- 10 Mart 2014
- 15.311
- 17.254
- 298
- Konu Sahibi Mutluanne79
-
ya ilk oğlumda yaşadım 40 gün kadar sürdü,bebeği her kucağıma aldığımda ,her emzirdiğimde ağlama krizlerine giriyordum,ben buna nasıl bakacağım,nasıl yaşatacağım ,nasıl... nasıl...,sonra kendiliğinden geçti ama eşin ,çevrendekiler destek olmalı,yorumları okumadım ama sen bebeğine bakabilirsin ve o sana ne kadar muhtaç bunu görerek ,hergün geliştiğini görerek atlatacaksın....yani benzer hislermi yaşıyorsun bilmiyorum ama beneiimki böyleydi....hatta ikinci çocuğumdada aynı şeyleri yaşamaktan korkmuştum ama çok şükür olmadı....Ya evet çoğu kişide bu durumdan rahatsız, senin depresyon yaşamaman da iyi olmuş sevindim valla
Bende yaşamadım. Sezeryandan bir gün sonra evi dolaşıyordım zaten. Ben tuhaf bir insanım sanırım. Oğlum yirmi günlüktü attım arabasına AVM' ye gittim. Yalnız lohusalık döneminin çok ağır geçtiği kadınlar var. Bence bir psikiyatra görünmelisin konu sahibi.Bu lohusa depresyonunu bi ben yasamadim sanirim ya. Havalar guzel disari cikin gezin acilirsiniz
güle güle büyüt bebeğini.Merhaba arkadaşlar, çok hızlı yazmak zorundayım detay yazamıyorum ben yeni doğum yaptım ve malesef loğusa hüznü , loğusa depresyonu denen sorunun tam içindeyim, yawrum sağlklı ailem yanımda, eşim destekçi ama ben bi türlü bu durumdan kurtulamadım annem bende kalyor ve o olmasa mahvolurdum ,ağlama krizlerim sevdiklerim ölcek korkusu ,aşırı iştahsızlık ve gelecek kaygısı yaşyorm yalnız kalmaktan da çok korkuyorum , benim durumum da olan varmı lütfen bana bişeyler yazın bisey söyleyin geçicek bunlar değil mi?
Bende yaşamadım. Sezeryandan bir gün sonra evi dolaşıyordım zaten. Ben tuhaf bir insanım sanırım. Oğlum yirmi günlüktü attım arabasına AVM' ye gittim. Yalnız lohusalık döneminin çok ağır geçtiği kadınlar var. Bence bir psikiyatra görünmelisin konu sahibi.
Benim de annem yanimdaydi, 3 gunluktu oglum dedim bir saat bak ben bi avm ye gidip geleyim tek basima gezmeyi ozledim
Tabiki gececek sevgili uye buMerhaba arkadaşlar, çok hızlı yazmak zorundayım detay yazamıyorum ben yeni doğum yaptım ve malesef loğusa hüznü , loğusa depresyonu denen sorunun tam içindeyim, yawrum sağlklı ailem yanımda, eşim destekçi ama ben bi türlü bu durumdan kurtulamadım annem bende kalyor ve o olmasa mahvolurdum ,ağlama krizlerim sevdiklerim ölcek korkusu ,aşırı iştahsızlık ve gelecek kaygısı yaşyorm yalnız kalmaktan da çok korkuyorum , benim durumum da olan varmı lütfen bana bişeyler yazın bisey söyleyin geçicek bunlar değil mi?
Bir çok kişi insanların "anne olmuşsun daha ne istiyorsun" yaklaşımından çekindiği için yaşadığı bu durumdan suçluluk duyup kendi içinde yaşıyor. Bu yüzden doğum sonrası depresyonu durumunu daha az duyuyorsun. Mesela annemin depresyonu o kadar ilerlemiş ki halisünasyon görmeye başlamış. Bir akrabamız bildiğin hastanede yatarak tedavi oldu, bebeğini bile gözü görmüyordu. Başka bir tanıdığım sürekli ağlıyordu. Kuzenimin aşırı stresten ve depresyon nedeniyle herşeyi aşırı kafasına takmaktan az kalsın ilaç kullanacaktı ama düzeldi şükür. Yani çevremdeki her 10 lohusadan 6 sı yaşamış bunu ve tamamı atlatmış. Bu yüzden merak etmeyin, Allah'ın izniyle harika bir anne olacaksınız.
Aynen canım ağlama krizlerim ve aşırı halsizligim var suçluluk duygusu da cabası çabucak geçsin gitsin hiç gücüm yokBir çok kişi insanların "anne olmuşsun daha ne istiyorsun" yaklaşımından çekindiği için yaşadığı bu durumdan suçluluk duyup kendi içinde yaşıyor. Bu yüzden doğum sonrası depresyonu durumunu daha az duyuyorsun. Mesela annemin depresyonu o kadar ilerlemiş ki halisünasyon görmeye başlamış. Bir akrabamız bildiğin hastanede yatarak tedavi oldu, bebeğini bile gözü görmüyordu. Başka bir tanıdığım sürekli ağlıyordu. Kuzenimin aşırı stresten ve depresyon nedeniyle herşeyi aşırı kafasına takmaktan az kalsın ilaç kullanacaktı ama düzeldi şükür. Yani çevremdeki her 10 lohusadan 6 sı yaşamış bunu ve tamamı atlatmış. Bu yüzden merak etmeyin, Allah'ın izniyle harika bir anne olacaksınız.
