- 11 Ağustos 2009
- 3.377
- 1.225
- 373
- 37
kızlar aynı dertten bende de var ama BİZİM allaha şükür çok borcumuz yok sevgilik döneminde ben çok yalvardım çok konuştum beyaz eşyalarımız takılarımızı bazı eşyaları aldırdım ona şimdi sadece 4.000 L kadar var ama kimsenin faydası yok ben ve eşim çalışıyoruz...çok zor bir durum allah kolaylık versin
canım benim ,resmen yaşadıklarımı anlatmışsın..aynı durumdayız..düğünde yapılan salaklılarımız..senin çalışmaman..eşinin çalışması..tek maaş..krediiiiiii....ama şöyle bizim kredimiz 25 bin tl idi..senden biraz öndeyim :)) bizim de ailesi yardımcı olmadı..ailesi kardeşi vs yol paralarını dahi biz verdik.düğündeki tüm harcamalar bizden çıktı...üstüne bir lira dahi almadılar bana...ama bir şey dediklerinde lafım hazır ..
dualarla..
Merhaba canım, evet hemen hemen aynı durumdayız 20bin tl kredı ama kredı kartıyla bırlıkte 25i buluyo bizimkide, sizin bırçlarınız azaldımı bari, bankaya öde öde bitmiyoki, bide uzun vadeyle kredi çekince elimize gene 16bin ama bankaya 20 ödüyosun daha faizini anca ödedik yani:) Eşlerimizin ailesine gelince şöyle bi durum var,kendine hayrı olmayan insanların bize ne hayrı olacak, ben diyorumki aman bi faydaları dokunmadı bari uzak olsunlar, bizim iki düğün oldu biri annemlerin oturduğu şehirde oldu, annem kına yerine düğün yapalım dedi tabi annem karşıladı masrafları, düğün yaparsak burda da bi sürü şey takılır dedi, hatta onların düğün yapmasına gerek yok sadece nikah yapsınlar biz burda düğün yapıyoruz nasılsa dedi, ama neymiş olmazmış onlar da düğün yapacaklarmış illaha, ya düşünsenize bir kuruş paraları yok herşeyi biz yapıcaz ama bize burdada düğün yapın diyolar, ah ah ailemizin kıymetini bilelim gerçekten
Arkadaşlar iş yok derken gerçekten iş yok, sekreterlik yap demişsiniz ama size şunu söyleyeyim bankaların gişe memurluğu sınavlarına girdim , sunavdan yüksek aldım mülakata gittim mükatta kadın dediki sen neden mesleğinle ilgili bölümlere başvurmuyosun,iş yok kendi işimle ilgili çalışana kadar maddi durumumu düzeltmek için çalışmak istiyorum dedim, kadın resmen almadı beni ya,aslında kariyer sitelerinde çok fazla ilan var ama hepsi reklam amaçlı, gerçekten benim tecrübelerime uyan iş ilanlarına başvuruyorum ama aramıyolar, yani sekreterlik yaparım gocunmam ama kızlar sizce sekreter olarak başvursam beni alacaklarmı, inanınki bizim meslekte bile iş imkanı diğer mesleklere göre fazladır ama bu ara kimse eleman almıyo elindekileri sömürebildiği kadar sömürmeye çalışıyo,ha bide şunu söylemeyi unuttum, bilgisayar mühendisi ve bayansan ve de evliysen işe girmek için tanıdık bulman lazım çünkü evlilere çok önyargılılar, bizim meslekte gece yarılarına kadar çalışmak var ve bu kadın çocuk yapar işi bırakır diye hiçbir projeye sokmak istemiyolar proje yarım kalmasın diye, gıda müh endüstri müh inşaat müh bir sürü arkadaşım boşta kızlar. Eşime diyorum marketlere başvurayım kasiyerlik için diye ama asla olmaz diyo, o kadar da değil çaşışacaksan kendi mesleğinle çalış bi süre zorluk çekecez ama sen kpss'yi kazanmak zorundasın diyo.Yani ona göre çok da sorun yok kızlar. Olsa olsa en fazla iki milyar eksiye düşeriz onuda sen işe dirince öderiz diyo. Bu erkekler bizim kadar kafaya takmıyomu herşeyi ne.
