Herşey maddiyat bekleseydin falan diyen arkadaşlara kesinlikle katılmıyorum heleki eşinle yemeğe çıkamadıktan sonra neye yarar lafına hiiç katılmıyorum sakın bunları kafana takma eğer eşini seviyorsan ve sana değer veriyorsa bir şekilde bugünler geçecek ve rahatlayacaksınız borçsuz harçsız evlenip bir müddet sonra bunların insanın başına gelmiyeceği ne malum önemli olan eşinin kendini bilmesi ve de sorumluluk sahibi olması
yorumları okuyunca anladım ki artık hiç bir aile oğullarını evlendirmeye yanaşmıyo (eskiden de ölemiştir belki) çalışıyo kendi alsın diyor, annemle babam da çok zor günler geçirmiş, annem bana süt alacak para bulamamış babam askerdeyken, hatta babannem gelmiş bi gün evimize de odanın birinde kilim minder falan varmış buraya halı alın akrabalar gelcek demiş babam da kızmış anne benim arkadaşlarım gelip oturuyosa ben oturuyosam burda ben kimse için bişey yapmam diye. Ama saruboceqin dediği gibi ikisi de çalışmış çabalamış çok şükür rahata kavuşmuşlar ,
sakın ama sakın bu hayat çekilmiyor bu evlilik yürümüyor diye düşünme evlilik sadece dışarda yemek yiyip gezip tozmak değil ki beraber zorlukları da paylaşmak o zaman evlenmeseydik zaten gezip tozsaydık sadece
mrb henüz 4 aylık evliyim dünya kadar borca girip evlendik...20 bin ytl ye yakın borcumuz var...eşimin ailesi hiçbişeye el sürmedi...düğünde takılan altınlarım bileziklerim hepsi gitti...şimdide eşimin işleri ii gitmiyo...boğulmak üzereyim...sabahtan beri iş yerinde ağlamaktan gözlerim şişti...kimseye bişey anlatamıyorum ...ölücem kahrımdan...zaten depresyon rahatsızlığı geçirdim şiddetli...tekrar başa dönücem sanırım...kafamı yastığa koyduğumda rahat uyumayı özledim...haciz gelir herhalde yakında...üstelik borçlar hep benim adıma...ne yapacağımı bilemiyorum gerçi artık yapılacak bişeyde yok...bu borçlar evliliğimide yıkacak böle giderse...öle sevdikki birbirimizi ama daha bi defa yemek yiyemedim eşimle dışarıda...her günümüz hesapla geçiyor...oda bende yorulduk...çare aramak için yazmadım sadece paylaşmak için yazdım...eşimin ailesini bekleseydik ayrılırdık bekleyemedik...hoş bekleseydikte bişey yapmayacaklardı...çok canım sıkkın ya...kabusta gibiyim...bıktım artık mücadele etmekten...
canım sizin gibi birçok çift var bunlardan biride benim,benim eşimin aileside hiçbişey yapmadı bunu söylediğimde kayınvalidem perdelerinizi diktirdik ya dedi bana,ilk zamanlar çok kafaya takıyordum ama yapacak bişey yok,ilk 2 yıl düğün borcuyla uğraştık 4 yıldırda ev kredisiyle uğraşıyoz,bu borç hala bitmedi bitmeyecek,bazen bende çok sıkılıyorum ama eşimi çok sevdiğim için bu konuda pek konuşmuyorum sadece beni üzen eşiminde ailesini hoşgörüp memur emeklisi napsınlar yapamadılar demesi,oysa eşim evlendiğinde 30 yaşındaydı her ay az da olsa bi kenara koysalardı daha fazla işe yarayabilirlerdi
Herşey maddiyat bekleseydin falan diyen arkadaşlara kesinlikle katılmıyorum heleki eşinle yemeğe çıkamadıktan sonra neye yarar lafına hiiç katılmıyorum sakın bunları kafana takma eğer eşini seviyorsan ve sana değer veriyorsa bir şekilde bugünler geçecek ve rahatlayacaksınız borçsuz harçsız evlenip bir müddet sonra bunların insanın başına gelmiyeceği ne malum önemli olan eşinin kendini bilmesi ve de sorumluluk sahibi olması
yorumları okuyunca anladım ki artık hiç bir aile oğullarını evlendirmeye yanaşmıyo (eskiden de ölemiştir belki) çalışıyo kendi alsın diyor, annemle babam da çok zor günler geçirmiş, annem bana süt alacak para bulamamış babam askerdeyken, hatta babannem gelmiş bi gün evimize de odanın birinde kilim minder falan varmış buraya halı alın akrabalar gelcek demiş babam da kızmış anne benim arkadaşlarım gelip oturuyosa ben oturuyosam burda ben kimse için bişey yapmam diye. Ama saruboceqin dediği gibi ikisi de çalışmış çabalamış çok şükür rahata kavuşmuşlar ,
sakın ama sakın bu hayat çekilmiyor bu evlilik yürümüyor diye düşünme evlilik sadece dışarda yemek yiyip gezip tozmak değil ki beraber zorlukları da paylaşmak o zaman evlenmeseydik zaten gezip tozsaydık sadece
canım allah yardımcın olsun.
Borç yüzünden huzurunu kaçırma.herkesin borcu var.
Borç olmadan mal sahibi olunmuyor bu dönemde.siz de bir yuva kurmuşsunuz.borçsuz yapılması zaten çok zor.
Annem babam evlenirken çok zorluk çekmişler.evlendikleri günün ertesin de evde ağıza atıcak lokma yokmuş...ama şimdi allah a şükür mal mülk sahibi oldular ikisi de.beni okuttular kardeşim okuyor hala.bi de beni evlendirdiler.borçlarını ödüolar şimdi.eşim ailesi de aynı şekildeler.
Bende borç ödüyorum eşimle ve daha 98 ay ödemeye devam edicez.biz de kısıyoruz birçok şeyden.evde geçirioruz vaktimizi ya da öle dolaşıyoruz.illa dışarda yemek yemek şart değil.her gün yemek masanı arı sütüyle donatmanda şart değil.
Eşim bazen strese giriyor.nasıl ödicez nasıl olucak diye farkındayım bunun.ben bunu fark edince takma kafana hele bir günü gelsin allah yardım eder diyorum.gerçekten böyle durumlarda allah a sığın.
Ayrıca borçlar elbet bitecek.borç yiğidin kamçısı güzelim.herşeye daha sıkı tutunman lazım.sabah 6 da uyanıyorm akşam 19,30 da eve geliyorum.borcu olmayan geçim derdi olmayan biri çoktan işten ayrılıdırdı.
Bil ki sen yalnız değilsin... Sadece bunalmışsın.bu bunalımı aşmanın en güzel yolu da iyi düşünmek ve hayal kurmak.inan ki çok içten dilersen allah dileğini hayalini yapabilmen için seni kolluyor...
yeni evlenipte borçlu olmayan varmı acaba tirilyonluk adam olacanda hiç borcun olmayacak bende 5 aylık evliyim borç içinde boguluyoruz bizimde 15 milyar borç var ama altınlarıda verdik kayınbabama borçları ödesin die oda vermemiş napacamızı bilmiyoruz bizde çok zor durumdayız allah borçlu kullarına yardım etsin ne diyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?