- 29 Mayıs 2021
- 3.701
- 16.772
- 158
- Konu Sahibi Kelebek996
-
28 bin alan adam her ay 20bin rahatlıkla verebilmesi için karısınında çalışması lazım. İlla bölümünden olması gerekmiyor madem ev istiyorsun gir bir fabrikaya asgari ücretle de olsa katkı sağla eve. Adam senin mesleğine göre iş bulma keyfini bekleyecek birde laf yiyecek...Benim isteme sebebim şu. Mesela aylık kredi ödemesi diyelim şimdi 20 bin ama seneye o para fazla gelmeyecek. Mesela bundan 3 sene önce ev alan adamın aylık taksisi 3 bin civarı başta çok geliyordu ama şimdi çok az geliyor. İşte şimdiden farkı faizler çok enflasyon kötü
Geriye kalan para yok ki. 28 bin maaştan kredi ödeyince geriye ne kalacak? Faturaları bile ödeyemezler mum ışığında romantik romantik otururlar akşamları.Adam bi şekilde ev alsa geriye kalan parayla sıka sıka idare etseniz bu sefer de ondan şikayetçi olacaksın konu sahibi. Hiçbir yere gidemiyorum, gezemiyorum,istediğimi alamıyorum diye sızlanacaksın. Şükürsüzsün çünkü
Bu yorumunuz gülümsetti beni. Hiç de mantıksal değilsiniz. Mantıklı bir insan gider sarı sitede ev fiyatlarına bakar sonra gider googledan ne kadar kredi çekersem ne kadar öderiz diye bakar. Krediye aylık 20 bin lira ödeme çıkanacağını düşünmeniz ne kadar “mantıksal” olmayan biri olduğunuzu gösteriyor. Ayda 20 bin ödemeyle olsa herkes ev alırdı. Zaten kiralar nerdeyse bu seviyede artık. Valla şaka gibi bir konu.Evet fazla mantıksalım. Ama sanki duygusal olarak çok düşününce içim de birşey var sanki beni eleştiren harekete geç diyen
Yılbaşında maaş artacak heraldeGeriye kalan para yok ki. 28 bin maaştan kredi ödeyince geriye ne kalacak? Faturaları bile ödeyemezler mum ışığında romantik romantik otururlar akşamları.
%100 zam alacaksa yılbaşında anca ödersiniz konut kredisi. Akıl var, mantık var, matematik var ama bunlar sizde var mı?Yılbaşında maaş artacak heralde
Ya beni korkutan git gide herşeyin çok daha pahalanıyor olması bide işi geçici ya sonra çabuk bulamazsa kira da ne yaparız diye endişeleniyorum
Evet biliyorum işte devlet uygun faizli kredi vereceğiz vs dedi ona güvendim bekledim ama aylık ödemesi fazlaymış
Yazacaklarımı eleştiri olarak kabul edin, dalga geçme kastıyla yazmıyorum zira.Evet fazla mantıksalım. Ama sanki duygusal olarak çok düşününce içim de birşey var sanki beni eleştiren harekete geç diyen
Bakın sizle düşüncemin uyduğu noktalar var ama ayrıldığı daha büyük noktalar var. Ben de evimiz olsun istiyorum, İstanbul gibi bir yerde kiraya verilen paralar gerçekten çok ama çok gereksiz geliyor. Çöpe atılan para resmen.Ama bazı şeyler de baştan hedef de belirlemek gerekir diye düşünüyorum. Tamam şuan çalışmıyorum ama çalışsam bile yıllarca olacak kredi ödemeleri kadının maaşına güvenerek yapılamaz çocuk vs olsa çünkü kadın mecbur çıkmak zorunda kalır işten. Baştan erkeği biraz daha hedef odaklı tutmak lazım diye düşünüyorum. Tamam belki şuan alamaz ama başka yatırımlar düşünebilir. Ayrıca dinen de kadının çalışma zorunluluğı yok erkek bakmakla yükümlü. Ki çalışmam demiyorum zaten bulursam çalışırım.
Öyle zaten de hadi diyelim bi şekilde oldu.Geriye kalan para yok ki. 28 bin maaştan kredi ödeyince geriye ne kalacak? Faturaları bile ödeyemezler mum ışığında romantik romantik otururlar akşamları.
