- 26 Nisan 2023
- 405
- 409
- 23
- 36
- Konu Sahibi Kelebek996
-
İşi geçici veya sonra bulamaz diyorsunuz o kredi nasıl ödenecek o halde kesinlikle şu faiz oranlarıyla kredi çekmek akıl işi değilYa beni korkutan git gide herşeyin çok daha pahalanıyor olması bide işi geçici ya sonra çabuk bulamazsa kira da ne yaparız diye endişeleniyorum
Ya bı de verilen kredi o kadar komik ki , devlet memuru olmama rağmen devlet bankaları 200 binden fazlasini vermeyiz dediİşi geçici veya sonra bulamaz diyorsunuz o kredi nasıl ödenecek o halde kesinlikle şu faiz oranlarıyla kredi çekmek akıl işi değil
Arkadaşım eğer dinden konuşuyorsak neden faize girmek istiyorsun?Ama bazı şeyler de baştan hedef de belirlemek gerekir diye düşünüyorum. Tamam şuan çalışmıyorum ama çalışsam bile yıllarca olacak kredi ödemeleri kadının maaşına güvenerek yapılamaz çocuk vs olsa çünkü kadın mecbur çıkmak zorunda kalır işten. Baştan erkeği biraz daha hedef odaklı tutmak lazım diye düşünüyorum. Tamam belki şuan alamaz ama başka yatırımlar düşünebilir. Ayrıca dinen de kadının çalışma zorunluluğı yok erkek bakmakla yükümlü. Ki çalışmam demiyorum zaten bulursam çalışırım.
Ah sormayın engelli çocuklarıma sırf asansörlü ev alabilelim diye sattık evimizi hemde fiyatlar uçmadan yanş nerdeyse aktı yedi kat arttı sattığımız evin fiyatı,şu şartlarda imkansız gibi bişey üstelik ödeyecek gücümüz olmasına rağmen çok az kredi çıkıyor, ne yazıkki kaldık kirada işin kötüsü tuttuğumuz yerde asansör kullanabilmek için on basamak merdiven yine çıkmak gerekiyor,şuan çıkıyorda seneye çıkamazsaki öyle görünüyor gitgide ilerleyen bir hastalık çünkü ne yapacağız bilmiyorum hiç ,kendim için değilde onları rahat ettiremediğime çok üzülüyorum konu sahibi Allah korusun benim yerimde olsaydı ne yapardı acabaYa bı de verilen kredi o kadar komik ki , devlet memuru olmama rağmen devlet bankaları 200 binden fazlasini vermeyiz dedi
2 Ay oldu evleneli. Eşimle severek evlendik. Evlendiğimiz zaman eşimin arabası ve evi yoktu. Bursa da 5 yıllık bir projede iş buldu mühendis olarak ve İstanbulda ailemle yaşıyordum 27 yıldır ve ilk defa başka şehre yaşamaya gittim. Tuttuğumuz ev apart kadar küçük ve eşyalı. Eşyalar yeni ama tabi Bi koltuk var mesela ev 60 m2 kirası da az değil 10 bin lira. Eşimin maaşı 28 bin lira. Ben daha iş bulamadım kimyagerim. Ben geçici olarak o evde oturmayı kabul ettim başka yerden daha büyük ev bakmaya çalıştığım da bana kızıyor depozitomuz yanar falan diyor. Balayına da gidemedik ailesinin sağlık sorunları oldu. Yani istediğim hiçbirşey tam olmadı gibi. Ev alalım diyorum düğünde takılanlar var tabi yetmez ama işte kredi falan çekelim diyorum faizler çok yüksek diyor. Ben memnun olmadığım şeyleri söyledikçe kızıyor tartışıyoruz bana anlayışsızsın sabırsızsın diyor ama biliyorsunuz ki herşey gittikçe çok pahalanıyor ne kadar acele etsek iyi diye düşünüyorum. Bi yandan doğduğum büyüdüğüm yer İstanbul u ailemi arkadaşlarımı çok özlüyorum İstanbul da yaşamayı istiyorum ileride. Ama git gide imkansız gelmeye başladı. Kpss den atanmak istiyorum daha iyi maaşım olunca belki ev alırız diye ama o da zor gibi. İçim çok daralıyor umutsuzlanıyorım bana tavsiyeleriniz nelerdir.
