Yeni dogum yaptim kv hergün bizde

Eşiniz ve ailesiyle ilgili gereksiz bir sürü konu açmışsınız. Bence artık drama queen olmayı bırakın bu dünyada ne dertler var.

Benımkı de gelır ama sadece yapılan yemegi yemeye bıde ustune tatlı nıyetıne mılletın dogum facialarını anlatır ki ohh tadından yenmez. Bi düşük yaptım kadın lohusanın mezarı kırk gun acık kalırdan tutun da ne zaman dr gıdeceksın ya bıdaha cocugun olmazsadan cıktı agzıma ettı o on gün. Sımdı yardımda edecem dese yok anacım gırmesın eve o gırerse benım sütüm kesilir

Sovesim geldi simdi

Benimkinin kardeşi herhalde senin kaynana :)))) benimkide yemekle bozmuş kafayi

Bakmaz uyanıktır canının kıymetini bilir.bu akşam kızıma çok üzüldüm.cok bekledi arayacak diye.hickira hıçkıra ağladı.
Bız bastan berı bırbırımızı sevemedık ama onun yuzunden. Her gorustugumuzden surat bes karıs bı evden kovmadıgı kalırdı kocamın hatrına gıderdım artık yemıyo. Ben anladım kı bu torun bıle sevemez

basliktada yazdigi gibi hergün bizde olacagini belirtti bunu yeriz bunu yapariz yarin demeler basladi
Bugün yavrumuzla evimizde ilk gün...

İlk günün sonuçta eğer bebeğiniz huysuz olursa kalması senin için iyi olabilir yardımcı da olursa bide ne ala olur ben diyodum yemek yapanım olsa ne iyi olur

basliktada yazdigi gibi hergün bizde olacagini belirtti bunu yeriz bunu yapariz yarin demeler basladi

Canım sen bundan yakınıyorsun ama ben tam tersini yaşıyorum bazen dayanamayıp ağlıyorum. Eylülde doğum yaptım annem ablam eltim geldiler bana çok faydaları oldu sağolsunlar sonra herkes evine gitti benim yaşadığım şehirde hiç kimsem yok sürekli çocuğumla ilgileniyorum ne bi iş yapabiliyorum ne doğru düzgün yemek yapabiliyorum çocuğum hiç uyumuyor sürekli ağlıyor bende hiç dinlenemediqim için yemek yemedqim için uyumadığım için sütüm bitmek üzere hiç akmıyor diyecek kadar azaldı. kadar kötüyüm ki.

Aynısını düşündüm..

Yok mu kendine güvenen bir kayınvalide aramızda, anlatsın dertlerini.bakalım karşı taraftan bakıncada fotoğraf aynı mı gözüküyor

Gelmesi yardim edecekse güzel yok yine yemegi sen yapacaksan kötü. Ama uykuya o kadr cok ihtiyacınız olacak ki, düzenli yemek yemeğe, o yapar siz bebek uyuynca uyursunuz. Sizde yıllanmaz bir süre yardim eder.

bir kaynana olarak ben anlatayım;kısmetse 15 gün sonra bizim torun geliyor.en yakında oturan benim.kızkardeşi,ablası arabayla 15 dakikalık mesafede,annesi ise 1 saatlik mesafede.
e haliyle ilk ben koşacağım.hergün gidip torunumu görmek isterim ama burada okuduklarımdan sonra gitmeye cesaret edemem.annesi kız kardeşleri varken,pek gitmem.
gelinime söylediğim tek şey,"bir ihtiyacın olduğunda,sıkıntılı olduğun bir anda,bir telefon kadar yakınım.evlerimiz yürüyerek 15 dakikalık mesafede,gece bile olsa,çağırabilirsin"
sanırım bu ona çok güven verdi.
rahatsız etmem ama çağırdığı anda da koşarım.bunu bilir.kaldı ki hamileliği süresince,defalarca bunu yaşadık.şimdi hiç bir sorunumuz yok,çok şukur.umarım böyle devam eder.

