Yeni evlendim Kaygılıyım

Ya beni korkutan git gide herşeyin çok daha pahalanıyor olması bide işi geçici ya sonra çabuk bulamazsa kira da ne yaparız diye endişeleniyorum
hayal perest misin?
28 bin lira tek maaşla ev kredisini nasıl ödemeyi düşünüyorsun?
kredinin aylık ödemesi ne kadar oluyor hiç baktın mı?
senin işin yok gücün yok kpss çalışacaksın atanacaksın da ölme eşeğim ölme
şu an daha büyük eve taşınmaya kalksanız kira daha fazla, depozitonuz yanar
valla eşim olsan bende kavga ederdim seninle
adama sürekli şikayetleneceğine acilen özelde bi işe gir, çalış, para kazan.

Cok gereksiz endiseleniyorsunuz bana göre.
Gelecek günlerin ne getirecegini bilemezsiniz, ilerde her sey pahalanacak diyosunuz da para yokken 200 lira büyük paradır, para varken 20bin lira bisii degildir.
Bu kadar kastırmak yerine evliliginizin tadını cıkarın, ev degisir is degisir durumlar degisir, bugünleri zehir etmeyin kendinize, bu kadar düsünmek hic iyii bisi diil.

İnsanın kendini güvende hissetmesi çok önemli tabiki. Fakat, sizin için çok erken değil mi bu konulara. Eşiniz tek çalışıyor anladığım kadarıyla, zaten normal şartlarda geçimin çok zor olduğu dönemlerdeyiz. Ev fiyatları uçmuş durumda. Kredi çekip aldınız diyelim geri ödemeniz ne kadar olacak, tek maaşla karşılayabilecek mi eşiniz. Eşinizi bu anlamda darlamanız kendisini yetersiz hissetmesine sebep olabilir, evliliğinizde problem yaşayabilirsiniz. Şuan bunları düşünmek yerine biraz evliliğin tadını çıkarıp, birbirinize, birlikte yaşama alışmaya çalışın. Bakın insanlar bir depremle kaybettiler ev dediğiniz şeyi.

Siz evlenmeden hicbirseyi konusmadiniz mi? Kaldi ki konussaniz bile hayatin gidisatinda boyle seyler olabilir. Siz evliliginiz boyunca boyle yeni gelin tripleri yaparsaniz evlilik sizi cok zorlar. Ayrica siz calismiyormussunuz, eviniz kira, ev alalim, kredi cekelim diyormussunuz. Biraz yavas gidin cunku hayatin cok degisik yonleri var. Icinde bulundugunuz sartlarda bulabileceginiz en iyi kirayi bulmussunuz. Bursayi bilmiyorum ama İstanbul'da iyi bir semtte o fiyata kira falan bulamazsiniz. Siz hala cocuk gibi istedigim seyler olmadi diyorsunuz.

İnsan çevresindeki haksızlıkları görünce üzülüyor hayata karşı umudu yitiyor su torpil olayına hep kızmışimdir zaten ama aldıkları maaş ne kadar helal bunu düşünün. O yüzden başka şeylere odaklanmadan evliliginize adapte olmalısınız. Evinize alismaniz zaman alır eşinizle yaşamaya da. Bu istedikleriniz elbette olacak ama zamanı var. Zor ama fırsat bulursanız birikim yapmaya bakın. Zaten iş bulursanız çoğu şey daha kolaylaşacaktır.

Ben de İstanbuldan baska şehire geldim 1 yıllık evliyim. Başlarda çok üzülüyordum uzakta olmak zor ama alışıyorsun. Duygusal nedenlerle İstanbulda yaşamak istiyor insan ama mantıken hiç akıl karı değil. Biz de ev almak istiyoruz yani arabadan daha önemli. Takılar yetmiyor miras lazım almak için

Çalışın, destek olun. Piyasa gerçekten kredi ile ev alınabilecek durumda değil.
Yani istedikleriniz yapılabilecek boyutta olsa eşiniz yapmasa eyvallah eşiniz haksız dicez. Ama değil. Bu şekilde zorlayarak ya da kıyaslayarak sadece strese sokarsınız ve erkeklerin geçim ya da para ile ilgili stresleri tehlikelidir.
Yenisiniz daha, destek olarak ve bunu hissettirerek alt yapınızı sağlamlaştırın ve nihayetinde inşallah istesiğiniz herşeyi sahiplenirsiniz. Huzurla...

Önce iş bulup ondan sonra bu gibi isteklerde bulunmalisiniz. Tek maaşla kredi mi ödesin? Evi mi gecindirsin?

Bu bencilliği bırakıp önce bir iş bulun bence.

İçiniz fesat, ondan sorun çıkıyor çekim yasası doğru çalışır her zaman.

Hayır bir de mağdur edebiyatı yapıyorsunuz pes

evliliğin 1 senesi 1,5 sene, birbirine alışmak ve kavga ile geçer :) o yüzden yavaş yavaş oturur herşey kpss çalış idare etmen lazım ikiniz çalışsanız tamam ama tek maaşla kredi ödemek zora sokar insanı kolay değil

Eşinizi darlıyorsunuz da belli ki kötü bir şey söyleyip kalbinizi kırmamış henüz. Ben olsam konuşacağına o d.tünü kaldır da çalış derdim.
Kendinize göre bir iş bulana kadar asgari ücretli çalışabilirsiniz. Yok olmuyorsa oturun kpss çalışın doğru düzgün.

Adam tek maaşla geçindirmeye çalışıyor sana güzellikle anlatıyor faiz çok diye hala bi memnuniyetsizlik. Girersin bir işe çekersin kredini alırsın evini kendine. Yazık adama sürekli torpilli biri ile kıyaslanıyor ben olsam çok sert konuşurum adam yine kendini bozmuyor...

İnsanlar kaza geçirmiş hala bir olay oldu diyorsun

Dur daha cicim ayları…

28 bin alan adam 20 bin ödeyince nasıl yaşayacaksınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…