Kızlar vallahi çok zor ama napıcaz artık herşeyi çokda kafaya takmamamız lazım yoksa hasta oluruz hastane masrafı çıkarsırnaşık şey
canım arkadaşım ..şaşkınlıkla okudum yazdıklarını ..özelliklee ilk paragrafııııııııı.benim de iki yerde düğünüm oldu..kınam kendi aramızda ..düğünüm ise bize ait.....ama kayınvalidemler illaki kendi memleketlerinde olsun istedi...tabiii taaa 9 saat sürdü yoll.ee yol masrafları cabası..burdaki düğünüme gelmek istemediler..biz zorla aldık geldik..biz karşıladık yanii...
sonra ordan buraya dönüş tabiki parayla :)) ah ahh..yazdıklarını okuyunca biri benim kafamdan yaşadıklarımı dile getiriyor dedim...
yaa kendi memleketlerindeki düğünü onlar karşılar sanıyrodum ama takılar olur dediler bize..hiç olmadı üstüne biz para verdik burdaki düğünmdeki takılarımı ordaki düğüne vermiş oldum....o kadar salaklık ki..ama bilemedim ben..bize biz yaparız ederiz dediklerinde inandık eşim ve ben...ama malesef eşim bileee çok kızıyor bu duruma... ve sonraa bizi öylece bıraktılar ..15 ay oldu ve biz çok zor durumlar yaşadık..yaşıyoruz..ama kendi ailem yardımcı oluyor bize..onlar da olmasaa inan haciz gelirdi.
kredi ise dediğin gibi canım...biz hala faizini ödüyoruz :)) bankadan uzun vadeli kredi almak çok salakça şimdi anlıyoruz ..bi dahha mı asla...bakalım 19 kaldı kuzu 2 yıl vadeyle..Allah o günleri çıkmayı nasip eder umuyroum..
Ah canım vallahi yoksa bunları benmi yazdım dedim ya , yaşadıklarımız aynı demekki yalnız değilmişiz, canım ailenin yardımcı olması çok güzel onların kıymetini bil,benim de annemlerin orda olan düğünde takılanlar hep damat tarafındaki düğüne gitti canım, annemin yapdığı düğüne sürekli o düğün değil kına , ne gerek vardı düğüne diyip duruyolardı, ben de bi gün dedimki eşime ne demek ne gerek var bu düğün olmasa bize hiçbişey takılmaz ve ne oldu biliyomusun onların tarafında olan düğüne çok az kişi geldi, biz düğün yapmak zorundayız bizim komşularımız var diyolardı ama kimse gelmedi, annemin yaptığı düğün ise çok güzel oldu saolsun canım annem
ben dört bini bi göreyim 4000 tane takla atıcam hemde tersinden
arkadaşlar bende aynı retten yanıyorum...bende yeni evliyim ve 20 bin tlye yakın borcumuz var borcumuz hep eşimin üzerine ama onu üzgün görmek benim canımı çok acıtıyo.. sağolsun strestini bana hemen hemen hiç yansıtmıyo ama ara sıra suratı asık olması beni üzmeye yetiyo. aşkım çok üzülüyo eve haciz gelmesinden korkuyorum. neyimiz var neyimiz yok gidebilir ama Allah'tan ümidimiz kesilmedi inşallah bi yerden ayarlayıp bsorçlarımızı yavaşta olsa kapatıcaz. ben ona moral vermeye çalışıyorum. dışarda iş strestinden üzülüyo barei evde üzülmesin diye ama herzaman başarılı olamıyorum. kendimi ozaman çok pasif hissediyorum
merhaba bizimde çok borcumuz var... 1,5 yıllık evliyim. çok şükür hiç düğün borcum yok... benim babam fazlasıyla eşyalarımı ödedi... ama biz evlenmeden önce eşimin babası beraber ödeyecez diye eşimi kandırıp 20 bin tl kredi çektirmiş. 1 kuruş yardım etmedi 1,5 yıl oldu ve bu parayı çok zor şartlarda ödüyoruz. yeri geliyo dolmuşa binmeye param olmuyo. sabah çok erken kalkıp işe yürüyorum. hiç bir sosyal hayatımız yok. faturaları bir kaç ay ödeyemediğim oluyo... ve daha 28 ay var kredinin bitmesine. yani eşim babası tarafından dolandırıldı... kredi harici de bir sürü borç var. kredi kartlarını ödeyemedik...sence hangimiz daha zor durumdayız? ben eşimle sabrediyorum. bu hep böyle gitmeyecek inşallah... allah sanada banada yardım etsin...
merhaba bizimde çok borcumuz var... 1,5 yıllık evliyim. çok şükür hiç düğün borcum yok... benim babam fazlasıyla eşyalarımı ödedi... ama biz evlenmeden önce eşimin babası beraber ödeyecez diye eşimi kandırıp 20 bin tl kredi çektirmiş. 1 kuruş yardım etmedi 1,5 yıl oldu ve bu parayı çok zor şartlarda ödüyoruz. yeri geliyo dolmuşa binmeye param olmuyo. sabah çok erken kalkıp işe yürüyorum. hiç bir sosyal hayatımız yok. faturaları bir kaç ay ödeyemediğim oluyo... ve daha 28 ay var kredinin bitmesine. yani eşim babası tarafından dolandırıldı... kredi harici de bir sürü borç var. kredi kartlarını ödeyemedik...sence hangimiz daha zor durumdayız? ben eşimle sabrediyorum. bu hep böyle gitmeyecek inşallah... allah sanada banada yardım etsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?