Yeni evlenip borç içinde olan var mı?..:(

Canım yaşadıkalrını çok iyi anlıyorum.Ancak sana şunu söyleyebilirim ki bunlar benim yaşadıklarımın yanında hafif kalıyor.nasıl anlatsam nerden başlasam hatırlamak bile istemiyorum.ben 2 senedir evliyim.ben 1 bilezik bile alınmadan evlendim.gelinliğimi kendim ödedim.bir parça dahil eşya alınmadı.eşyalarımı evlendikten 1 sene sonra kendm iş bulunca aldım.bir gecelik bile almadılar.bu arada ayda 8-10 bin lira gelir sahibi kişiler.ben türkiyedeki en iiyi okullardan birinden mezunum.iş bulmadan (aramadan) evlenmek gibi bir hata yaptım.bedelini çok ağır ödedim.ne zamanki iş buldum.(1 senedir çalışıyorum)eşyalarımı full aldım.hatta sıfır araba bile aldım.hergün beddua ediyorum.bana yaşattıklarını kızlarında bulsunlar diye.üzüntüden yumurtalığımda kist oluştu.1 ay önce yoktu birden oldu.kanser şüphesi dedi doktor.çok şükür bişi çıkamdı ama dua et en azından bebek sahibi olacaksın.ben bu konuda da riskliyim.bugun resmi tatil bliyorsun.dün msn de karşılaştık şeytan diyorum(oğluda aynını söyleyince rahatlıkla söyleyebilirim sanıırm.)şeytanın kızıyla, hafta sonuna programınız yokmu dedi aartık arabanızda var...ben de dedimki eşya taksidi ödemeye çalışmaktan eşyalarımla oturamadım bile.(hakikaten öle)çat kapandı konuşma.ne kadar futursuzlar düşün.inşallah yaşadıklarımın aynını ne bir eksik ne bir fazla yaşar...acı neymiş tadarlar.diyeceğim o ki kardeşim...madem öğretmensin...(benim kardeşimde öğretmen) maaşın filan yerindedir.sen önüne bak.bedduanı esirgeme(hatta mümkünse benimkilerede et)ama ne kendini ne bebişi üzme.bırak bebiş mutlu olsun.düğüne benim akrabalarıma yemek verilmedi masraf olmasın diye.daha ne olsun..inş..anne kız benim yaşadıkalrımı ne bir eksik ne bir fazla yaşarlarda benimde içim soğur.kendi yoluma bakmaktan başka çarem yok.bütün bu yapılanlara bahanede benim kapalı olmamamdı (kılıf bu uyduruldu yersen)ekmeğini kendin kazandığın sürece yat kalk dua et....

Son düzenleme:
BENde 4 aylık evliyim düğünden 1 ay önce işten çıktım eşimde çalışmıyordu .hemen hemen herşeyi kendimiz yaptık eşyalarımızı komple borçla aldık ,bizimde 6 bin kadar borcumuz var .bizde evlenmeden önce haftada bir yemeğe çıkar eğlenmeye giderdik ama eşim borçlardan dolayı biraz tutumlu olmaya başladı haklı olarak .bende eşimde kendi alanlarımız dışında işe girdik bi şekilde ödemeye çalışıyoruz ama asla borç harç yüzünden evliliğimizi tehlikeye sokmuyoruz .eskiden millet bi döşekle evleniyormuş biz yeni nesil evi komple dizip öle evleniyoruz .merak etme eşine destek ol bu dönemler zor ama yıpratır ama geçer .önemli olan elele verip üstesinden gelmeye çalışın.biz öyle yapıyoruz.az paramız var ama mutluyuz.

5 aylık evliyim ve hala eşimin bekarken huzuri yere harcadığı borçlarla savaşıyoruz.200 lira haftalık alıyor ve 150 si krediye...geriye kalan fatura,evin eksikleri...(kendi eksikliklerimizi görmüyoruz bile)

önemli olan huzur.ben kuru ekmek soğana razıyım.yeter ki huzurum,saygım,sevgim ve sağlığım olsun...

d

madem çok sevdiniz ayrılığı aklının ucundan bile geçirme bizde yaşadık bunları inan atlatırsınız ve ozaman dahada güçlenir aşkınız bunlar basit şeyler maddiyat yani allah başka keder wermesin ben ewlendikten hemen sonra hamile kaldım borç içindeydik hamileyken insanın canı hiç olmadık şeyler çekiyo ama ben aç kalıpta bir lokma kuru ekmek olsaydı da açlığımı bastırsaydım dedim we eşimin uyumasını bekledim yorganı kafama çekip ağladım hüngür hüngür ama 13 yıllık ewliyim we eşimi hala çooooooook sewiyorum

yine ,işsizim eşimdede iş yok bu ara....:2::2:

topiği görünce aha da ben dedim:) 2 aylık evliyim ne eşim ne ben maaş yatınca artıya bile geçemiyoz dünya kadar borç

