Yeni evlenip borç içinde olan var mı?..:(

Allahtan bizim borçlar bitti ya.1,5 milyar falan kalmıştı oda aralık ayında ödendi çok şükür.Darısı borcu olanların başına.İnsanın üstünden büyük bir yük kalkıyor

Tüm kalbimle AMİN canım.Borç ödemek ne kadar zor bilirim.1sene boyunca eşimle ikimiz çalıştık ne pazar ne cumartesi tatil yaptık.Çok zordur

öle cnm zor durumlar bnde eşime dün bileziklerle ilgili bi sey dedim aramız bozukk bizim taraf daha cok taktı dedim.o bozdurup araba alalım diyo zaten borumuz var ne geregi var diyorum e o zaman borcumuzu ödeyelim bileziklerle .ama o bilezikleri bn o anlamda demedim.ilerde coluk cocuga karışcaz allah korusun hastalık olurr şimdi zorluk cekiyoruz onları bozdurursak genc yasımızda aldıgımızı savurcaz. ben gelecegi düşünerek öle dedim ama beni anlamıyor bana akıl verin kızlarr .şu bilezikler dert oldu takılanlarıda biz eşimizle yaptık . of fofffff

Hı hı kesinlikle doğru söylüyosun canım.Dünyanın binbir türlü hali var.Yarın bigün Allah korusun kimin başına ne geleceği bellimi.Bence gene de altınları kenarda tutmaya bak.Şimdilerle araba fuzuli masraf geliyor bana.Bana kalsa bizim arabayı da sattırırım ama eşim durmuyor arabasız.Hem benzin masrafı bir dert bakımı bir dert vergileri bir dert.Toplu taşıma araçları her yere gidiyor bence.Eşine oturt karşına anlat durumu.Eminim anlayışla karşılar seni.Hem borcunuz varken araba almak mantıksız.

bu konuda ben daha farklı düşünüyorum açıkçası...ben borç içinde yüzerken bilezikler kenarda duracak,ben borç ödeyeceğim diye evliliğimin en güzel zamanlarını stres içinde geçireceğim,sonra zaten çoluk çocuk derken hayat benim olmaktan çıkacak her şey onlar için olacak..ne anladım ben bu işten??ben bozdurdum,eşim de aynı düşüncedeydi,çünkü borcumuz çoktu.ha borç fazla değildir,idare edilebilir durumdadır o zaman bişey diyemem,bozdurulmasın tabi.ama bazen tek çare o oluyor malesef.keşke benimkiler de dursaydı ama öyle gerekti.ama bileziklerle borcumuzu ödeyip krediyle araba aldık.araba ikimiz için de çok önemli olmazsa olmaz durumdaydı,şarttı yani lüks değildi.
ama gerçekten borç ödemek çok zor,Allah hepimizin yardımcısı olsun,daha bitiremedik...

hayır canım bizde birtek eşim çalışıyor.ben okuyorum üniversitede.benim masraflarımıda o karşılıyor.bende özel ders veriyorum ama evlendiğim için hemde okul oldugu için çok yere gidemiyorum.sadece kendi okul masrafımı çıkarcak kadar kazanıyorum

işte böyle geri kafalı ebeveynlere kızıyorum. sırf gösteris olsun die herseyi yaptırmıs sanki kendi yaptı noldu evlenince kapı kapatıyorsun gelinle damada kalıyor hersey... kendi kendine düğün yapıp evlenmis oluorsn...

canım benim allah yardımcın olsun..

cok dogru dedin bu devirde erkek ailleri artık cogu demeyim ama el sürmüyolar oglan nasılsa yapıo diye bize ev verdiler sagolsunlar ama evlenmek cok zormuşş aklınıza gelebilecek herseyi biz yaptık suanda ödüyoruz 1500 tl cıkıyor şükürr ödeniyoo .diyorum ki bi 2000 tllik kredi alayım ıvır zıvır borc harc var onlar ödensin heryere ayrı ayrı vercegime ayde 180 tl veriririm 300,500 dagıtcagıma bi yere kalır borcum. bazı arkadaslara katılmıyorum araba borcu olan için lüks bence benim eşimde istiyor ama olmaz daha sonra bilezik kousunda da dedigim gibi daha acil bi durum olur ona kullanılır benim mantıgım bu .genclikte calışıp calışıp savurursak ileride ne kendimize ne de cacuklarımıza bişey verebiliriz.

Ben nikah yaptım gece eğlenceye gittik..

Sırf borclarımız kapansın die balayına bile gitmek içimden gelmedi.

