Kimseye anlatamıyorum sizden yardım istiyorum.
5 senelik evliyim. Evlenirken ev eşyalarını herkes üstüne düşeni aldı. Kız tarafı yatak odası mutfak vs... erkek tarafı mobilyalar halılar vs. gibi ... mobilyaların taksidi için eşimin ailesi bize emekli maaşını verdiler. Bir sene sonra ablasının evine taşındık 2 sene kira verir gibi oturduk. Ev almaya karar verdik kredi başvurusunda bulunduk istediğimiz tutarı vermediler.
160. 000 tl'ye ev aldık. Arabamızı sattık 20000 benim annem 15000 kayınvalidem 7000 verdi 50000. TL kredi çektik geri kalanı ablası verdi biz ona kredi öder gibi aylık ödeme yapıyoruz. Eşimin ailesi emekli maaşını evlendiğimizden beri bize veriyor yani tam 5 sene ... Ablsının evinde kira vermeden oturuyoruz. Şimdi ablası bir ev daha almayı düşünüyor ama kredi çekerek. Bugün eşime yazık bizim yüzümüzden faiz ödeyecek dedim ; birazda ailen yardım etsin hep bizimkiler ediyor ne olur yapsalar diyor .. Annemlerin yazlık için biriktirdikleri 40.000. TL paraları var .. Aslında bizim de ablasına tam o kadar borcumuz .. tamam çok haklı onun ailesi daha çok yardım etti ama ben annemlere bunu nasıl söyleyeceğim hayır demezler belki ama eziliyorum çok sıkıldım ne yapayım yardım edin.
arkadaşlar benim anlamadığım bir durum var bu yazılanlarda.yani herkes ev almak için kredi çekmiş.yada yeni evlenenler evlenicek olanlar ev almak için kredi çekicez diyorlar.birincisi neden herkes ev alma telaşında anlamadım.daha yeni evlisiniz kirada bir kaç sene oturabilirsiniz.o arada kredi çekmek yerine paranızı biriktirip ev almanız dah aakıllıca olmazmı?zaten eşya vs bir sürü borç oluyor.birde bunun üstüne ev ve araba kredisi alanalara ben gerçekten hayret ediyorum.büyük cesaret.herkes ayağını yorganına göre uzatırsa böyle maddi sıkıntılar aza indirgenir bence.yinede herkes borçlarından kurtulur inş ne diyim..
sence kirada oturarak para biriktirmek kolay mı???kiralar ateş pahası elektrik su doğalgaz eve yemeklik derken ay sonu bir bakıyorsun uçmuş para bence en mantıklısı aile ev almıyorsa kayınvalide yanında sabretmek 2 sene içinde toparlanıyor ev alacak miktara ulaşıyor insan kira hiç ama hiç kolay bişey değil inan...
arkadaşlar benim anlamadığım bir durum var bu yazılanlarda.yani herkes ev almak için kredi çekmiş.yada yeni evlenenler evlenicek olanlar ev almak için kredi çekicez diyorlar.birincisi neden herkes ev alma telaşında anlamadım.daha yeni evlisiniz kirada bir kaç sene oturabilirsiniz.o arada kredi çekmek yerine paranızı biriktirip ev almanız dah aakıllıca olmazmı?zaten eşya vs bir sürü borç oluyor.birde bunun üstüne ev ve araba kredisi alanalara ben gerçekten hayret ediyorum.büyük cesaret.herkes ayağını yorganına göre uzatırsa böyle maddi sıkıntılar aza indirgenir bence.yinede herkes borçlarından kurtulur inş ne diyim..
kayınvalidemle hiç bir sorunum olmadığı halde onunla oturmaktansa yıllarca kirada kalırım..bu mantığıda hiç anlamam,zaten kiradan fazlasını harcamak zorunda kalırsınız :lepi:
belkide benim çevremdeki insanlar çok sabırlı birsüre kayınvalidesinin yanında oturup çoğu kendi evini aldı hatta eşinin ailesi yardım bile etti yani böyle olunca kirada sürünmeklmaz: herkes kendi yuvasını kurmak ister ama bazı şeyler için sabretmek lazım...
Dünden beri bu mesajımı arıyordum, hatırlıyorum bir zamanlar yazdığımı nihayet buldum:)
Durum bildirimi yapmak istedim sizlere:))) Geçen gün eşime telefon ettim canım balık istiyor diye. Neyse almış getirmiş. Yerken eşime ne kadar aldın balığı diye sordum, 1 kg aldım azmı almışım dedi. Gülmeye başladım bende. Eşime o "tek çuprayı" hatırlattım. Bütün yemek süresi boyunca güldük, "biz artık sosyete olmuşuz" diye:)))
Bu arada evimizide aldık kredi çektik elbette ama uzun süreli degil kredimiz. Allah utandırmadan o kredimizide bitiririz inşallah.......
Herkese tekrar hatırlatmak istiyorum: "sabrın sonu selamet"......
soru Yeni evlenip borç içinde olan var mı?..yerine evlenipde borcu olmayan varmıydı olmalıydı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?