- 15 Haziran 2019
- 10.430
- 31.329
- 548
Temizlik firması farklı kadın farklı onlar 3 katı alır nerdeyse. Adı üstünde şirket. Sigorta vs yapıyor çalışana az veriyorlar ama8 sene önce temizlik firmasına 350 tl temizlemiştik evimi inşaat pisliğini.. ev 200 metre kare..
Oyle oluyo iste. Nolursa olsun hele ki ilk kez calisacaksak yardimci ablayla mutlaka yaninda dururum.bizimkiler de zamanında başında beklememiş , sıfır ev daha.temizlikçi gelmiş boyaları camdan ve parkelerden anahtarla kazımış bi güzel.ara ki bulasın kadını bi de.
Okul tatillerinde temizlik işinde çalışmisligim varBol evi temizlemesi kolay ama inşaat pisliği olan boş evi temizlemesi çok zor. Ben de iki sene önce hiç kullanılmamış boş bir eve geçtim. O zaman temizlik için birini tutamadım, oraya gelmek için aşırı masraf yapmıştık çünkü. Temizliği çok zor oldu, 9 aylık da bebeğim vardı. Duvarlardaki tozlar da uzun süre çıkmadı, aylarca sağa sola savruldu ki duvarları da silmiştim.
Bende aynı şeyi düşünüyordum takı kendim. Temizliğin diye düşünene kdr. Çok zormuş heleki inşaat ise aman Allahım temizliği çok berbat heryer kireç ben temizledm olmadı dige rgun kadın çağırdım oda inşaat temizliği olduğunu bilsem gelmezdm dedi yeminliymis ama o günden beridir iki sene evime gider gelir demek tanismama vesile oldu çok ta iyi biriBoş ev temizlemek nedense bana daha kolay geliyor, yaşanılan ev olunca koltuğu halısı iviri ziviri sanki daha zor...
Bu temizlikciler boş eve niye daha çok para istiyor acaba ?
Düşüncesiz bir kadına benziyor asla fazla para vermem . Hamile hamile sen ayağına bir şeyler götürmüşsün . Tabi çalışana yemek verilir de et ızgara nedir ya sen et ızgara yiyor musun Allah aşkına böyle insanlarla bir daha muhattap olmayın bence . Sizi kullanmış açıkçasıİyi geceler, gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var.
Taşınacağımız evi temizletmek için bi ablayla anlaştık. Sıfır ev yani inşaat pisliği. Neyse bana ihtiyaç listesini yazdı eksiksiz aldım hatta istemediği halde evden fazladan bez götürdüm neyse. Bi gün önce bunları eve bıraktık. Bu sabah temizliğe başlayacaktı beni sabah 8 buçukta aradı "ee işte bazı şeyleri unutmuşum getirebilir misin?" Ve bunlar biraz ağır işte hortum falan. Küçük bi yerdeyim toplu taşıma yok şuan durduğum evle o evin arası 40 dk falan yürüyerek. 5 haftalık hamileyim çok halsizlik ve baş dönmem var. Olsun dedim taksi tuttum ve ablayı gitmeden aradım bak bi daha gelemem buraya evim uzak ve durumum bu dedim. Malzemeleri bırakmaya Gidince de bunu bastıra bastıra söyledim. Öğlen oldu ben acıktım yemek getirmeyecek misin diye aradı. Daha önce temizlik için birini tutmamıştım inanın aklıma gelmedi evden getirir diye düşündüm galiba. Ve bu kadın çölyak hastasıymış "pide falan yemem ızgara et olsun" dedi ona da tamam dedim. Siparişi yönlendiricem kadının üzerinde para yok ödeyemez adam para almadan götürmem diyor. Sabah kadın gelsin diye taksi parası verdim, extra ben gidip geldim. E abla madem acıkınca bırak evine dön aç kalma olduğu kadar dedim. Ama bırakmamış. Şimdi vicdan azabı çekiyorum. Yani kadın benim düşüncesizliğim yüzünden aç çalıştı. Ücreti yarın ödicem sizce fazla para vermeli miyim?
3 kişi gelmişti özel makineleriyle temizlemişti..şu an düşündüm de biraz fazla ödemişiz galiba şirketler biraz fazla alıyor.ama deterjan falanda onlara aitti
350. Gönülsüz değil bence ihtiyacı olan biri. Yani ne bileyim bana 3 gün önceden haber ver dedi verdim "aa ama doluyum falan diye taa bir dahaki haftaya atmaya çalıştı. Bak abla etme yapma taşıncam diye cumaya ikna ettim
aynen yaa. Bende 2. bebekten sonra baktım yetişmem mümkün değil işlere. Düzenli birini alayım dedim. Saat 10da geliyolar hanımefendiler. En geç giden 5 olmadan gitti zaten. Yarım saat iş yapıp sigaraya koşan mı dersin. İşim çıktı deyip gitmeye kalkan mı dersin. Viledayla yer silen mi dersin. Ebeveyn banyosunu temizlememiş. Kibarca söylüyorum offff diyerek gidiyor temizlemeyebu temizlik işi yapanlar çook fena size de tecrübelisi denk gelmiş. verin parası neyse bir de beddua almayın. biz de çağırıyorduk yarım saatte bir çay molası kahve molası yemek molası eee noldu saati doldu gitti. hiç iyisine denk gelemedik
Bu parayı vermişseniz üstüne bişeye gerek yok. Çünkü benim bulunduğum şehirde 200-250 tl arasına geliyor bayanlar inşaat temizliğine. İnş temiz yapmıştır da size bir iş daha çıkmaz.
ayy sigara molasını unutmuşumaynen yaa. Bende 2. bebekten sonra baktım yetişmem mümkün değil işlere. Düzenli birini alayım dedim. Saat 10da geliyolar hanımefendiler. En geç giden 5 olmadan gitti zaten. Yarım saat iş yapıp sigaraya koşan mı dersin. İşim çıktı deyip gitmeye kalkan mı dersin. Viledayla yer silen mi dersin. Ebeveyn banyosunu temizlememiş. Kibarca söylüyorum offff diyerek gidiyor temizlemeyeBebek var çok da takip edemiyodum zaten. Ama gittikten sonra farkediyor insan temizlemeden bıraktığı yerleri.4 kişi denedim yok olmuyor. Kendi işimi kendim yapıyorum Eşimle birlikte. 200 tl veriyordum 1 sene önce. Yeni doğmuş bebeğim vardı. Acayip sinirlerimi bozdular. İyi insana dek gelemedim ben de.
Eve temizlige gelen kisinin oglen yemegini vermek zorundasiniz , evde ne varsa cikarirsiniz yer ama bos evse mecbur disardan söylenirBaya pahalıya patlamış ızgara eti taksi parası falan.
Eve temizlikçi alınca yemek parasının ev sahibinden mı oluyormuş bunu bilmiyordum.neyse ben evimi temizlemeye devam edeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?