Doğumdan sonra eltim 3 gün bizde kaldı. Suyumu dahi almama izin vermedi. Yemek, temizlik yaptı. Misafirlerimi ağırladı. Her zaman duacıyım. Allah razı olsun ondan.

O 3 gün bebeğimle sürekli o ilgilenirdi. Sen kalkma ben altını değiştiririm, sel kalkma ben uyuturum, sen kalkma gazını ben alırım... gibi. O kadar kızıyordum ki anlatamam. Açık açık söylüyorum, bebeğimi kıskanıyordum. Ama eltim bana yardım olsun diye yaptı bunları. Bunu o anki psikoloji ile anlayamıyorsun. Sonra sonra yaptığının ne büyük bir iyilik olduğunu anlıyorsun.

Sizde de öyle durum. Eğer gerçekten yardımı dokunacaksa ses çıkarmayın. Tabi sorunlu biri ise birşey diyemem.

Gözün aydın Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin..erken doldurmayın kendinizi. Sana yardımı dokunacaksa, ki o yüzden gelmiştir, kalsın biraz ne olacak ki..sizde yüzüne gülüp istediğiniz şeyleri söylersiniz. Hem yorulmazsınız ne güzel

size yardımcı olacaktır
daha ilk gününde sinir stres yapma
misafir geldiğinde o ilgilenir sende odanda bebek ile ilgilenirsin
ayrıca yeni doğum yapmış birinin yanında muhakkak biri olmalı
gelen giden ile ilgilenecek biri lazım

ilk günlerde bebek memeyi tam kavrayamayacağı için emme süreleri uzun oluyor ve bebek anneden ayrılınca ağlıyor (ilk 2 ay bu şekilde olacak aç falan deyip panikleme, bu çocuk aç diyenlere de takılma he he de geç bebek yeni içeriden çıktığı ve senin kokuna alıştığı için senden ayrılınca özellikle ilk 2 hafta susmaz sakın panikleme bunların tüm bebeklerde aynı olduğunu unutma)

Ben doğum yapalı 1 ay oldu annem doğumdan 1 hafta sonra gitti ve 40ım çıkana kadar görümcem kalıyor yanımda, kv her gün mutlaka gelir iki üç saat oturur gider. Doğumdan önce neden geliyorlar gelmesinler modunda takılan ben lohusa depresyonundan mıdır bilmem herkes bana destek olsun istiyorum şu anda, 10 gün sonra kırkım çıkacak görümcem gitmesin istiyorum şaka gibi dimi? Insan yepyeni başka bir hayata başlıyor ve tereddütler acabalar peşini bırakmıyor bırakın yardımcı olabildikleri kadar olsunlar şu süreci desteksiz atlatmak inanın kolay değil, iyi yönlerinden bakarak motive edin kendinizi

Bu gubnerinizi kvye bilenerek gecirmeyin. Bunu firsat bilin. Bol bol dinlenin. Bebekten hevesini alan herkes evine donecek size uykusuz geceler kalacak. Bi omur sizin yaninizda olacak bebek zaten. Birakin sarilsinlar koklasinlar kucaklasinlar. Cok kalpten soyluyorum bol bol dinlenin. 11 ay once dogum yaptim siizin.gibi dusunup o dogrultuda davrandim.bilseydim tadini cikarirdim

Şu formda hep premses ,harika ,kendi kararını verebilen moderen gelinler var ama ,iyi huylu güler yüzlü iyi ki ile başlayan bir tane bile kaynana yok. Bu kadar mikemmel gelinleriniz varkene hep mi kötü kaynanalar gelir bu harika iyi niyetli gelinlere arkedeş.

Ayy kv lerinde ustune yapisti iyice camur at izi kalsin.
Gelse bir dert gelmese bi dert. E bakip buyuttugu sana verdigi cocugunun cocugunu gormeye de mi hakki yok kv oldu diye . kadin yardim etmeye geliyor iste ne var bunda . bende 4 ay once doguum yaptim allah razi olsun gelip bana yardim ettigi icin. Abartiyorsunz bazen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…