Yeni evlenip borç içinde olan var mı?..:(

sevgilimle bizde evlilik planları yapıyoruz.. evlendiğimizde başkasının evine kira vermektense ev alalım kresidisini ödeyelim dedik.. sevgilimin sağda solda borç verdiği çok yer vardı onları toparladı..büyük bir kısmını peşin verdi geri kalanı içinse 48 aylık bir krediyle ev aldık şükür.. hatta 2. taksit ödendi..ayrıca düğün eşya vs gibi masraflar içinde 30 000 tl kadar parası var.. şanslıyım çünkü sevgilim tam bir kirli çıkı:):)::) düğünde takıcakları bileziklerde daha önceden annesi aldığı için hazır..çalıştığım için benimde kendime ait bi birikimim var..5 bilezik ve bankada 15 000 kadar bir param var.. çok fazla zorlancağımızı düşünmüyorum.. hatta düğünde düşenler ve elimizdeki nakit paralarada hiç dokunmak istemiyorum.. takstile alma taraftarıyım hepsini tabi yapabilirsek.. çünkü bende çalışıyorum bi şekilde ödenir ama birdaha parayı nasıl toplarız orası meçhulkeşke tek derdimiz para borç olsa bizim tüm planlarımız hazır.. ailemin evlenmemizi onaylamaması dışında onlarda bi tamam dese hiç bişey yok gözümü korkutan

herkezin derdi başka başka
kendi adıma söylim ailem karşı çıkmıyo hatta çok iyi anlaşıyolar ama biz acele etmiyoruz para biriktirmemiz lazım

herkezin derdi başka başka
kendi adıma söylim ailem karşı çıkmıyo hatta çok iyi anlaşıyolar ama biz acele etmiyoruz para biriktirmemiz lazım
evet gerçektende öyle herkesin derdi farklı.. ama önemli olan sağlık ve huzur tabiki borç harç bi şekilde çalışılır ödenir.. kaldıki çok uçuk şeyler olmıycak harcamalarımız ayağımızı yorganımıza göre uzatıcaz..acele etmemek birikim yapmakta çok mantıklı.. sonrada keyfini sürceksiniz biriktirdiklerinizin:)

bizimde borcumuz var ama eşya borcu değil sağolsun kocacığımın bekarken yaptığı borçlar altınlarımızın bir kısmıyla balayına gittik bir kısmıyla araba aldık diğer kalanıylada borçların bir kısmını kapattık ama hala var dişimizi sıksak öderiz borcn tamamını kapatırız ama gezmekten yemekten içmekten vazgeçmiyoruz maalesef taksitlerde geriyo adamı olan benim altınlarıma oldu elimde kalan setim sadece napalım evimizi kendimize ait işimiz kendimize ait ilerde alır belkim altınlarımı...yani lafın kısası her halükarda borç oluyo eşyanın olmasa düğünün borcu olmasa yine çıkıyo bişiler onu anladım

valla cok takdir ettim sizi helal olsun bizde öleyiz bi ev verdiler digerlerini hep biz yapdık borcumuzda var inan bnde gece uyuyamıyorum hesaptan kitaptan 19 ay kaldı allahım bitsin maaşımız ii ama elde kalmıyo napalım bekliyoz bitsin

çok kötü bi durum gerçekten artık bende ne yapacağımı bilemiyorum eşim düşünmekten neredeyse kafayı yiyecek kendi kendine konuşup duruyor çalışıyoruz ikimizde ama yetmiyo yetmiyo yetmiyo yaapamıyroum artık bende dayaanamıyorumm

çok mutsuzum işim yok evim yok kayınvalidemde kalıyoruz...ailemin haberi bile yok ben elimden geleni yapıyorum ama olmuyo dayanamıyorum burda olmaya...burası benim evim deil...allahım bana sabır ver güç ver...çok şey istemiyorum ki bu hayattan...bi oda bi salon evim olsun bitanebebeğim olsun...huzur ya huzur....olmuyo...olmuyo...olmuyo...