daha önce yazmışda olabilirim bu topiğe ama yine yazmak geldi içimden..
yaklaşık 5 yıllık evliyim.
nişandan itibaren bizde sıkıntı bitmek bilmedi.
k.validem sağolsun herşeyi berbat etmek için elinden geleni yaptı.
mobilyalarımı gönlüme göre alamadım.sözde onlar ödeyecekti ya..
varsın o olmasın dedim..
amma velakin..düğün bi şekilde yapıldı,bitti.birsürü olaylar oldu.
düğünden sonra tüm borcu yıktılar bize..8 ay kimse arayıp sormadı.naptınız die?
çok zor günler geçirdik.
işe başlamıştım,ama maaşımı alamadım.
taksitleri ödeyemedik.faiz bindi üstüne.
hesap yapmaktan geceleri uyuyamaz hale gelmiştik..
ama bir şekilde altından kalktık.yeni iş buldum yavaş yavaş ödedik taksitlerimizi..
hiç boş durmadım nerdeyse.gündüz işyerinde çalıştım,akşam evde elişi ördüm..
atlattık o günleri..
bebeğimiz oldu...
ve öyle bir kısmetliydi ki yavrum.
herşeyimiz değişiverdi..
9 aylıkken işe başladım.
ardından kredi çektik,ev aldık.
kimsenin beş kuruş faydası olmadı.
şimdi de ,önceden de..
hep tırmaladık eşimle..
düze çıkabilmek için..
Şimdi çok şükür,bir evimiz var,yavrumuz mutlu,sağlıklı.
biz çalışıyoruz..
herkes imrenerek bakıor şu anda bize.
k.validemin akrabaları helal olsun derler ...
yemedik,içmedik...borç ödedik.
karşılığını da Rabbim fazlasıyla verdi..
çok şeyler yaşattı k.validem..çok ağladım,üzüldüm ilk zamanlar yaptıklarına...
ama sadece kendime etmişim..
şuanda görüşüoruz onlarla da...ama kalbim kırık malesef.sırf eşimin hatrına katlanıorum hepsine..
hep dediğim birşey vardır..
Rabbim kimseyi,kimseye muhtaç etmesin!
Allah'ın izniyle kredimizi de kapattık mı?
bizden mutlusu olmıycak.
yani kızlar yeter ki isteyin...
herşey biziim elimizde.
k.validem onu yapmadı,bunu almadı diyip te boşuna hırpalamayın kendinizi..
ben yaptım da noldu..kendimi üzdüğümle kaldım...
Bırakın herkes kendi yaptığından utansın...

4 aylık evlıyım cok borcumuz var esımın aılesınden bır sey gormedık her seyı bız yaptık kendı aılemde dugunden sonra bı kazık attı takıları aldı vermedı moraller cok bozuk Allah bıze sabır versın Allahtan eşim cok ıyı

Öncelikle herkese merhaba

bende 3. yılımız bitti 4.yılımıza girdik evliliğimizde, 2007de evlendik evlenirken ne eşimin ailesinden nede kendi ailemden (zaten ailemin bana yardım edecek o kadar çok duurmu yokdu) fayda görmedik ben evlenmeden önce çalışıyordum. Mutfakla ilgili bütün çeyizlerimi aldım evlenmeden önce bu borçlarımın hepsini bitirdim nışanlandık tabi biliyorum herşeyi eşim karşılayacakdı babası hiçbirşeye kadir olmıcakdı. sonra benim yerime başka eleman buldular ve işde ayrılmak zorunda kaldım ama Allahım yüzüme güldü ve verilen tazminatlada yatak odası takımımı almışdım. fırınımı bile ben getirmişdim. eşim sadece 3 beyaz eşya ve koltuk takımı ve yemk masası aldı bunları alırken sadce ablam yanımdaydı ve kimse karışmadı Allaha şükür eşim ev tuttu kiralık ilk bir yıl zorlandık aldığı para yetmiyordu Allahdan evlenmeden önce eşim para biriktimişdi ve onunla düğünümüzü yapmışdık. sonra Allahım bir kere daha yüzümüze bakdı ve ev aldık kredi çekdi eşim şuanda biraz sıkıntıdayız ancak hamd olsun Allahıma daha betere düşürmesin evimizi aldık kayınvalidem bir kere olsun hayırlı olsun demedi evimiz 5.katta en üst kat ve merdivenli asansör yok neymiş efendim böyle evi nerden buldunuzmuş bende dedimki paramız anca buna yetti dedim. Eşimde biliyor en iyi şekilde 2.3. katlardan ev almayı ama yokk ne yapalım pahalı Allah büyük şuanda kredimizin 1 yılı bitti ve 4 yıl kaldı Allahım ağız tadımız kaçmadan inşallah bunlarıda ödeme kolaylı sağlar eşim borcu ödüyor ama gelin birde bana sorun ben çalışmıyorum. ne gecesi var nede gündüzü pazar günleri bile yok haftanın 7 günü çalışıyor saati belirsiz eşim diyorki sabredecem şu borcumuz bitene kadar oh diyeceğimiz gün gelene kadar sabredeceğim diyor inşallah Allahım kazasız belasız huzuurmuz kaçmadan borçlarımız biter kimseye muhtaç olmadan

