Yeni evleneceklerin anlamsız tavirlari

Doktora yapıyorum ve evlilik aşamasındayım ikisinin bir arada yürütülebildiği konusunda yorum yapmadan edemedim :) Ben sevgilimle tanışmadan önce evliliği kesinlikle düşünmüyordum ama farklı ülkelerin vatandaşlarıyız, kendimize ikimizin ülkesi de olmayan bir ülkede hayat kurmaya çalışıyoruz vize işlemleri için en uygununun resmi nikah olduğuna karar verdik. Çeyiz olayımız falan zaten yok, düğün de yapmıyoruz. Zaten beraber yaşıyoruz hali hazırda, resmi nikah sadece bürokratik işlemler için yapacağımız bir şey. Benim için gayet sakin geçen bir süreç oluyor.

Reactions: 000
Karşınızdakinin söylediklerini anlayabilmeniz için daha çok kitap okumanizi öneririm. Bska bı şey söyleyemiyorum size!

Forum: Kadınlar Kulübü
Kategori: Bir Derdim Var
Dertlenme içeriği: Falan filanların anlamsız tavırları...

•Falan filanın hayatında önemli bir yeri var mı? (Patron, baba, öğretmen, vs.)
-Yok...

•Tavırların sana bir zararı var mı?
-Yok...

•Tavırların anlamsızlığı seni ilgilendiriyor mu?
-Alakası yok...

•Peki başkalarına zarar verme veya ilgilendirme durumu var mı?
-Yok...

•İnsanların laf arasında iki dk dalga geçtikleri bir konuyla ilgili başlık açacak kadar sıkıntılı biri miyim?
-Yaaağğğni çok şeyapmıyım da...

Bende konuyu ortada açtım sen neden üstüne alindin ????

Karşınızdakinin söylediklerini anlayabilmeniz için daha çok kitap okumanizi öneririm. Bska bı şey söyleyemiyorum size!
Bu forumda da buna hastayım.İşine gelmeyen , cevap veremediği yorumlara "Kitap oku , okuduğunu anlamıyosun vs vs." Tamam okurum , okuyorum da zaten.Sen de kendini geliştir , kendine itiraf et kıskandığını.Evlenmek istemek ayıp değil.Tektaş istemek de ayıp değil.Bunları kabul edersen daha mutlu olursun.

İki dk ????? Bazı kadınların hayatı bundan ibaret. Bunlar beni ilgilemdirmiyorsa i zmaan bu konu da sizi ilgilendirmiyor yorum yapmak zorunda değilsiniz

İki dk ????? Bazı kadınların hayatı bundan ibaret. Bunlar beni ilgilemdirmiyorsa i zmaan bu konu da sizi ilgilendirmiyor yorum yapmak zorunda değilsiniz

Yoo zorundayım gibi hissediyorum, sıkıntılı insanlar böyle yapar genelde. Kendimizi tutup "bana ne" diyemiyoruz

Cevap vrremedigin derken ?? Bı çok yoruma cevap verdigimi düşünüyorum. Ben kendimi de geliştirdim hala da geliştirmeye devam ediyorum. Beni dusundugun için teşekkür ederim. Evli insanalarin hayatında kıskanacak bişey göremiyorum. Keşke evlenince olağan üstü bı dünyaya giriş yapılsa da keşke kiskansam.

Manasizsa okumadan geçin neden yorum yapma ihtiyacı hissediyorsunuz. Sizin gibi düşünmeyen kere de saygı biraz
E okumadan manasız veya manalı olduğunu nasıl tayin edebilirim? Bence bana verdiğiniz tavsiyeleri bizzat kendiniz uygulayın. İnsanların bu tür hareketlerini manasız görüyorsanız bakmadan geçin, üstünde düşünmeyin. Sizin için böyle şeyler hoş olmayabilir ama demek ki o insanlar için hoş, kendiniz gibi düşünmeyenlere de saygı duyun biraz.

