Yeni doğan kedi hakkında tecrübeleriniz

sen ne benim vicdanımı ne de duyarlılığımı sorgulayabilirsin bu birinsisi. ikincisine gelince ben konu sahibi arkadaşımla aramda olan bir espriye kediler üzerinden gönderme yaptım bunu okuyanın anlaması da mümkün değil. kaldı ki ben kediyi sokağa at demedim, sadece bakmanın zorluğundan söz ettim. kedileri sevmeyebilirim, ama bu onlara kötü davrandığım anlamına mı geliyor? hayvan seviyorum diye geçinen kaç kişi kapısının önüne su kabı koyuyor? kaç kişi arta kalan yemeklerini balık kılçıklarını gidip kedilere veriyor? duyarsız birilerini arıyorsan çık da yollarda kedilere vicdansızca çarpıp onları ölüme terkedenlere hesap sor.

kazi güzel cevirdin tebrikler, okuyanin anlamasi zormus demek senin yazdigini.haklisin cok derin yaziyorsun. herkes anlayamaz. Konuyu burda olmayan alakasiz insanlara getirmen de ayri bi komedi. ha bu arada ; ISTEDIGIM SEYI ISTEDIGIM GIBI ISTEDIGIM KADAR SORGULARIM SORGULANMAK ISTEMIYORSAN HERKESE ACIK BI YERDE INCILERINI DÖKME

arkadaşım problemli misin sen git başkasına sar.

hem bana baksana sen bu terbiyesiz uslübunu burda değil başka yerde konuştur. sorunlu musun nesin. eleştirinin de bir seviyesi vardır, eleştireceksen adam gibi eleştir mahalle karısı gibi değil. şu andan sonra sana cevap vermeyeceğm kendini yırtma oralarda.

Kızlar ne oluyorsunuz yahu yapmayın Allah rızası için..
Tamam seven sever sevmeyen sevmez lütfen büyütmeyin ve birbirinizi boşuna kırmayın..

yaptigin cok güzel bir sey herkes cesaret edemez böyle bir seye, cok ama cok tebrik ederim zaten yapman gereken her seyi biliyorsun, bu kadar kücük bi kediye daha baska bir sey yapilamaz sanirim, hatta 12 haftadan önce annesinden ayrilmasi bile ilerde psikolojik sorunlar da dahil olmaz üzere cesitli problemler yasamasina sebep oluyor. heleki bu kadar kücük bi kediyi yetisrimen onu sana iyice baglar ve ilerde birakamazsin, bu onun ölümüne bile sebep olur ben daha önce hayvan barinagina gittim ve ordaki bakiciyla konustum cok üzücü seyler anlatti.. ev hayvanlari daha sonra sokak hayatina adapte olamiyorlar, yani onu birakman onun icin kötü olabilir.. tüyleri felan aslinda sorun yaratmiyor, kendim de bebek istedigim icin özellikle arastirdim, asilari oldugu sürece hic bi sorun yasatmaz..

Kızlar ne oluyorsunuz yahu yapmayın Allah rızası için..
Tamam seven sever sevmeyen sevmez lütfen büyütmeyin ve birbirinizi boşuna kırmayın..

hayır görmüyor musun dangalak gibi cevaplar vermiş bana. ağzında kitap peygamber, ama terbiyesine diyecek yok doğrusu! gitsin başka yere sarsın. dengesizlerle uğraşamam.

Konu dışı yazışmak yasak arkadaşlar..

hayır görmüyor musun dangalak gibi cevaplar vermiş bana. ağzında kitap peygamber, ama terbiyesine diyecek yok doğrusu! gitsin başka yere sarsın. dengesizlerle uğraşamam.

Bana terbiyeden söz ederken "Dangalak", "dengesiz", "kendini yirtmak" gibi tabirleri kullanan bu insani site yönetiminin takdirine birakiyorum, kendisiyle daha fazla muhatap olma taraftari degilim, zira hakaret ve hatta küfürlü ifadeler girmistir isin icine..dilegim geregi yapilir.

Son düzenleme:
helokity,
arkadaş banlı (yasaklı) durumda zaten..
Az önceki mesajınızı değiştirdiğiniz iyi oldu bu arada..
Lütfen konu uzamasın..

Son düzenleme:
helokity,
arkadaş banlı (yasaklı) durumda zaten..
Az önceki mesajınızı değiştirdiğiniz iyi oldu bu arada..
Lütfen konu uzamasın..

mesajimi degistirmemin sebebi bu insanla birebir muhatap olmanin (her ne kadar bir kez daha kendisine haddini bildirmekte hic zorlanmayacak olsam da) ilke olarak dogru olmamasiydi sayin editor.Hayatimda küfür eden insanla hicbir vakit muhatap olmadim internette de durum degismemeli herhalde diye düsündüm. Ama keske sizler de o küfürlü mesajlari degistirseydiniz.

