Yeni evlendim Kaygılıyım

28 bin alan adam her ay 20bin rahatlıkla verebilmesi için karısınında çalışması lazım. İlla bölümünden olması gerekmiyor madem ev istiyorsun gir bir fabrikaya asgari ücretle de olsa katkı sağla eve. Adam senin mesleğine göre iş bulma keyfini bekleyecek birde laf yiyecek...

Geriye kalan para yok ki. 28 bin maaştan kredi ödeyince geriye ne kalacak? Faturaları bile ödeyemezler mum ışığında romantik romantik otururlar akşamları.

Evet fazla mantıksalım. Ama sanki duygusal olarak çok düşününce içim de birşey var sanki beni eleştiren harekete geç diyen
Bu yorumunuz gülümsetti beni. Hiç de mantıksal değilsiniz. Mantıklı bir insan gider sarı sitede ev fiyatlarına bakar sonra gider googledan ne kadar kredi çekersem ne kadar öderiz diye bakar. Krediye aylık 20 bin lira ödeme çıkanacağını düşünmeniz ne kadar “mantıksal” olmayan biri olduğunuzu gösteriyor. Ayda 20 bin ödemeyle olsa herkes ev alırdı. Zaten kiralar nerdeyse bu seviyede artık. Valla şaka gibi bir konu.

Size zaten kredi çıkmaz bu arada. ama mucizevi bir şekilde kredi çıktığı varsamıyla yazıcam. Elinizde peşinat yok. Altınları bozdurup peşinat yaptığınızda en az 2 milyon tl kredi çekmeniz gerek şu anki ev fiyatlarında. Arkadaşlar çok iyimser yazmış aylık 35-40 bin lira ödemesi olur diye (çok eski püskü, küçük bir ev alırsanız 1 milyon tl kredi yetebilir o zaman evet 35-40 bin tl eder ayda) Buyrun 2 milyon tl kredinin aylık ödemesi: 70-80 bin lira civarı.

Eklentiler

• IMG_2838.webp
    31,8 KB · Görüntüleme: 73
Şu an kredi faizleri ne kadar yüksek haberiniz var mı? Adam 1 ev alsa 1 evden daha fazlasını bankaya ödeyecek. Ayrıca bankalar çok fazla kredi de vermiyor. Bence önce bunları araştırın, iş bulun sonra eşinizle tartışın . 28 bin maaşla bu istediklerinizi yaptırabilmeniz çok zor ve eşiniz çok haklı

Ya beni korkutan git gide herşeyin çok daha pahalanıyor olması bide işi geçici ya sonra çabuk bulamazsa kira da ne yaparız diye endişeleniyorum

Evet biliyorum işte devlet uygun faizli kredi vereceğiz vs dedi ona güvendim bekledim ama aylık ödemesi fazlaymış

Evet fazla mantıksalım. Ama sanki duygusal olarak çok düşününce içim de birşey var sanki beni eleştiren harekete geç diyen
Yazacaklarımı eleştiri olarak kabul edin, dalga geçme kastıyla yazmıyorum zira.
Mantıklı değil hayalperestsiniz çünkü ev için verilen düşük faizli kredi henüz devreye girmedi, siz çalışmıyorsunuz eşinizin işi de geçiciymiş 120 ila 180 ay vadeli bir kredi çekebilmeniz için ikinizin de garantisi olan işinizin olması gerekir ki taksitleri aksatmadan ödeyebilesiniz, kaldı ki şu sıralar memurlara bile kredi çıkmıyor hele ev almak için başvuran çoğu kişiye kredi ya çıkmıyor ya da evin bedeli kadar kredi verilmiyor, kimsede bir evi peşin para alacak nakit olmadığı için de satın alabilenler nakit parası olanlarla yabancı uyruklular.

Siz emeklemeden koşmak istiyorsunuz, 28 bin lira maaşla şu zamanda ancak kira, faturalar ve mutfak masrafını karşılayabilirsiniz, bu maaşla kredi borcu ödemeniz mümkün değil.
Önce bir iş bulun çalışın eşinizin pozisyonu garantilensin sonra hedefler koyun, kimse size ev araba vb almayın demiyor ama şu an zaten şartlarınız müsait değil kendinizi de başkalarıyla kıyaslamayın hele hele eşinizi evliliğinizi asla başkalarıyla kıyaslamayın, artık evlisiniz evli olmanın olgunluğuna erişin.

Bakın sizle düşüncemin uyduğu noktalar var ama ayrıldığı daha büyük noktalar var. Ben de evimiz olsun istiyorum, İstanbul gibi bir yerde kiraya verilen paralar gerçekten çok ama çok gereksiz geliyor. Çöpe atılan para resmen.

Ancak şu da var,
Şu an bankalar genel anlamda kredi vermiyor, verse de faiz oranı yüksek ve yine yüksek ihtimalle düğün takılarınız şu anki ekonomide genel anlamda peşinat için bile yetersizdir diye düşünüyorum.

Dinen kadın çalışmak zorunda değil demişsiniz, dinen kredi de haram.

Eşinizin evlenmeden önce evi arabası yoktu, sonuçta 2 ayda adama yüklü bir miras kalmadığı sürece de evinin arabasının hala(!) olmamasından daha normal bir şey yok.

