herkesde aynı dert var malesef Allah herkesin yardımcısı olsun.bende 1 yıllık evliyim.bizde herşeyi kendimiz yaptık.kendi ailemin yapmaya gücü yoktu eşimin ailesi de birşeye karışmadı.sadece nişan yaptılar onda da takıları gizlice toplayıp gittiler katekulleye getirip,herşeyi biz biliriz edasıyla,ailem bu konularda tecrubesiz olunca ses çıkaramadı.nişandan sonra iki bilezik bozdurdular bana ki 1ini zaten nişanda görümce takmıştı oda içinde.ikimizde öğretmeniz benim biraz borcum vardı ailem dolayısıyla eşiminde ailesinden dolayı borcu vardı ve biz artık kendimiz için birleyler yapma vakti geldiğini düşünüp düğüne karar verdik nişandan 1 yıl sonra yani geçen sene.düğün masrafları için kredi çektik.ailemi bana takılacak toplam 5 bileziğe ikna ettim.3 bilezik parasıda çektiğimiz kredinin içinde.eski borçları kapattık tek yere borcumuz olsun diye.mobilyaları ayrıca taksitle aldık 1 yıllığına.mobilyaları alırken kaynanamgil çok karışmak istedi hatta kayınpeder mbilyacılarla konuşmuş bile sanki kendi ödeyecek gibi ama gittik kendimiz beğendik aldık ama beğenmediler onların istediği olmadı diye.düğünümü uygun bir salonda olsun fazla masraflı olmasın istedim ama neymiş efendim kayınpederime arkadaşları laf edermiş masraftan kaçtı diye eşimi ikna edemedim sonunda razı oldum köy düğününe 3 gün sürdü 3 gün yemek verildi lord düğünü gibi borcu bize kaldı tabiki onlar düğün yaptık diye övünüp durdular.herşey artmış alınan erzaklardan çay şeker.....vs.bize vere vere 1 paket çay 1 pk küpşeker verdiler.geline kıyafet alınır ya düğünden önce bana hiç bişey almadılar,fazla masraf olmasın diye giyilmiş gelinlik kiraladım.bide düğünden 2 ay önce çektiğimiz krediden para istediler,eşim utana sıkıla söyledi bana,altın parasını verdik düğünde kalan 3 bileziği alsınlar diye ama almadılar paramız yok sıkışığız diye,ben ağladım eğer yapmazlarsa ki onlardan bişey istemiyorum bizim paramızdı o düğün ertelenir dedim ben aileme ne diyecceğim dedim kendi koluma takılacak bileziğin borcunu ben ödüyorum dedim.eşim durumu anlatmış ama yok yapmadılar görümcem (alkolik,dayakçı bir eşi var)gizlice 3 bilezik vermiş 1 ay sonra yapacaz demişler ona kaynanamgil,o takıldı.(görümceme de vermemişiler bileziği)eşim benden alıp geri verdi kızkardeşine.
düğünde takılan takılardanda hiç birşey görmedik hepsini kaynanamgil aldı.bize borçlar kaldı.1 yıldır borç ödüyoruz hala yarılamadık bile.bi de üstüne hhamile kaldım,Allahın takdiri. 1 aya bebeğim doğacak o kadar borcun içine ama Allah büyük.bilezik konusuna o kadar üzülüyorum ki yani derdim para pul değil kendi mihrimde yazan bileziğin borcunu kendim ödüyorum 2 bilezikle gelin oldum.bide kayınvaldem duyuruyor eşimin erkek kardeşini abisi yani eşim evlendirirmiş onlar yaşlanıyormuş artık.offf ya dha neler neler aklıma geldikçe sinir oluyorum ama Allah büyük,herkesin kalbine göre versin.
Canım yaşadıkalrını çok iyi anlıyorum.Ancak sana şunu söyleyebilirim ki bunlar benim yaşadıklarımın yanında hafif kalıyor.nasıl anlatsam nerden başlasam hatırlamak bile istemiyorum.ben 2 senedir evliyim.ben 1 bilezik bile alınmadan evlendim.gelinliğimi kendim ödedim.bir parça dahil eşya alınmadı.eşyalarımı evlendikten 1 sene sonra kendm iş bulunca aldım.bir gecelik bile almadılar.bu arada ayda 8-10 bin lira gelir sahibi kişiler.ben türkiyedeki en iiyi okullardan birinden mezunum.iş bulmadan (aramadan) evlenmek gibi bir hata yaptım.bedelini çok ağır ödedim.ne zamanki iş buldum.(1 senedir çalışıyorum)eşyalarımı full aldım.hatta sıfır araba bile aldım.hergün beddua ediyorum.bana yaşattıklarını kızlarında bulsunlar diye.üzüntüden yumurtalığımda kist oluştu.1 ay önce yoktu birden oldu.kanser şüphesi dedi doktor.çok şükür bişi çıkamdı ama dua et en azından bebek sahibi olacaksın.ben bu konuda da riskliyim.bugun resmi tatil bliyorsun.dün msn de karşılaştık şeytan diyorum(oğluda aynını söyleyince rahatlıkla söyleyebilirim sanıırm.)şeytanın kızıyla, hafta sonuna programınız yokmu dedi aartık arabanızda var...ben de dedimki eşya taksidi ödemeye çalışmaktan eşyalarımla oturamadım bile.(hakikaten öle)çat kapandı konuşma.ne kadar futursuzlar düşün.inşallah yaşadıklarımın aynını ne bir eksik ne bir fazla yaşar...acı neymiş tadarlar.diyeceğim o ki kardeşim...madem öğretmensin...(benim kardeşimde öğretmen) maaşın filan yerindedir.sen önüne bak.bedduanı esirgeme(hatta mümkünse benimkilerede et)ama ne kendini ne bebişi üzme.bırak bebiş mutlu olsun.düğüne benim akrabalarıma yemek verilmedi masraf olmasın diye.daha ne olsun..inş..anne kız benim yaşadıkalrımı ne bir eksik ne bir fazla yaşarlarda benimde içim soğur.kendi yoluma bakmaktan başka çarem yok.bütün bu yapılanlara bahanede benim kapalı olmamamdı (kılıf bu uyduruldu yersen)ekmeğini kendin kazandığın sürece yat kalk dua et....
Son düzenleme: