- 25 Ekim 2018
- 3.729
- 6.629
- 158
- Konu Sahibi Kelebek996
-
Oglak burcu ya da diğer toprak elementi gruplarından misiniz? Sürekli maddiyat ,,maddiyat eşinizin işi çok zor ..Dinen kadin çalışmak zorunda değil deyip bu devirde bu ekonomik krizde bunun arkasına saklanamazsiniz. İş arıyormuşsunuz ama sürekli çalışmaya çok gönlünüz yok gibi.Daha şimdiden çocuk vs olursa çıkarım modundasiniz. Eşiniz tek başına nasıl ödeyecek peki ev borcu olursa? O zaman siz önce bir iş bulun ,cocugu da 5 yıl vs erteleyin ,birikim yapın, hedefinizde sizin de kesintisiz çalışmanız olsun.Bursa gibi yerde iş kolay bulursunuz.Ama bazı şeyler de baştan hedef de belirlemek gerekir diye düşünüyorum. Tamam şuan çalışmıyorum ama çalışsam bile yıllarca olacak kredi ödemeleri kadının maaşına güvenerek yapılamaz çocuk vs olsa çünkü kadın mecbur çıkmak zorunda kalır işten. Baştan erkeği biraz daha hedef odaklı tutmak lazım diye düşünüyorum. Tamam belki şuan alamaz ama başka yatırımlar düşünebilir. Ayrıca dinen de kadının çalışma zorunluluğı yok erkek bakmakla yükümlü. Ki çalışmam demiyorum zaten bulursam çalışırım.
Hayatınızı başkalarını kıyaslayarak geçirin bize göre bir şey yok ama işin sonunda mutsuz,sükürsüz,çevresine negatif enerji saçan sonunda da boşanmış biri olursunuz.Ya bir erkek kuzenim var üni okurken torpille zabıta yaptı amcam onu lise kpss den. Evlendi kızın ailesi de destek oldu ev aldı İstanbul dan. Evi kızın annesinin üstüneydi. Ben tokiye başvurdum eşimle çıkmadı ama kuzenime çıktı 2.evi oldu yani. Artı şimdi de kurumlar arası geçişle mühendisliğe geçti. Araba da aldı. Şimdi herkes onu gördükçe kıyasladıkça ben kendimi gerçekten kötü hissediyorum bişeler yapmak istiyorum. Hasretten değil onunda olsun tabi ama azda olsa benim de eşimle bişelerim olsun istiyorum.
Yargısız infaz falan değil sizin evliliğiniz karsinizdaki normal bir insansa uzun sürmez çok ozledifiniz ailenizin yanına eşiniz yakında kavuşturur. Yok erkege fazla yüz verilmez fedakar olunmazmiş. Şu konunun erkeğe yüz verilmesiyle alakası ne ? Size bir büyüğünuz iyi akil veriyor ya kocası çok salak bu zamana kadar iyi idare etmiş ya kocasından çok baskı görmüş sizin üzerinizden geçmişin acısını alıyor ya da evliliğiniz bozulsun diye uğraşıyor. Bu akıl sizin aklınızsa da doğru yol bu değil . Bırakın begenmiyorsaniz . Yok dinen çalışmak zorunda değilmiş . Bu kafadaydaniz üniversite niye bitirdiniz.Yargısız infaz bence bu
Yorumun alnı olsa da öpsekEşinize ben de sabırlar diliyorum.
Daha iki aylık evlilikte başkalarıyla kıyas yaparak adamı sıkmaya başlamışsınız. Evi arabası yoktu evlenirken diyorsunuz. Bugünün koşullarında evlenirken evi arabası olan azdır zaten. İnsanlar karı koca çalışıp mal sahibi oluyor. E siz çalışmıyorsunuz da? Ne bekliyorsunuz ki adamdan.
Bu arada işinize gelmeyince kadının dinen çalışma sorumluluğu yok deyip, işinize gelince kredi çekmekten, kocanın para yönetimine müdahaleden bahsediyorsunuz.
Bu koşullarda mal sahibi olmak istiyorsanız siz de elinizi taşın altına koymalısınız, üzgünüm.
Yorumun alnı olsa da öpsekEşinize ben de sabırlar diliyorum.
Daha iki aylık evlilikte başkalarıyla kıyas yaparak adamı sıkmaya başlamışsınız. Evi arabası yoktu evlenirken diyorsunuz. Bugünün koşullarında evlenirken evi arabası olan azdır zaten. İnsanlar karı koca çalışıp mal sahibi oluyor. E siz çalışmıyorsunuz da? Ne bekliyorsunuz ki adamdan.
Bu arada işinize gelmeyince kadının dinen çalışma sorumluluğu yok deyip, işinize gelince kredi çekmekten, kocanın para yönetimine müdahaleden bahsediyorsunuz.
Bu koşullarda mal sahibi olmak istiyorsanız siz de elinizi taşın altına koymalısınız, üzgünüm.
