yeni eşyaların zarar görmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aman bosver canim ya, canini sıkmaya deger mi? 3 yil olacak benimde bi tasindik bütün esyalar pert. Cokta umrumda değil. Esya beni kendine hizmetçi yapamaz. 2 aylik evliydim beyaz hali sandalye hepsine guzel ellerimle sıktığım nar suyunu boca ettim. Ben onlari silerken esim bi kek verir misin diyordu. Adamdaki rahatlik 😂 o lekeleri çıkarınca daha hic birseye takmadim. Evime ilk kez gelen herkes mutlaka halıma koltuğuma birsey doktu. Cikolata sos, cay, meyve suyu. Arkadaslarimin cocuklari beyaz hali uzerinde kirmizi uzumu ayaginin altina alip eziyordu da analari birsey demiyordu bende bosverdim cunku lekeyi çıkarmayı biliyordum. Kizim sagolsun suan duvarlarimi cizdi. Tasinirken yatak oda gardropumun sürgülü kapisini bozdular yariya kadar kapanip aciliyor 2 yildir duruyor oyle. Sifonyerimin yan tarafını kırdılar. Kucuk sehpalarimin ayaklarının dış yüzeyini soyulmus, masam desen sicak soguktan hafif kabardi cizildi. E napayim simdi kullanacagim ki eskisin. Sirf kullanip eskitmek icin misafir mi bekleyeceğim dusuncesiyle ayri bir misafir odasi takimi almadim. Misafir yemek takimi almistim onu da almasam annem linc ederdi 😂 bazen onu da cikarip kendime kullaniyorum. Bos boş duruyorlar kac aydir korona var misafir de gelmiyor zaten. Ama bak esyalarin kusuru var diye kirli veya daginik degiller. Kirilmis olabilir ama temizler, derli toplular. Onemli olan da bu sanirim.

Benim de eşyam kıymetlidir ama oluyor ne kadar dikkat etsek de... yapacak bisey yok

Koltuk sandalye vs lekeler için sihirli sünger cok oneriliyor kullananlar cok memnun aklinizda olsun

Iste bunlar hep instada gordugumuz jilet evleri izlemekten oluyor :)
Esya bu, biz ona degil o bize hizmet edecek yani eskir, cizilir, yipranir. Gecen yeni aldigim sehpanin ustune mum dokuldu sonra leke kaldi oyle mesela. Ama hic takmam ya saglik olsun napalim

Eşya kullanılmak için var. E tabiki yıpranacak, kimin eşyası yıpranmıyor ki?

7 senelik evliyim yeni evliyken çiçekli bardaklarımın tümü kırıldı 😬 hiç takmadım yeni bardak aldım daha evlendıgımde pek bişey almadım evlenince tamamladım 🤪
Koltuklarım leke gibi kalır örtü ile kapatıyorum çıkmıyor ne yapayım
Çizik de var kırık da hiç takmıyorum
En önemlisi Huzur varsa hiç bişeye değmez 😜

Aman bosver canim ya, canini sıkmaya deger mi? 3 yil olacak benimde bi tasindik bütün esyalar pert. Cokta umrumda değil. Esya beni kendine hizmetçi yapamaz. 2 aylik evliydim beyaz hali sandalye hepsine guzel ellerimle sıktığım nar suyunu boca ettim. Ben onlari silerken esim bi kek verir misin diyordu. Adamdaki rahatlik 😂 o lekeleri çıkarınca daha hic birseye takmadim. Evime ilk kez gelen herkes mutlaka halıma koltuğuma birsey doktu. Cikolata sos, cay, meyve suyu. Arkadaslarimin cocuklari beyaz hali uzerinde kirmizi uzumu ayaginin altina alip eziyordu da analari birsey demiyordu bende bosverdim cunku lekeyi çıkarmayı biliyordum. Kizim sagolsun suan duvarlarimi cizdi. Tasinirken yatak oda gardropumun sürgülü kapisini bozdular yariya kadar kapanip aciliyor 2 yildir duruyor oyle. Sifonyerimin yan tarafını kırdılar. Kucuk sehpalarimin ayaklarının dış yüzeyini soyulmus, masam desen sicak soguktan hafif kabardi cizildi. E napayim simdi kullanacagim ki eskisin. Sirf kullanip eskitmek icin misafir mi bekleyeceğim dusuncesiyle ayri bir misafir odasi takimi almadim. Misafir yemek takimi almistim onu da almasam annem linc ederdi 😂 bazen onu da cikarip kendime kullaniyorum. Bos boş duruyorlar kac aydir korona var misafir de gelmiyor zaten. Ama bak esyalarin kusuru var diye kirli veya daginik degiller. Kirilmis olabilir ama temizler, derli toplular. Onemli olan da bu sanirim.
Gel bunu görümceme anlat aldılar da daha yemek takımı alacak 🤦🏻‍♀️🤣 alsın bende misafirlere kullanacak tabagim yok hepsini kullanıyorum mezara mı götüreyim 😬😬 eksik kalırsa kaynanamdan isterim onda kalırsa benden ister alt üstlüyüz ya yetiyor şükür

Gel bunu görümceme anlat aldılar da daha yemek takımı alacak 🤦🏻‍♀️🤣 alsın bende misafirlere kullanacak tabagim yok hepsini kullanıyorum mezara mı götüreyim 😬😬 eksik kalırsa kaynanamdan isterim onda kalırsa benden ister alt üstlüyüz ya yetiyor şükür
Bizde misafiriz bu dünyada sonuçta, kullanmadan ölsem hic kullanamadi diye aglarlar arkamdan. Hem almadim veya kullanmiyorum diye birsey diyeceklerine, en azindan herseyini doya doya kullandi desinler 😂😂