kızlar borçları ödeyipte evlenmek mantıklımı sizce?
benimki öle diyorda mantıklı olsa sizde öle yapardınız dimi...borçların ödenmesi beklenirken çok vakit almazmı bu
yada şöle yapsaydınız aldığınız maaşla yavaş yavaş alsaydınız ihtiyaçları ğeşin parayla

oooo 5 yılı almış ay ben nası beklicem

kızlar eşinin ailesi bişeye karışmayanlar peki geline takılacak altınları da eşinizmi aldı hani kaynatayla kaynananaın taktıklarını gerdanlığı falan

canım şöyle anlatayım,6 tane bilezikti yanlış hatırlamıyorsam(2 sene olmadı ama unuttum sayısını,ertesi gün bozdurduğumuz için:) kayınbabam aldı,takı setini falan eşim kendi aldı.yalnız eşya için parayı kayınbabam borç olarak verince bize mecburen düğün sonrasında bilezikleri bozdurup borxcumuzu ödedik...ne anlarsan anla yani,sözde bilezik takıldı,küçük altınlar da bize hiiiiç uğramadı.
borçsuz evlenmek konusuna gelince,ççoook uzun sürer,güzel olur elbt ama bence birlikte ödeyebilme imkanı varsa beklemeye gerek yok,ikimz de çalışıyoruz,düğün masraflarını ödedik.şimdi araba kredisi falan ödüyoruz.kısacası ben pişman değilim

canım çalışna bitek erkek olursa zor olur dimi borçları ödemek..bu durumda beklemek gerek sanırım....bilezikleri baban aldı seti eşin aldı demek bilezikler kaç gramdı cnm bişeyi merak ettimde

canım eşimin aileside 5 tane bilezik takmışdı sette iştemişdim ama hiç oralı bile olmadılar sonra ben ağızından girdim burnundan çıkdım eşimin 6 tane daha yaptırdım. Bilezik için çok laf ettiler ama ben yine kendi yuvamız için yaptırdım iyikide yaptırmışım çünkü şuanda bu bilezikler sayesinde evimizi tuttuk. para etmez dedi eşimin teyzesi ama ona kapak oldu boş boşuna aldın dedi durdu Allah bilir daha benim arkamdan kayınvalidemlere neler demişdir daha çünü nışanımda taktıkları bilezikleri görseydin resmen 2. el kullanılmış kararmış bilezikdi gittik kuyumcuya nışanlıyken dayısının dükkanı tabi ben bunları değiştiricem dedim. Pişkinlik yaptım ve değiştirdim eşimin babannesi bile kullanılmış bilezik demiş anneme gerisini sen düşün yani canım evlendik borç ödedi eşim ama yinede elinde biraz birikmiş paran olacak yoksa olmuyor sıkıntıya giriyor insan strese sokuyor borç

ohh iyi yapmışın valla haklarından gelmişin

canım çalışna bitek erkek olursa zor olur dimi borçları ödemek..bu durumda beklemek gerek sanırım....bilezikleri baban aldı seti eşin aldı demek bilezikler kaç gramdı cnm bişeyi merak ettimde
biz altınları bozdurduktan sonra düğüne dair borcumuz kalmadı,eşya borcu vardı bir tek.ama ikimizin de öğrenin kredileri vardı,benimkini hala ödüyoruz,bir de araba aldık şu an onun borcunu ödüyoruz.yani tek çalışan olsaydı dediğin gibi arabayı alamazdık mesela,cesaret ister çünkü zor olur tek maaşa o kadar borç bindirmek,bi de ev meselesi,kira falan olunca zor olur.şu an benim maaşım eve hiç girmiyor mesela,yattığı gibi borca gidiyor o yüzden iyi düşünmek lazım..
bileziklerin gramını da hatırlamıyorum canım yaa,20 gr falandı sanırım.yalnız şunu da söyleyim 6 bilezik değildi sadece,bu sadece o taraftan gelen,benim tarafımdan takılanlar da gümledi düğün haftasında

ben henüz evli değilim 2012 de inşallah evlenicez şimdiden birikme başladık,
ikimizde ailelerimizden bişi beklemicez herşeyimizi kendimiz yapmak istiyoruz,
aylık en kötü ihtimalle 3 er gram altın almaya gayret adiyoruz
tahmini bi 8.000 tl miz olucak inş
az çok çeyizliklerim var eksiklerimizde bi taraftan alıyorum,
biriken para ve 10.000 lira kadar da kredi çekip eşya ve düğün yapmayı planlıyorum, lükse kaçmadan az öz gerekli olanlar olsun sadece diye düşünüyoruz, tabi düğün takılarına falan hiç dokunmicam, bi daha nerden geçecek elimize toplu para.
ikimizde bireysel emekliliğe girdik ilerisi için birikimde yapmayı ihmal etmiyoruz,
Allahım yardım etsin herkeze düşüncelerimiz bu şuanda inş istediğimiz gibi olur,
evlenince de toki falan uygun bi ev bulsak, düğün paraları altınlar falan bide ev alsak daha ne isterim,
sıkmadan hiç bişi olmuyo hayattan ve bu forumdan bunu öğrendim gerçekleri görmeme çok yardımcı oldunuz hepiniz teşekkürler,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…