Yeni doğan kedi hakkında tecrübeleriniz

paradise3

Freedom.
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2012
621
2
316
Kırklareli
Merhaba.
3 Gün önce bahçemizde yeni doğmuş kedi yavrusu bulduk, göbek bağı da duruyordu ve çok üşümüştü.
Eve aldık, bir kutuya sıcak su kesesi koyduk, şırınganın ucuna lastik takıp süt-su karışımı verdik.
Şuan durumu iyi, çişini falan yaptırıyoruz.Sütünü içince hemen uyuyor:)
2-3 saatte bir besliyoruz.Sizce daha neler yapılabilir?Ne yedirebilirim?
0-3 aylık bebek mamalarından yer mi acaba? Bu da benim ilk tecrübem.İnternetten araştırdığım kadarını uyguluyorum.
Kabız gibiydi biraz ama şimdi düzeldi.Ayrıca kakası normal ama rengi sarı
Umarım büyüdüğünü görürüm.Sizler de deneyimlerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim..

şimdi sen o kediye bakacaksın ama o ileride nankör olacak! erkeklerden farkı yok:)) evde mi besleyeceksin yoksa biraz büyüdükten sonra sokağa mı bırakıcaksın? iyi düşün derim, hem sorumluluk hem de tüyü hastalık yapıyor deniyor. ayrıca kızdıkları zaman kumuna değil salon koltuklarına işiyorlar:)) arkadaşımın kedisi var intikam almak için aynı gün içinde evin iki farklı koltuğuna işedi. çok kötü kokuyor ve çıkmıyor o koku. herkes kediyi sevmez. ben mesela köpek insanıyım kedilerden hiç hoşlanmam

Son düzenleme:

Hahaha canım ya sorma ben de bakma taraftarı değilim köpekleri daha çok severim.Ama sokağa atmaya kıyamadık, vücut ısısı direkt düşüyor.Şimdi mama verip besliyoruz gazını bile çıkarıyoruz sen düşün gerisini
İlerde ne olur bilmem, yeterki şuan yaşasın, gözleri falan açılsın büyüsün.. Ölürse üzülücem gibi.. Çünkü alıştım ona, alışkanlık ne kötü şey yahu

alışkanlık kötüdür, bir kere sevdin mi de daha da vazgeçemezsin. o büyüyünce sen onu sokağa bırakmak hiç istemiyceksin gibi bir his var içimde:) neyse, şimdilik bir kendine gelsin bakalım, daha çok minikmiş. kimse konuyu görmedi mi neden yorum yapmamışlar

Ben de bilmiyorum canım ya alışkanlık kötü cidden:18:
Bahçeye falan salarım herhalde orda bisürü kedi var, onlarla oynar tabi yaşarsa.
Şimdilik 4.günündeyiz hayırlısı bakalım:26:

Ben de bilmiyorum canım ya alışkanlık kötü cidden:18:
Bahçeye falan salarım herhalde orda bisürü kedi var, onlarla oynar tabi yaşarsa.
Şimdilik 4.günündeyiz hayırlısı bakalım:26:

Tebrik ederim sizi , o tatlı yavruyu yalnız bırakmamışsınız. Ne olur büyüyene dek de bırakmayın.
Bu arada kedilerin nankör olduğuna kesinlikle inanmıyorum , kediler evlerine ve sahiplerine çok bağlanırlar. Benim 3 tane kedim var , geçen gün evde kayıp düştüm , herkesten önce onlar gelip 'Mırmırmırmır' yaptılar. :) Ben kedilere bayılıyorum , benim kedilerimin ikisi diğerinin yavrusu. Mesela sıcak su torbası çok iyi olmuş , çünkü sıcaklığa ihtiyaç duyuyorlar. Süt yerine de bulabilirseniz evcil hayvan mağazalarında anne sütünün yerine geçen süt tozları olurmuş , onlardan kullanabilirsiniz. Süt verecekseniz de su ve yumurta ekleyebilirsiniz. Biraz daha büyüdükten sonra yavru kedi mamalarına geçebilirsiniz. Bu arada tuvaletini yaptırmak için ıslak bir pamukla karnını ve genital bölgesini ovalamalısınız , çünkü kendi başına yapamaz.İmkanınız olursa bir veterinere göstermeniz de çok iyi olur.
Burada da yararlı bilgiler var.
Size bu ince davranışınız için çok teşekkür ederim , sizinle karşılaşmasaydı o miniş büyük ihtimalle yaşama veda ederdi.
Önümüzdeki 2 - 3 ayda da size çok ihtiyacı olacak. Emin olun kediler onlara gösterdiğiniz sevgi ve şefkati karşılıksız bırakmazlar. Bir kedinin mutlulukla mırıldaması kadar güzel bir ses yoktur bence.
Sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım. Yuvanızı açtığınız yavruya ve size uzun , sağlıklı ve mutlu ömürler diliyorum.
Sevgiler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kıyamammm Bayılırım kedilere hele de yavrulara.Poposunu hafif ılık bezle sık sık temizleyin yeni doğan kediler tuvaletlerini yapmakta zorlanıyor çünkü.Sütü de sulandırıp vermek lazım diye biliyorum çünkü inek sütü onlarda kabızlık yapıyor.Bir de müsait olduğunuz zamanda mutlaka veterinere götürün aşı gerekiyorsa yapılsın herhangi bir mama verilcekse ilaç verilcekse onlar daha iyi bilir.

