- 5 Şubat 2016
- 2.357
- 1.428
- 63
- 37
- Konu Sahibi Mutluanne79
-
Normal dogum muAmin canım inşaallah, evet canım basit bişey değil kıvranyorum kurtulmak mutlu olmak istiyorum inşaallah geçicek
Verdin mi kılolarını ne surede verdın benım kız beş aylık 57 ile hamile kaldım 70 ile bitirdim sondu 63 64 gidip gelıyorum üzülüyorum bı verıp bi alıyorumbendede bu kilolar gitmez kalırsa diye çok zor günlerim olmuştu hatta bebek mevlüdüne giyecek birşey bulamadım diye saatlerce ağladım çocuga süt vermedim kocama senin yüzünden ben artık çirkin şişko bir kadın olacam senin çocugun yüzünden şu yaşadıklarıma bak ,defolup gdin başımdan diye bas bas bagırdıgımı biliyorum , ama zamanla geçti seninkide geçecek inş
Sağol canım benim Rabbim razı olsun, çok rahatlattn beni tesekkur ederim evet tüm bakımını yapyorum sadece gaz sancı çekerken annem devreye giriyo birde sezeryan doğum olunca hareket kısıtlı inşaallah bu günler de geçicek, şekerli suyu deniycem canım, oğlum 24 günlük canm Rabbimin izniyleKıyamam yaaaa,zamanla geçecek cnm,Allah öyle bir güç ve içgüdü vermiş ki biz annelere inan herşeyin üstesinden geliyor insan....ama geçecek bu hislerin ve anneliğin tadını çıkaracaksın,sen altını temizliyorsun, karnını doyuruyorsun, eee uyutuyorsun zaten bir bebek daha ne ister nasıl yaşar yani elinden geleni yapıyorsun...o gaz için arada şekerli su damlat ağzına ...bu arada kaç günlük meleğin?
Canım ya doğru diyosun sanrm zaman derman olcak bana ilgin için teşekkür ederim inşaallah emekledigi günleri görmek nasip olur Sağol canm yüreğime şu serpin Rabbim razı olsunÇok normal canım yaşadığın durum ve içinde bulunduğun psikoloji. 10 aylık kızım var benimde ve aynı şeyleri belki de fazlasını yaşadım. Üzme kendini, bebeğini kokla bol bol. Dışarıya çıkmaktan çekinme. Bebeğinden ayrılamıyorsan beraber çıkın. Ya da eşinle birlikte çıkın. 2 saat nefes alsan yeter. Yemeni aksatma. Seni ne mutlu ediyorsa onu ye :) Hepsi geçiyor emin ol. Bebişin biraz ayaklansın, gülmeye başlasın, emeklemeye... bak o zaman hayat nasılda güzel gelecek gözüne :)
Devam ederse gitcem canm logusalık bitene kadar bekliycem inşaallah düzelirimpsikoloğa gidebilirsin doğum sonrası depresyonu çok normal ve de geçici bir sorun çoğu anne yaşıyor.