Daha eve eşyam taşınırken koltuklarının kumaşı okadar sarılı olduğu halde sürtünme yaşayıp eridi resmen o gün biraz üzüldüm ama kabullendim sonrası geldi aradan 3 ay geçti ev taşımak zorunda kaldım koltuklarimim ayakları gitti 1yil sonra başka eve taşınmam gerekti iyice bitti derken eşim dekopaj makinesi ile tahta keserken sandalyeye dayamış oturma yerine 10cmlik bi yırtık var halıma kaynar çay döküldü dökülen bölgede halinin günleri yatik kaldı ne yapsam duzelmedi 2yillik evliyim mobilyamı görseniz 8 9 yıldır kullanıyorum sanırsınız kirilan dokuleni saymiyorum daha :)))))gram umrumda değil huzur sağlık olduğu sürece de umrumda olmaz sizde zamanla alışırsınız:)

Geçen hafta koltuk takımı aldık, 2 gün sonra eşşek kedim kenarlarının iplerini çıkardı. Şimdi o güzelim koltuk takımının üzerine saçma sapan örtüler örtmek zorundayım =) aynı şekilde yatağımızın bazası pinçik pinçik ipler. Canı sağ olsun. Ne yapalım, biz eskiyoruz yıpranıyoruz, eşya da yıpranacak. İşlevini görüyorsa sorun yok. Bu arada yemek takımı parçalarını falan kırıldığını ispat edince yenisini veriyorlar. Fotograf çekmeniz yeterli demişti bize aldığımız mağaza.

Ben de takılırım aslında ama çok da takmamak lazım :D Benim eşim de kaç tane yeni fare, kulaklık kırdı şu oyunlar yüzünden :D Fiyatları da az buz birşey değil yani.

Boyle yapa yapa çüruyor ömrümüz kirilan kirilsin dokulen dökülsün sen keyfine bak yerine yenisi gelir bunlari boyle kafaya takarsan yarın hasta olursun

yeni evliyim, cana geleceğine mala gelsin derler ama benim sürekli eşyalarıma birşey oluyor. mutfakta bir iki şey kırıldı alışık değilim diye düşündüm. sonra geçen eşim halıyı yaktı. sandalye leke oldu çıkmadı. şimdi yatak odası dolabı kenarında ufak çatlama gördüm bir de yemek masasında çizik farkettim belirsiz de olsa takıntılıyım böyle şeylere. eşya yeni olunca insanın içi cız ediyor. ve böyle ufak birşey bile olsa kafayı takıyorum.
e esyalarınızı daha ozenlı dıkkkatlı kullanın o zaman ?

Kendinizi yok yere hırpalamayın.
Çocuk olduktan sonra, evinin altını üstüne getirirler de, sesiniz çıkmaz.
Yok yere takıntı edinmeyin kendinize, bazen boşvermekte güzeldir.
Temiz ve titiz olmak gerçekten iyi birşey, kendim de öyleyim.
Ancak, olmadık şeylere de kafamı takmam.
Bu sadece sizi hasta eder, olana yapılabilecek birşey yok maalesef.

yeni evliyim, cana geleceğine mala gelsin derler ama benim sürekli eşyalarıma birşey oluyor. mutfakta bir iki şey kırıldı alışık değilim diye düşündüm. sonra geçen eşim halıyı yaktı. sandalye leke oldu çıkmadı. şimdi yatak odası dolabı kenarında ufak çatlama gördüm bir de yemek masasında çizik farkettim belirsiz de olsa takıntılıyım böyle şeylere. eşya yeni olunca insanın içi cız ediyor. ve böyle ufak birşey bile olsa kafayı takıyorum.
Anladım ben sizi.
Evinizi sildiğiniz suya biraz sirke atın

Benimlemi yaşayacak diyorum artık, daha evliliğimizin 6.ayında taşınmak zorunda kaldık taşınmadan zarar görmüştü bazı eşyalar sonra ertesi sene yine ev satılacak dendi bi taşınma daha gördü daha evleneli 2 sene olmadan yıkılmadılar ama yıprandılar gittiği yere kadar işlevini yerine getirsin bana yeter 5 sene olmuş suan 🤭

Üç günlük dünyada esyaya bu kadar kıymet vermem.
Başınızda kaynana görümce derdi yok galiba.
Bunlara takiyorsunuz.
Ne mutlu size!

bizimlemi yaşlanacaklar sanki.
dedemlerin bir evi var kapali suan ikiside vefat etti
eve giriyoruz kullanmaya kiyamadiklari esyalar gezmelik ayakkabilari vs gicir gicir duruyor kendileri toprak olali 10 seneyi gecti
ne önemi var ki kirilsin dokulsun icinde yaşam olan evler hep kirilir dokulur zaten ne güzel bir şey aslinda

E yeni esya boyle eskiyor zaten, oyle degil mi.

Ama yillardir almak istedigim cam cay makinemi cocuklar ilk haftasinda kirinca aglayasim gelmedi degil :olamaz:
Senin neyine cam cayci diye kendime sovdugum kismi da atlayayim.

Velhasili normal hayatin akisi boyle.
Cam cayci hem cay rengini aliyor üst tarafi hem cok kirecli yerdeysen normal caydanliktan fazla kirec tutuyor. Bakimi cok zehmetli yani alt ust cam olan. Bende kendi kendine demleyen var milyar para verdim ama durum bu .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X