Ben annemin temizledigi alani bile tekrardan siliyorum. Icim rahat etmiyor. Bn olsaydim kesinlikle giderdim. Bi arkdas demis ilk once tuvaleti temizlesin, rica et.
Sik sik tuvalete gitmen gerekicek.
Bazıları şaşırtıcı biçimde titiz yapıyor işini, bazıları çok baştan savma tabi ki. Başında durmak taraftarıyım ancak doğuma iki hafta kala size de biraz zor olur gibi geldi bana
Deterjan konusunu da en güzeli sanırım önceden alıp eve koymak her şeyi, hanıma da evde zaten her şey var, ilave bir şey almanıza gerek yok demek. Sonuçta eve gelen de evdeki malzemeyi kullanıyor, her evde kullanılan malzeme ve tercihler farklıdır nihayetinde. Bunda bir tuhaflık olmaz bence.
Arkadaşınız her ne kadar aracı olsa da, nihayetinde sizin kendi evinizin içinize sinen malzemeyle içinize sinecek şekilde temizlenmesini sağlamak en doğal hakkınız.
Ayrıca yeni eviniz de hayırlı olsun
arkadaslar evveliyatla iyi geceler dilerim herkese.
Uzun ugraslar sonucu aradigimiz evi bulduk ve peyderpey tasinacagiz.
butun esyalar magazadan gelecek, ben bulundugum evden sadece kiyafet ve kitap vs tasiyacagim araba ile.
sorun su ki yabanci bir ulkedeyim ve buradaki arkadaslar vasitasiyla yardimci bir hanim ayarladik.
2 hafta sonra dogum yapacagim icin arkadasim ve esim bu yardimci hanimin tek basina eve gidip, temizlemesi taraftari oldular; ancak annem de gecmis tecrubelerimize dayanarak soyle yonlendirdi:
- git basinda dur. tuvalet sildigi bez ile mutfaga geleni gordum ben.
simdi siz bu konuda ne dusunuyorsunuz, yardimci hanimin basinda durmam referans olan arkadasima ayip olur mu?
ve ayrica arkadasim "malzemeleri hanim alsin, sen ona odeme yap" dedi. ancak benim koku ve deterjan alerjim var. dolayisiyla malzemeleri kendim almak istedim. ayrica her markette urunler farkli fiyatta oldugu icin hanimin masraflarini teyit etme sansim olmadigindan, arada arkadasim oldugu icin de kimseyi refuze etmemek adina sorgulayici olmak istemedigimden bu fikre de sicak bakmadim. saniyorum ki arkadasim problemli oldugumu dusundu.
siz olsaniz ne yapardiniz?
ve son olarak, hicbir esya olmayan evde temizlik hangi bolumler uzerinde ilerlemeli?
tesekkurlerimle.
Temizlik yapilirken basinda durun calismiyorsaniz, sonucta parasini verip bir hizmet satin aliyorsunuz bunu istediginiz sekilde yapmak kontrol etmek sizin hakkiniz. Arkadasinizda alinacaksa alinsin sonucta sizin eviniz bebeginiz gelecek hamile kadinsiniz hijyen herkesten daha onemli sizin icin. Siz malzemeleri alin kadin gelsin temizlesin sizde bakin yonlendirin goz kulak olun yani ne var bunda.
Evde herhangi bir tamirat olmayacaksa siz girdikten sonra heryer temizlenmeli arka odalardan baslayarak en son banyo tuvaleti birakirsiniz, girip cikip su vesaire alacaginiz icin cikarken oralarida temizler birakirsiniz.
Toz olmasin camlar kirlnmesin diye storlari indirip oyle gidersiniz.
cok tesekkur ederim.
eve esyalar ayri magazalardan gelecegi icin once buyukce bir temizlik yapilir; esyalarin tamami geldikten sonra da uzerinden bir gun daha gecilir diye dusunmustum.
bakalim, umarim ki karsilikli memnuniyet saglariz.
Ya simdi montaji falan yapilacak bis ev olunca isciler girip cikacak illaki terardan bir zemin temizligi yaparsiniz, hayirli olsun yeni eviniz.
Yani özellikle başında durma da sık sık kontrol et. En çok mutfak dolaplarında ve camlarda yoğunlaşması gerek ve birde tabiki banyolarda. Malzemeleri sen alırsın gerisi iyi bi şekilde hallolur inşallah
Mutlaka başında dur. Aldığı deterjanları kullanmama ihtimali bile var.
Ben de yurtdışındayım, aynı şartlara sahibiz. Deterjanlarımı vs bir gün önceden eve götürüp bıraktım ve sonra ertesi gün kadınla gittim o temizledi ben de başında durdum.
Yerler kapılar pencereler halılar dolap içleri banyo vs her şey temizlenecek.. :))
merhaba.
cok mutlu oldum ayni kosullarda benim gibi dusunen biri olduguna.
bizde ev su an tamamen esyasiz. tamamen esyasiz hali temizlenecek evvela. oyle esyalar gelecek, sonrasinda memnun kalirsak karsilikli, esyalardan sonra tekrar gelecek ki ben de son yerlestirmeyi yapip doguma gidecegim.
inanilmaz zor bir surec.
siz hangi ulkedesiniz?
arkadaslar evveliyatla iyi geceler dilerim herkese.
butun esyalar magazadan gelecek, ben bulundugum evden sadece kiyafet ve kitap vs tasiyacagim araba ile.
sorun su ki yabanci bir ulkedeyim ve buradaki arkadaslar vasitasiyla yardimci bir hanim ayarladik.
2 hafta sonra dogum yapacagim icin arkadasim ve esim bu yardimci hanimin tek basina eve gidip, temizlemesi taraftari oldular; ancak annem de gecmis tecrubelerimize dayanarak soyle yonlendirdi:
simdi siz bu konuda ne dusunuyorsunuz, yardimci hanimin basinda durmam referans olan arkadasima ayip olur mu?
ve ayrica arkadasim "malzemeleri hanim alsin, sen ona odeme yap" dedi. ancak benim koku ve deterjan alerjim var. dolayisiyla malzemeleri kendim almak istedim. ayrica her markette urunler farkli fiyatta oldugu icin hanimin masraflarini teyit etme sansim olmadigindan, arada arkadasim oldugu icin de kimseyi refuze etmemek adina sorgulayici olmak istemedigimden bu fikre de sicak bakmadim. saniyorum ki arkadasim problemli oldugumu dusundu.
ve son olarak, hicbir esya olmayan evde temizlik hangi bolumler uzerinde ilerlemeli?
tesekkurlerimle.
Ne alakası var canım, temizlik gayet kişisel bir durumdur.arkadaslar evveliyatla iyi geceler dilerim herkese.
tesekkurlerimle.
Sizinki en azından malzemeyi bırakmış. Bizimki ne var ne yok alıp tüymüştüBen de taşınmadan önce başında durmadı kimse. Evi satan adam tutmuştu temizlikçiyi, biz sadece ödeyecektik. Sonuç, ev pis ve evin ortasında bir sürü temizlik malzemesi. Temizlikçi kayıp. Noldu ne bitti bilmiyorum. Annemle temizlik yaptığımızı hatırlıyorum sadece :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?