ya ilk oğlumda yaşadım 40 gün kadar sürdü,bebeği her kucağıma aldığımda ,her emzirdiğimde ağlama krizlerine giriyordum,ben buna nasıl bakacağım,nasıl yaşatacağım ,nasıl... nasıl...,sonra kendiliğinden geçti ama eşin ,çevrendekiler destek olmalı,yorumları okumadım ama sen bebeğine bakabilirsin ve o sana ne kadar muhtaç bunu görerek ,hergün geliştiğini görerek atlatacaksın....yani benzer hislermi yaşıyorsun bilmiyorum ama beneiimki böyleydi....hatta ikinci çocuğumdada aynı şeyleri yaşamaktan korkmuştum ama çok şükür olmadı....
Aynen canım aynı duyguları yaşıyorum bebeğe yetememe eksik kalma başaramycak duygusu var, onun haricinde annem ve eşimi kaybetcem diye krizlere girdim herkes yanmda olsun istiyorum yalnız tek başına kalmak bana ölüm gibi birde bebeğin çok gaz sancısı var ve cok ağlyo oda beni mahvediyoya ilk oğlumda yaşadım 40 gün kadar sürdü,bebeği her kucağıma aldığımda ,her emzirdiğimde ağlama krizlerine giriyordum,ben buna nasıl bakacağım,nasıl yaşatacağım ,nasıl... nasıl...,sonra kendiliğinden geçti ama eşin ,çevrendekiler destek olmalı,yorumları okumadım ama sen bebeğine bakabilirsin ve o sana ne kadar muhtaç bunu görerek ,hergün geliştiğini görerek atlatacaksın....yani benzer hislermi yaşıyorsun bilmiyorum ama beneiimki böyleydi....hatta ikinci çocuğumdada aynı şeyleri yaşamaktan korkmuştum ama çok şükür olmadı....
İnşaallah canım inşaallah geçer hemde hemen geçsinTabiki gececek sevgili uye bu
bir donem bu sendromsa ya da vesvese kaynagi neyse onemsemeyin somut gerceklere bakin aile varmi var es yanininizdami evet cocuk iyimi cok sukur eee sorun yok yani rahat olun onemsemeyin
Kıyamam yaaaa,zamanla geçecek cnm,Allah öyle bir güç ve içgüdü vermiş ki biz annelere inan herşeyin üstesinden geliyor insan....ama geçecek bu hislerin ve anneliğin tadını çıkaracaksın,sen altını temizliyorsun, karnını doyuruyorsun, eee uyutuyorsun zaten bir bebek daha ne ister nasıl yaşar yani elinden geleni yapıyorsun...o gaz için arada şekerli su damlat ağzına ...bu arada kaç günlük meleğin?Aynen canım aynı duyguları yaşıyorum bebeğe yetememe eksik kalma başaramycak duygusu var, onun haricinde annem ve eşimi kaybetcem diye krizlere girdim herkes yanmda olsun istiyorum yalnız tek başına kalmak bana ölüm gibi birde bebeğin çok gaz sancısı var ve cok ağlyo oda beni mahvediyo
Çok normal canım yaşadığın durum ve içinde bulunduğun psikoloji. 10 aylık kızım var benimde ve aynı şeyleri belki de fazlasını yaşadım. Üzme kendini, bebeğini kokla bol bol. Dışarıya çıkmaktan çekinme. Bebeğinden ayrılamıyorsan beraber çıkın. Ya da eşinle birlikte çıkın. 2 saat nefes alsan yeter. Yemeni aksatma. Seni ne mutlu ediyorsa onu ye :) Hepsi geçiyor emin ol. Bebişin biraz ayaklansın, gülmeye başlasın, emeklemeye... bak o zaman hayat nasılda güzel gelecek gözüne :)Merhaba arkadaşlar, çok hızlı yazmak zorundayım detay yazamıyorum ben yeni doğum yaptım ve malesef loğusa hüznü , loğusa depresyonu denen sorunun tam içindeyim, yawrum sağlklı ailem yanımda, eşim destekçi ama ben bi türlü bu durumdan kurtulamadım annem bende kalyor ve o olmasa mahvolurdum ,ağlama krizlerim sevdiklerim ölcek korkusu ,aşırı iştahsızlık ve gelecek kaygısı yaşyorm yalnız kalmaktan da çok korkuyorum , benim durumum da olan varmı lütfen bana bişeyler yazın bisey söyleyin geçicek bunlar değil mi?
Merhaba arkadaşlar, çok hızlı yazmak zorundayım detay yazamıyorum ben yeni doğum yaptım ve malesef loğusa hüznü , loğusa depresyonu denen sorunun tam içindeyim, yawrum sağlklı ailem yanımda, eşim destekçi ama ben bi türlü bu durumdan kurtulamadım annem bende kalyor ve o olmasa mahvolurdum ,ağlama krizlerim sevdiklerim ölcek korkusu ,aşırı iştahsızlık ve gelecek kaygısı yaşyorm yalnız kalmaktan da çok korkuyorum , benim durumum da olan varmı lütfen bana bişeyler yazın bisey söyleyin geçicek bunlar değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?