Kesinlikle katılıyorum ben 2 senelik evliyim evimizi daha yeni aldıkİki aylık evlilikte ev derdine düşmek çok saçma. Biraz tadını çıkarın. Ayrıca birikiminiz yoksa altınlarınız çok fazla değilse zaten isteseniz de ev alamazsınız.
Daha 2 aylik evlisiniz eşinizin üzerine çok gitmişsiniz. Herşeyin bir sırası var. Sizde henüz çalışmaya başlamamışsiniz. Yani şu aşamada ev bakmanız mantıksız. En güzel aylarinizi zaman isteklerinizin kavgasını ederek gecirmryin. Siz sanırım yaşadığınız şehire alisamadiniz. 5 yıl bulunacaginiz bir şehirde ev bakmak zaten mantıklı değil2 Ay oldu evleneli. Eşimle severek evlendik. Evlendiğimiz zaman eşimin arabası ve evi yoktu. Bursa da 5 yıllık bir projede iş buldu mühendis olarak ve İstanbulda ailemle yaşıyordum 27 yıldır ve ilk defa başka şehre yaşamaya gittim. Tuttuğumuz ev apart kadar küçük ve eşyalı. Eşyalar yeni ama tabi Bi koltuk var mesela ev 60 m2 kirası da az değil 10 bin lira. Eşimin maaşı 28 bin lira. Ben daha iş bulamadım kimyagerim. Ben geçici olarak o evde oturmayı kabul ettim başka yerden daha büyük ev bakmaya çalıştığım da bana kızıyor depozitomuz yanar falan diyor. Balayına da gidemedik ailesinin sağlık sorunları oldu. Yani istediğim hiçbirşey tam olmadı gibi. Ev alalım diyorum düğünde takılanlar var tabi yetmez ama işte kredi falan çekelim diyorum faizler çok yüksek diyor. Ben memnun olmadığım şeyleri söyledikçe kızıyor tartışıyoruz bana anlayışsızsın sabırsızsın diyor ama biliyorsunuz ki herşey gittikçe çok pahalanıyor ne kadar acele etsek iyi diye düşünüyorum. Bi yandan doğduğum büyüdüğüm yer İstanbul u ailemi arkadaşlarımı çok özlüyorum İstanbul da yaşamayı istiyorum ileride. Ama git gide imkansız gelmeye başladı. Kpss den atanmak istiyorum daha iyi maaşım olunca belki ev alırız diye ama o da zor gibi. İçim çok daralıyor umutsuzlanıyorım bana tavsiyeleriniz nelerdir.
Kredi taksitleri kiradan daha fazla neredeyseYa beni korkutan git gide herşeyin çok daha pahalanıyor olması bide işi geçici ya sonra çabuk bulamazsa kira da ne yaparız diye endişeleniyorum
Ya ne saçma, onla bunla kiyaslayip mi darliyorsun kocani? Bahsettiğin insan torpille onun bunun hakkına girmis yüksek ihtimal haram yiyen bir insan. Kıyaslayana bu bilgiyi versene. Ayrıca adam evlenmiş seneler geçmiş eşiyle iki ev almış. Sen daha evleneli olmuş iki haftaYa bir erkek kuzenim var üni okurken torpille zabıta yaptı amcam onu lise kpss den. Evlendi kızın ailesi de destek oldu ev aldı İstanbul dan. Evi kızın annesinin üstüneydi. Ben tokiye başvurdum eşimle çıkmadı ama kuzenime çıktı 2.evi oldu yani. Artı şimdi de kurumlar arası geçişle mühendisliğe geçti. Araba da aldı. Şimdi herkes onu gördükçe kıyasladıkça ben kendimi gerçekten kötü hissediyorum bişeler yapmak istiyorum. Hasretten değil onunda olsun tabi ama azda olsa benim de eşimle bişelerim olsun istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?