Yeni ev veya eski ev. Hangisi sizce?

bence yeni evi dusunun. hem bebek geliyormus eski olan ev en alt kat ve kucukse zor olur.annenize yakin yeni bir ev yok mu peki? uzaktaki yeniyi tutarsaniz da tasinmanizin bir anlami olmayacak sanki.hani yine hergun bebegi birakmak icin yol yapinca

Vaktim yok maalesef. Kar yağışı başlamadan taşınmam lazım.

Darıca'da oturursam anneme yine yakın olmayacak. Yani bebeği sabah bırakıp işe gitme durumu yine zor olacak.

Eski ama bakımlı bir daire. İçini yaptılar ve ilk biz gireceğiz. Mutfak, laminantlar hep sıfır.

Annemin mahallesinde de herkesi tanıyorum, yolda herkes selam veriyor, komşuluk falan çok iyi. O da benim için büyük bir artı.

Yol yapmaya alışkın değil, yol yapmaktan bıkkınım. Gebzeye taşınma amacım da o zaten.

İstasyonda yaşıyor annem :)

Yok baya dolu bir site. Merkezi sistem zaten.

Bebek doğunca bakıcı olayı nasıl olacak? Anneme ücretsiz baktırmak var, tanımadığım birini evime alıp maaşımın çoğunu vermek var.

Ben yeni ev demiştim çünkü,
Eski ev zeminde olduğu için soğuk olacak 1,
Pencereyi camı bile düzgün açamayacaksınız bu nedenle temiz hava olayı sıkıntılı,
Ne kadar olursa olsun yeni evin temizliği daha kolay olacak,
Site hayatında çocukların yaşaması daha kolay en basiti bisiklete binmek
Annenizle oturup kendisine sabahları bebeği götürmek istediğinizi ya da bebeğinize bakmak için sabah gelmesini rica etseniz?
Bebek olduktan sonra taşınma işi daha zor olacak bu nedenle uzun vadede oturmayı düşünmelisiniz.

Tabıkı komsuluk cok onemlı bızde 20 yıl bır bınada oturduk sonra baska buyuk eve gectık ama komsu çılgın cıkınca eskı bınaya gerı donduk hem komsularımızı sevıyoruz hemde babamı kaybettık yanlız kaldık burda daha rahat daha guvende hıssettıgımız ıcın gerı tasındık bıde ıkı ev arası 1 km yoktur aynı mahalle ama sokaklar bıle farkedıyor sadece yasşadıgımız tecrubeden alt ust komsuya bakmak lazım :KK48:işin zor Allah yardımcın olsun

Aynen komşuluk çok önemli. Eski evdeki evsahibimde iyi biri, babamın arkadaşı zaten.

bence yeni evi dusunun. hem bebek geliyormus eski olan ev en alt kat ve kucukse zor olur.annenize yakin yeni bir ev yok mu peki? uzaktaki yeniyi tutarsaniz da tasinmanizin bir anlami olmayacak sanki.hani yine hergun bebegi birakmak icin yol yapinca

Evet yeni olan evde bebeği anneme bırakamayacağım.

Annenizle oturup kendisine sabahları bebeği götürmek istediğinizi ya da bebeğinize bakmak için sabah gelmesini rica etseniz?
Bebek olduktan sonra taşınma işi daha zor olacak bu nedenle uzun vadede oturmayı düşünmelisiniz.

Onu düşündüğüme emin olabilirsiniz :) Ama daha önce de yazdığım gibi bu mümkün değil.

Anneniz belki bir süre sonra size yakın bir yere taşınmayı düşünür?

Eğer öyle olmazsa bile ben yine de yeni evi tercih eder, gerekirse bakıcı tutarım. Anneniz de belli süre, bakıcıyı gözlemlemek için kalabilir, daha sonra ara ara uğrayabilir...

