite mezunu diye iyi kazanıyor olabilirler, sadece onlar üzerinden yorumluyor olabilirsiniz siz de.
ben global bir firmadayım, yönettiğim bir sürü kişinin onca eğitimlerine rağmen ne yazık ki hiç de tatmin edici maaşları olmadığına bire bir şahit oluyorum. hatta sırf daha çok maaş verilemeyeceği için yöneticilik verilmiş insanlar da var çok sayıda. zaten kurumsalın olayı genelde budur, o ayrı bir sosyolojik mesele tabi..
bu durumda da şu düşünülüyor, sizin için üniversite mezunu olması da yeterli olmayacak. belli bir tutarın üzerinde kazanması gerekiyor.
ayrıca liseyi zorla biterebilenleri örnek vermedim ben. hayatında bazı engeller nedeniyle okumaya devam edemeyenler ama çalışarak kendine düzgün, kaliteli hayatlar kuranlar var dedim. bu nedenle sadece üniversite mezunları iyi kazanır fikrine katılamıyorum.
eğitim, insan almak isterse onun hayata bakışını geliştirir. her kampüs gören keşke vizyon sahibi olarak çıkabilse oralardan. ama 4 yıllık okuyup öküz gelmiş öküz giden, iletişim kurmayı beceremeyen tonlarca insan var malesef.
yargılamıyorum bu arada. deminde dedim, herkesin beklentisi kendine göre.