Takılan takıların hepsini bozdurdum mobilyaları beyaz eşya falan hepsini kapattık. Kayınpederimde evimizi aldı Allah razı olsun.. şimdi ufak tefek var tabi daha 2 aylık evliyim.

Ama ne nisanda ne de düğünde hiç bir sey istemedim ellerinden geleni bütçelerine göre yaptılar.

Benim ailem Avrupa yakasında biz anadolu yakasında oturuyoruz onların bana orda sahıp çıkmaları yetiyor bana onları çok seviyorum..

malesefki arkadaşlar artık buzamanda erkek aileleri hiçbişeye el sürmüyorlar bende 6 aylık evliyim amaa ne nikahımızda ufak bişeye el sürdüler gelinlik bile almadılar benim annem karşıladı herşeyi nede ev kurdular malesefkii bizde evlendiğimizden beri annemin yanında kalıyoruz ailesinin aile olarak üstüne düşeni yapmadığından ama bi iki aya kendi evimize çıkıcaz ama hiçbişeyimiz yok nasıl yapıcaz bilmiorummm korkuyorum altından kalkamayız die nasıl olucak hiç bi fikrim yokkk fikir verebilcek arkadaşlar varmı acaba

malesefki arkadaşlar artık buzamanda erkek aileleri hiçbişeye el sürmüyorlar bende 6 aylık evliyim amaa ne nikahımızda ufak bişeye el sürdüler gelinlik bile almadılar benim annem karşıladı herşeyi nede ev kurdular malesefkii bizde evlendiğimizden beri annemin yanında kalıyoruz ailesinin aile olarak üstüne düşeni yapmadığından ama bi iki aya kendi evimize çıkıcaz ama hiçbişeyimiz yok nasıl yapıcaz bilmiorummm korkuyorum altından kalkamayız die nasıl olucak hiç bi fikrim yokkk fikir verebilcek arkadaşlar varmı acaba

Nikahtan çıktık direk gece Kuruçeşmeye eğlence mekanıına gittik çok lüks bi yerdi onu da kayınpederim ödedi.. Arkadaşlar falan vardı..

Kendi evimize çıkcaz derken? ev mi almayı düsünüyorsunuz?

borçsuz evlenen varmı acaba imkansız yakın zamanda kimle konuştuysam kendimiz yaptık diyo düğünümüzü. bizimde öyle oldu 6 aylık evliyim çoğu kişiye göre az miktarda borcumuz var ama çok dağınık buda neden eşimin ailesinin hiç bişeye ellerini sürmemelerinden ve bnm aileminde durumlarını yettiğince yaptıklarından dolayı. ama inanın evlendikden sonra anladım ki dedikleri kadar varmış maddiyat sıkıntısı çektiğin zaman evinde de huzur olmuyormuş. ben şimdi diyorum kız ve erkek arkadşlarıma medet ummayın ailenizden siz şimdiden ortada bişey olmasa bile yapın koyun kenara ama onlarda ancak evlninc eanlıcaklar..

Ya kiraya çıkmak yerine kredi çekip ev alsanız kira öder gibi ev borcu odeseniz olmaz mı ? Eşinin maaşı uygun olur mu ki bu duruma ??

ablamlar öle yaptı son 1.5 seneleri kaldı çok sıkıntı cektıler annem baktı bebeklerine ama sadece bi fikir..

söylediklerine birebir katılıyorum canım. allah size de kolaylık versin, diğer borçlu tüm arkadaslarım gibi. bu zamanda erkek aileleri nedense hiçbir düğün masrafına el sürmüyor. eşimin ailesi de öyle. misafir gibi gelip gittiler düğüne. babam tüm beyaz eşyalarımızı aldı sağolsun. ama eşimin ailesi bir halı dahi almadı. tamam durumları yok diye dusundum geçtim. ama bence bu basite kaçmaktır. her onumuze gelen erkek ailesi durumumuz yok siz alın siz ödeyin diyor bu devirde. kızları evlenirken bir çöp dahi almıyor erkek tarafı yapsın diyor. ama kendi ogullarına kendileri hiçbir yardımda bulunmuyorlar ve sormuyorlar bile borçlarınızı nasıl ödeyeceksiniz diye. işte bu çok garip gercekten.

aslında olmaz değil olabilir amaki eşim artık annemin yanında yaşamakdan çok bunalmış halde hiçbisorun yok tabikide aslında ama bi erkek olarak bu durumu kabullenemiyo (ailesinin düşürdüğü durumu) evim olsun kayınvalde yanında yaşıyo dedirtmek istemiyorum diyor çnükü okadar çok konuşuyoki dışardan herkess kaldıramıyor oda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…