Daha 2 aylık evlilikte eşinizi ne kadar iyi tanıyıp hedef koyup koymadığını biliyorsunuz. He dersiniz ki benim kocam para kıymeti bilmeyen savruk bir adam (bile bile seçtiğiniz kişi ne yazıkki), o zaman biraz zaman geçtikçe evdeki birikim yapma rolünü siz alırsınız.

İşin özü şu ki, çok acelesiniz. Ben de ev almak istiyorum. Orta yaş grubunda yeni evli sayılabilecek bir çiftiz bizde , eşimle bunları konuşmuyor muyuz, tabiki konuşuyoruz ama şu anki ekonomide çift maaş olmamıza rağmen hem kira ödeyip hem kenara bir şey koymak, koysak da koyduğumuzun değerinin kalması çok zor.

Sakin olun ve önce eşinizle kendinize zaman tanıyın

Bende sizin gibi kadınları hiç anlamıyorum. İnsanda aradığım en önemli şey tutarlı olmasıdır. Hareketleriniz de ve söylemleriniz de bir gram tutar yok. Madem evim mali sorumluluğu erkek de olmalı kafanız var neden eşinizi ona göre seçmediniz. Kocanız sizi zenginim şöyle malım mülküm var diye kandırmadı sanırım. Adamın maaşı belli bir ekmeğin 10 liraya dayandığı günlerde 10 bin lira kira verirken üstelik sizin de bir geliriniz yokken adamın gelecekle ilgili ne yapmasını bekliyorsunuz. Elinizde kalan para 18 bin eşinizin mühendis olduğunu söylediniz bir şekilde asgari yapması gereken harcamaları mutlaka olur. Geriye kalan para ancak gıda ve zorunlu giyim dışında bir şeye yetmeyeceği ortada. Adamdan ne bekliyorsunuz ben onu anlamadım. Kaldı ki işi proje bazlı dediniz, ilerde işten çıkma durumu olursa o zaman o kredi nasıl ödenecek. Madem bu kadar maddi odaklı beklentileriniz var neden evlenerek eşinizin başını yaktınız, taleplerinizi karşılayacak adayları değerlendirseydiniz keşke..

Son düzenleme:
Yılbaşında maaş artacak heralde
Şu yorumu görünce istemsiz güldüm :) Bayram harçlıklarini bekleyip büyük hayaller kuran çocuklar canlandi gözümde.

70-80 bin civarı "garanti" maaşı olacaksa neden olmasın tabi.
Piyasalardan ve gerçeklerden bi haber olduğunuz o kadar belli ki.

Bu arada ev almak artık çok zor olsa da,bu faiz konusunda dini hükmü değiştirmiyor.Ama gönüllü bir işe girip eve destek olmanızda hiç bir sorun yok, yapabilirsiniz.

%100 zam alacaksa yılbaşında anca ödersiniz konut kredisi. Akıl var, mantık var, matematik var ama bunlar sizde var mı?
Bankacılar veya kredi çekme ihtiyacı duyup olabildiğince bilgi edinenler benden çok daha iyi biliyordur, ben çok da hakim değilim detaylı bilmiyorum ama gördüklerimden duyduklarımdan yola çıkarak söylemem gerekirse konutlara pek kredi verilmiyor veya çok düşük meblağ kredi veriliyor, o kredilerde kişilerin elinde biraz da nakit varsa ancak 1-2 milyon lira değerindeki evleri almaya yetiyor, yaşadığım yer İstanbul‘la kıyaslanamaz, inanın burada 75 metrekare giriş kat daireler bile 2,5 milyondan başlıyor ve kredi alınamadığı için onlar bile satılamıyor, yüzeysel söylemek gerekirse bireysel kredi muslukları kısıldı diyebiliriz, artık kredi çekip ev araba almak zor, ya geri ödemeler yüksek ya da istediğiniz kredi çıkmıyor, ülkenin maaş ortalaması belli, xxx evim yyy evim gibi yerlerde patladı haklarında çok şikayet var, tokiler deseniz kurada çıkma şansınız düşük, insanlar birikim yapamıyor, 28 bin lira maaşla ki yılbaşında zam yapılsa açıklanan enflasyon üzerinden olur o da belkiiii en fazla %50 olur yine bile kredi ödemesi yapılamaz, maaşlara zam gelecek de akaryakıt gıda vs yerinde mi sayacak?

2 ayda ev araba alabileni ustelik tek maaşla tebrik ederim. 2. Yılimizda araba 10. Yilimizda az borçla iyi bir siteden ev alabildik. 8. Yilimizda falan da benim arabamı alm8stik. Hep çift maastik...

Bir senedir ev satmaya çalışıyorum mune. Kaç öğretmen hemşire vs alıcı çıktı, insanlar kredi çekemediği için satışı tamamlayamadık. Kaparo alıp geri vermekten iflahım kesildi. Devlet memuruna kredi çıkmıyorken süreli işi olan özel sektör çalışanına mı verecekler allasen.

Markete girip bi poşetle çıkmamız 700-800 lira artık. Maaş zamları enflasyonu yakalayamıyor ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…