Oyy Kıyamam canm ya demekki yalnz değilim Rabbim hepimizin yardımcısı olsun çok teşekkür ederim ilgin için Sağol canmbendede bu kilolar gitmez kalırsa diye çok zor günlerim olmuştu hatta bebek mevlüdüne giyecek birşey bulamadım diye saatlerce ağladım çocuga süt vermedim kocama senin yüzünden ben artık çirkin şişko bir kadın olacam senin çocugun yüzünden şu yaşadıklarıma bak ,defolup gdin başımdan diye bas bas bagırdıgımı biliyorum , ama zamanla geçti seninkide geçecek inş
Canım ya önce yavrun hayırlı olsun Rabbim analı babalı büyütsün , sanki benim yasadklarmı yazmssn bi an bem yazdm sandm umarim benim için de böyle olur çok çok teşekkür ederim sevgilerBen de iki ay önce anne oldum çok şükür. Yaşadıklarını hissettiklerini çok iyi anlıyorum. Ilk günlerde büyük sarsıntı yaşadım. Bir günde yepyeni bir hayatın içine bodozlama girdim. Evim yalnızca eşime ve bana aitti. Istedigim zaman film_dizi_tv seyrederdim. Canım sıkılır dışarı çıkardım. Canım ister yapardım kahvemi. Eşimle çok eğlenir, birbirimize vakit artırırdık. Okulda öğrencilerim ve arkadaşlarımla vakit geçirirdim. Bir de baktım minicik bir yavru. Bana bağlı bir hayat. Goguslerimden süt akıyor. Vücudum deforme. Sezaryen sancıları. Benden baska herkesin çok iyi bildigi annelik. Bikbik durmadan akil veren konusan ebeveynlerimiz. Uzerine titredigim Güzelim evim başkalarının kontrolünde. Durmadan gelip giden misafirler. Mevlütler. Gece boyu iki saatte bir uyanıp emziriyorum. Eşim beni öyle gördüğü için çok hüzünlü. Bi de buna üzülüyorum. Yeteeerrr diye kaçıp gidesim geliyodu. Durmadan ağlıyordum. Üstelik cok isteyerek anne olmuştum. Sonraları bebegime ve yeni yaşantıma yavas yavaş alismaya çalıştım. Bebegim geceleri uzun uyumaya başladı. Bir uyku ve beslenme rutini olusturdu. Ona her geçen gün cok güçlü dugularla bağlanmaya başladım. Ilk zamanlar acaba bu bebegi hayatima hiç sokmasa mıydım derken yavas yavaş iyi ki seni doğurmuşum, sen olmasan ben bu kadar kimi severdim demeye başladım. Anne baba kv kp de gidince eşimle daha çok vakit gecirebildik. Kış günü bile esim bizi dışarı çıkardı. Akşamları bebek uyur uyumaz, Kendimle ve eşimle iglilendim. Bakımını ikimiz yaptık. Bebeğimi emzirirken tekrar ele geçirdiğim salonumda tv seyrettim. Haftasonlari bebegimi emzirip kuaföre gittim. Kilolar kendiliginden gitmeye başladı.En sevdigim arkadaslarimi çağırdım. Onlar kahve yaptı birlikte içtik vs. Velhasıl o zor günleri böylelikle atlattım. Çok şükür ben ve cekirdek ailem cok iyiyiz. Yeni hayatıma alıştım. Hele bebeğime can feda. Anne olabildigim icin cok sansli hissediyorum artik kendimi. Sen iyi olursan bebegin de esin de cok iyi hissedecekler. Onlar iyi hissetdikçe sen mutlu olacaksın merak etme. Çok şükür saglikli bir bebegin var. Her şey guzel olacak.
Verdin mi kılolarını ne surede verdın benım kız beş aylık 57 ile hamile kaldım 70 ile bitirdim sondu 63 64 gidip gelıyorum üzülüyorum bı verıp bi alıyorum
canım seni anlamaya çalışıyorum ama maalesef yapamıyorum. ben ilk bebeğimi kucağıma alamadan kaybettim , şuan ikinciye hamileyim ve bebeğimle ilgili sağlık sorunları var hergün yatıp kalkıp sağlıkla kucağıma alıyım diye dua ediyorum. Üstelikte yanımda kalabilecek bir annem yok maalesef kaybettim. o yüzden haline şükret dua et ve bu psikolojiden kurtul. yavrunu da sağlıkla büyütürsün inşallah.Merhaba arkadaşlar, çok hızlı yazmak zorundayım detay yazamıyorum ben yeni doğum yaptım ve malesef loğusa hüznü , loğusa depresyonu denen sorunun tam içindeyim, yawrum sağlklı ailem yanımda, eşim destekçi ama ben bi türlü bu durumdan kurtulamadım annem bende kalyor ve o olmasa mahvolurdum ,ağlama krizlerim sevdiklerim ölcek korkusu ,aşırı iştahsızlık ve gelecek kaygısı yaşyorm yalnız kalmaktan da çok korkuyorum , benim durumum da olan varmı lütfen bana bişeyler yazın bisey söyleyin geçicek bunlar değil mi?