arkadasim bence cok guzel birsey yaptigin..Ayrica kedinin tüyünün hastalik yaptigi da bir hurafe, asilari yapilan kedide olmaz öyle birsey, onlarin agizlari insanlarinkinden bilmemkac kat temiz..Yani düsün ki senin bir bebegi öpmendense bir kedinin bebegi öpmesi cok daha saglikli..Kedilerle büyüyen cocuklarda allerji vs daha az oluyor ve bagisiklik sistemleri daha güclü oluyor.Tüy meselesine gelince onun icinde veteriner hap mi ne bisi veriyomus sorun olmuyormus, ben bikav ay emanet kedi baktim, hic tüy temizledigimi bilmem, her zamanki temizligi yaparken koltugu cekersin makinayla tmm..Cis olayi da erkek kediyi kisirlastirmayinca kisa süreligine oluyor, onun disinda bazen kumunu temizlemiyo milelt hayvan da kuma yapmak istemiyo vs..Kedi evde beslenebilcek en temiz hayvandir, peygamber efendimiz kedinin ictigi suyla abdest almis ve "onlar bizdendir" buuyrmustur. Köpegi kediden cok sevebilir herkes ama burdan hareketle kediyi kötülemek hic hos degil bence :S Ben hala cok cok cok özlüyorum o baktigim kediyi,asla unutamam onu..bicigim benim Insallah daha genis bi eve gecelim zor durumdaki bikac kediyi sahiplencem nasipse..O kadar farkli özel hayvanlar ki..canlarim <3

Kolay gelsin

Hayatınızda hiç kedi baktınız mı ki kediler nankördür diyebiliyorsunuz?
Bence siz hiç kedi bakmadınız çünkü baksaydınız bilirdiniz.
Birçok kedi bakmış biri olarak söyleyebilirim ki kediler asla nankör değildir.

tarihe geçen kedi nankördür mitini ben uydurdum değil mi? o zaman bir mit daha uydurayım şimdi, köpek seven insanı kedi seven insanından hoşlanmaz

tarihe geçen kedi nankördür mitini ben uydurdum değil mi? o zaman bir mit daha uydurayım şimdi, köpek seven insanı kedi seven insanından hoşlanmaz

Bahsettiğiniz söz, tamamen önyargıdan oluşan bir söz.
Ayrıca yukarıda, köpek sevenlerle kedi sevenler deseniz daha doğru olurdu.

Hem kimse birbirini sevmek zorunda değil bence.

Bu dediklerinizin hepsini sitelerde araştırıp uyguladım.Tek sorun 2 saatte bir acıkması ve beni uykusuz bırakması:)
Onun dışında bir sorun yok çok şükür.Teşekkür ederim yorumunuz için=)))

Evet canım kendisi yapamıyor biz yaptırıyoruz.Ama dün yapamadı kakasını, sonra kendi başına nasıl olduysa yapmış:)
Şuan gayet sağlıklı mışıl mışıl uyuyor=) Sütü sulandırıyoruz ayrıca pirinç unu maması veriyoruz sulandırıp.Göbeciği davul gibi kocaman=)

Evet canım ben de çok severim kedileri.Köpekleri de severim o ayrı=) Ama bu yavru kedicik her geçen gün bana çok şey katıyor.Hayata tutunması okadar güzel ki.Minicik elleriyle elime tutunuyor kıyamıyorum hiç..
Şuan 6.gününde.Gözleri henüz açılmadı.Büyümesini sabırsızlıkla bekler oldum=)
Yorumun için de sağol canım

herkesin sevgisi kendine

sevgiyle ilgili ne var bu cümlede pardon? zaten bizim ülkemizde hayvanlarin icinde bulundugu durumun resmi bu. Kedi sevmiyorum o zaman sahipsiz kediye bakan kisiyi de demotive edeyim..Sevmeyebilirsiniz, hatta bakan arkadas da sevmeyebilir. Burda mesele sevme-sevmeme degil zor durumdaki bi canliya yardim etme.Ve bu sadece ve sadece takdir edilecek birseydir.

not1: Tarihe gecen kedi nankordur lafini bilmem de, Kuran-i Kerim de "INSAN NANKORDUR" diyor Allah. Hal böyle olunca da insanlarin kedilere nankor demesi biraz komik oluyor. Sevmiyorum demek yeterli olmali herhalde.. Dilsiz,savunmasiz canlilarla savasmak da nasil birseyse artik..

not2: Duyarsizliginizi "Köpek seven kedi sevmez" ile aciklayamazsiniz, zira hem kedi hem köpek besleyen milyonlarca insan var dünyada. Ayrica kedi ve köpek beslemedigi,hatta hayvanlardan korktugu halde hayvansever derneklerine yardim eden onca insan var. Bendeniz de köpeklere bayilmam ve biraz da korkarim ama sokak kedilerini beslerken gelen köpekleri de doyurmayi ihmal etmem cok sükür.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…