sevgilimle bizde evlilik planları yapıyoruz.. evlendiğimizde başkasının evine kira vermektense ev alalım kresidisini ödeyelim dedik.. sevgilimin sağda solda borç verdiği çok yer vardı onları toparladı..büyük bir kısmını peşin verdi geri kalanı içinse 48 aylık bir krediyle ev aldık şükür.. hatta 2. taksit ödendi..ayrıca düğün eşya vs gibi masraflar içinde 30 000 tl kadar parası var.. şanslıyım çünkü sevgilim tam bir kirli çıkı:):)::) düğünde takıcakları bileziklerde daha önceden annesi aldığı için hazır..çalıştığım için benimde kendime ait bi birikimim var..5 bilezik ve bankada 15 000 kadar bir param var.. çok fazla zorlancağımızı düşünmüyorum.. hatta düğünde düşenler ve elimizdeki nakit paralarada hiç dokunmak istemiyorum.. takstile alma taraftarıyım hepsini tabi yapabilirsek.. çünkü bende çalışıyorum bi şekilde ödenir ama birdaha parayı nasıl toplarız orası meçhulkeşke tek derdimiz para borç olsa bizim tüm planlarımız hazır.. ailemin evlenmemizi onaylamaması dışında onlarda bi tamam dese hiç bişey yok gözümü korkutan
evet gerçektende öyle herkesin derdi farklı.. ama önemli olan sağlık ve huzur tabiki borç harç bi şekilde çalışılır ödenir.. kaldıki çok uçuk şeyler olmıycak harcamalarımız ayağımızı yorganımıza göre uzatıcaz..acele etmemek birikim yapmakta çok mantıklı.. sonrada keyfini sürceksiniz biriktirdiklerinizin:)herkezin derdi başka başka
kendi adıma söylim ailem karşı çıkmıyo hatta çok iyi anlaşıyolar ama biz acele etmiyoruz para biriktirmemiz lazım
daha önce yazmışda olabilirim bu topiğe ama yine yazmak geldi içimden..
yaklaşık 5 yıllık evliyim.
nişandan itibaren bizde sıkıntı bitmek bilmedi.
k.validem sağolsun herşeyi berbat etmek için elinden geleni yaptı.
mobilyalarımı gönlüme göre alamadım.sözde onlar ödeyecekti ya..
varsın o olmasın dedim..
amma velakin..düğün bi şekilde yapıldı,bitti.birsürü olaylar oldu.
düğünden sonra tüm borcu yıktılar bize..8 ay kimse arayıp sormadı.naptınız die?
çok zor günler geçirdik.
işe başlamıştım,ama maaşımı alamadım.
taksitleri ödeyemedik.faiz bindi üstüne.
hesap yapmaktan geceleri uyuyamaz hale gelmiştik..
ama bir şekilde altından kalktık.yeni iş buldum yavaş yavaş ödedik taksitlerimizi..
hiç boş durmadım nerdeyse.gündüz işyerinde çalıştım,akşam evde elişi ördüm..
atlattık o günleri..
bebeğimiz oldu...
ve öyle bir kısmetliydi ki yavrum.
herşeyimiz değişiverdi..
9 aylıkken işe başladım.
ardından kredi çektik,ev aldık.
kimsenin beş kuruş faydası olmadı.
şimdi de ,önceden de..
hep tırmaladık eşimle..
düze çıkabilmek için..
Şimdi çok şükür,bir evimiz var,yavrumuz mutlu,sağlıklı.
biz çalışıyoruz..
herkes imrenerek bakıor şu anda bize.
k.validemin akrabaları helal olsun derler ...
yemedik,içmedik...borç ödedik.
karşılığını da Rabbim fazlasıyla verdi..
çok şeyler yaşattı k.validem..çok ağladım,üzüldüm ilk zamanlar yaptıklarına...
ama sadece kendime etmişim..
şuanda görüşüoruz onlarla da...ama kalbim kırık malesef.sırf eşimin hatrına katlanıorum hepsine..
hep dediğim birşey vardır..
Rabbim kimseyi,kimseye muhtaç etmesin!
Allah'ın izniyle kredimizi de kapattık mı?
bizden mutlusu olmıycak.
yani kızlar yeter ki isteyin...
herşey biziim elimizde.
k.validem onu yapmadı,bunu almadı diyip te boşuna hırpalamayın kendinizi..
ben yaptım da noldu..kendimi üzdüğümle kaldım...
Bırakın herkes kendi yaptığından utansın...
