- 4 Kasım 2013
- 2.395
- 1.339
- 448
senin değil eşinin işi bu ni zahmet kendi yapdığı çocuk için uykusundan fedakarlık etsin. Bu nasıl sorumsuzluk .Arkadaşlar aralık ayında bebeğim doğacak inşaallah.Benim sorunum ilkokul 2.sınıfa başlayacak oğlumu okula ben götürüyordum, öğle tatilinde yemek götürüyordum ve nihayet çıkışta ben alıyordum.Şimdi bebek doğunca ne yapacağımı bilemiyorum.Okul çok yakın fakat arada cadde var kendi gidemez.Öğlende harçlık veririm kantinden karnını doyurabilir.Sabah ve okul çıkışları çok sorun olacak.Bebeği bırakacak kimse yok.Karda kışta yanıma alsam üşür.En azından kış geçene kadar servise versem çok mu abes olur? Eşim servisin çok keyfi olacağını söylüyor fakat alternatif de sunmuyor.Sabah 10 gibi işe gittiği için bir saat önce kalkar ben götürürm demiyor mesela.Belki benim durumumda olan arkadaşlar varsa fikir verirler diye düşündüm.Şimdiden teşekkürler...
Mesafe çok kısaysa almıyor servisler. Eşini mecbur bırakmalıeşine ya sen getirip götüreceksin yada servise vereceksin diyeceksin.başka seçenek sunma
bebeğiniz 10 dakika evde yalnız kalsa. yani uyku saatlerini ona göre ayarlasanız.
yada inşallah uslu bir bebek olurda koyduğunuz yerde ağlamaz. ama eşinizi sabahları mutlaka kaldırın hem bu onda sorumluluk bilincini de geliştirir nihayetinde siz anneyseniz o da bir baba.
Nasıl yaniBen ana sinifina kendim gidiyodum... bir cadde vardi arada...
esasında eşim sorumsuz bir insan değildir fakat konu uyku olunca ne yazıkki çocukluğundan beri böyle kolay ayılamıyor.evet belki ben de durumu gözümde büyütüyor olabilirim.yaşayıp görücez sanırım hep birlikte:)Açık konuşacağım. Eşiniz servise ikna edilmeli. Aksi takdirde sırf sesiniz kesilsin diye tamam ben götürürüm deyip aralık ayı geldiğinde sözünü tutmayacak gibi duruyor. Anlattıklarınızdan tembel ve sorumsuz bir koca çıkıyor çünkü. Servise yazdırmayı basaramazsanız da mecburen kendiniz gotureceksiniz ki o da şu an gözünüzde gereksiz yere büyüyor bence. Türbanlı olabilirsiniz uzun bir pardesü ve pratik bir baş örtme yöntemi işinizi kolaylaştırır. 2. sınıfa giden çocuk üstünü kendisi giymeyi ogrenirse bunu zevkle yapar. Size son rötuşları yapmak kalır. Gelelim minige. Neden onu da giydirmekle uğraşıyorsunuz ki zaten üzerinde giysi olacaktır bir kat battaniye bir kat örtü yeterli olmaz mı? Zaten bebek arabanız varmış üstü de korumalıdır büyük ihtimalle. Biliyorum probleminizi çözmüyor tüm bunlar o yüzden servis için savaşın diyorum eşiniz nuh der peygamber demezse b planı olarak kullanabilirsiniz belki.
valla ben de aynen böyle düşündüm çünkü bu durumda sanki yapacak başka bir şey yok gibi.ikinci bebeginizi hayirla kucaginiza alirsiniz insaALLAH...
diger cocugunuzun okul sorunu,siz yeni bebekle her sabah dogal olarak cikamayacaginiza göre egerki esinizinde bu konuda fazla yardimi dokunamayacaksa en dogru cözüm en azindan bebeginiz biraz gelisene kadar cogunuzu servise meniz bence.
evet aynen böyle söylersem doğal olarak servisi kabul etmeye mecbur kalmış olur teşekkürlereşine ya sen getirip götüreceksin yada servise vereceksin diyeceksin.başka seçenek sunma
Madem eşin sabah gec gidiyor ise ya bebege bakacak sen büyüğü okula götüreceksin ya oğlanı o götürecek. Yom öyle on dönüm bostan yan gel yat osman.... annelik babalik sorumluluk isteyen şeyler.
Son padişah sultan Vahdettindi. Esınız değil.lütfen esınız O kıymetli poposunu kaldırıp cocuğu servise götürsün.
Pazartesi 1. Sınıflar okula başlayacak,bir hafta sonrada sizin çocuğunuz başlar,okullar zaten açık okulunuzun anlaşmalı servisi vardır gidip servisle konuşup kayıt ettirin sonra kontenjan dolmasın.evet aynen böyle söylersem doğal olarak servisi kabul etmeye mecbur kalmış olur teşekkürler
evet bunu düşünmedim bir de kontenjan işi var tabiPazartesi 1. Sınıflar okula başlayacak,bir hafta sonrada sizin çocuğunuz başlar,okullar zaten açık okulunuzun anlaşmalı servisi vardır gidip servisle konuşup kayıt ettirin sonra kontenjan dolmasın.
Canim konu sahibunjn bebegi yenidogan oldugu ifin zorlu olabilir ancak benim kizim okula basladihinda bebegim hemen hemen sizinkisiyle ayniyduValla canım öncelikle hayırlı doğumlar olsun..sağlıkla kucağına al yavrunu.Benimde oğlum anasinifina başlıyacak ve 8aylık bebeğim var üstelik gurbetteyim kimse yok..ben mecbur servise vericem ama alışma evresinde napcam bende bilmiyorum..babanız götürebilir belki evet ama insanlık hali işi olur hasta olur vs.. bence yaza kadar servise ver zaten sonra miniginde ele avuca gelmiş olur havalarda ısınır beraber gider gelirsiniz...
Ciddimisiniz annenuz cok cesaretliymisBen ana sinifina kendim gidiyodum... bir cadde vardi arada...
Canim tam kisin ortasinda dogucak bebegin bir servise vermek en mamtiklisi diye dusunuyorum zaten yari yil tatili derken yarim donem o sekilde giderArkadaşlar aralık ayında bebeğim doğacak inşaallah.Benim sorunum ilkokul 2.sınıfa başlayacak oğlumu okula ben götürüyordum, öğle tatilinde yemek götürüyordum ve nihayet çıkışta ben alıyordum.Şimdi bebek doğunca ne yapacağımı bilemiyorum.Okul çok yakın fakat arada cadde var kendi gidemez.Öğlende harçlık veririm kantinden karnını doyurabilir.Sabah ve okul çıkışları çok sorun olacak.Bebeği bırakacak kimse yok.Karda kışta yanıma alsam üşür.En azından kış geçene kadar servise versem çok mu abes olur? Eşim servisin çok keyfi olacağını söylüyor fakat alternatif de sunmuyor.Sabah 10 gibi işe gittiği için bir saat önce kalkar ben götürürm demiyor mesela.Belki benim durumumda olan arkadaşlar varsa fikir verirler diye düşündüm.Şimdiden teşekkürler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?