- 30 Ocak 2015
- 19.854
- 28.579
- 798
- 29
Rahatım için her zaman konforumdan ödün vermeyi tercih ederim.. Oturduğum ev işime 3 dk mesafede ayrıca şehrin en merkezi yerinde.. Benim verdiğim kiranın yarısına insanlar biraz merkeze uzak lüks kocaman evlerde oturuyolar.. Ama benim yarım saat fazla uyumam heryere 5 dk da ulaşmam bana göre en büyük konfor.. Tercih meselesi bu işler kısacasıMerhaba arkadaşlar. Çok büyük bir sorun değil ama çok kararsız kaldım ve en kısa zamanda iyi kötü bir karar vermem gerekiyor.
Evimiz işime 40 km uzakta. Eşimin işyeri de benim işyerimin yakınına taşınacak. Şuan acilen Gebze'ye taşınmam lazım. Hamileyim ve her gün o trafikte toplam 2,5 saat araba kullanıyorum. Kar yağışları başlamadan taşınmam lazım.
İki tane ev bulduk, biri güvenlikli lüks bir sitede. Yeni bina, kapıcısı falan var. Bir çok katında boş yer var istediğimi seçebilirim. İşyerlerimize de biraz yakın. Diğeri annemin mahallesinde, içi tadilat olan eski, küçük bir ev. Üstelik en alt kat. Bildiğiniz mahalle arası ev işte. Balkonu falan yok. Olsa da oturulmaz yolun hemen kenarında çünkü. Çamaşır kurutmak falan da sorun.
Eski olan evi düşünmemin sebebi doğumdan sonra çalışacağım ve bebeğe annem bakmak istiyor. Sabah yol üstünde bırakıp işime gidebilirim. Diğer ev çok daha konforlu ama anneme uzak. Ayrıyeten bakıcı parası vermem gerekecek. Üstelik o da eğer düzgün bir bakıcı bulabilirsem.
Acaba eski olan eve taşınsam da anneme yakın başka yeni bina bulursam ona mı geçsem? O da ek masraf demek.
Siz olsanız ne yaparsınız?
Ben olsam yeni evi tutarım, annem bakmak istiyorsa bebegime sabah bırakır akşam alırım.
bakıcıya verecegim paranın az bir kısmınıda benzine vermiş olurum
Annen ve komşularına da söyleyin gözlerini dört açsınlar ( : Olur inşallah
Ki evin içi de yenilenmis yani gayet yeni olmus. Tesisatlar falan da yenilendiyse ne gibi sorun cikabilir ki?
her türlü artın eksin var. ben senin yerinde olsam yeni eve oturur günde 1 saat toplamda fazla vakit harcar sabah annemi arabayla eve getirir akşamda bırakırdım.ama temiz güvenlikli rahat evde bebeğimi büyütürdüm..illaki fedakarlık yapacaksın belli günlük 1 saatten fedakarlık yap derim..
Ama gücenliksiz vs. Çocuğun az daha büyüdüüğübde okuldan gelip oynayacaklen mahallede güvenemezsin. Bir de anane kışın vs gelir sen yazın götürürsün derken azıcık o azıcık sen yorulursun. Bebeği evden götürmek daha kötü oluyor bence.
Yeni eve taşınmanı tavsiye ederm ağırlaşmadan trafik derdiyle yaşlanmadan...
bir kaç seneye kadar kendi evini alacakmışsın. eski ev çok mu kötü. oturulabilecek durumdaysa eski eve yerleş. annen rahatlıkla bebeğine bakar... 3 yaşındayken de anaokuluna başlar zaten. o aralarda kendi evinize geçersiniz.
o zaman daha hızlı araştırır heryere haber salardım
balkonu olmalı bi evin diye düşünüyorum. güneş görmeli. ferah olmalı.....
anlatışından ev içine sinmemiş gibi bana. ama dersen ki girerim eve 1 sene sonra başka biyere taşınırım. sen bilirsin. taşınmak bana zulüm gibi geliyo. hemde çok masraflı.
Yeni bebeğinizin olacaksa ve ev en katta ise (bodrum sanirim) çok iyi bakın. Rutubet olmasın, güneş çok alsin, havasız kalmasın ev.
Ben doğduğunda annemler bodrumda oturuyorlarmis rutubetten sürekli hasta oluyormusum acilen tasinmislar.
Bence annenize yakın ama daha iyi bir ev bulmaya çalışın.
