merhaba kızlar.benim yaşadıklarımda çok acı.24 yaşında başta mantık evliliği olarak yaklaştım eşime ama sevdim.eşiminde ailesiyle önceden abisiyle ilgil sorunların olduğunu bittiğini biliyorum.evlendiğimiz akşamı akrabalarından birileri geldi düğün parasını verdik.hadi neyse dedim! 2-3gün sonra küçük altınlarımın hepsini verdim eşim borç almış hadi neyse dedim!herşey normal gidiyor ama gezmek,dışarı çıkıp hava almak bile yok.bizim 1 senemiz gezmek anneme gitmek oldu.evet arkadaşlar evde 1 lira bilepara yok setlerimi sattık ama gün çok kötüydü.herşeyden önce hatırası vardı.ve sonra ara 2-3 ay işe gitmemeye başadı.bankaya 5-6 bin borcumuz var biliyorum ve ödeniyor diye.ama ben gariplik hissettim hep 3 senede bitmeyen borç.bide osene birkart çıkartmıştık ama harcama yapmamıştık hiç.ekstreler eve değil işe gidiyor,bişekilde yolunu buldum v ekstre eve geldi 2 bin liralık at yarış oyunu v karttan çekim .tabi ben çıldırdımm .yine ikna oldum.diğer kartta hiç ödenmmemiş onu da öğrendim.1 sene yine öyle geçti.sonra diğer bankayı aradım bilgi aldım.20 bin borç ve 2 senedir hiç öğrenmemi.ve biz bu arada kira ödeyemediğimiz için annemin bi dairesinde oturuyoruz.yemek annemde yiyoruz.elektrik ve su babama ait sırf yuvam bozulmasın diye ailemin yaptığı fedakarlık.bınu öğrendiğimde 3 ay ayrı kaldık.ve yine barıştım. kaynatam para buldu.maaş kartımıza borç olduğunda maaş alamıyoduk.onu kapattılar.kendi babam 7 verdi bi başka yeri kapattık.şimdi arkadaşlar çıktı ve 2 senedir 27 bin ödemeye çalışıyoruz.4 bin kaldı ama ben bittim arkadaşlar.borcun bitmesini bekleyemiyorum.karışık yazdım galiba ama bunlar aklıma geldikçe çok sinirleniyorum ve eşime öfkem geçmiyor.
Bende yedi aylık evliyim istanbulda yaşıyorum senin durumun çok zor gülüm allah yardımcın olsun bizde ilk 2 ay zorlandık ama iyiyiz şimdi ben tüm borçları kaynatama yükledim yoksa çalışmıyorum şuan eşim çalışıyor nasıl öderdik borçları gerçi 2 milyar ödedik bizde baştan şuandada taksit var ama az onda bile zorlanıyoruz istanbulda geçim zor sen nerede kalıyorsun canım
evlilikte birlik olunca insan kafaya kafaya verince herşeyin üstesinden gelir.biz eşimle hep farklı hesaplar içindeydik,hiç beraber hedefler alamadık.
önemli olan eşinizin gelecek açısından kaygıları olup planlı hareket etmesi.herşey erkekte bitiyor.
kesinlikle katılıyorum canım sana birlik çok önemli.Biz hep ortadaki dengeyi buluyoruz çok şükür eşim beni hiç kırmaz sadece bensiz bişe alma der çünkü onsuz alınca aşıyorum kendimi:)bence herşey kadınca bitiyor canım yolunu yordamını bulmak gerek diye düşünüyorum he tabi eşden eşe de değişir o ayrı.
slm kızlarr bende 2 senelik evliyim evlenirken çok eşya almadım o yüzden aman aman bir borcumuz olmadı zaten severek evlendim 2 sene görüştük 1 sene nişanlı kaldık o dönemde ne alınması gerekiyorsa eşimle beraber aldık ailelerimize fazla yüklenmeden evlendik.
borcumuz olmadı düğün arifesinde ama bugün çok yüklü bir borcun altına girmiş bulunuyoruz kızlar ev aldık inşallah bir sorun olmadan ödeyebilirz offf korkuyorum işin acıkcası ikimizde özel sektörde çalışıyoruz inşalllah alnımızın akıyla bunuda öderiz.
merhaba,
hayirli olsun yeni eviniz.. Allahin izniyle öder gidersiniz, bizde 3 yillik evliyiz - bizde yeni bir ev aldik, ben ve esim calisiyoruz, iyi kötü hesabimizi yaparak ödemeye calisiyoruz. Önemli olan saglik,o olduktan sonra bir sekilde olup gidiyor hersey.
Bizde özel sektörde calisiyoruz, Allah islerimizde yardim etsin, issiz birakmasin.
Evlenince herkes borca giriyor ister istemez, ama önemli olan ayagini yorganina göre uzatabilmek. Eger onu yapamadiysak sIKILMAK normal, yapacak pek bisey kalmiyor geri borcu taksit taksit ödemekten baska.
Herkese borcsuz bir yasam diliyorum
selamlar sevgiler
sırf onu bunu alamayacağız diye vazgeçme bence zamanla herşeyin olur borçsuz olmuyor bu işler bence onlarda tadı tuzu zorluk çekeceksin ki kıymetini bileceksin.Daha yolun başındasın seviyorsan böyle şeyleri niye dert ediyorsun başkasıyla evlensen borcum olmasın diye dahamı mutlu eder seni boşver tatlım hayat sevdiğinle güzel birlik beraberlik olsun yeterki olmayacak hiç bir şey yoktur.son 15 sayfayı okudum. sureklı dusundugum konuları gordum daha da uzuldum. evlı degılım ama evlılık yolunda ılerleyen bı ılıskım var. ama aynen burda da cogunlugun dedıgı gıbı madııyat sımdıden belımızı bukuyorbazen vaz mı gecsem dıe dusunuyorum. evlenmeden once alabıldıgım butun seylerı almaya calısıyorum. evlendıkten sonra borcum olmasın dıe. ama sevgılım daha okul kredısını yenı odemeye basladı. ben bıtırelı 1 yıldan fazla oldu. bayanlar yıne her konuda oldugu gıbı cok fedakar davranıyoruz. aılesının de yardım edecegını sanmıyorum. nasıl olacak hıc bılmıyorum kafam cok karısık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?