Şu yorumu görünce istemsiz güldüm :) Bayram harçlıklarini bekleyip büyük hayaller kuran çocuklar canlandi gözümde.Yılbaşında maaş artacak heralde
Bankacılar veya kredi çekme ihtiyacı duyup olabildiğince bilgi edinenler benden çok daha iyi biliyordur, ben çok da hakim değilim detaylı bilmiyorum ama gördüklerimden duyduklarımdan yola çıkarak söylemem gerekirse konutlara pek kredi verilmiyor veya çok düşük meblağ kredi veriliyor, o kredilerde kişilerin elinde biraz da nakit varsa ancak 1-2 milyon lira değerindeki evleri almaya yetiyor, yaşadığım yer İstanbul‘la kıyaslanamaz, inanın burada 75 metrekare giriş kat daireler bile 2,5 milyondan başlıyor ve kredi alınamadığı için onlar bile satılamıyor, yüzeysel söylemek gerekirse bireysel kredi muslukları kısıldı diyebiliriz, artık kredi çekip ev araba almak zor, ya geri ödemeler yüksek ya da istediğiniz kredi çıkmıyor, ülkenin maaş ortalaması belli, xxx evim yyy evim gibi yerlerde patladı haklarında çok şikayet var, tokiler deseniz kurada çıkma şansınız düşük, insanlar birikim yapamıyor, 28 bin lira maaşla ki yılbaşında zam yapılsa açıklanan enflasyon üzerinden olur o da belkiiii en fazla %50 olur yine bile kredi ödemesi yapılamaz, maaşlara zam gelecek de akaryakıt gıda vs yerinde mi sayacak?%100 zam alacaksa yılbaşında anca ödersiniz konut kredisi. Akıl var, mantık var, matematik var ama bunlar sizde var mı?
yüzde kaç artacak bu kadar mı matematik fakirisinYılbaşında maaş artacak heralde
Ev fiyatları yerindemi sayacak pekiYılbaşında maaş artacak heralde
2 ayda ev araba alabileni ustelik tek maaşla tebrik ederim. 2. Yılimizda araba 10. Yilimizda az borçla iyi bir siteden ev alabildik. 8. Yilimizda falan da benim arabamı alm8stik. Hep çift maastik...2 Ay oldu evleneli. Eşimle severek evlendik. Evlendiğimiz zaman eşimin arabası ve evi yoktu. Bursa da 5 yıllık bir projede iş buldu mühendis olarak ve İstanbulda ailemle yaşıyordum 27 yıldır ve ilk defa başka şehre yaşamaya gittim. Tuttuğumuz ev apart kadar küçük ve eşyalı. Eşyalar yeni ama tabi Bi koltuk var mesela ev 60 m2 kirası da az değil 10 bin lira. Eşimin maaşı 28 bin lira. Ben daha iş bulamadım kimyagerim. Ben geçici olarak o evde oturmayı kabul ettim başka yerden daha büyük ev bakmaya çalıştığım da bana kızıyor depozitomuz yanar falan diyor. Balayına da gidemedik ailesinin sağlık sorunları oldu. Yani istediğim hiçbirşey tam olmadı gibi. Ev alalım diyorum düğünde takılanlar var tabi yetmez ama işte kredi falan çekelim diyorum faizler çok yüksek diyor. Ben memnun olmadığım şeyleri söyledikçe kızıyor tartışıyoruz bana anlayışsızsın sabırsızsın diyor ama biliyorsunuz ki herşey gittikçe çok pahalanıyor ne kadar acele etsek iyi diye düşünüyorum. Bi yandan doğduğum büyüdüğüm yer İstanbul u ailemi arkadaşlarımı çok özlüyorum İstanbul da yaşamayı istiyorum ileride. Ama git gide imkansız gelmeye başladı. Kpss den atanmak istiyorum daha iyi maaşım olunca belki ev alırız diye ama o da zor gibi. İçim çok daralıyor umutsuzlanıyorım bana tavsiyeleriniz nelerdir.
Ev uğruna her şey mübah, kuzeni torpille girip ev almış, günah yok o zamançalışmak haram kredi haram parayı nerden bulsun kocan yaratsın mı banka mı soysun napsın
Bir senedir ev satmaya çalışıyorum mune. Kaç öğretmen hemşire vs alıcı çıktı, insanlar kredi çekemediği için satışı tamamlayamadık. Kaparo alıp geri vermekten iflahım kesildi. Devlet memuruna kredi çıkmıyorken süreli işi olan özel sektör çalışanına mı verecekler allasen.Bankacılar veya kredi çekme ihtiyacı duyup olabildiğince bilgi edinenler benden çok daha iyi biliyordur, ben çok da hakim değilim detaylı bilmiyorum ama gördüklerimden duyduklarımdan yola çıkarak söylemem gerekirse konutlara pek kredi verilmiyor veya çok düşük meblağ kredi veriliyor, o kredilerde kişilerin elinde biraz da nakit varsa ancak 1-2 milyon lira değerindeki evleri almaya yetiyor, yaşadığım yer İstanbul‘la kıyaslanamaz, inanın burada 75 metrekare giriş kat daireler bile 2,5 milyondan başlıyor ve kredi alınamadığı için onlar bile satılamıyor, yüzeysel söylemek gerekirse bireysel kredi muslukları kısıldı diyebiliriz, artık kredi çekip ev araba almak zor, ya geri ödemeler yüksek ya da istediğiniz kredi çıkmıyor, ülkenin maaş ortalaması belli, xxx evim yyy evim gibi yerlerde patladı haklarında çok şikayet var, tokiler deseniz kurada çıkma şansınız düşük, insanlar birikim yapamıyor, 28 bin lira maaşla ki yılbaşında zam yapılsa açıklanan enflasyon üzerinden olur o da belkiiii en fazla %50 olur yine bile kredi ödemesi yapılamaz, maaşlara zam gelecek de akaryakıt gıda vs yerinde mi sayacak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?