- 31 Temmuz 2011
- 3.037
- 9.305
- 358
- Konu Sahibi Kelebek996
-
İşte günden güne değiştiAylar önce bankalara başvurmuştuk, bir iki tanesi bir milyon verdi ama ödemesi 30 bin civarıydı. O 1.20 haberini bekliyorum ben de. Yapılmayacaksa söyleseler bari ona göre araba alacağım canıma tak etti artık.İçime sinen ev olsun diye o kadar bekledim. Şu an 1+1’i zor alıyorum. Artık beklememek lazımmış.
çalışmıyorsun kira veriyorsunuz kocanın maaşı az nasıl 20 bin lira ödeyeceksinBenim isteme sebebim şu. Mesela aylık kredi ödemesi diyelim şimdi 20 bin ama seneye o para fazla gelmeyecek. Mesela bundan 3 sene önce ev alan adamın aylık taksisi 3 bin civarı başta çok geliyordu ama şimdi çok az geliyor. İşte şimdiden farkı faizler çok enflasyon kötü
İki ayda evliliğin içine nasıl edilir adlı çalışma…2 Ay oldu evleneli. Eşimle severek evlendik. Evlendiğimiz zaman eşimin arabası ve evi yoktu. Bursa da 5 yıllık bir projede iş buldu mühendis olarak ve İstanbulda ailemle yaşıyordum 27 yıldır ve ilk defa başka şehre yaşamaya gittim. Tuttuğumuz ev apart kadar küçük ve eşyalı. Eşyalar yeni ama tabi Bi koltuk var mesela ev 60 m2 kirası da az değil 10 bin lira. Eşimin maaşı 28 bin lira. Ben daha iş bulamadım kimyagerim. Ben geçici olarak o evde oturmayı kabul ettim başka yerden daha büyük ev bakmaya çalıştığım da bana kızıyor depozitomuz yanar falan diyor. Balayına da gidemedik ailesinin sağlık sorunları oldu. Yani istediğim hiçbirşey tam olmadı gibi. Ev alalım diyorum düğünde takılanlar var tabi yetmez ama işte kredi falan çekelim diyorum faizler çok yüksek diyor. Ben memnun olmadığım şeyleri söyledikçe kızıyor tartışıyoruz bana anlayışsızsın sabırsızsın diyor ama biliyorsunuz ki herşey gittikçe çok pahalanıyor ne kadar acele etsek iyi diye düşünüyorum. Bi yandan doğduğum büyüdüğüm yer İstanbul u ailemi arkadaşlarımı çok özlüyorum İstanbul da yaşamayı istiyorum ileride. Ama git gide imkansız gelmeye başladı. Kpss den atanmak istiyorum daha iyi maaşım olunca belki ev alırız diye ama o da zor gibi. İçim çok daralıyor umutsuzlanıyorım bana tavsiyeleriniz nelerdir.
Yaw adam aldığı üç kuruşla hangi hedefi koysun önüne de yapsın.Ama bazı şeyler de baştan hedef de belirlemek gerekir diye düşünüyorum. Tamam şuan çalışmıyorum ama çalışsam bile yıllarca olacak kredi ödemeleri kadının maaşına güvenerek yapılamaz çocuk vs olsa çünkü kadın mecbur çıkmak zorunda kalır işten. Baştan erkeği biraz daha hedef odaklı tutmak lazım diye düşünüyorum. Tamam belki şuan alamaz ama başka yatırımlar düşünebilir. Ayrıca dinen de kadının çalışma zorunluluğı yok erkek bakmakla yükümlü. Ki çalışmam demiyorum zaten bulursam çalışırım.
Ben Bursalıyım ama Antep’te yaşıyorum. Burada da düzgün semtler tahmin edersin çok pahalı. Bursa’da alternatif daha çok en azından. Burada eli yüzü düzgün ve lokasyonu bana uyan 2-3 yer var sadece.İşte günden güne değiştiben bakarken Perşembe 2.20 olan faiz oranı salı kalktı ve 2,89 la geldi . Ben 2,74 ile cekebildim ertesi hafta 2,84 e çıktı ve banka çalışanı 500 bin bile veremiyoruz dedi en son . Ama geliriniz yüksek ancak o kadar , şaka gibi rakamlar .biz kira bakarken kiralar gözümüzü korkuttu içimize çok sinmese de alalım dedik , sen de bursadaydin değil mi ? Hayaller Balat gerçekler görükle diyorum :) araba ihtiyaç değilse arsa baksan margaret
Çocuklar varsa aşırı haklısın , şu anda kimsede nakit para yok, o kadar durağan ki konut satışı araç satışı , yavaştan arabada bakabilirsin bı kaç aya daha da düşecek diyorlar ama bilemedimBen Bursalıyım ama Antep’te yaşıyorum. Burada da düzgün semtler tahmin edersin çok pahalı. Bursa’da alternatif daha çok en azından. Burada eli yüzü düzgün ve lokasyonu bana uyan 2-3 yer var sadece.Arsa sorunu var burada. Aşırı pahalı. Arazi aldık seneler önce, ev alalım diye satmaya çalışıyoruz. Satılmıyor. Ben de zorlanıyorum artık çocuklarla, çok merkezi de değil evimiz. Bir araba almam lazım artık. Bu sene ev aldık aldık, alamazsak araba şart.
