Yeni ev veya eski ev. Hangisi sizce?

Kirada oturacaksanız annenize yakın daha yeni bir ev bulmak ilk koşulunuz olsun.
Satın alacaksanız yeni yapıyı tercih etmenizi öneririm.

Eski evi tercih etmeyin. Size kısa vadede uzun ömürlü sorunlar çıkartabilir ve bu bebeğinizin sırf anneniz baksın diye yakınına taşınmanıza pişman edebilir. Ayrıca en alt katlar basık oluyor, ev alırken araştırdığımız için iyi bilirim ve bir süre sonra o evde yaşamak istemeyeceksiniz. Kat tercihiniz en az 2. kat olsun. Ayrıca ısıtma sistemlerine de iyi bakın.
Eski bir evde kirada oturmak demek boyasıydı tamiratıydı derken size bir sürü masraf demek bunu da unutmayın.
Yine annenize yakın bir ev bulmayı deneyin derim
 
Eski eve hamile bebekli halinle taşın oranın masrafını çek vs çok zor.

Bebeği bırakacağın sürece ne kadar ki? Tabiki yeni eve taşın.
Bebeğe kim bakacak meselesne gelince su akar yolunu bulur demişler:)
 

Arabaniz varmış sabah ise giderken biraksan dönüşte alsan nasıl olur.
 
En azından 2. veya 3.kat evler olsa daha iyi.

Ama yok işte. Orası eski yerleşim. Herkes evine kendi çocuğunu oturtmuş.

Yine annene bırakmaz mısın her gün bebişi?

Çok uzun yol. İlçenin bir başından diğer başı. Üstelik sabah trafiği çekilmez.


Annem uzak olan eve de gelir bana bakmaya ama işe başlayınca her gün gelmesi mümkün değil bacakları rahatsız zaten.

Annemin bakması evin konforundan önemlidir benim için
Eski ama annene yakın olan ev diyorum

Benim de aklıma yattı gibi. Ama işte eski ev


Kira olarak bakıyoruz. İki sene sonra falan nasipse ev alacağız.
 
Benim de aklıma yattı gibi. Ama işte eski ev
.
Karı kışı hırlısı hırsızı var
Annen bakma ihtimali büyük şans kaçırma derim
Bu sürede de civarda başka daha iyi ev var mı diye bakabilirsin
 
araştırmaya devam ederdim

Ama yolda da çok yoruluyorum. Bir de hep sanayinin içinden gidiyorum hemen hemen her gün tehlike atlatıyorum.

Eski eve hamile bebekli halinle taşın oranın masrafını çek vs çok zor.

Bebeği bırakacağın sürece ne kadar ki? Tabiki yeni eve taşın.
Bebeğe kim bakacak meselesne gelince su akar yolunu bulur demişler:)

Eski ev derken mutfak dolapları sıfır, yerler sıfır laminant, banyosu temiz.

Arabaniz varmış sabah ise giderken biraksan dönüşte alsan nasıl olur.

Çok trafik var çook. Bir de yay çizicem boşuna A noktasından B noktasına çocuğu bırakıp A noktasındaki işime gelicem. En az 1 saat sabah 1 saat akşam yol yapıcam. Şuan zaten onu yapıyorum.
 
Ev cok cok kotu degilse anneye yakın ev derim ben. Benim kayinvalidem su an ogluma bakmak icin bende kaliyor, bazen oglum uyurken cikmak zorunda kaliyorum uykusu bolunmuyor, karda kısta uyku mahmuru sokaga cikmak zorunda kalmiyor. Oyle durumlarda annen de gelebilir bu durumda, yakin oldugu icin. Ornegin uyuyorsa yani,uyaninca onu da alir kendi evine gecer. Kendi annemin baktığı zamanlarda biz oyle yapardik. Uyanmadiysa annem gelirdi(cunku 3-4 dk mesafede oturuyoruz) oglum uyaninca onu alir kendi evine gecerdi. Hem kendi duzeni de bozulmuyor boyle olunca.
 
Yeni ev canım bebekle eski ev olmaz sonra daha ayaklanması var kışı var...güneş girsin evine birde bu çok önemli benim için.
 
Karı kışı hırlısı hırsızı var
Annen bakma ihtimali büyük şans kaçırma derim
Bu sürede de civarda başka daha iyi ev var mı diye bakabilirsin

Bakıyorum da yok yok... Tam annemin sokağında yepisyeni binada arakat daireyi kaçırdım 2 haftayla çıldırıcam aklıma geldikçe.
 
Bakıyorum da yok yok... Tam annemin sokağında yepisyeni binada arakat daireyi kaçırdım 2 haftayla çıldırıcam aklıma geldikçe.
Annen ve komşularına da söyleyin gözlerini dört açsınlar ( : Olur inşallah
 
Ki evin içi de yenilenmis yani gayet yeni olmus. Tesisatlar falan da yenilendiyse ne gibi sorun cikabilir ki?
 
Ben olsam anneme yakın olan evi tercih ederim. Bu devirde maalesef bakıcılara evlat emanet etmek çok zor. Her türlü kendi eviniz olmayacağına göre kendinize ev alana kadar annenizin yanında idare edin derim. Balkonu çamaşır kurutmak için önemsiyorsanız bu sorunu da bir kurutma makinesi çözer
 
her türlü artın eksin var. ben senin yerinde olsam yeni eve oturur günde 1 saat toplamda fazla vakit harcar sabah annemi arabayla eve getirir akşamda bırakırdım.ama temiz güvenlikli rahat evde bebeğimi büyütürdüm..illaki fedakarlık yapacaksın belli günlük 1 saatten fedakarlık yap derim..
 

Ama gücenliksiz vs. Çocuğun az daha büyüdüüğübde okuldan gelip oynayacaklen mahallede güvenemezsin. Bir de anane kışın vs gelir sen yazın götürürsün derken azıcık o azıcık sen yorulursun. Bebeği evden götürmek daha kötü oluyor bence.
Yeni eve taşınmanı tavsiye ederm ağırlaşmadan trafik derdiyle yaşlanmadan...
 
bir kaç seneye kadar kendi evini alacakmışsın. eski ev çok mu kötü. oturulabilecek durumdaysa eski eve yerleş. annen rahatlıkla bebeğine bakar... 3 yaşındayken de anaokuluna başlar zaten. o aralarda kendi evinize geçersiniz.
 
o zaman daha hızlı araştırır heryere haber salardım
balkonu olmalı bi evin diye düşünüyorum. güneş görmeli. ferah olmalı.....
anlatışından ev içine sinmemiş gibi bana. ama dersen ki girerim eve 1 sene sonra başka biyere taşınırım. sen bilirsin. taşınmak bana zulüm gibi geliyo. hemde çok masraflı.
 
Yeni bebeğinizin olacaksa ve ev en katta ise (bodrum sanirim) çok iyi bakın. Rutubet olmasın, güneş çok alsin, havasız kalmasın ev.

Ben doğduğunda annemler bodrumda oturuyorlarmis rutubetten sürekli hasta oluyormusum acilen tasinmislar.

Bence annenize yakın ama daha iyi bir ev bulmaya çalışın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…