Yeni evlendim Kaygılıyım

Ya beni korkutan git gide herşeyin çok daha pahalanıyor olması bide işi geçici ya sonra çabuk bulamazsa kira da ne yaparız diye endişeleniyorum
İşi geçici veya sonra bulamaz diyorsunuz o kredi nasıl ödenecek o halde kesinlikle şu faiz oranlarıyla kredi çekmek akıl işi değil

Çalışmayana nasıl da basit geliyor bu tür istekler vay be
28 bin adam 10 bini kiraya veriyor evi beğenmiyorsunuz. Gidin geçici çalışın? Evde oturup onu isterim büyük ev isterim şunu isterim demek basit herkes herşeyi ister

Biraz sakin olsanız, bursada da evler baya pahalı . Ben de İstanbul'dan Bursa'ya taşındım o yalnızlık hissini anlıyorum , çok keyifli bir hayatım varken şu anda eşimden başkasını tanımıyorum. Çalıştığım için kursa vs de gidemiyorum, siz kpss için kursa fln yazilsaniz hem çevreniz olur hem de ders çalışırsınız. Bizde ev mi alsak kira mi diye çok arada kalmıştık. Ev işine girdik ama eşimle ikimizin geliri ile bu riske girebildik, tek maaşla imkansız . Kredi eskisi gibi değil , eskiden evin nerdeyse yarisindan çoğuna çıkıyordu, bize evin 4te 1 i için ancak kredi cikti , eşya şu bu henüz almadık, bekarlık eşyalarımızı kullanıyoruz, masraf yapmamak adına düğün kına vs yapmadim, sadece nikah . Sizin istekleriniz o kadar ütopik ki . Lütfen eşinizi darlamayin kıymetini bilin, siz ayar çektim derken adam kuş olup gider , o zaman üzülen siz olursunuz

İşi geçici veya sonra bulamaz diyorsunuz o kredi nasıl ödenecek o halde kesinlikle şu faiz oranlarıyla kredi çekmek akıl işi değil
Ya bı de verilen kredi o kadar komik ki , devlet memuru olmama rağmen devlet bankaları 200 binden fazlasini vermeyiz dedi

Daha iki aylık evlilik ve tek beklenti maddi kazanımlar.Güzel kardeşim önce bi evliliğinin tadını çıkar ; eşine, evliliğine, yeni geldiğin şehire alış.Zamanla hepsi olur akıllı olur ve calışırsanız bu ne acele.Şuan kredi faiz oranıyla birşey sahibi olamaz anca dibe batarsın söylediğin gelirle.Kaldı ki sen kuzenini resmen kıskanmış ve hırs yapmışsın onun oldu benimde olsun mantığındasın.Sanane insanların ne yaptığı ne kazandığından sen kendine odaklansana.Bu kafayla gidersen evliliğinde, huzurunda uzun sürmez benden söylemesi.Eşini ev alalım diye darlayacağına ben ne yapabilirim nasıl katkı sunabilirim ona kafa yor.El ele verirseniz zamanla olacaktır iki ayda mucize bekleme.

Arkadaşım eğer dinden konuşuyorsak neden faize girmek istiyorsun?

Seni çok haset gördüm kuzeninle karşılaştırman vs. Böyle yaparak yalnızca kendini üzersin onda neden var bende yok deme. Bekle sabret daha işin gücün yok ev araba alıyorsun

10 bine Bursa’da görükle yada onun çevresinde oturursunuz. O maaşa ancak okadar ev var canım şükret. Kredi faizlerine bi bak istersen,faiz oranına bakınca anlamayacaksan hesaplama yapan sayfalar var. 1 milyon kredi çekince geri ödemesi daha önemlisi aylık ödemesi ne oluyor bak bakalım. Söylenip adamı darlayacağına acil iş bakmalısın kendine. Şuanda 2 orta gelirlinin bile ev alması imkansıza yakın.

Ya bı de verilen kredi o kadar komik ki , devlet memuru olmama rağmen devlet bankaları 200 binden fazlasini vermeyiz dedi
Ah sormayın engelli çocuklarıma sırf asansörlü ev alabilelim diye sattık evimizi hemde fiyatlar uçmadan yanş nerdeyse aktı yedi kat arttı sattığımız evin fiyatı,şu şartlarda imkansız gibi bişey üstelik ödeyecek gücümüz olmasına rağmen çok az kredi çıkıyor, ne yazıkki kaldık kirada işin kötüsü tuttuğumuz yerde asansör kullanabilmek için on basamak merdiven yine çıkmak gerekiyor,şuan çıkıyorda seneye çıkamazsaki öyle görünüyor gitgide ilerleyen bir hastalık çünkü ne yapacağız bilmiyorum hiç ,kendim için değilde onları rahat ettiremediğime çok üzülüyorum konu sahibi Allah korusun benim yerimde olsaydı ne yapardı acaba

27 yaşında mısın yoksa 17 mi? Ne bu böyle liseli yeni mezun gibi kaprisler. Adam evlenmeden önce maddi durumunu saklamamış. Bekleseydin önce iş bulsaydın, para biriktirseydin, sonra keyfine baksaydın.