Yeni ev derim. Annem yatılı olarak çocuk bakmaya gelebilir
Kiraliksa direk annenizin yanına taşının bence yada obur evi çok istyosanz bebeği sabah ise giderken bırakıp akşam eve gelrken alsanz zor mu olur
Rahatım için her zaman konforumdan ödün vermeyi tercih ederim.. Oturduğum ev işime 3 dk mesafede ayrıca şehrin en merkezi yerinde.. Benim verdiğim kiranın yarısına insanlar biraz merkeze uzak lüks kocaman evlerde oturuyolar.. Ama benim yarım saat fazla uyumam heryere 5 dk da ulaşmam bana göre en büyük konfor.. Tercih meselesi bu işler kısacası
Bende bu durumdaydım ve anneme yakın olanı tercih ettim
20 yıllık falan apartman evin içide pek bakımlı değil
Ama bakıcıya da güvenemezdim
Şimdi gözüm arkada kalmıyo
Sabah uyuyor olursa annem geliyo
Benimki şuan 3 yaşında seneye kreşe başlayınca bende yeni eve taşınıcam inş.
Anneniz işe giderken yolunuz üzerinde mi? Öyle ise yeni ev + çocuğu annenize bırakıp almak diyorum :)
ay ne güzel işte yemek yer yer kaçarsınız bundan daha iyi bi teklif düşünemiyorum ben olsam hemen kabul ederimEski evi tutarsam kendim daha konforlu olucam. Hem akşamları annem yemeğe bana gelirsiniz diyor :)
boşver balkonu... kurutmalı çamaşır makinesi yada kurutma makinesi al...
Ev insanın yaşam alanı olduğu için her anlamda içinize sinması gerekiyor
Bir sorun olsa insanın hemen morali bozuluyor hayatı etkileniyor
Hangisi sizin içinize en çok siniyorsa onu seçmelisiniz
annene yakın başka bir ev bulmaya çalışsan daha iyi olur çünkü bebeğe annenin bakması bambaşka rahatlık ama o kötü evde taşınma yada yeni eve taşınacaksın hafta içi annende kalacaksın hafta sonu evine geçeceksin kreş yaşına kadar idare edeceksiniz
ay ne güzel işte yemek yer yer kaçarsınız bundan daha iyi bi teklif düşünemiyorum ben olsam hemen kabul ederim
O zaman yakınındaki eve taşının zaten kiraymis ev alcaginiz zaman kendi zevkinize gore alirsinzAçtılar ama kaç aydır yok maalesef.
Balkonu yok maalesef. Biraz da küçük.
Şuan işe gelip giderken en az 2 saatim yolda geçiyor, yeni eve taşınınca da öyle olacak. Ne anlamı kaldı ki?
Asıl yeni evde trafik derdi olacak. Annemlerin oraya taşınırsam sıkıntı yok. Ayrıca mahalle benim büyüdüğüm muhit, hemen hemen herkes birbirini tanır. Geceyarısı falan çıkıp parkta oturuyorduk komşularla.
Oturulabilecek gibi ama işte balkonu yok.
Sinmedi tabi. Mis gibi yeni daireyi görünce çevre düzenlemeli site falan mümkün mü :)
Bodrum değil normal giriş kat.
Evde babam kardeşim falan var. Mümkün değil.
Evet mesafe çok.
Evet mantıklı. Eski evi tutarsam kendim daha konforlu olucam. Hem akşamları annem yemeğe bana gelirsiniz diyor :)
Bende mi öyle yapsam. 3 sene falan sabretsem... Of...
Yeni evi tutarsam annem hiiiiiç yolumun üzeri değil. Koca ilçede üçgen çizicem.
Valla her 2 durumunda artıları, eksileri var hiçbiri kusursuz seçenek değil. Ama artılara baktığımda eski ev daha iyi bu konuda. 2 yıl sonra ev almayı düşünüyormuşsunuz zaten şimdi oturacağınız ev uzun yıllar kalıcı olacağınız bir yer olsa yeni evi tercih edin derdim ama geçiciymiş. Yeni eve gittiğinizde bakıcı falan ekstra ekstra masraf olacak ve tahmin ediyorum ki kira bedeli daha yüksektir eski eve göre bunlar sıkıntı bence, 2 yıl sıkın dişinizi eski eve geçin derim ben.
Ev ısınıyosa, çocuk için de +1 odası varsa ne kadar kötü olabilir ki.. Zaten ev alıcakmışsınız bikaç yıl sabredilebilir gibime geldiEvet teklif büyük. Ama ev kötü
Ev ısınıyosa, çocuk için de +1 odası varsa ne kadar kötü olabilir ki.. Zaten ev alıcakmışsınız bikaç yıl sabredilebilir gibime geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?