Yeni ev veya eski ev. Hangisi sizce?

Kiraliksa direk annenizin yanına taşının bence yada obur evi çok istyosanz bebeği sabah ise giderken bırakıp akşam eve gelrken alsanz zor mu olur

Rahatım için her zaman konforumdan ödün vermeyi tercih ederim.. Oturduğum ev işime 3 dk mesafede ayrıca şehrin en merkezi yerinde.. Benim verdiğim kiranın yarısına insanlar biraz merkeze uzak lüks kocaman evlerde oturuyolar.. Ama benim yarım saat fazla uyumam heryere 5 dk da ulaşmam bana göre en büyük konfor.. Tercih meselesi bu işler kısacası

Bende bu durumdaydım ve anneme yakın olanı tercih ettim
20 yıllık falan apartman evin içide pek bakımlı değil
Ama bakıcıya da güvenemezdim
Şimdi gözüm arkada kalmıyo
Sabah uyuyor olursa annem geliyo
Benimki şuan 3 yaşında seneye kreşe başlayınca bende yeni eve taşınıcam inş.

Anneniz işe giderken yolunuz üzerinde mi? Öyle ise yeni ev + çocuğu annenize bırakıp almak diyorum :)

canım kar kış 2 ayda eski evlerde genelde rutubet sorunu var, yoksada içeride çamaşır kurutmaktan okacaktır.

bebek için sağlıklı bi ortam değil.

ya annene yakın yeni ev bakmaya yada enazından düzgün ve balkonlu ev bul yada yeni evi tut

Ben olsam anneme yakın evi kiralamayı seçerdim..
2-3 yıl sonra ev alma planınız da varmış o zaman iyi bir ev alırım hem çocuk da sıkıbtılı vakitlerini atlatmış olur belki yeni evinize yakın kreşe verirsiniz...

Zorlu süreci anneme yakın geçiririm çünkü çocuğu sabah bırak akşam al çok zor olur.. Ağlasa ilgilenemezsiniz. Hakkınız da hayırlısı olsun

Arkadasim araban var iste ne guzel ben olsam tabiki yeni evi tercih ederdim sabahlari da ise giderken bebegimi anneme birakirdim

Annen ve komşularına da söyleyin gözlerini dört açsınlar ( : Olur inşallah

Açtılar ama kaç aydır yok maalesef.

Ki evin içi de yenilenmis yani gayet yeni olmus. Tesisatlar falan da yenilendiyse ne gibi sorun cikabilir ki?

Balkonu yok maalesef. Biraz da küçük.

Şuan işe gelip giderken en az 2 saatim yolda geçiyor, yeni eve taşınınca da öyle olacak. Ne anlamı kaldı ki?

Asıl yeni evde trafik derdi olacak. Annemlerin oraya taşınırsam sıkıntı yok. Ayrıca mahalle benim büyüdüğüm muhit, hemen hemen herkes birbirini tanır. Geceyarısı falan çıkıp parkta oturuyorduk komşularla.

Oturulabilecek gibi ama işte balkonu yok.

Sinmedi tabi. Mis gibi yeni daireyi görünce çevre düzenlemeli site falan mümkün mü :)

Bodrum değil normal giriş kat.

Yeni ev derim. Annem yatılı olarak çocuk bakmaya gelebilir

Evde babam kardeşim falan var. Mümkün değil.

Kiraliksa direk annenizin yanına taşının bence yada obur evi çok istyosanz bebeği sabah ise giderken bırakıp akşam eve gelrken alsanz zor mu olur

Evet mesafe çok.

Evet mantıklı. Eski evi tutarsam kendim daha konforlu olucam. Hem akşamları annem yemeğe bana gelirsiniz diyor :)

Bende mi öyle yapsam. 3 sene falan sabretsem... Of...

Anneniz işe giderken yolunuz üzerinde mi? Öyle ise yeni ev + çocuğu annenize bırakıp almak diyorum :)

Yeni evi tutarsam annem hiiiiiç yolumun üzeri değil. Koca ilçede üçgen çizicem.

boşver balkonu... kurutmalı çamaşır makinesi yada kurutma makinesi al...

Ev insanın yaşam alanı olduğu için her anlamda içinize sinmesi gerekiyor
Bir sorun olsa insanın hemen morali bozuluyor hayatı etkileniyor
Hangisi sizin içinize en çok siniyorsa onu seçmelisiniz

Ben olsam yeni evi secerdim
Ailelere yakın olmak her koşulda benim kabul edeceğim bir şey değil çünkü

annene yakın başka bir ev bulmaya çalışsan daha iyi olur çünkü bebeğe annenin bakması bambaşka rahatlık ama o kötü evde taşınma yada yeni eve taşınacaksın hafta içi annende kalacaksın hafta sonu evine geçeceksin kreş yaşına kadar idare edeceksiniz

Valla her 2 durumunda artıları, eksileri var hiçbiri kusursuz seçenek değil. Ama artılara baktığımda eski ev daha iyi bu konuda. 2 yıl sonra ev almayı düşünüyormuşsunuz zaten şimdi oturacağınız ev uzun yıllar kalıcı olacağınız bir yer olsa yeni evi tercih edin derdim ama geçiciymiş. Yeni eve gittiğinizde bakıcı falan ekstra ekstra masraf olacak ve tahmin ediyorum ki kira bedeli daha yüksektir eski eve göre bunlar sıkıntı bence, 2 yıl sıkın dişinizi eski eve geçin derim ben.

boşver balkonu... kurutmalı çamaşır makinesi yada kurutma makinesi al...

Öyle de olabilir. Ama ev küçük birde

Ev insanın yaşam alanı olduğu için her anlamda içinize sinması gerekiyor
Bir sorun olsa insanın hemen morali bozuluyor hayatı etkileniyor
Hangisi sizin içinize en çok siniyorsa onu seçmelisiniz

Yeni ev siniyor tabii ki. Ama çocuğa kim bakacak?

Öyle de olmaz yahu eşim ne yapacak

ay ne güzel işte yemek yer yer kaçarsınız bundan daha iyi bi teklif düşünemiyorum ben olsam hemen kabul ederim

Evet teklif büyük. Ama ev kötü

O zaman yakınındaki eve taşının zaten kiraymis ev alcaginiz zaman kendi zevkinize gore alirsinz

Yeni ev 600 civarı eski olan 400. Üstelik eskide aidatta yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…