Daha çok yenisiniz bence acele etme hepsi yavaş yavaş düzene oturuyor ben 2 sene önce evlendim evimizi daha 1 ay önce alabildik borca girdik ilk evlendiğimiz 1 sene ayrı eve bile çıkamadık eşimin ailesinin evinde kaldık küçük ve kalabalık bir evdi zamanla düzene giriyor her şey emin ol hatta sana şunu diyeyim bize takılan takıların yarısını da ailevi sorunlardan dolayı alamadık geri verdik takan insanlara sen düşün ne kadar kötü başlangıç yaptık ama şu an her şey yolunda emin ol düzene girecek

Dün bir bugün iki, evleneli daha on hafta olmamis bu ne dırdır ya.
Böyle şeyler evlenmeden önce konusulmaz mi? On haftada mi aklınız başınıza geldi, nisanliyken demediniz mi "altınların üstüne şöyle şöyle yapar ev alırız diye düşünüyorum,sen ne dersin?" Diye?
Ne yaptınız, ne konuştunuz? Şimdi birkaç haftada mi aklınız başınıza geldi?
Ev alalım, ev alalım, ileride pahalanir ev alalım.
Ortada mantıklı bir plan vs de yok. Adamın maaş 28, on bin kira, geriye kalan 18 bu pahalılıkta iki kişiyi anca yaşatiyordur. Ama ev alalım ev alalım. Nasıl alacaksınız? Mesela hiç yazdınız mı Google mortgage hesapla diye? Şimdi sizin için baktım, istanbul'da Bursa'da uygun fiyatlı ev bulup 1000000 kredi çekseniz on yılda her ay 30 bin vermeniz gerekir. Tabii ileride enflasyondan bu para kiradan bile az olur ama bugün bunu ödeyecek gücünüz yok. Adamın maaşından bile çok
Ha, desen ki 'ben de ise gireyim, birimizin maaşı komple eve gitsin en azından kiradan kurtulalim' bak o mantıklı olur . Ama calismazken, kıt kanaat yaşarken böyle teklifler çok anlamsız. Bir de daha iki ayda.
Ne değişti yani dünden bugüne, neden nisanliyken isteğini söyleyip plan yapmadıniz?
Keşke nisanliyken ilk zamanlar konussaydiniz nerede yaşayacagiz, nerede oturacağız, ekonomimizi nasıl oturtacagiz, ev alacak miyiz , çocuklara aileden mi destek alaacgiz işten mi ayrılacağım vs vs diye. Belki de istemediğin gelecek planını duyunca yolun başında ayrılırdın

Ay burada anlattığınız kadarıyla bile bana daral geldi, kusura bakmayın ama yorucu bir insansınız. Şimdiden başkaları sizi kuzeninizle kıyaslıyor diye sizde içten içe bi kıyas yapmışsınız ve eşinize buji yansıtıyorsunuz. 28 bin ile o ev anca geçinir. Gezin, tozun, yiyin, için yahu. Ne gerek var bu kadar ince hesaplara. Siz iş bulur çalışmaya başlarsanız, piyasa biraz durulur o zaman düşünürsünüz bunları.
Sizin kurmaya çalıştığınız bu baskı sadece evliliğinize zarar verir.
Ayrıca eşiniz koca adam, evlendiğinize göre sorumluluk alabilecek biri. Çocuğunuz gibi yönlendirmeye çalışmayın adamı. Daha ev tutarken bile eşyalı apart tarzi tutmuşsunuz. Gelir belli, gider belli.

Daha 2 aylik evlisiniz eşinizin üzerine çok gitmişsiniz. Herşeyin bir sırası var. Sizde henüz çalışmaya başlamamışsiniz. Yani şu aşamada ev bakmanız mantıksız. En güzel aylarinizi zaman isteklerinizin kavgasını ederek gecirmryin. Siz sanırım yaşadığınız şehire alisamadiniz. 5 yıl bulunacaginiz bir şehirde ev bakmak zaten mantıklı değil

Ya ne saçma, onla bunla kiyaslayip mi darliyorsun kocani? Bahsettiğin insan torpille onun bunun hakkına girmis yüksek ihtimal haram yiyen bir insan. Kıyaslayana bu bilgiyi versene. Ayrıca adam evlenmiş seneler geçmiş eşiyle iki ev almış. Sen daha evleneli olmuş iki hafta
Ayrıca dünyada zengin, ailesinden ev kalmis, arabasını almış erkek mi yoktu? Madem istediğin bu , neden bu genç yasjnda bu culsuz adamı buldun? Madem buldun sevdin aldın bu ne dırdır?

Şuan en az 1-1,5 milyon peşşinat gerekiyor ev için kredi çekmeye. Zaten verilen 300-500 fazlası değil. Ne yazık ki az peşinatla ev alayım olayı bitti. Dediğinizde şu konuda haklısınız şimdi alalım seneye az olur o ödeme. Fakat Şuan size çıkacak miktar yüksek peşinat sonrası bile maaşınızı aşar. Eşiniz haklı bir işe girmemekte de yeni eve çıkmamakta. Şuan ancak kalan 18 ile geçinirsiniz ve kenara belki ufak 3-5 bir şey atarsınız.

Hanımefendi sizin kredi odemelerinden haberiniz var mı ? Birikim olmadan ne evi ? En az 30 -40 bin odemesi var . Eşinizin maaşı belli . Hadi büyük eve geçtiniz ne yeyip ne iceceksiniz ? Küçük çocukta değilsiniz . Şartlarını begenmediyseniz keşke daha durumu iyi biriyle evlenseydiniz . Adamın durumu bu . Mühendislerin koşulları bu yani ülkede artık . Sizde bir an önce iş bulun . Adamı da sürekli birileriyle kıyaslamayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…