E işi geçici kredi çekelim diyorsunuz işsiz kalırsa nasıl ödeyecek orasını da düşündünüz mü bence 2 aylık evliyken böyle düşünmek bunlara takmak çok sağlıklı değilYa beni korkutan git gide herşeyin çok daha pahalanıyor olması bide işi geçici ya sonra çabuk bulamazsa kira da ne yaparız diye endişeleniyorum
Siz yine alabilen şanslı kesimdensiniz. Biz 6 senelik evliyiz, alamadık. Önceki yıllarda daha kolaydı. Değerlendiremedik. Şu an imkansız hale geldi. Bir milyon bütçemiz var. Banka en fazla bir milyon kredi veriyor, toplam iki milyon oluyor. Ona da burada ev yok. Olsa bile geri ödemesi 30-35 bin lira aylık. Yani konu sahibinin ev alması basbayağı imkansız.Kesinlikle katılıyorum ben 2 senelik evliyim evimizi daha yeni aldık
Bizimde bütçe sorunumuz vardı büyük halamı kaybettim kendisi ailede akrabalar içinde sadece bana ve küçük oğluna mal varlığı vermiş avukata bildirmiş o sayede alabildik yoksa bizde asla alamazdıkSiz yine alabilen şanslı kesimdensiniz. Biz 6 senelik evliyiz, alamadık. Önceki yıllarda daha kolaydı. Değerlendiremedik. Şu an imkansız hale geldi. Bir milyon bütçemiz var. Banka en fazla bir milyon kredi veriyor, toplam iki milyon oluyor. Ona da burada ev yok. Olsa bile geri ödemesi 30-35 bin lira aylık. Yani konu sahibinin ev alması basbayağı imkansız.
Bana da ailemden elbet kalır bir şeyler. İleride açıkta kalmam. Ama akrabalarım bizde olana göz koymasın da lazım değil miras bırakmasa da olur.Bizimde bütçe sorunumuz vardı büyük halamı kaybettim kendisi ailede akrabalar içinde sadece bana ve küçük oğluna mal varlığı vermiş avukata bildirmiş o sayede alabildik yoksa bizde asla alamazdıkseni çok iyi anlıyorum benim ev umudum bile yoktu bir kapı açıldı diyelim
Keşke kendinize maddi imkanları daha iyi birisini bulsaydınız o zaman bunları dert etmek zorunda kalmazdınızAma bazı şeyler de baştan hedef de belirlemek gerekir diye düşünüyorum. Tamam şuan çalışmıyorum ama çalışsam bile yıllarca olacak kredi ödemeleri kadının maaşına güvenerek yapılamaz çocuk vs olsa çünkü kadın mecbur çıkmak zorunda kalır işten. Baştan erkeği biraz daha hedef odaklı tutmak lazım diye düşünüyorum. Tamam belki şuan alamaz ama başka yatırımlar düşünebilir. Ayrıca dinen de kadının çalışma zorunluluğı yok erkek bakmakla yükümlü. Ki çalışmam demiyorum zaten bulursam çalışırım.
Ahahaha akraba akreptir canım hepsi iyi değil inan ki biz evlendik bize düğünde takı takanların çoğuna takılarını geri verdik ne kavgalar yaşadık akrabalar ile bize kimse gelip gitmez bir halam vardı sanırım doğru akrabayı dost seçmişizBana da ailemden elbet kalır bir şeyler. İleride açıkta kalmam. Ama akrabalarım bizde olana göz koymasın da lazım değil miras bırakmasa da olur.
Nasıl yani aile kaza yaptı diye mi kazadan dolayı mı travma yaşanmışSizin diğer sorunuzu okumuştum, eşinizin ailesi kaza yaptı diye balayına gidememiştiniz bu sebeple travma yaşadım diyordunuz.
Evlilik sizin kafanızda çok farklı bi şey. Sadece sizin yazıp çizdiğiniz düzende oynamalı, merkezinde siz olmalısınız, farklı herhangi bi şey yaşanmamalı arada. Sadece sizin dediğiniz ve düşündüğünüz şeyler olmalı.
Ama evlilik de hayat da o kadar siyah beyaz bi şey değil, olamaz da, olmamalı da. Bu kadar kendiniz odaklı yaşıyorsanız evlenmeseydiniz keşke, zorlanacaksınız
Şu anda 1 milyon veren varsa süper , gittikçe zorlaştırdılar ve o 1.20 gelecek Eylül'de denildi Kasım geldi hala ortada yok . Hayaller deki evlere hepimiz çok uzağız , bı tane alıp 3-5 yıla değiştirme planı ile ilerlenir ancak , aslında anlasak arsa şu bu işinden güzel kazananlar var . Benim içime sinen evler 3-4 civarıydı ama imkansız yani .Siz yine alabilen şanslı kesimdensiniz. Biz 6 senelik evliyiz, alamadık. Önceki yıllarda daha kolaydı. Değerlendiremedik. Şu an imkansız hale geldi. Bir milyon bütçemiz var. Banka en fazla bir milyon kredi veriyor, toplam iki milyon oluyor. Ona da burada ev yok. Olsa bile geri ödemesi 30-35 bin lira aylık. Yani konu sahibinin ev alması basbayağı imkansız.
Kaza yapmış kayınvalidesi, o sebeple balayına gidememişler. OndanNasıl yani aile kaza yaptı diye mi kazadan dolayı mı travma yaşanmış
Anladım… Ya hayat gerçekten güçlü olana vuruyor kırbacı, veriyor eziyeti. Çıtkırıldım olucan kocam ev almıyor diye buhrana giricen. Başka dert vermesin tez zamanda alırsınız umarım evinizi konu sahibi.Kaza yapmış kayınvalidesi, o sebeple balayına gidememişler. Ondan
Aylar önce bankalara başvurmuştuk, bir iki tanesi bir milyon verdi ama ödemesi 30 bin civarıydı. O 1.20 haberini bekliyorum ben de. Yapılmayacaksa söyleseler bari ona göre araba alacağım canıma tak etti artık.Şu anda 1 milyon veren varsa süper , gittikçe zorlaştırdılar ve o 1.20 gelecek Eylül'de denildi Kasım geldi hala ortada yok . Hayaller deki evlere hepimiz çok uzağız , bı tane alıp 3-5 yıla değiştirme planı ile ilerlenir ancak , aslında anlasak arsa şu bu işinden güzel kazananlar var . Benim içime sinen evler 3-4 civarıydı ama imkansız yani .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?