Yeni dogan bebegime gecmis olsun ziyareti?

Valla şuan çok aktif bir grip salgını var.benim kızım doğduğunda cok salgin vardi ve gripli olanlar bile geldiler geçmiş olsun ziyaretine.kızıma bulaştı bronsiyolite cevirdi 17 gunlukken yeni doğan yoğun bakıma girdi.😞 saglikli 39 haftada dogan kuzum 10 gün yattı kuvezde.simdiki aklım olsa bende istemezdim kimseyi ama gelmeyin diyede söylenemiyor, denmiyor oylede.saglikla büyütün bebeginizi

Meraba hanimlar burda sizlerden bi cok konuda cok fikirler edindim simdi bu konudada ciddi anlamda fikirlerinize ihtiyacim var zira ben isin icinden cikamadim.

4 gun once 36 haftalik bebegimi Allahin izniyle dunyaya getirdim cokda zor gecti simdi evdeyiz yeni bi duzen oturtmaya calisiyoruz 4 yasindada bi oglum var tam adapte olamadik hic birimizde.
Yanimda annem kayinvalidem vs kalmadi ben istemedim esim izne cikti kendi kendimizeyiz hastanede kendi ailemde esimin aileside benide bebegide gorduler bi tek ablam gelemedi. Oda bu pazartesi kuzenimle birlikte ve kendi iki cocugu kuzenimin cocuguyla gecmis olsuna eve gelmek istiyo. Inanki bende onu gormeyi cok istiyorum ama esime de diyemwdim henuz cunku eminim cocuk cok ufak kalabaliga girmesin dicek. Ki bende oyle dusunuyorum. Yanlismu dusunuyorum sizce ve eger dogruysa bu nasil soylenir?

Lutfen fikirlerinizi esirgemeyin simdiden tesekkurler...

Ne kadar dikkatli söylerseniz söyleyin ablanız üzülebilir. Ve tavır alabilir. Gelmelerine engel olmayın, ama uyudugu zamanlarda bebek başka odada uyusun, öpme vs girişimleerine engel olun.

İçlerinde hasta olan yoksa, çocuklar da dahil, malum okullar açıldı, tam hastalık mevsimi.
Kucağa da alıp sevip öpmeyeceklerse gelip uzaktan görüp gitsinler ☺️☺️
Ben olsam baştan söyler, ancak da böyle kabul ederdim.
Güle güle büyütün 😊

Ablaniz cocuklarini birakip da gelemeyecegine gore
Mecburen cocuklarla gelir. Yeni dogmus bebek zaten elden ele dolasmaz,yatsin besiginde.
Hasta varsa zaten hic yaklastirmazsiniz.
Ablaniz ve yegenleriniz yani,gelecekler elbet.

Ablanin bu gune kadar gelmemesi tuhaf ama senin bunu esine soylemekten cekinmen ve kabul etmemeyi dusunmen dahada tuhaf yani zaten ablanda kuzeninde cahil insanlar degildir eminim nasil davranicaklarini bilirler valla ben iki dogumumdada misafir gelsin die dort gozle bekliyodum insan hep bebek emzir alt degistir biraz kafa dagitmaya cok ihtiyac duyuyo sizin icinde iyi olur sohbet edersiniz ablaniz biraz bebisle.ilgilenir dinlenirsiniz..

Herkese tsekkur ederim ama konu ablamin gelmesi degil aslinda onu ben direk hastanede refakatci olarak zaten istemistim nasip olmadi. Konu okul cagindaki genelde su mevsimdi nezle grip olduklari icin cocuklar onlar benim canlarim kendi cocuklarjmdanda ayirmam isteyip istememek degil yani mesele . Sadece bebek cok ufak olunca insan kalabalik olmasindan cekiniyo yoksa ablam benim zaten gelicek gorcek gerekirse yanimda kalicak ben biraz hastalik acisindan cekindim o kadar... Konuyu saptirmayalim lutfen cevaplarda.
Eger cocuklar hastaysa suan zaten ablanizda cocuklaro bebege yaklastirmaz merak etmeyin iki cocugu varmis tecrubesiz birisi degil yani ki bebek zaten cok kucuk devamli uyur cocuklarda 4 yasindaki cocugunuzla.odalarinda oynar yani bukadar dert etmeyin kendinize

küçük bebek zaten hep uyur, günlük oturma ortamına pek çıkmaz..
gelsinler sizinle otururlar, bebeği de odasında beşiğinden uzaktan görürler..
o kadar küçük bebeği annesiyken ben bile tutmaya korkuyordum bir şey olur diye..
kucağa filan sakın vermeyin, zaten küçük doğmuş..

Şuan fazla hassassınız bence 32 haftalık hamileyim 18 aylık kızım var ben bu yoğunlukta gelinmesini sorun etmem eğer bebeğime uzaktan bakacaklarsa hasta değillerse ne gibi bir sakınca olabilir li

Yani ablanız olduğu için şuana kadar gelmiş olması gerekiyordu.
Ama kendileri de anne olarak bilirler ki, bebek görmeye öyle çoluk çocukla gidilmez.
Hele hastalık mevsimindeyiz, mümkün mertebe kalabalık ve çocuklardan uzak tutulması gerekir bebeğinizin.
Bebeği ellemeleri gerekmiyor illa ki, başka çocuğunuz da var.
Ona geçirecekleri, eve getirilen bir virüs ilk olarak bebeği etkileyecektir.

Bilemedim valla...

Çok çokk ayıp olur ablanız yeğenini görmek isteyecek sonuçta. Bunu düşünmeniz bile çok saçma geldi bana. Gelenlere öpmeyin uzaktan bakın dersiniz olur biter. Gelecek misafire gelme denir mi hiç

Back
X