Yeni evlendim esimle sık sık tartışıyoruz cevap verinnnn

Evliliklerde ilk 1 sene çatışmalı geçer sonra ilişki dinamiği kendi yolunu bulur normal. İlişkiye giremiyor olmanızda tabi olumsuz etkilemiş olabilir. Süre uzarsa bir uzmandan destek almakta fayda var

Pozısyonda onemlı. Yağ kullandıktan onsevısmeden sonra siz yüzüstü iken yavas yavas gırebılır, sırt ustu yatarken bacakları kasıyorsunuzdur kesın. Zamanla zevk alacaksınız bosuna korkmusum dıyeceksınız.

Bebek yağı olur mu peki
Mantar olursunuz. Vajina sağlığı önemli. Vajina için üretilmiş şeyler kullanın kayganlaştırıcı güvenilir markalardan. Siz üstte olun, tek seferde hepsini almak zorunda değilsiniz. Kademe kademe ilerleyin. Sakin olun.

Vajinismusu yenmiş biri olarak dilatör seti önerebilirim sarhoş ol,uyuşturucu krem kullan diyenlere bakma çünkü bu iş kafada bitiyor ayılınca yine korkuların başlatacak ben terapiyle yendim istersen terapi alabilirsin bir de vajinismus topiği var oraya da bir bak.

Yani konuşun , cinsellik konusu ikinizi de germişe benziyor.

Tartışma konusunda inanın tek değilsiniz. Ne kadar ilk aylar canım cicim ayları deseler de bence en zor geçen aylar ilk aylar hatta ilk sene diyebilirim. Ben de eşimle ilk sene çok tartıştım, çok anlaşmazlık yaşadım, hatta neden evlendim diye bile sorguladım. Bunun sebebi daha önceden tanışıyor olsak bi süre sevgili kalmış olsak bile evliliğin çok garklı bir müessese olması. Evlenince sadece o kişiyle değil ailesi ile de evleniyorsun resmen ve evlendiğin kişinin daha önce görmediğin özelliklerini görmeye başlıyorsun. Doğal olarak bir uyum ve alışma süreci başlıyor. Bazı şeyler iki taraf için de düşünüldüğü gibi olmuyor, beklentiyi karşılamıyor. Bu nedenle de ilk sene kavga ve anlaşmazlık çok oluyor. Ama zamanla o kavgalar azalıyor çünkü iki taraf da bazı şeyleri kabulleniyor ve birbirine alışıyor. Cinsellik konusunda da tavsiyem hiç kendini hazırlamaya falan çalışma eşine birden yapmasını söyle ve birden yapsın. Acıyacaksa acısın zaten saniyelik bir şey. Sık kendini birkaç dakika uzun süren bir acı değil. Bitsin gitsin çıksın aradan yani bu gözle bak. Sonra zaten acısı geçecektir.

Ben yakın zamanda sarhoş olup “acıyacaksa acısın” diye salarak yaptım ve çarşaf yatak kan revan içinde kaldı. Birlikte olduğum kişi de korktu ben de korktum ve bu yüzden bir daha görüşmemeye karar verdik.
Bu tavsiyeleri verenler vajinismus hiç yaşamamışlardır bence ve inşallah da yaşamazlar. ya da yeterince araştırmamışlar. Kafada ne kadar bitirdim dense de beden izin vermiyor, onu engelleyen şey ne neden bedenim beni korumak zorunda hissediyor bunu anlamak gerekiyor bu da sanırım terapiyle olabilir … ya da kendine doğru sorular sorarak anlayarak vs…

Doktor tavsiyesini yazdım bende
Anestol yuzeyel uyusturucudur. Cilt dokusu uzerinde uyusma yapar. Kasları etkilemez. Dolayisiyla vajinayi uyusturmaz, kaslar yine kasılır.

Mesela igne yapilmadan once surerseniz ignenin cilde girisini hissetmezsiniz ama igne yapilan bolgeyi sıkabilir, kasabilir veya hareket ettirebilirsiniz.