canim kizim 2yasinda suan ve inanki bende ayniydim hersey iyiydi ben agliodum annrmle kayinvalidee herkesle tartusiodum kiiriyordum uykusuzluk birden ewe girdhimiz icin psikolojik korku vardi sanirim kizimin nefesini dinliodum oldu mu dio garip yalnizlik korkusu annemde vardi yanimda ama annem girti 25gun sonra agladim ama benim annesi ve bakabilirim dedim sonra yavas yavas yaptim poposunu bile yikadim 40i cikti rahata erdim baya sonra iki bucuk aylikti banyo yaptrdm tek yavas yavas alistim herseye korkuyu attim ve miss gbi baktim kayinvalidemde sagolsun destekti oyle gecti seni cok iyi anliyorum dua et hep yatmadimi cocugun ayetek kursi nas felak hepsini oku hersey duzelcrk birden sok oluyorsun kirkuyorsub ondan oluyorMerhaba arkadaşlar, çok hızlı yazmak zorundayım detay yazamıyorum ben yeni doğum yaptım ve malesef loğusa hüznü , loğusa depresyonu denen sorunun tam içindeyim, yawrum sağlklı ailem yanımda, eşim destekçi ama ben bi türlü bu durumdan kurtulamadım annem bende kalyor ve o olmasa mahvolurdum ,ağlama krizlerim sevdiklerim ölcek korkusu ,aşırı iştahsızlık ve gelecek kaygısı yaşyorm yalnız kalmaktan da çok korkuyorum , benim durumum da olan varmı lütfen bana bişeyler yazın bisey söyleyin geçicek bunlar değil mi?
Ne güzel anlatmışsın haklısın canım artık kendime gelmeli ve bu anları kaçırmamalıyım yavaş yavaş düzelir inşaallah tavsiyelerini uyguluycam Sağol canm allah razı olsun ☺Öyle bilirim ki bu hissi...
İlk çocuğumda yaşadım Allah yasatmasin kimseye kendimi anlatmadan hemen söyleyim geçecek güneş yeniden doğacak üzerinize hiiic merak etmeyin
Zordu tabi yaşadıklarım çok istediğim bi bebek çok güzel akıllı sevimli ama yok hep ağlama hissi hep hüzün..
Kimse anlamadı beni anlamaya da çalışmadı
Simdi hâlâ en nefret ettiklerim yok çocuğu olmayan var yok sukret
Gerizekalı demek istiyorum onlara
Ben ister miyim böyle hissetmek ?
Kolay mı yavrunu görünce sevinmemek ?
Bu aptallari bi kenara bırak
Yalnız kalmamaya çalış seni mutlu eden insanlar gelsin hep yanına kuzen kardes arkadaş kimse işte onlar.
Sevdiğin şeyleri yaptır ye güzel programlar izle tadı yoksa da şimdi gelir merak etme
Güzel havalarda al yavrunu da çık güneşi kokla
Hemen değil ama zamanla geçecek
Canım benim ne kadar içten yazmışsın çok teşekkür ederimtabi gecicek ama herkes gecer dedigi icin yardim almaktan vazgecmeyin sakin.
psikolojik yardim iyilesme surecinizi hizlandirir.
ben annelige 1 senede alistim ama bende sevdiklerimi kaybetme korkusu vs yoktu..sadece bidaha hic hayatim normal devam etmeyecek endisesi vardi,zamanla herseyin yoluna girdigini yasayarak gordum acikcasi.
birde ben lohusaligmda yapayalnizdim,ne anne ne kv kimse yoktu yanimda,esimde ancak aksam geldiginde yardimci oluyordu o kadar.
anneniz yaninizda ne kadar guzel,bebeginizi doyurup cikin hava alin tek basiniza,en azindan ekmek almaya cikin..evde durmayin surekli.
