Ben de taşınmadan önce başında durmadı kimse. Evi satan adam tutmuştu temizlikçiyi, biz sadece ödeyecektik. Sonuç, ev pis ve evin ortasında bir sürü temizlik malzemesi. Temizlikçi kayıp. Noldu ne bitti bilmiyorum. Annemle temizlik yaptığımızı hatırlıyorum sadece :)
Malzemeyi kendiniz alin bence.
Başında bekleyin derim biz tasınırken beklemedik parayı verdik sadece 1 hafta sonra gittiğimizde mutfak dolaplarını tel ile ovalamıs ve cizik içinde olduğunu gördük ayrıca tüm insaat malzemesi tozu çöpü ne varsa mutfak dolaplarının altında bulduk buyuk ders oldu bize, buyuzden, başında durun malzemeleri siz alın ayıp olucak bişey yok bunda
Beklediğimiz halde temiz olmamıştı. .
Evet önemli. .
Yanında durmak lazım bencede kimisi vardir aldığı parayı hak etmek için olmasanızda aynı ozeni gösterir
Kimisi de vardir amannn ben parama bakarim der bastan savar.hamile halinizle sonradan bir de bu stresle uğraşmayın malzemelerinizi alın temizlik bitene kadar yanında durun.
Boş evde nasıl başında bekleyeceksiniz?
2-3 saat olsa hadi bir ihtimal, ama bütün gün sürecek.
İşin bitmesine yakın gidip bakın.
annen haklı ve deterjanları da kendin al
Ben çalıştığım için yardimcı cağırdım sonra o evi hafta sonu tekrar kendim temizledim gir başında dur derimarkadaslar evveliyatla iyi geceler dilerim herkese.
Uzun ugraslar sonucu aradigimiz evi bulduk ve peyderpey tasinacagiz.
butun esyalar magazadan gelecek, ben bulundugum evden sadece kiyafet ve kitap vs tasiyacagim araba ile.
sorun su ki yabanci bir ulkedeyim ve buradaki arkadaslar vasitasiyla yardimci bir hanim ayarladik.
2 hafta sonra dogum yapacagim icin arkadasim ve esim bu yardimci hanimin tek basina eve gidip, temizlemesi taraftari oldular; ancak annem de gecmis tecrubelerimize dayanarak soyle yonlendirdi:
- git basinda dur. tuvalet sildigi bez ile mutfaga geleni gordum ben.
simdi siz bu konuda ne dusunuyorsunuz, yardimci hanimin basinda durmam referans olan arkadasima ayip olur mu?
ve ayrica arkadasim "malzemeleri hanim alsin, sen ona odeme yap" dedi. ancak benim koku ve deterjan alerjim var. dolayisiyla malzemeleri kendim almak istedim. ayrica her markette urunler farkli fiyatta oldugu icin hanimin masraflarini teyit etme sansim olmadigindan, arada arkadasim oldugu icin de kimseyi refuze etmemek adina sorgulayici olmak istemedigimden bu fikre de sicak bakmadim. saniyorum ki arkadasim problemli oldugumu dusundu.
siz olsaniz ne yapardiniz?
ve son olarak, hicbir esya olmayan evde temizlik hangi bolumler uzerinde ilerlemeli?
tesekkurlerimle.
saat ucreti ile geldigi icin normalde 3 saatte bitebilecek bir seyken belki 5 saatte bitirecek. nasil emin olabilirim ki?
Ben çalıştığım için yardimcı cağırdım sonra o evi hafta sonu tekrar kendim temizledim gir başında dur derim
Günlük olarak düşündüm ben.
O zaman başında beklemeniz gerekir evet.
Ya bide tanıdık aracılığı ileydi parayı istedi. Dedim hicbiyer temiz değil yerler hep çamurlu ayak izi. Sende deterjan falan almamışsın neyle temizlesin dedi. Dedim madem deterjan yok temizledim niye diyor sonra verdim o parayı yinede tanıdık var arada diye. Bide üstüne 1 koca gün temizledik eşim arkadaşım ben ellerimiz yara oldu resmen. Tabi cahillik şimdi olsa 5 saate tenizlerim tabi bide eldiven takarım ama çok sinir bozucu gercekten. Gerekirse gotursun eşin bir tabure sandalye yada annen gitsin dursun başında.cok gecmis olsun diyecegim ama inaniyorum ki gecmiyor. insanin icine oturuyor kaziklanmis olmak.
Hamile halinizle zor ve sıkıcı olacak.
Bari oturmak için Tabure falan götürün.
Temizlikte ilk wc den başlasın. Haliyle sık sık gitme ihtiyacınız olacak tutamayacaksiniz.
Malzemelerde ne kadar fark eder ki en fazla 2 3 lira değil mi?
Ya bide tanıdık aracılığı ileydi parayı istedi. Dedim hicbiyer temiz değil yerler hep çamurlu ayak izi. Sende deterjan falan almamışsın neyle temizlesin dedi. Dedim madem deterjan yok temizledim niye diyor sonra verdim o parayı yinede tanıdık var arada diye. Bide üstüne 1 koca gün temizledik eşim arkadaşım ben ellerimiz yara oldu resmen. Tabi cahillik şimdi olsa 5 saate tenizlerim tabi bide eldiven takarım ama çok sinir bozucu gercekten. Gerekirse gotursun eşin bir tabure sandalye yada annen gitsin dursun başında.
simdi ben yurt disindayim. aslinda yanlis anlama olmasin hic de eli siki biri degilim. ancak aptal yerine konmaya karsi hassasiyetim var.
misal annemin tembihlerine gore cam guderi bez ile silinmeli, parke ozel parke losyonu ile temizlenmeli, tuvalete beyaz sirke dokulmeli, kuvet cifin camasir suyu olan versiyonu ile tellenmeli vs...
simdi bu urunlerin disinda bir sey alabilir hanim; yahut bunlarda buyuk marketlerde kapmanya oluyor 6li vs satilan, belki ben oyle almayi tercih edecegim de o tane ile alacak yahut gene tam tersi...
olay henuz birbirimizi tanimadan onun benim orfume degil de benim onun orfune uymamin beklenilmesi.
Anladım. Eli sıkı biride olabilirsiniz o yüzden sormadım. Zahmet çekmeye değmez diyecektim hamilesiniz diye.
ama detaylı ürünleriniz zaten siz alsaniz daha iyi anlaşılan :)
Kv tasinmadan bir gün önce temizlikciyle anlastilar komple ev temizlenecekti ertesi gün nakliye ile beraber eve girdik şok olduk sadece yerleri silmislerdi tabi parayida önceden verdikleri icin bidaha kendilerine ulasamadik hem esya yerlestirip hem temizlik yapmak zorunda kaldik dikkat edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?