- Konu Sahibi Beni nasil buluyorsun
-
maaşallah :) hangi spreymiş ben de öğrenebilir miyim.
boyalarla yıprattıgım döktügüm saçlarımı 3 ay boyunca doktor tavsiyesi spreyle cıkmasına çaba harcadım. bir süredir sarımsak yagı ve ısırgan otu yagıda kullanıyorum ve gecende farkettım yenı saçlarım aralarda fırlıyotabi hoş göruntu olmuyor ama cıktıgına cok şükürr Eki Görüntüle 815179 Eki Görüntüle 815180 Eki Görüntüle 815181
merhabalar sonunda mesaj atıyorum sana seni sürekli takip ediyorum ve açtığın bi konu çok dikkatimi çekti.Konuda yeni çıkan saçlarından bahsediyorsun anlattığın kadarıyla ve anladığım kadarıyla saç sorunu yaaşamışsın ve bu sorunu minoxil adlı ilaçla tedavi etmişsin.Bende aynı konudan muzdaripim ve sorum şu minoxilden memnun musun hala saçların dökülüyor mu nasıl sonuç aldın devam ediyor musun kullanmaya, bariz farklılıklar var mı bunları merak ediyorum kımseyede soramadım sen daha samımı geldin bilmiyorum kullanmışsın ve aynı durum bendede mevcut kafama çok takıyorum yardımcı olursan çok sevinirim :)))
teşekkür ederim önceliklee,ben 3 kutu bitirdim ve gercekten cok işime yaradı , tepem açıktı byagı birde ince telli saçlara sahip oldugum için hiç bir şekilde kapatamıyordum araları,minoksili her sabah her akşam kullandım tabi kaçırdıgımda oluyordu , ama 3 kutu boyunca kullandım,bunun yanında bakım yagları da aldım, sarımsak yagı başta olmak üzere cok yag kullandım, resımde görüldügü gibide hep yenı saçlar cıktı,minoksile devam etsem dahada gürleşirdi
yani canım şimdi kullanmıyor musun minoxili.Ben bazı yerlerde okudum süreklı kullanmassan dökülme devam ediyrmuş nu yüzden tereddüt ettim doğrusu. :)
hayır uzun bir süredir kullanmıyorum ,ihtiyacta duymuyorum şuan sadece uzaması için çözüm arıyorumönceden kuaföre gittigimde söylerdi saçların cok dökülmüş bakım yap maske yap felan diye, gecende de kırıkları aldırmak için gittigimde bi sorun varmı diye sordum vehiç bir skıntı yoktu, o eski açıklık yoktu kafamda, o resımdeki saçlar uzadı şuan :) birşey dha eklemek istiyorum benım erkek kardeşiminde saçları cok dökülür, alnı felan acıktır baya, oda sürekli sarımsagı ezdi o açık olan alanlara uyguladı minoksille birlikte , ve kçük küçük saçlar cıkmış hep , resım cektirse buraya koyacamda izin vermıyor bi türlü
gerçekten mi çok sevindim :) çok teşekkür ederim canım ilgilendiğin için benimde senın gibi tepemde hafif açıklık oluştu utanıyorum artık bunu kullanıcam bende umarım işe yarar çünkü ben çok kafama takıyorumtekrar teşekkürler ilgin için :)))
ama ilk önce doktora görün test yaptır kanına baksınlıar, kansızlıktan dökülme ihtimalide olabilir başka bir sebepte olabilir, egerki yoksa minoxili önerir diye düşünüyorum , cunki bana doktor tavsiye etti,kendi başıma kullanmadm
canım bişsey daha soracağım ben kullanalı 22 gün oldu ama sanki dökülme arttı gibi sende de dökülme artmış mıydı ve kaçıncı ayda saçların çıkmaya başladı. cevaplarsan çok sevinirim :)
İlk başlarda dökülme oluyor canım normal [/B
saol canım :)))))
Arkadaşlar, bu konu başlığını yeni gördüm, bildiğim şeyleripaylaşmak istedim umarım görürsünüz.
