Doğuma Hazırlık Yeni doğan için bebek bezi seçimi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

duru7981

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2009
99
1
86
43
İstanbul
Kızlar bebek bezleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Hangi bezi tercih ediyorsunuz? Ben doğumdan önce stoklamayı düşünüyordum aam herkes farklı birşey söylüyor. Neye alıştırırsan o bezle devam etmen gerek diyenler var. Hangi markayı alacağıma karar veremedim bi türlü. Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

bizde doğumdan önce stoklamayı düşünüyoruz. ama hangi bezle bizde karar veremedik. nekadar almalı ne marka almalı? yenidoğan bebek bezi kaç ay kullanılıyo? günde kaç adet gidiyo ortalama? güzel bi soru sormuşsun canım. bakalım cevaplar nasıl olucak. bizde ona göre hareket edelim...

bebek bezi stoğu yapmak pek mantıklı gelmiyor bana,bebeğinizin kilosuna göre bezini alırsınız ama bira büyüdüğünde bel çevresi geniş olursa,büyük numara bez almak zorunda kalırsınız,bende öyle oldu,kızım 17 aylık şuan 12 kg ama biz yaklaşık 6 aydır 12-25 kg(5 numara) bez kullanıyoruz ,bacaklar tombul olunca sıkıyor ve çocuk rahatsız oluyor.

kızlar ben yeni doğum yaptım.
bebeğim henuz 38 gunluk
biz doğduğu gunden beri 3 adet 98lik yeni doğan prima kullandık
bebeğim 3600 doğdu sun 4700 boyu 52 idi şimdi 60cm şimdilik bi pket alın dursun gerekirse alın tekrara-dan

İsraili protesto ettiğimiz şu günlerde lütfen prima ve huggies markalı ürünleri almayın. evy baby ve molfix önerebilirim. pişik olayı zaten sıksık altını değiştirirseniz, temiz tutarsanız olmaz. birde fazla stokladığınız zaman bezler elinizde kalabilir. deneyerek hangi markanın iyi olduğuna yada bebeğinize uygunolduğuna karar verirsiniz. ben 2 paket yenidoğan, 1 pakette 2 numara bez aldım. ikiside farklı marka olduğu için hangisinden memnun kalırsam ona devam ederim diye stoklamıyorum..

Bende huggıes aldım 2 lı maxı paket 2 numara ama yenıdoĞan ıÇın prıma'nın yenı ÜrÜnÜnÜ almayı dÜŞÜnÜyorum artık hangısı popıŞıne ıı gelırse ona devam ederım.

kızım 23 günlük oldu bugun ve 3.paketimizi kullanıyoruz:)
prima yenidoğandan çok memnunum..ama stok yapmaya gerek yok diye düşünüyorum,hızlı büyüyorlar..
ama bezden ziyade pişik önleyici daha önemli bence..

prima veya huggies almaya gerek yok. cunku bebeginizin altini cok bekletmeden degistirirseniz ve temizligini islak mendil yerine islatilmis pamuk veya bebekler icin uretilen sut ya da zeytinyagi ile temizlerseniz pisik olmaz.
bunlara dikkat ettikten sonra markanin ille de prima olmasi sart degil.
molfix i oneririm. kim kullandiysa memun kaldi. cok uyduruk bi marka degil gayet guzel.

ozlem in de dedigi gibi boykot konusuna biraz titizlik gosterelim derim ben...

bende baby star düşünüyordum ülkerin olduğu için huggies molfix hangi ülkenin acaba

huggies amerikan bildigim kadariyla.
molfix de turk. hayat temizlik as nin urunu. molped, bingo, molfix bunlar hep ayni firmanin.

