Yeni ev alma

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
yeni ev alırken
Banyo fayansları,kapılar,mutfak dolapları vs.
Evi alanın seçme hakkı var mı
Yoksa müteahhitin seçtiği ürünler mi yapılmalı

Bize sorulmadan fayans sipariş verilmiş
Benim en sevmediğim renk
Aynı fiyatta başka renk baktım
Ama bulunduğumuz yerin dışında olduğu için mağaza
Nakliye parası istiyorlar
Ama sorması gerekirdi diye biliyorum
Yanlışta biliyor olabilirim
Bilgisi olan var mı

Her daire alana sorarsa nasıl altından kalkacak ? sorması gerekmez.kendi planı doğrultusunda ilerler.

Onlar toplu anlaşma yapıyor, bazen çok daha uyguna geliyor ve fazla kar ediyorlar. Siz anlaşma dışına cıkıyorsunuz, bence nakliye bedelini ödeyin ve değiştirin kabul etmişler ama sizin için nakliye olacak sonuç olarak

Boyle seyleri ancak anlasarak yapabilirsiniz. Benim sevmedigim renk dediginizde adam baska renk kullanmaz ki. Nakliye elbette size ait olur

Hayır sözleşmede yazar zaten.kullanılan malzemelerin markasına kadar ayrıntılı sözleşmede yazar. Tabi arsa sahibi değilseniz başta yapılan anlaşmadan haberiniz olmayabilir.

eğer siz seçecekseniz en baştan anlaşmanız gerekirdi yani evi alırken.
Sizin dediğinizi şuan alsa bile elinde kalanların parasını alacak.

Müteahhite seçtiklerinin farkı olursa onu ödeyeceğinizi söyleyin.

yeni ev alırken

Benim en sevmediğim renk
Bilgisi olan var mı

Normalde eskiden soruyorlardı ama insanlar o kadar çok şey istiyor Ki ... işler karışıyor. Artık çoğu firma bunu kabul etmiyor.

En baştan konuşup anlaşmaya yazmadınız mı bunları? Özellikle evin zamanında teslim edilmediği durumda aylık kira bedeli eklenmeli sözleşmeye. Birde klima taktıracaksınız önceden haber verip sistemi duvar içinden yaptıracaksınız.. mutfak dolabı, fayand ve kapılar için de sözleşmeye ek madde koydursanız daha dikkatli davranırlardı

Benim babam bu işte çalışıyor yAni büyük mütahitlerin taşeronu kapı yapıyor . Bulunduğunuz şehirde öyle seçilme imkanı olmuyor. Şöyle olabilirdi anlaşırdınız evin sıvası yapıldıktan sonra adam size bırakırdı sizde her şeyi istediğiniz gibi yaptırırdınız ama belki böyle olurdu

Yap-satcı müteahhitlerden ev alındıysa ;
toprak sahibi veya hissedarlarından iseniz müteahhitle yapılan kat karsılığı sözleşmede kullanılacak malzemelerin markası vs. belirtilmiş olması gerekir. Renkler, desenler modeller vs.genellikle belirtilmez.Belirtildi ise sözleşme gereği uygulanır.Mesela seramik çanakkale, kütahya vs. gibi müteahhit firma bunlardan birini uygular.Bazen 3 uygulama yapıp 1. ini secerler.Müteahhitin kendisine ait olandan aldıysanız alırken belirtmeniz gerekir özellikle istediğiniz şeyleri karşılıklı anlaşmak gerekir.Mesela mutfak tezgahı çimstone yada akrilik olacak gibi buna göre evin fiyatı belirlenir.Ama kapı, pencere, mutfak dolapları genellikle tek tip olur taşaron firmaları ile anlaşmalı çalıştıkları için her eve ayrı imalat uygulaması zorluk yaratır.
Daha büyük inşaat firmaları örnek daire yaparlar almadan önce ne alacağınızı görebilirsiniz.

Sözleşmede belirtilir onlar.
Sözleşme sizden önce yapılmıştır.

yeni ev alırken

Benim en sevmediğim renk
Bilgisi olan var mı
Onlar standart oluyor soramazlar size siz fark verirseiniz belki ama normalde toplu alındığı için her daireye standart yaptırılır. Eşim inşaat mühendisi ankastreden dolaplara kadar herşeyi iç mimarlar seciyor normalde.

Back
X