Tatli tatli yemenin aci aci o... olur ceyiz kösesine baktimda millet yaris icinde yok onu aldim yok bunu aldim 85 parca porselen takimi yerine 18 parca alsan ne olacak her sey tam takim olacak derken sonu böyle olur evlenecek kizlar bastan hesabini kitabini siki tutsun sonra böyle seylerle karsilasiyoruz kimse kimseyle yarismasin herkes ayagina göre yorganini uzatsin sonucta yuvayi kuran disi kustur...
bizimde borcumuz var ama eşya borcu değil sağolsun kocacığımın bekarken yaptığı borçlar altınlarımızın bir kısmıyla balayına gittik bir kısmıyla araba aldık diğer kalanıylada borçların bir kısmını kapattık ama hala var dişimizi sıksak öderiz borcn tamamını kapatırız ama gezmekten yemekten içmekten vazgeçmiyoruz maalesef taksitlerde geriyo adamı olan benim altınlarıma oldu elimde kalan setim sadece napalım evimizi kendimize ait işimiz kendimize ait ilerde alır belkim altınlarımı...yani lafın kısası her halükarda borç oluyo eşyanın olmasa düğünün borcu olmasa yine çıkıyo bişiler onu anladım
bizimde borcumuz var ama eşya borcu değil sağolsun kocacığımın bekarken yaptığı borçlar altınlarımızın bir kısmıyla balayına gittik bir kısmıyla araba aldık diğer kalanıylada borçların bir kısmını kapattık ama hala var dişimizi sıksak öderiz borcn tamamını kapatırız ama gezmekten yemekten içmekten vazgeçmiyoruz maalesef taksitlerde geriyo adamı olan benim altınlarıma oldu elimde kalan setim sadece napalım evimizi kendimize ait işimiz kendimize ait ilerde alır belkim altınlarımı...yani lafın kısası her halükarda borç oluyo eşyanın olmasa düğünün borcu olmasa yine çıkıyo bişiler onu anladım
ya şuna yorum yazmayım dedim ama duramadım. gerçekten bunları yazarken nereye yazdığını fark etmiyo olabilir mi bu arkadaş? millet demiş "oturacak evim yok," "kocamla bi kere dışarda yemek yiyemedim ona üzülüyorum," "borçları hesaplamaktan uyuyamıyoruz," "kafayı yiycem," "evliliğim sallantıda" vs., bu da demiş ki evimiz kendimizin, işimiz kendimizin ama gezmekten borçları kapatamadık, aslında kapatırdık da, kocacığımın bekarken yaptığı borçlar... Allah'ım sen akıl fikir ver ama akıl fikirden önce biraz vicdan ver, sağduyu ver!!! ver Yarabbim, yazık insanlıkla ilgili vasıf ver. nispet manyaklarına, aşağılık kompleksi doruğa ulaşmışlara karşı da aklı başında insanlara sabır ver!
bizde borçsuz evlendik sayılrı eşyamız az yapabildiğimiz kadar yaptık.düğünde gelen nakit paralar bi şekilde gitti.harcandı.zaten çok bişey değildi.sonra kayınvaldemin bu doğumborçlanmasını ödeyip emekli olması durumu çıktı evliliğimizin üçüncü ayında.benim saf kocam ben sana çeyrekleri veriirim o zaman dedi.o da hiç hayır demedi.bende hiç planlarımızda yokken apar topar araba aldırdım bozdurdum çeyrekleri bilezikleri.4bin de kredi çektik ayda 250 ödüyoruz.harcamıştık zaten düğünde gelen nakitleri.böylece birikmiş olacak.zaten onu ödemesek bişey biriktiremzdik.şuan maaştan ne kalıyor elinize derseniz.150 anckkalıyor o da bu ay rahatladık.ekim kasımda ayın son haftası kumbaradaki bozukluklarla ekmek alıyorduk.hiç pazara gidemedim ama olsun makarna yedik çorba içtik ne biliyim kurufasülye yaptık.evde ne varsa yedik.olsun en azından birikiyo.o olmasaa 250 lira koyamayız.zaen 2 sene kirada oturmak zorundayız.sonrada satınca en azından nakit paramız olur.kayınvaldeme verceğime araba alır üstüne b,nerim ihtiyacım olunca daha iyi.ha bide şurası var benzin alabiliyormusunDD hayır ama kapıda dursun benim olsun.o benim yatırırmım.bazen bana da sıkıntı geliyor.bende her yeni gelin gibi giyinmek kuşanmak isterim ama nasibin neyse onu yersin.napalım buna da şükür.bunları bulamaynda var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?