bende prima almayı düşünüyordum ama bir arkadaşım bana canbebenin en iyisi olduğunu söyledi kendisi kimyager ve bukonuda araştırma yapmışlar geçen sene anlatmıştı bana burayı okuyunca aklıma geldi şimdi. ama yahudilerin ürünlerini bende almak istemem kendi milletimiz kazansın türkler kazansın ben pamukla silerim bebeğimin popusunu gerekirse yıkarım nolcakki, üstelik devamlı ıslak mendil kullanmak çok zararlı bi güzelde bepanten sürerim mis gibi yavrum :))

bende prima almayı düşünüyordum ama bir arkadaşım bana canbebenin en iyisi olduğunu söyledi kendisi kimyager ve bukonuda araştırma yapmışlar geçen sene anlatmıştı bana burayı okuyunca aklıma geldi şimdi. ama yahudilerin ürünlerini bende almak istemem kendi milletimiz kazansın türkler kazansın ben pamukla silerim bebeğimin popusunu gerekirse yıkarım nolcakki, üstelik devamlı ıslak mendil kullanmak çok zararlı bi güzelde bepanten sürerim mis gibi yavrum :))

bebantenın içinde çok kımyasal ürün varmış bebeklere zararı çok olurmus dr söyledı benım kızım 2 buçuk aylık prıma kullanıyorum aksam 8 den sabaha kadar duruyor sızdırmıyor dıgerlerıyle arasında pek fıyat farkı yok ama ben dıgerlerınede onu kullanmıstım

Ben yenidoğan primayla başladım ve en fazla 4 numaraya kadar kullandım. aslında kızımda 3700 doğmuştu ama sonrada tombiş bi bebek olmadı hiç. ama bence prima en iyi bez markası gerçekten. çok memnun aldım. kızım 2.5 yaşında tuvalete alıştı, bez derdimiz bitti ve çok rahat ettik. şimdi gene prima aldım ve başka bez de kullanmam.

benimde 44 günlük prima kullanıyom ilk baş çok gidiyo 3 6 kilo olanından aldık memnunum ben hemde çok güzel kokuyo

Stok yapacaksanız her boydan birer paket stoklayın şimdilik. Çünkü bazı bebekler hızlı büyüyor elinizde kalmasın bezler. Zaten fazla stoklamaya gerek yok, öyle çok pahalı değil artık. 12 TL'ye satılıyor bir çoğunun paketi. (üç aşağı beş yukarı)

ben de primanın 3-6 kg aldım..ama 66 lık paketten aldım..aslında bez sayısı arttıkça daha ekonomik oluyor ama bebeğim daha doğmadığından alerji durumu fln nasıl olur bilemedim..belki alerji yaparsa diye küçük paket aldım...bu yüzden bence daha doğmamış bebekler için bez stoğu çok gereksiz diye düşünüyorum...

ıslak mendilini de bebedordan yine aynı mantıkla 1 paket aldım..beğenmezsem marka değiştiririm..stok işi riskli bence doğmamış bebek için.

bez stoğu gereksiz gibi gelmişti ama ne kadar çabuk bittiğini görünce stoklasam iyi olacakmış dedim:))
primadan memnun olmayan yok sanırım..
ıslak mendil de unibaby almıştım 12li paket ama inanılmaz bir hızla bitti:))
sonra huggies ile devam ettik,ondan da çok memnunum..
pişik önleyici de mustelayı kesinlikle tavsiye ederim,çok memnunuz..
doktorumuz da tavsiye etti..
kaka yapınca da poposunu ılık suyla yıkıyoruz,tertemiz oluyor..

bez,ıslak mendil,pişik önleyici falan önemli ama sıklıkla temizlemek en önemlisi..

bez stoğu gereksiz gibi gelmişti ama ne kadar çabuk bittiğini görünce stoklasam iyi olacakmış dedim:))
primadan memnun olmayan yok sanırım..
ıslak mendil de unibaby almıştım 12li paket ama inanılmaz bir hızla bitti:))
sonra huggies ile devam ettik,ondan da çok memnunum..
pişik önleyici de mustelayı kesinlikle tavsiye ederim,çok memnunuz..
doktorumuz da tavsiye etti..
kaka yapınca da poposunu ılık suyla yıkıyoruz,tertemiz oluyor..

bez,ıslak mendil,pişik önleyici falan önemli ama sıklıkla temizlemek en önemlisi..

pişik önleyici daha almadım ama mustela mı alsam bepanthane mi alsam kararsızım...mustela da mı eczane de satılıyor? bir de bepanthane gögüs ucu çatlakları için de birebirmiş bu yüzden de onu almak istiyorum aslında , mustelanın da böyle bir özelliği var mı acaba?

pişik kremi olarak diğer firmaların kremlerine niyeyse güvenmiyorum ben yaa...

Back
X