Kadının çalışması dinimizce zorunlu değilmişİstekleriniz sıra sıra dizilmiş ama şuan tek çalışan eşiniz? Mantıklı mı tek maaşla üstelik bu kadar düşükken gerçekleştirmeniz ? İstekleriniz insani ama durumunuz müsait degil
Sizinki kıskançlık bile değil ,hasetlik artık.Allah eşin de dahil çevrendekilere sabır versin.Ya bir erkek kuzenim var üni okurken torpille zabıta yaptı amcam onu lise kpss den. Evlendi kızın ailesi de destek oldu ev aldı İstanbul dan. Evi kızın annesinin üstüneydi. Ben tokiye başvurdum eşimle çıkmadı ama kuzenime çıktı 2.evi oldu yani. Artı şimdi de kurumlar arası geçişle mühendisliğe geçti. Araba da aldı. Şimdi herkes onu gördükçe kıyasladıkça ben kendimi gerçekten kötü hissediyorum bişeler yapmak istiyorum. Hasretten değil onunda olsun tabi ama azda olsa benim de eşimle bişelerim olsun istiyorum.
Ev fiyatlarına da öyle diyorlar ama düşmüyor. Mecburen beklemedeyiz zaten, umarım biraz düşer de piyasa hareketlenir.Çocuklar varsa aşırı haklısın , şu anda kimsede nakit para yok, o kadar durağan ki konut satışı araç satışı , yavaştan arabada bakabilirsin bı kaç aya daha da düşecek diyorlar ama bilemedimytd:)) hakkımızda hayırlısı, antepin yemeklerine saygılar :)
Kazancınıza göre istekleriniz çok yüksek ne yazık ki eşiniz haklı.Onunda eli kolu bağlı.Daha evliliğe alışma sürecindesiniz bu tarz tartışmalarla bu süreci olumsuz etkilersiniz.Bir süre sadece mutlu olmaya bakın bu tarzmaddi isteklere girmeyin.Bu istekleri sizde iş bulunca oturur sakin kafayla konuşursunuz.2 Ay oldu evleneli. Eşimle severek evlendik. Evlendiğimiz zaman eşimin arabası ve evi yoktu. Bursa da 5 yıllık bir projede iş buldu mühendis olarak ve İstanbulda ailemle yaşıyordum 27 yıldır ve ilk defa başka şehre yaşamaya gittim. Tuttuğumuz ev apart kadar küçük ve eşyalı. Eşyalar yeni ama tabi Bi koltuk var mesela ev 60 m2 kirası da az değil 10 bin lira. Eşimin maaşı 28 bin lira. Ben daha iş bulamadım kimyagerim. Ben geçici olarak o evde oturmayı kabul ettim başka yerden daha büyük ev bakmaya çalıştığım da bana kızıyor depozitomuz yanar falan diyor. Balayına da gidemedik ailesinin sağlık sorunları oldu. Yani istediğim hiçbirşey tam olmadı gibi. Ev alalım diyorum düğünde takılanlar var tabi yetmez ama işte kredi falan çekelim diyorum faizler çok yüksek diyor. Ben memnun olmadığım şeyleri söyledikçe kızıyor tartışıyoruz bana anlayışsızsın sabırsızsın diyor ama biliyorsunuz ki herşey gittikçe çok pahalanıyor ne kadar acele etsek iyi diye düşünüyorum. Bi yandan doğduğum büyüdüğüm yer İstanbul u ailemi arkadaşlarımı çok özlüyorum İstanbul da yaşamayı istiyorum ileride. Ama git gide imkansız gelmeye başladı. Kpss den atanmak istiyorum daha iyi maaşım olunca belki ev alırız diye ama o da zor gibi. İçim çok daralıyor umutsuzlanıyorım bana tavsiyeleriniz nelerdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?