Benim de maalesef saç kaybım çok oldu. Geçtiğimiz 3 yıldan beri hormon düzensizliklerinden dolayı saçım sürekli dökülüyordu. Benim tepe bölgem değil ama şakaklarımda ve kulağımın üzerinde neredeyse saç kalmamıştı. Derim görünüyordu ve bu yüzden saçlarımı toplayamıyordum bile.
Şimdi 4 aydır rogaine kullanıyorum. Minoxidil'in aynısı sadece Amerikan malı olan bi marka. Üzerinde daha çok test yapılmış ve kadınların 4te 3ünde saç çıakrdığı kanıtlanmış. En çok içime sinen ilaç bu oldu.
Ve kızlar gerçekten şuan saçlarım eskisinin iki katı neredeyse. Erkek arkadaşım bile hissetti bunu 4 ay geçmesine rağmen. (Ki kendisi çok dikkatsizdir)
Ben sabah akşam 1 ml olarak kullandım bu ilacı. Herkesede tavsiye ediyorum bunu. Minoxidil hakkında internette herhangi bir akademik makale bulamadığım için kullanmamıştım. Yoksa eminim oda etkilidir. Ama karşılaştıramıcam ikisini :)
Evet bu ilaç çok etkili, hatta tek çaresi saç dökülmesinin bu ilaç. Ama bıraktıkran sonra dökülme tekrar olur denmiş forumda.
Evet bence bu da çok doğru bi sonuç
Bizim saçlarımız genetik olarak yada hormonal olarak dökülmeye yatkın. Yani vücudumuz bu kadar saçı istemiyor. Minoxidil içerikli bu saç dökülme ilaçları ise bunu değiştiremiyor. Sadece saç çıkartıyor.
Bizim yapmamız gereken ise, tedavimiz bittiğinde (ki genelde 6-8 ay sonra memnun olunuyor diye biliyorum çıkan saçlardan) eskisi kadar olmasada bence gene de kullanılmalı.
Mesela ben şuan rogaine'i günde 2 ml olarak alıyorum, 8 ayım bittiğinde ise bunu haftada 4 ml olarak alacağım.
Ne olur ne olmaz, ben bir daha o acıyı çekmek istemiyorum.
Bence kızlar sizde öyle yapın, ilacı tamamen kesmeyin. Unutmayın bizim saçlarımız dökülmeye yatkın, ve dökülebilir. Eğer hiçbirşey kullanmazsak da dökülecek maalesef.
Ayrıca ben bu tedavi süresince şampuan olarakta Organix'in Biotin ve Collegen serisini kullandım. Belki onunda etkisi oldu bu saç artışında.
Ama halen derim görünüyor kafamda :) İnşallah 4 ay sonra oda gidecek
rogaıne ile minoxil aynı dıye bılıyorum umarım işe yarar.Sizin de ilk kullanımda saç dökülmenizde artış oldu mu?
Minoxidil etken madde zaten, rogaine'inde etken maddesi minoxidil. Ama Türk markası kendi saç ilacının isminide minoxidil koymuş. Marka farkı var sadece yani :) İkiside %2 lik minoxidil içeriyor:)
Ben çok fazla dökülme hissetmedim açıkcası. Belki biraz dökülüyordu ama normalden daha çok değil. İlk 1 aydan sonra falan zaten dökülme durdu. Ama herkeste etkisi farklı oluyor.
Zaten dökülmesi lazım diye biliyorum ben ilk kullanıldığında, daha sonra o döküldüğünün iki katı kadar vericek zaten sana ilaç, o yüzden sabretmek lazım :)
peki kaçıncı ayda saç çıktı bu arada yaşınız kaç?
Canım ben tam olarak bilemiyeceğim ne zaman çıktığını ama şöyle söyliyim.
3. ayımda kafamda minik minik saçlar çıktı. Boyları kısa ama bi sürü. Ve şimdi onlar uzuyorlar.
Yani 2. ayda çıkmaya bşalar ama senin farketmen 3. yada 4. ayda olur diye düşnüüyorum :)
21 yaşındayım bu arada ben. Ama babamda kullanıyor benim kendisi 45 yaşında, onun da minik minik saçlarla doldu keltoşu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?