Ayrica vajina ici gibi mukoza dokuda kullanilmasi onerilmez.

Size bi şey sormak istiyorum bugün doktora gittim kizlik zarinda centikler var dedi bunlar ne biliyor musunuz bir de kulak çubuğu gibi bir şey soktu korktum istemedim canım acıdı

Size bi şey sormak istiyorum bugün doktora gittim kizlik zarinda centikler var dedi bunlar ne biliyor musunuz bir de kulak çubuğu gibi bir şey soktu korktum istemedim canım acıdı
Ucu da olsa iceri giris oldugu icin zarda zedelenme olmustur muhtemelen.

1 yıldır evliyim vajinismus tanısı koymuştu bir jinekolog ondan sonra hiç üstüne gitmedim vajinismusum zaten paramız olunca tedavi olurum dedim/dedik. Eşim beni hiç zorlamadı o yönden çok şanslıyım. Ancak ben kafaya taktım çok fazla. Deneyelim diyip her seferinde acıdan vazgeçtim. En son 10.ayımızda başka bir doktora gittik. O vajinismus olmadığımı biraz dişimi sıkarsa olacağını söyledi. Zorlandım ama 1 ay sonunda oldu. 3 kez yaptık 3 ünde de kanamam oldu ağrım da oldu. Ama 4.de olmadı ve artık tamam dedik. Sanırım eşimizin takındığı tavırla, güvenle alakalı bir şey tamamen psikolojik. Kendiniz halledemiyorsanız terapi almanızı öneririm ama kendiniz de halledebiliyormuşsunuz bunu görmüş oldum. Bir de bol bol kayganlaştırıcı kullanmanızı öneririm ilk seferde.

Anestol krem hiçbir işe yaramaz, epilasyon öncesi kolumda denemiştim hiçbir etkisi olmadı. Bebe yağı da olmaz içinde bir sürü kimyasal olan şeyi oraya sürmeyin. Bunun için üretilen kayganlastiricilardan alın. Zaten öncesinde yeterince istekli olursanız buna da gerek yok zaten. Öncesinde erotik bir şeyler izleyin mesela. Korkulacak bir şey olmadığını aksine ne kadar zevkli olduğu bilinçaltıniza yerleşir ve hem isteğinizi artırır

Kendim deneyimledigim icin yazdım.
Ilk deneyim sonrasi kontrole gittigimde doktor yazdi. Ve sonraki denemelerde vajina dışına sürdüm,kayganlastirici kullandım ve bir süre bu sekilde devam ederek gitti. Kremi sürünce zaten orda bir yanma meydana geliyordu. Bu da acı oranını bir nevi azaltıyor bence. Zaten her sey psikolojik. Hanımefendi her deneyimde caninin yanacağını düşünüp bildiği için kendini kasıyor. Kastikca zaten cani cok yanar ve islanamaz. Cesaretlendikce bu sorunu çözebilir. Zamaninda cozemezse sürec uzayıp gittikçe daha büyük streslenicek. Cunku ilişkilerine de yansıyor bu durum. Iki tarafta yeterince gergindir.

Bence vajinusmusun en büyük nedenlerden biri de kendi anatomimizi tanimamizdan kaynaklanıyor. Vajinanizi ayna karşısında inceleyin . Oranin esneyen bir yer olduğunu düşünün hep . Düşünün ki oradan 3 4 kg çocuk çıkıyor. İlişki esnasında rahatlamış olmanız gerekiyor. Öncesinde eşinizle birlikte duş alabilirsiniz mesela su hem rahatlatır hem de romantik ortam sağlar. Biz kadınlar öyle ilişkiye hemen hazır olamıyoruz maalesef . Cinsel ilişkiden 1 gün önce eşlerin birbirine yaptığı kur bile etkilermis cinsel ilişkiyi. Yani olacak mı olmayacak mı bunlara odaklanmak yerine aranızdaki sevgiye tutkuya odaklanın. İnanın gerisi gelecektir . Eğer daha da olmuyorsa mutlaka bir terapiye gitmeniz gerekir .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…