Sağol canım şuan pisiciğim çok iyi, gözlerinin açılmasını bekliyorum.
Adı bile var TIRMIK.
Yemek yerken öyle heyecanlanıyor ki hepimizi tırmıklıyor

Sağol canım şuan pisiciğim çok iyi, gözlerinin açılmasını bekliyorum.
Adı bile var TIRMIK.
Yemek yerken öyle heyecanlanıyor ki hepimizi tırmıklıyor

aaa ne güzel bi isim öyle oynamaya basladiginda eminim daha sevimli olur..

siz harika ötesi bi insansınız ALLAH razı olsun ....çok duygulandım benimde kedim var tabii birde köpeğim neyse kedinizle huzurlu olun inşallah marketten bebek maması alırsan çok daha iyi beslenir merak etme hiç bi zararı olmaz süütten daha iyidir sıcak tutmanda çok iyi olmuş sakın yıkama ileride hiç tuvalet sorunu olmayacak merak etme kediler sadece kumlarına yaparlar öğretmen bile gerekmez koklatırsın kumunu ve bu yetrli tuvaleti gelince kendi bulur kumunu ayrıca senin kokuna alışırsa seni annesi sanacak bunada hazır ol kediler nankör değildir her insan gibi seversen sever nankörlük edersen eder

2 haftalık oldu ama hala gözleri açılmadı çaylı pamukla siliyoruz ama yok:/
Mama konusunda annem sağolsun yoğurt suyu filan bile veriyor besleyici şeyler yediriyoruz.
Tuvaletini kendisi yamaya başladı artık silmeden direkt yapıyor=)
Annemi annesi sanıyor, elini uzattığı an kokuyu alıp fırlıyor yerinden çok tatlı bişey ya yerim ben onuuu

Canim buyuk ve kucuk tuvaletini kendi yapamamasi normal. Ben kedimi 10 gunlukken almak zorunda kalmistim. Onu ben buyuttum suan 3 yasinda. :). Karninin alt kismini( deliklere dogru) oksayinca tuvaletini yapar. Bunu bu sekilde yaptirmazsan yavrucagin karni agrir. . Ayrica sakin yikama. İslatma. Kulagina su kacarsa iltihaplanir aylarca kurtulamazsiniz. Basima geldi . Tuvalet egitimi icin sakin azarlama. O buyudukce tuvaletini kendi yapmayi ogrendiginde koseye bi yere yapmaya calisacaktir. Hemen tut onu yaparken kum kabina gotur. Onu uyar. Artik buraya yapicaksin de. 2nci uyarmamda ogrenmisti hemen. Kediler herseyi anliyolar. Mimiklerinizden bile. Gozlerini surekli temiz tut. Capaklarini temizle. Ve sakin hep ayni ortunun ustunde uyumasina izin verme. Ona alisinca biraz daha insandan uzaklasiyolar ve o ortunun ustunde durmak istiyolar. Benimkisi malesef oyle. . Kedi mamasi yicek yasta degil anladigim kadaruyla. Ben veterinerden kedi sutu almistim onla beslemistim. 20 liraydi bi tenekesi. (salca tenekesi buyuklugunde). Sicak sute tozu karistirip iciriyodum kedi bibaronuyla. Ama 1.5 ayliktan sonra birakmak lazim. Alisiyolar sonra hazir mama yemiyolar hep sut istiyolar. Benimkisi 3 aya kadar sadece bibaronla sut icmisti. Ve buyuyunce annesiz buyudu diye uzulup veterinerden pahalli yem almistim ve suan ona alisti market mamalarini hayatta yemiyo simarik. Ama o veterinedeki mamalarin bi ozelligi varki bizde o mamalardan vazgecemiyoruz. Kediniz o mamaya alistiginda gozu ev yemegini de gormuyo kesinlikle ev yemegine bulasmiyo. Ev yemegini sakin ama sakin verme. Yoksa yemek masasindan uzak tutamazsiniz :) Suanlik verebilcegim tavsiyeler bu kadar. Umarim faydali olmusumdur :). Benim icinde op minik pisi pisiyi

Canım tuvaletini yaptırıyoruz hatta çişini artık kendisi salıveriyor beni deli ediyor.
Daha şimdi sıkıntısı olduğunu anladık kabız olmuş zavallım ıkınıp durdu ama zorla da olsa yaptı rahatladı hemen=)
Annem ne bulursa veriyor vallahi.Demin muzu blendırdan geçirip muzlu süt yapmış vermiş =)
Vitamin alsın diye uğraşıyor işte o da.Sırf sütle olmuyor.Burası küçük bir yer veterinere sorduk bulamadık o süttozundan.
Ayrıca kedi hakkında bilgileri yok sinir oldum onlara.Ben bile daha bilgi oldum resmen!
Ama şuan tek sıkıntımız gözleri açılmadı.Çaylı pamukla siliyoruz hafif aralandı gibi ama daha açmadı
İnşallah açar ya.. Bişey olmasın da.. Yorumun için çok sağol tatlım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…