Yeni ev veya eski ev. Hangisi sizce?

2 sene sonra ev alma gibi bir niyetiniz var ise bebek için annenize yakın olmanız daha mantıklı gibi.
Yani dediğiniz gibi yeni evi de kiralayacaksanız eğer boşuna hem size hem bebeğe eziyet etmiş gibi olmayın yollarda.
Zaten uzakta ki yeni evi tercih ettiğinizde hergğn harcayacağınız yol masrafı kadar bakıcı parası olacaktır.
En azından bebeğiniz güvenilir emin bir elde olacak.
Empati yaptığımda yeni ev cazip geliyor fakat bebeğimi düşünmek daha mantıklı geliyor.

Site bence kışın çanaşır kurutmak ezıyet artı sıtelerde sılkeleme vs olmuyor küçük eve sıgmak ayrı zor bizim ev küçük sıkıntı ama bızım komsular eskı tanıdık o yuzden bızım için ıyı

silkelemek yasak hanımefendi site apartman farketmez. elektrik süpürgesi icat edileli çok oldu bilmem farkında mısınız

Merhaba arkadaşlar. Çok büyük bir sorun değil ama çok kararsız kaldım ve en kısa zamanda iyi kötü bir karar vermem gerekiyor.

Evimiz işime 40 km uzakta. Eşimin işyeri de benim işyerimin yakınına taşınacak. Şuan acilen Gebze'ye taşınmam lazım. Hamileyim ve her gün o trafikte toplam 2,5 saat araba kullanıyorum. Kar yağışları başlamadan taşınmam lazım.

İki tane ev bulduk, biri güvenlikli lüks bir sitede. Yeni bina, kapıcısı falan var. Bir çok katında boş yer var istediğimi seçebilirim. İşyerlerimize de biraz yakın. Diğeri annemin mahallesinde, içi tadilat olan eski, küçük bir ev. Üstelik en alt kat. Bildiğiniz mahalle arası ev işte. Balkonu falan yok. Olsa da oturulmaz yolun hemen kenarında çünkü. Çamaşır kurutmak falan da sorun.

Eski olan evi düşünmemin sebebi doğumdan sonra çalışacağım ve bebeğe annem bakmak istiyor. Sabah yol üstünde bırakıp işime gidebilirim. Diğer ev çok daha konforlu ama anneme uzak. Ayrıyeten bakıcı parası vermem gerekecek. Üstelik o da eğer düzgün bir bakıcı bulabilirsem.

Acaba eski olan eve taşınsam da anneme yakın başka yeni bina bulursam ona mı geçsem? O da ek masraf demek.

Siz olsanız ne yaparsınız?
Yeni eve tasinirsaniz nasılsa arabanız var bebeği yine annenize bırakabilirsiniz. İnsanın mutlu olduğu konforlu bir evde oturması psikolojisini olumlu etkiliyor bence. Arabanız olduğu için çok sorun olmaz diye tahmin ediyorum. Tabi araba ile bile annenize çok uzak kalıyor ise. Eski ev i tercih edin okullar tatil olunca yeni ev bulmak daha kolay oluyor.

silkelemek yasak hanımefendi site apartman farketmez. elektrik süpürgesi icat edileli çok oldu bilmem farkında mısınız

Valla bız hep farkındayız hayatım boyunca hıc bıse sılkelemedım ama 1 ,5 sene tepemızden sılkelendı çoraptan tutun yıkadıgı dona kadar ayrıca yazdıgımdan benım sılkeledıgım kanısına nasıl vardınız

Bende apartman da oturuyorum ama balkonlar mutfağa dahil edilmiş. Ben balkonda oturmayı çok severim o yüzden bu hep dert oldu bana. Şimdi karşımıza yeni bina yapıldı. Kadın En üst kattan başlıyor sabah 9 da halı silkelemeye akşama kadar sofra örtüsü ile kapanışı yapıyor.

Bende apartman da oturuyorum ama balkonlar mutfağa dahil edilmiş. Ben balkonda oturmayı çok severim o yüzden bu hep dert oldu bana. Şimdi karşımıza yeni bina yapıldı. Kadın En üst kattan başlıyor sabah 9 da halı silkelemeye akşama kadar sofra örtüsü ile kapanışı yapıyor.

canım çek resmini şikayet et belediye zabıta hangisine giriyosanız

Ben olsam yeni evi tercih ederdim. Sonuçta yol yapmaya alışkınsınız, bebeği bırakabilirsiniz annenize. Eski evde oturacağıma günde 2 saat yol gitmeye razı olurum şahsen.

Oturduğum 3.evdeyim, sadece yeni bina da değil, Hep sıfır ev arayıp buldum.

Şimdi kendi evim kirada, şark bitince oraya dönmeyi düşünüyoruz. Ama kiracı girip çıktıktan sonra nasıl kullanırım o evi diye düşünüyorum. Başkasının kullandığı tuvalet, duş... Iyyyyykkkk.

Yeni eve tasinir eger annemle ulasim konusunda sıkıntı yasayacagim kesinse annemin yakininda daha duzgun bir ev bakardim. Sonucta dogum izniniz bitene kadar bakim derdiniz olmayacak o zaman tasinirsiniz gerekirse.

Annnen bakacaksa eski eve cik bence. Çocuk büyüyünceyeni eve cikarsiniz

Annenin oturduğu civarda eski de olsa şuan bulduğundan daha iyi bir ev bulursun bence.

