Yeni evlendim Kaygılıyım

Oglak burcu ya da diğer toprak elementi gruplarından misiniz? Sürekli maddiyat ,,maddiyat eşinizin işi çok zor ..Dinen kadin çalışmak zorunda değil deyip bu devirde bu ekonomik krizde bunun arkasına saklanamazsiniz. İş arıyormuşsunuz ama sürekli çalışmaya çok gönlünüz yok gibi.Daha şimdiden çocuk vs olursa çıkarım modundasiniz. Eşiniz tek başına nasıl ödeyecek peki ev borcu olursa? O zaman siz önce bir iş bulun ,cocugu da 5 yıl vs erteleyin ,birikim yapın, hedefinizde sizin de kesintisiz çalışmanız olsun.Bursa gibi yerde iş kolay bulursunuz.

Hayatınızı başkalarını kıyaslayarak geçirin bize göre bir şey yok ama işin sonunda mutsuz,sükürsüz,çevresine negatif enerji saçan sonunda da boşanmış biri olursunuz.
Önce sevdiğiniz adamla mutlu olmaya bakın bir use girin hayatınızın bir düzeni olsun yürümeden uçma derdine düşmüşsünüz.Adsmin enerjisini ruh emici gibi çekiyorsunuz, yapmayın yaşınız daha genç daha neler görürsünüz kıyası bırakın......

Yargısız infaz bence bu
Yargısız infaz falan değil sizin evliliğiniz karsinizdaki normal bir insansa uzun sürmez çok ozledifiniz ailenizin yanına eşiniz yakında kavuşturur. Yok erkege fazla yüz verilmez fedakar olunmazmiş. Şu konunun erkeğe yüz verilmesiyle alakası ne ? Size bir büyüğünuz iyi akil veriyor ya kocası çok salak bu zamana kadar iyi idare etmiş ya kocasından çok baskı görmüş sizin üzerinizden geçmişin acısını alıyor ya da evliliğiniz bozulsun diye uğraşıyor. Bu akıl sizin aklınızsa da doğru yol bu değil . Bırakın begenmiyorsaniz . Yok dinen çalışmak zorunda değilmiş . Bu kafadaydaniz üniversite niye bitirdiniz.

Yorumun alnı olsa da öpsek

Yorumun alnı olsa da öpsek

Ya beni korkutan git gide herşeyin çok daha pahalanıyor olması bide işi geçici ya sonra çabuk bulamazsa kira da ne yaparız diye endişeleniyorum
E işi geçici kredi çekelim diyorsunuz işsiz kalırsa nasıl ödeyecek orasını da düşündünüz mü bence 2 aylık evliyken böyle düşünmek bunlara takmak çok sağlıklı değil

Kesinlikle katılıyorum ben 2 senelik evliyim evimizi daha yeni aldık
Siz yine alabilen şanslı kesimdensiniz. Biz 6 senelik evliyiz, alamadık. Önceki yıllarda daha kolaydı. Değerlendiremedik. Şu an imkansız hale geldi. Bir milyon bütçemiz var. Banka en fazla bir milyon kredi veriyor, toplam iki milyon oluyor. Ona da burada ev yok. Olsa bile geri ödemesi 30-35 bin lira aylık. Yani konu sahibinin ev alması basbayağı imkansız.

Eşinizin evi arabası olmadığını bilerek evlendiniz. 2.ayda tutturacaktıysanız evi arabası olan biriyle evlenseydiniz?
Genç yaşta mesleğinin başında bir insan 10 bin lira kira verirken fiyatlar bu kadar uçmuşken tek maaşla nasıl ev alsın? Adamı darlama bence. madem ev araba lüks hayat istiyorsun önce kendin çalış, biraz birikim yapmaya bak. Ödeyemeyip rezil olmakta var elindeki avucundakinden olmakta var.
İyi düşün iyi şeyler olsun. Huzursuzluk çıkarmadan istediğini inşallah bir gün bizede nasip olur vs gibi konuş.Kocanı hemen soğutma kendinden.