Yok canım sezeryan olduNormal dogum mu
Ben seni anlıyorum canım çünkü ilk Bebeğimi bende kaybettim, ikinci yani bu gebeliğim çok zor bi gebelik tı , Rabbim yavrunu sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin inşaallah güzel günlerin olsun yavrunlacanım seni anlamaya çalışıyorum ama maalesef yapamıyorum. ben ilk bebeğimi kucağıma alamadan kaybettim , şuan ikinciye hamileyim ve bebeğimle ilgili sağlık sorunları var hergün yatıp kalkıp sağlıkla kucağıma alıyım diye dua ediyorum. Üstelikte yanımda kalabilecek bir annem yok maalesef kaybettim. o yüzden haline şükret dua et ve bu psikolojiden kurtul. yavrunu da sağlıkla büyütürsün inşallah.
öncelikle şunu bilmeni isterim ki, Ge-Çi-Cek, emin ol geçio, ..ah ahh bana o günlerimi hatırlattın,o kadar pişmanım ki kendimi o kadar yıprattığıma şuanki aklım olsa eşimden daha çok yardım alırdım ya da annemi çağırırdım yanıma, bebeğime sanki benden başka kimse bakamıcak gibi geliodu, markete bile gitmiodum yavrumu bırakıp,,6.5 aylık olduğunda işe geri döndüm ve tekrardan yavaş yavaş sosyalleşmeye, kendime gelmeye başladım..hiç kedini üzme derim arkadaşım, ve bu lohusa depresyonu denen şeyin ben birazda kişinin kendi elinde olduğuna karar verdim, tabi yaşayıp çıktıktan sonra sanki hayat bi daha hiç eskisi gibi olmucakmış gibi gelio insana, doğru bi da hiç eskisi gibi olamıosun ama yeni hayatın eskisinden çok daha güzel oluo, yavrum benim herşeyim, herşey onunla çok daha güzel..
canim kizim 2yasinda suan ve inanki bende ayniydim hersey iyiydi ben agliodum annrmle kayinvalidee herkesle tartusiodum kiiriyordum uykusuzluk birden ewe girdhimiz icin psikolojik korku vardi sanirim kizimin nefesini dinliodum oldu mu dio garip yalnizlik korkusu annemde vardi yanimda ama annem girti 25gun sonra agladim ama benim annesi ve bakabilirim dedim sonra yavas yavas yaptim poposunu bile yikadim 40i cikti rahata erdim baya sonra iki bucuk aylikti banyo yaptrdm tek yavas yavas alistim herseye korkuyu attim ve miss gbi baktim kayinvalidemde sagolsun destekti oyle gecti seni cok iyi anliyorum dua et hep yatmadimi cocugun ayetek kursi nas felak hepsini oku hersey duzelcrk birden sok oluyorsun kirkuyorsub ondan oluyor
Ayrica kimse bana aman sunu niye oraya koydun desin amn Allahim saldriodum kopek gbi ki ben coo uysal biriyimdr ama kayinvalidem akilli kadindi diodu gecicek sen lohisasin olur oyle ,en cok onu uzdum ama ozur diledim sonradan aklim basima geldi cok zor gunlerdi benim icin bosuna kokrmuusm dogan buyuyormus insan inaniyor simdi de en iyi arkadsim olmus onduz canim sikiliyor .. Ben diodum hatta cok erken hamile kaldim asla cocuk yapmam asla diodum ama inan ki Allah affetsun o an ki korkudan bersey gecti yeetr ki cani sagolsun..
teşekkür ederim canım.amin cümlemizin inşallah. zaman geçince bu günleri atlatınca o güzel günlerde mutlu olsaydım keşke diceksin inan. sen benim durumumu yaşadığın için anlıyorsun ama ben senin yerinde olmayı çok istediğim için heralde mutluluktan uçarım gibi geliyor. asla kötü niyetle yazmadım yanlış anlama. elindekilere sıkı sıkı sarıl mutlu ol demek istemiştim.Ben seni anlıyorum canım çünkü ilk Bebeğimi bende kaybettim, ikinci yani bu gebeliğim çok zor bi gebelik tı , Rabbim yavrunu sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin inşaallah güzel günlerin olsun yavrunla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?