Kendin gibi düşünmeyen kere saygı göster diyorsun yani

Ben sizi anladım, zaten size gereksiz yere kıskanç diyenleri gördüğüm için yorum yazdım.
Yoksa çoğunluğun evli olduğu bir forumda böyle mesajları bekliyordum. Ama bazı mesajlar gene de çok çiğ geldi ve o kişiler adına üzüldüm. Zaten meslek sahibiyiz istesek tek taş da alırız ama kimse sana almıyorsa kendin al demek çok çiğ ya. Ben evli bile olsam bekar hemcinsime bunu demeye inanın utanırım.Kendime yakıştıramam.
Mesela sadece bu konu değil ki, çoğu arkadaşım gittiği cafede yediği makarnadan, evinde yatağının bilmem ne çarşafına kadar paylaşıyor. Bunu instagram'da yapıyor bu bana abartı geliyor. Benim kuzenlerimin çoğu evli ve çocuklu.Çoğunluğu çocuklarının aynı pozunu 10 kez paylaşıyor artık herkes alay ediyor, görmemişin çocuğu olmuş diye. Yani arkasından alay ediliyor. Alay edenler de sırf bekarlar değil, diğer evliler de alay ediyor. Yoksa o pozu 1 ,2 kere paylaşsa kimse laf etmez. Yani kıskançlıkla alakalı değil. Bu görgüsüzlük.Yoksa çocukları çok tatlı, neden kıskanayım ki?
İşte bizim insanlarımızda şu durum var, siz ben bekarım demeseydiniz bu konuda yaptığınız yorumlara bu kadar sert cevaplar gelmezdi. O zaman evli kadınların grubuna dahil olurdunuz herkes daha insancıl yazardı. Ama bekar olunca kedi ulaşamadığı ciğere mundar der (!) gibi düşünüyorlar.
Halbuki günümüzde evlenmek için evlenmek isteseydik zaten evlenirdik, evlenmek için evlenmek zor değil ki.
Sizin demek istediğiniz o değildi.Ben anladım.
Siz kıskanç değilsiniz, sürekli sahip olduklarını göze, burunu sokmaya çalışanlarda yetersizlik kompleksi var, bu bir gerçek.
Öz değerleri düşük, toplumda birey olarak bir şeylere ulaşamamışlar.Anca birinin eşi, birinin annesi olunca öz yeterlilik duyuyorlar. Ondan bize siz kıskançsınız demeleri ondan.
Yav he he. Bizde o zaman onların her eltim şunu yaptı, eltim bunu aldı, eltim bana bunu dedi konularına sen eltini kıskanıyorsun çekemiyorsun diyelim.

Kısasa kısas, o zaman anlarlar.

Bu agresyonunu olmamasına bağlıyorum.Sen bu konularda mutlu olsan bunlara takılmazsın.
Benim takildigim nokta çok bambaşka biseydi ama siz anlamamissiniz olayı evlilik kiskancligina kadar çektiniz bravo . Neyse zihniyetlerimiz hayata bakışımız çok farklı . Size hayattaki en büyük basarinizda mutluluklar dilerim . Uzatmaya gerek yok aynı noktalardan bahsetmiyoruz çünkü. Mutluluklar size

Pekiiii size bir soru, kitap okuyan biri böyle konuları kafaya takar mı? Yoksa okuduğu içerikler sayesinde daha önemli şeyler üzerine mi kafa yorar? Ben bunun cevabını bulamadım çünkü kitap okumadığım için çok zor geliyor bana. Kitap okuyan arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.

O zmaan forumu baştan sona okuyun bu soruya cevap vermiştim daha önce. Aynı şeyleri tekrar soylemenin bı mantığı yok

Tamam kızlar ,

Evli kadınların hepsi evlenmek için evlenmiş , mutluluk pozu kesen ama aslında çok mutsuz kadınlar.

Tektaş dünyadaki en görgüsüzce şey , yeni evlenecek kızlar çok görgüsüzlük yapıyor.

Siz evlenmek isteseniz çoktan evlenirdiniz , evlenmiş olmak için evlenmediniz ve evlileri de kıskanmıyorsunuz asla.

Tamam mı kızlar? Şu anda mutlu musunuz?

Bunları yazmak istemezdim ama bu tür düşünenlerden gına geldi.Bekarken de evliyken de bu tür kıskançlıklara girmedim.İnsanları kıskanmayın.Herkes nasıl mutluysa öyle yaşasın.Nefret etmeyin insanlardan.Allah herkesin gönlüne göre bir eş ve yuva nasip etsin isteyen herkese özellikle söylüyorum isteyen insanlara.

Tebrik ediyorum okuduğunuz bı metni gerçekten çok iyi anlamissiniz tebrikler.! Size de mutluluklar diliyorum . Kimsenin mutlulugunda gözüm yok benim asla da olamaz. Bu buralara nasıl çekildi pes . Neyse uzamaya gerek yok. İnşallah evlilignizde çok mutlu olursunuz. Sıkıntı yasamazdiniz. Gerçekten çok içten bı şekilde söylüyorum bunu . Emin olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…