Zemin katlar çok soğuk diye biliyorum. Yeni site de soğuktur gerçi. Pek taşınan olmadıysa üstelik.

Merhaba arkadaşlar. Çok büyük bir sorun değil ama çok kararsız kaldım ve en kısa zamanda iyi kötü bir karar vermem gerekiyor.

Evimiz işime 40 km uzakta. Eşimin işyeri de benim işyerimin yakınına taşınacak. Şuan acilen Gebze'ye taşınmam lazım. Hamileyim ve her gün o trafikte toplam 2,5 saat araba kullanıyorum. Kar yağışları başlamadan taşınmam lazım.

İki tane ev bulduk, biri güvenlikli lüks bir sitede. Yeni bina, kapıcısı falan var. Bir çok katında boş yer var istediğimi seçebilirim. İşyerlerimize de biraz yakın. Diğeri annemin mahallesinde, içi tadilat olan eski, küçük bir ev. Üstelik en alt kat. Bildiğiniz mahalle arası ev işte. Balkonu falan yok. Olsa da oturulmaz yolun hemen kenarında çünkü. Çamaşır kurutmak falan da sorun.

Eski olan evi düşünmemin sebebi doğumdan sonra çalışacağım ve bebeğe annem bakmak istiyor. Sabah yol üstünde bırakıp işime gidebilirim. Diğer ev çok daha konforlu ama anneme uzak. Ayrıyeten bakıcı parası vermem gerekecek. Üstelik o da eğer düzgün bir bakıcı bulabilirsem.

Acaba eski olan eve taşınsam da anneme yakın başka yeni bina bulursam ona mı geçsem? O da ek masraf demek.

Siz olsanız ne yaparsınız?

Ilerde dogum yaptiktan sonra calismaya basladiginiz zaman bebeginizi ogle aralarinda bile olsa gorebileceginiz yakinlikta olmasini mi istersiniz yoksa daha uzakta olup sadece isten dondugunuzde mi :) sahsen ben işime yakini secerdim bebegimi her firsatta gorebilmek icin. Bence annenizde taşınsın :)

Ne kadar vaktiniz var acaba şuanda hangisini seçseniz olumsuz yönleri var ben olsam biraz daha araştırır anneme yakın rahat kullanabileceğim tekrar değiştirmemi gerektirmeyecek bi ev bakardım ama vakit çok kısıtlı ise eski ev diyorum

Vaktim yok maalesef. Kar yağışı başlamadan taşınmam lazım.

Kiraz pinar hayata yaşama uzak..sen istasyondan tut isinede yakinsa eger..illa istasyon degilde darica tarafında cok uygun güzel evlerde var aklinda bulunsun

Darıca'da oturursam anneme yine yakın olmayacak. Yani bebeği sabah bırakıp işe gitme durumu yine zor olacak.

Evora mı yoksa? :) Satın alınacaksa yeni, kiraysa eski ev rahat olur. Eski evin işi çok oluyor, iş ve bebebk bakımı açısından rahat olabilir ama rutubet sorunu sürekli tadilat oalyı, sürekli bi borusu patlıyor falan ilgilenecekseniz girişin.

Eski ama bakımlı bir daire. İçini yaptılar ve ilk biz gireceğiz. Mutfak, laminantlar hep sıfır.

Site bence kışın çanaşır kurutmak ezıyet artı sıtelerde sılkeleme vs olmuyor küçük eve sıgmak ayrı zor bizim ev küçük sıkıntı ama bızım komsular eskı tanıdık o yuzden bızım için ıyı

Annemin mahallesinde de herkesi tanıyorum, yolda herkes selam veriyor, komşuluk falan çok iyi. O da benim için büyük bir artı.

Ben olsam yeni evi tercih ederdim. Sonuçta yol yapmaya alışkınsınız, bebeği bırakabilirsiniz annenize. Eski evde oturacağıma günde 2 saat yol gitmeye razı olurum şahsen.

Oturduğum 3.evdeyim, sadece yeni bina da değil, Hep sıfır ev arayıp buldum.

Şimdi kendi evim kirada, şark bitince oraya dönmeyi düşünüyoruz. Ama kiracı girip çıktıktan sonra nasıl kullanırım o evi diye düşünüyorum. Başkasının kullandığı tuvalet, duş... Iyyyyykkkk.

Yol yapmaya alışkın değil, yol yapmaktan bıkkınım. Gebzeye taşınma amacım da o zaten.

Gebze mi dedin ben direk oraya takıldım ben de darica da yaşıyorum:KK53:

İstasyonda yaşıyor annem :)

Zemin katlar çok soğuk diye biliyorum. Yeni site de soğuktur gerçi. Pek taşınan olmadıysa üstelik.

Yok baya dolu bir site. Merkezi sistem zaten.

bence yenı evı secın

Bebek doğunca bakıcı olayı nasıl olacak? Anneme ücretsiz baktırmak var, tanımadığım birini evime alıp maaşımın çoğunu vermek var.

Tabıkı komsuluk cok onemlı bızde 20 yıl bır bınada oturduk sonra baska buyuk eve gectık ama komsu çılgın cıkınca eskı bınaya gerı donduk hem komsularımızı sevıyoruz hemde babamı kaybettık yanlız kaldık burda daha rahat daha guvende hıssettıgımız ıcın gerı tasındık bıde ıkı ev arası 1 km yoktur aynı mahalle ama sokaklar bıle farkedıyor sadece yasşadıgımız tecrubeden alt ust komsuya bakmak lazım :KK48:işin zor Allah yardımcın olsun

Back
X