Son düzenleme:
sıkma canını biliyorum kolay değil ama sabır etmekten başka çagren yok...ailen duyarsa üzülebilir neden söylemedin

işte üzülmesinler die...babam biliyo anneme sölemiyorum çok üzülür çünkü...babam dio ben düzeyim evini die kabul etmiyorum...benim babam 55 yaşında hala iki kuruşun hesabını yaparken eşimin ailesi bulduğu gibi yiyo...benim ailem enayimi...evlenirkende bişi yapmadı eşimin ailesi elini bile sürmedi...o kadarda kullandırtamam ailemi ne yapayım

kesinlikle katılıyorum, üzülerek. burada sıkıntılarını ifade eden arkadaşları kastederek söylemiyorum kesinlikle ama, yukarda söylenenler gerçekten doğru. aslında ihtiyaç olmayan bir sürü şey sanki yaşamsal ihtiyaçmışcasına, sırf gösteriş için alınıyor. ne olacak bu milletin gösteriş sevdasının sonu anlamıyorum, çeyiz sayfası hakkaten içler acısı. hadi alıyorsun, peki niye millete hava atar gibi gösteriyosun, alan olduğu gibi alamayan da var. gösteriş yapanlar pek güzel fabrikaların, zaten zengin olan üreticilerin, büyük firmaların ekmeğine yağ sürüyor. bizim kültürümüzde eskiden ayıptı ya var olanı göstermek. göstermek, milletin gözüne sokmak yerine saklardın imrenen olur diye ama nerde şimdi?

ya şuna yorum yazmayım dedim ama duramadım. gerçekten bunları yazarken nereye yazdığını fark etmiyo olabilir mi bu arkadaş? millet demiş "oturacak evim yok," "kocamla bi kere dışarda yemek yiyemedim ona üzülüyorum," "borçları hesaplamaktan uyuyamıyoruz," "kafayı yiycem," "evliliğim sallantıda" vs., bu da demiş ki evimiz kendimizin, işimiz kendimizin ama gezmekten borçları kapatamadık, aslında kapatırdık da, kocacığımın bekarken yaptığı borçlar... Allah'ım sen akıl fikir ver ama akıl fikirden önce biraz vicdan ver, sağduyu ver!!! ver Yarabbim, yazık insanlıkla ilgili vasıf ver, nasiplensin biraz. nispet manyaklarına, aşağılık kompleksi doruğa ulaşmış zavallılara karşı da aklı başında insanlara sabır ver!

ya şuna yorum yazmayım dedim ama duramadım. gerçekten bunları yazarken nereye yazdığını fark etmiyo olabilir mi bu arkadaş? millet demiş "oturacak evim yok," "kocamla bi kere dışarda yemek yiyemedim ona üzülüyorum," "borçları hesaplamaktan uyuyamıyoruz," "kafayı yiycem," "evliliğim sallantıda" vs., bu da demiş ki evimiz kendimizin, işimiz kendimizin ama gezmekten borçları kapatamadık, aslında kapatırdık da, kocacığımın bekarken yaptığı borçlar... Allah'ım sen akıl fikir ver ama akıl fikirden önce biraz vicdan ver, sağduyu ver!!! ver Yarabbim, yazık insanlıkla ilgili vasıf ver, nasiplensin biraz. nispet manyaklarına, aşağılık kompleksi doruğa ulaşmış zavallılara karşı da aklı başında insanlara sabır ver!

ya şuna yorum yazmayım dedim ama duramadım. gerçekten bunları yazarken nereye yazdığını fark etmiyo olabilir mi bu arkadaş? millet demiş "oturacak evim yok," "kocamla bi kere dışarda yemek yiyemedim ona üzülüyorum," "borçları hesaplamaktan uyuyamıyoruz," "kafayı yiycem," "evliliğim sallantıda" vs., bu da demiş ki evimiz kendimizin, işimiz kendimizin ama gezmekten borçları kapatamadık, aslında kapatırdık da, kocacığımın bekarken yaptığı borçlar... Allah'ım sen akıl fikir ver ama akıl fikirden önce biraz vicdan ver, sağduyu ver!!! ver Yarabbim, yazık insanlıkla ilgili vasıf ver. nispet manyaklarına, aşağılık kompleksi doruğa ulaşmışlara karşı da aklı başında insanlara sabır ver!