Bizimde bütçe sorunumuz vardı büyük halamı kaybettim kendisi ailede akrabalar içinde sadece bana ve küçük oğluna mal varlığı vermiş avukata bildirmiş o sayede alabildik yoksa bizde asla alamazdık seni çok iyi anlıyorum benim ev umudum bile yoktu bir kapı açıldı diyelim

Bana da ailemden elbet kalır bir şeyler. İleride açıkta kalmam. Ama akrabalarım bizde olana göz koymasın da lazım değil miras bırakmasa da olur.

Keşke kendinize maddi imkanları daha iyi birisini bulsaydınız o zaman bunları dert etmek zorunda kalmazdınız

Bana da ailemden elbet kalır bir şeyler. İleride açıkta kalmam. Ama akrabalarım bizde olana göz koymasın da lazım değil miras bırakmasa da olur.
Ahahaha akraba akreptir canım hepsi iyi değil inan ki biz evlendik bize düğünde takı takanların çoğuna takılarını geri verdik ne kavgalar yaşadık akrabalar ile bize kimse gelip gitmez bir halam vardı sanırım doğru akrabayı dost seçmişiz

Nasıl yani aile kaza yaptı diye mi kazadan dolayı mı travma yaşanmış

Şu anda 1 milyon veren varsa süper , gittikçe zorlaştırdılar ve o 1.20 gelecek Eylül'de denildi Kasım geldi hala ortada yok . Hayaller deki evlere hepimiz çok uzağız , bı tane alıp 3-5 yıla değiştirme planı ile ilerlenir ancak , aslında anlasak arsa şu bu işinden güzel kazananlar var . Benim içime sinen evler 3-4 civarıydı ama imkansız yani .

Kaza yapmış kayınvalidesi, o sebeple balayına gidememişler. Ondan
Anladım… Ya hayat gerçekten güçlü olana vuruyor kırbacı, veriyor eziyeti. Çıtkırıldım olucan kocam ev almıyor diye buhrana giricen. Başka dert vermesin tez zamanda alırsınız umarım evinizi konu sahibi.

Aylar önce bankalara başvurmuştuk, bir iki tanesi bir milyon verdi ama ödemesi 30 bin civarıydı. O 1.20 haberini bekliyorum ben de. Yapılmayacaksa söyleseler bari ona göre araba alacağım canıma tak etti artık. İçime sinen ev olsun diye o kadar bekledim. Şu an 1+1’i zor alıyorum. Artık beklememek lazımmış.

Başka şehirleri bilmem ama Bursalıyım iyi bilirim,eşyalı apartta yaşarken mutsuz olan bir kadını memnun edebilecek evi satın almak için maaşlı olmanız yetmez. Anca iş adamı kocanız olmalıydı,veya siz iş insanı olmalıydınız. Maaşla kredi ödeyip ev alma devri geçti Bursada. Eli yüzü düzgün evler 7-8 milyondan başlıyor. Hangi maaşla ödenir sizce bu? Hayal aleminde yaşamayın. Evinize giren para belli. Ayağınızı yorganınıza göre uzatın eşinizle geçinmenin yollarını bulun.

18 yıl sonra ev sahibi olabildim asddjjddd. Ölmem gerekiyordu demek ki.
Mantık mantık diyorsunuz da bunun neresi mantıklı allasen ?
800 bin kredi çektik 7 ay önce ödemesi aylık hayat sigortası dahil 18 bini geçiyor. Faiz oranı 1,93 idi üstelik az önce baktım anasının nihakına çıkmış aylık taksidi en düşük 23.500 kaldı ki ben kendi çektiğim orana bile fazla diyorum.
Bizim birikmiş de vardı onu da koyduk üzerine tabiki.
Şimdi senin düğünde birikmiş paran 1 milyon olsa dahi sanmam o kadar oldugunu ev fiyatları almış başını gitmiş nasıl alacaksın ?
eşinin maaşı 28 bin taş mı yiyeceksiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…