Merhaba,
Sizin adınıza gerçekten üzüldüm. Hem sizin calışıp çalışmamanıza sizin dışınızda birileri karar veriyor, hem bununla ilgili ‘millet’ diye hitap ettiğiniz insanlara hesap veriyor, hem siz eşinizle yeterince düzgün iletişim kuramıyorsunuz. Siz kendi yetiştirilme şeklinizden kaynaklı olarak bunları normal karşılıyor olabilirsiniz ama bu gerçekten hiç sağlıklı bir durum değil. Yaşınızı bilemiyorum, nasihat gibi anlaşılsını istemem. Buraya yazdığınıza göre her türlü cevaba açıksınız diye düşünüyorum.
Öncelikle kadının, ev temizliği, yemek ve erkeğin cinsel hayatını tatmin etmek için yaratıldığını düşünmüyorum. Öyle olsa beyin fonksiyonlarımız erkekler ile aynı yaratılmazdı. Kadın olarak bir birey olduğunuzu unutmayın. Eşinizle de iletişim kuramıyor olmanız çok üzücü. İnsan eşi ile her şeyi konuşabilmelidir. Yoksa evliliğin bir anlamı da kalmaz zaten. Evlilik basit bir iş değil, ciddi bir karardır.
Bir gün bir kızınız olursa lütfen onu başkalarından ( eşi bile olsa) para istemeye muhtaç olmayacak şekilde, sadece para kazanmak için değil,vatana millete hayrı dokunacak şekilde meslek sahibi bir evlat olarak yetiştirin.
Yol yakınken de eşiniz ile iletişiminizi güçlendirin, derinleştirin.
Rica ediyorum beni yanlış anlamayın. Kadınların gücune, aklına, vicdanına inandığım için böyle durumlarda üzülüyorum.