Yeni dogum yaptim kv hergün bizde

Daha ilk gun ne biliyorsunuz hergun sizde olacagini.sanirim yarin sunu yapariz falan diye plan yapinca panik yapmissiniz heegun burda olacak diye.normal zaten ilk gunler gelir tabi.yeni torun heyecani falan.annen var mi peki.biliyorum lohusalik zor ben de cok kotu bir lohusalik gecirdim.ama ilk gunler boyle anneler de hevesli oluyor bir telas bir heyecan geciyor .turk adetleri iste :)alman falan olsaydik boyle olmazdi herhalde

Anne ile kayınvalide es değer olmaz da . Şimdi hergun gelen anneniz olsa acaba ne tepki verirdiniz?? Vermezdiniz anneniz sonuçta.

Bugün bir konu okudum annelikle alakalı yazı yazmış bayan "buldumcuk " kelimesini kullanmış. Kızmıştım ama sanırım tam olarak böyle bir durum için söylenmesi doğru. Ilk baş bebek heyecanı ile gele bilir ,huzur ediyor hizmet bekliyorsa yapmayın oda en doğal hakkınız , yatın siz hizmet bekleyin

Ben kayinvalideme yalvarmistim. Gelirsin burda kanepede uzanir bebegin yaninda durursun butun gun diye. Ama beraber yer iceriz demisti o beni de biraz iskillendirmisti. Ama ona da raziydim. Ama olmadi. Neyse hayirlisi olsundu

Bunu anlamakta zorlanıyorum.

O ev sizin olduğu kadar o kadının oğlunun da.

O çocuk sizin olduğu kadar o kadının oğlunun da.

İnsanların hevesini gursağında bırakmayın.Nedir bu? Gelse geldi, gelmese gelmedi.

Burada hep bi kaynana davası.Bir de o kaynanalar anlatsa da dinlesek.

Daha eve yeni gelmişsiniz. Durun daha biraz faydası olsun. Siz de bebeğe alışıp dinlenin. Hemen doldurmayın kendinizi..

Yapsın yemeğinizi, gelen giden olur falan.
Sonra sonra bebek zorladıkça gelme sıklığı azalır merak etmeyin :)

Eğer yardımı dokunuyorsa hiç şikayet etmeyin gelsin hergün. Yemeğinizi yapsa çocuğa biraz baksa siz dinlenseniz bunlar öyle büyül nimet ki ilk zamanlar.

Ama sizi kötü etkiliyosa sizden hizmet bekliyorsa laf söylüyorsa özellikle sütünüz ve doğum kilonuzla ilgili, hiç alttan almayın gelmemesini kendiniz idare edebileceğinizi söyleyin.

Dediğim gibi faydası dokunuyosa bırakın yardım etsin kadın, sonuçta onun da torunu birşeyler yapmak istiyor olabilir. Size de dinlenmek için fırsat doğar. Emin olun biraz zaman geçince çok ihtiyacınız olacak dinlenmeye,11aylık bebek annesi söylüyor :)

Sağlıkla büyütün inşallah

Çünkü henüz bebekle tek kalınca yardım eden olmazsa ne yaşayacağınızı bilmiyorsunuz.
Bir kaç hafta sonra duş alacak, kahvaltı yapacak zamanınız bile olmazsa anlayacaksınız yakında yardım edecek birinin olması ne demekmiş..

Psikolojik işkence yapmıyorsa bırakın yardım etsin..

Benımkı de gelır moralımın içine eder gıderdı. Bir bardak su bıle vermezdi. Hızmetını de yaptırırdı ohhhh .

Kadin yakinlik gostermis tesekkur etmeniz gerekirken pes yani ilk gunden rahatsiz olmussunuz. Burada oglu olan binlerce kadin var simdi ne isi var gelmesin diyenler ilerde torunlari olunca da bu konuyu hatirlasinlar.

Bir akrabam ki kendisi kv o donemler gelini dogurmustu kadin geline gecelik pijama takimi herseyialip ilk gun eve ciktiklarinda gitti. Bizde oradayiz gecmis olsun icin gitmistik. Gelin annesiyle kahvalti ediyordu ve kv geldi yuzune bile bakmadi. Kadin oyle bir suratla karsilasti ki uzuntuden acil isim var dedi cikti. Ardindan gelin ayilip bayolmalar beni ilk eve ciktigim gun yarim saatte gitti diye krizler yasadi.
Allahim iyi ki oglum yok o gun bugun dua ediyorum...

Aynen öyle, genelde pek laylaylom geçmez bu ilk zamanlar...Yorgunluk,uykusuzluk,emzirme sorunlari,ev işleri v.s. birilerine çok ihtiyaç duyulur.( Umarım konu sahibi duymaz)

İlk günler bebek kimseyle paylasilmak istenmezken sonraki zamanlar biri gelse azıcık baksa da uyusam moduna girilir :)

Konu sahibi tadını çıkar,bol bol dinlen keyfine bak...Zaten bir ömür sen bakacaksın o bebeğe,kimse talip olmayacak merak etme

Yorumlara okadar şasirdim ki herkes iyilik meleği olmuş sanki

Herkes kendi bebeğine bakar
kimse gelip boşa rahatsizlik vermesin
Eve gelip temizligine, yemeğine, bebek bakimina yardim edicek biri olsa kaynanası konu sahibi niye dert yansınki

Gelip anca dert olur bu tip kaynanalar oram buram ağrıyo diye ağlanırlar hepside yalandır zaten

Gelincik88 anliyorum canım ben seni aynisindan benim başimdada var çünki

Yorumları okudumda, değişik tabiatta aile yapıları olan insanların uyum içinde yaşamaları ne kadar zor bunu anladım.
Kimi iyi işte iş yaptır sende keyfini sür demiş...kimi ne işi var kendi annen yokmu demeye getirmiş v.s v.s...
Bayanlar anne oldunuz, o gözünüzden sakındığınız evladınız bir gün sizide istemeyen biri ile evlenecek...tabiki bencil insanlarla dolu bir dünyada yaşıyoruz kayınvalideniz veya gelin olarak siz de bencil olup hayat benim kim ne derse desin de diyebilirsiniz, ama siz siz olun evlatlarınızı aile ile büyütün...aile ile büyüyen çocuklar gelişim açısından çok verimlidir. İstisnalar kaideyi bozmaz.

Tek kv ise öp başına koy ben doğum yaptığım gün evde kv, kp, elti, kayın ve laftan sözden anlamayan üç yaşında bi çocuk vardı yirmi günde zor yuvarladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…