ya şuna yorum yazmayım dedim ama duramadım. gerçekten bunları yazarken nereye yazdığını fark etmiyo olabilir mi bu arkadaş? millet demiş "oturacak evim yok," "kocamla bi kere dışarda yemek yiyemedim ona üzülüyorum," "borçları hesaplamaktan uyuyamıyoruz," "kafayı yiycem," "evliliğim sallantıda" vs., bu da demiş ki evimiz kendimizin, işimiz kendimizin ama gezmekten borçları kapatamadık, aslında kapatırdık da, kocacığımın bekarken yaptığı borçlar... Allah'ım sen akıl fikir ver ama akıl fikirden önce biraz vicdan ver, sağduyu ver!!! nispet manyaklarına karşı da aklı başında insanlara sabır ver!

arkadasım kimsenin avukatı değilim ama nispetle ne alakası var bunun. herkesin kendine göre bir bütçesi var herkesin ayrı derdi var borcu var. durumları iyiymiş ama başka borçları varmış, diğerinin durumu daha kötüymüş bize allah yardımcısı olsun demek düşer. kimin borcu nasıl neden oldu bilemezsin. diğer keyfi borç yaptı diye beter olsun mu diycez. hayret bişey. hemen olayı vicdanla bağlamışsın. aynı yorumuda kırk kere yazmışsın.

biizimde çok şükür kredilerden biri bitti. ama daha 2 kredimiz var. evlenirken herşeyi kendimiz yaptık şimdi ödemeye çalışıyoruz. allah borcu olan herkese yardım etsin inşallah.

bizde borçsuz evlendik sayılrı eşyamız az yapabildiğimiz kadar yaptık.düğünde gelen nakit paralar bi şekilde gitti.harcandı.zaten çok bişey değildi.sonra kayınvaldemin bu doğumborçlanmasını ödeyip emekli olması durumu çıktı evliliğimizin üçüncü ayında.benim saf kocam ben sana çeyrekleri veriirim o zaman dedi.o da hiç hayır demedi.bende hiç planlarımızda yokken apar topar araba aldırdım bozdurdum çeyrekleri bilezikleri.4bin de kredi çektik ayda 250 ödüyoruz.harcamıştık zaten düğünde gelen nakitleri.böylece birikmiş olacak.zaten onu ödemesek bişey biriktiremzdik.şuan maaştan ne kalıyor elinize derseniz.150 anckkalıyor o da bu ay rahatladık.ekim kasımda ayın son haftası kumbaradaki bozukluklarla ekmek alıyorduk.hiç pazara gidemedim ama olsun makarna yedik çorba içtik ne biliyim kurufasülye yaptık.evde ne varsa yedik.olsun en azından birikiyo.o olmasaa 250 lira koyamayız.zaen 2 sene kirada oturmak zorundayız.sonrada satınca en azından nakit paramız olur.kayınvaldeme verceğime araba alır üstüne b,nerim ihtiyacım olunca daha iyi.ha bide şurası var benzin alabiliyormusun DD hayır ama kapıda dursun benim olsun.o benim yatırırmım.bazen bana da sıkıntı geliyor.bende her yeni gelin gibi giyinmek kuşanmak isterim ama nasibin neyse onu yersin.napalım buna da şükür.bunları bulamaynda var

Cnm Allah kolaylık versin bende yeni evliyim her ay tonlarca para gidiyor kuru gider olarak. Kuru giderimiz 1800 lira. Bu para hiç dokunmadan giden para birde mutfak masrafı kredi kartı falanı filanı var.. Biz ikimizde çalıştığımız için iyi oluyor. Siz de ikiniz çalışmıyor musunz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…