Eski evde çocuk büyütmek zor. Cam kapı açılmaz, temiz hava alamazsınız. Açtınız diyelim, böcekfalan çok giriyor giriş katlara. Güvenlik problemi var. Ki Gebze'nin genel olarak çok nezih bir ilçe olduğunu düşünmüyorum, çok göç alan bir yer...Rutubet olur büyük ihtimal, çocuğa çok zararlı. Eski mahalle olduğu için yarın öbür gün çocuğun oynayacağı alan yok. Site olsa indirebilirsiniz bahçeye, bisiklete binebilir. Zemin katın ısınma problemi olur. Kombiyi köklesen de çocuk emekleyip yürürken yerler buz olur. Yukarıdan millet halı kilimsilkeler, balkon yıkar, senin camlar batar...

Site hayatı her zaman iyidir bence

Ne olursa olsun yeni eve çıkarım. Bikere benim için herşeyden önce çevre faktörü çok önemli.Evi satınmı alıcaksınız kiralicakmısınız anlayamadım ama her ikisindede yeni evden vazgeçmezdim.Heleki çocuğum olucak, sürekli ev taşımak pek mümkün değil çünkü taşınmak kolay değil.Bu yüzden yeni ev düzgün ve güvenilir bir çevre.Anne konusu filan bir sekilde çözülür bence.

Vaktim yok maalesef. Kar yağışı başlamadan taşınmam lazım.

Darıca'da oturursam anneme yine yakın olmayacak. Yani bebeği sabah bırakıp işe gitme durumu yine zor olacak.

Eski ama bakımlı bir daire. İçini yaptılar ve ilk biz gireceğiz. Mutfak, laminantlar hep sıfır.

Annemin mahallesinde de herkesi tanıyorum, yolda herkes selam veriyor, komşuluk falan çok iyi. O da benim için büyük bir artı.

Yol yapmaya alışkın değil, yol yapmaktan bıkkınım. Gebzeye taşınma amacım da o zaten.

İstasyonda yaşıyor annem :)
Aman allahım bende :))

Yok baya dolu bir site. Merkezi sistem zaten.

Bebek doğunca bakıcı olayı nasıl olacak? Anneme ücretsiz baktırmak var, tanımadığım birini evime alıp maaşımın çoğunu vermek var.

Merhaba arkadaşlar. Çok büyük bir sorun değil ama çok kararsız kaldım ve en kısa zamanda iyi kötü bir karar vermem gerekiyor.

Evimiz işime 40 km uzakta. Eşimin işyeri de benim işyerimin yakınına taşınacak. Şuan acilen Gebze'ye taşınmam lazım. Hamileyim ve her gün o trafikte toplam 2,5 saat araba kullanıyorum. Kar yağışları başlamadan taşınmam lazım.

İki tane ev bulduk, biri güvenlikli lüks bir sitede. Yeni bina, kapıcısı falan var. Bir çok katında boş yer var istediğimi seçebilirim. İşyerlerimize de biraz yakın. Diğeri annemin mahallesinde, içi tadilat olan eski, küçük bir ev. Üstelik en alt kat. Bildiğiniz mahalle arası ev işte. Balkonu falan yok. Olsa da oturulmaz yolun hemen kenarında çünkü. Çamaşır kurutmak falan da sorun.

Eski olan evi düşünmemin sebebi doğumdan sonra çalışacağım ve bebeğe annem bakmak istiyor. Sabah yol üstünde bırakıp işime gidebilirim. Diğer ev çok daha konforlu ama anneme uzak. Ayrıyeten bakıcı parası vermem gerekecek. Üstelik o da eğer düzgün bir bakıcı bulabilirsem.

Acaba eski olan eve taşınsam da anneme yakın başka yeni bina bulursam ona mı geçsem? O da ek masraf demek.

Siz olsanız ne yaparsınız?
Bebisin saglikla mutlulukla dogsun insallah canim
Nacizane fikrim guvenlikli sitede oturman, mahalle arasinda hele de alt katta oturmak cok cok zor cunku yapamazsin, ben yapamadim mesela bes ayda yeniden tasinmak zorund kaldik ustelik site icinde ust kat olmasina ragmen varos bir semtteydi her cesit insan vardi uyum saglayamadim
Annen bir sure sizde kalip bakabilir bebise veya senin araban varmis annene birakip ise gidebilirsin, evini riske atma bebekten dolayi

Back
X