Yeni evli birinin evinden uzaklaşması hata mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Annenizi üzmemenin yolu evli kalacaksanız o duruma boşanacaksanız o duruma uygun davranmaktır.
Hepsinden biraz biraz alayım ama hep huzursuzluk çıkarayım tavrı herkesi üzer.
Okula yeni başlayan çocuk gibi davranmayı kesin bence artık

Ha eşinizi de boşayın bence adam kadir kıymet biLen biriyle evlensin. Şu üç günlük dünyada kendi iç mutsuzluğunuza eşinizi de sürüklemeyin.

Ben herşeyi düzeltmek, mutlu olmak, eşimi, ailemi mutlu etmek istiyorum. Boşanmak istemiyorum. Benim isteğim nerde hata yaptığımı görmek ve bundan sonra doğru şekilde davranmak.

Kızlar daha önce bahsetmiştim annemler yurtdışında ben Türkiye’ye gelin geldim. Yurtdışında büyüdüm ben 2 buçuk aydir evliyim. Annemler nikahtan sonra geri döndüğünde çok zorlandım günlerce ağladım. Ordaki yaşamımı, arkadaşlarımı, çevremi hala çok özlüyorum. Son 1 aydir biraz alışmıştım galiba umudum kesildiği için. Evime biraz olsun bağlanmıştım.

Neyse konu şu ki annemler bir kaç hafta önce Türkiye’ye geldi hem bana moral olsun diye hem beni özlemişlerdi. Sadece 10 günlüğüne gelmişlerdi ama biliyorsunuz işler biraz karıştı uzatmak zorunda kaldılar izinlerini. Eşim ilk geldiklerinde istersen onlar gidene kadar annenlerde kal beraber vakit geçirirsiniz dedi ve ben 2 haftadır annemlerdeydim. Dün kendi evime geldim ama soğuduğumu hissediyorum çıkıp gitmek istiyorum burdan. Kendimi buraya ait hissetmiyorum. Sizce yeni evli bir insanın 2 hafta için bile olsa evinden uzaklaşması hata mı? Zaten içimde sürekli bi baskı var gidecekler geçici bir süre için geldiler yine yalnız kalacağım diye. Hani belki burda yaşasalar kendim bu kadar sık gitmek istemeyeceğim bile ama gidecekler düşüncesi, içimdeki o baskı beni hatadan hataya sürükledi eşimle sürekli kavga ettim saçma sapan şeyleri bahane edip. Çok huzursuzum.. Ben ne yapacağım, nasıl alışacağım?

Annemi çok çok üzdüm. Geldiğinden beri günlerini zehir ettim. İlk geldiğinde herşey güzeldi evime alıştığımı görüp o da sevinmişti ama sonra işler çığırından çıktı. Kavgalarımıza şahit olmaktan, benim yüzümden eşimin ailesiyle yüz göz olmaktan bıktı kadın. Kendimi berbat hissediyorum. Nasıl toparlayacağım? Anneme kendimi nasıl affettireceğim? Kendimi suçlamaktan kafayı yemek üzereyim.
Eşinizi takdir ettim gerçekten çok sabırlı ama o sabrettikçe siz dozu biraz daha artırıyor gibisiniz bi gün gerçekten çok kötü patlama yaşarsınız lütfen kendinize çeki düzen verin keşke aileniz geldiğinde birkaç gün kendi evinizde ağırlayıp birkaç gün de eşinizle beraber aileninizin yanında vakit geçirseydiniz sizin için adaptasyon daha kolay olabilirdi yaşınız kaç bilmiyorum ama ufak tefek her sorunu ailelere yansıtmamak gerekir kendi içinizde çözmeye çalışın içinden çıkamazsanız akıl danışabilirsiniz

Eşi göndermiş git kal iyi gelir demiş.
Yanlış yapmış ama.
Bilmiyor ki ne yaparsa yapsin memnun edemeyecek çünkü kadının derdi çok başka..
Öyle annenle kal hasret giderle çözülecek kadar basit sorun değil.
önceki konularına mı dayanarak soyluyorsunuz
bilmediğimden soruyorum

Hanımefendi bence bir doktora gorunun..cunku davranislariniz pek normal degil..annenize boyle duskunseniz ne diye evlenip bir de karsi tarafin hayatini zehir ettiniz..kac yasindasiniz 15 mi..belli bir yas sonrasi bu hastalik derecesinde baglilik garip ..

aslında annesinede çok düşken değil bence

sadece evlilik ağır gelmiş yaşadığı yere rahatlıga alışmış türkiye de yaşaamk zoruna gitmiş :dondurma:

Kızlar daha önce bahsetmiştim annemler yurtdışında ben Türkiye’ye gelin geldim. Yurtdışında büyüdüm ben 2 buçuk aydir evliyim. Annemler nikahtan sonra geri döndüğünde çok zorlandım günlerce ağladım. Ordaki yaşamımı, arkadaşlarımı, çevremi hala çok özlüyorum. Son 1 aydir biraz alışmıştım galiba umudum kesildiği için. Evime biraz olsun bağlanmıştım.

Neyse konu şu ki annemler bir kaç hafta önce Türkiye’ye geldi hem bana moral olsun diye hem beni özlemişlerdi. Sadece 10 günlüğüne gelmişlerdi ama biliyorsunuz işler biraz karıştı uzatmak zorunda kaldılar izinlerini. Eşim ilk geldiklerinde istersen onlar gidene kadar annenlerde kal beraber vakit geçirirsiniz dedi ve ben 2 haftadır annemlerdeydim. Dün kendi evime geldim ama soğuduğumu hissediyorum çıkıp gitmek istiyorum burdan. Kendimi buraya ait hissetmiyorum. Sizce yeni evli bir insanın 2 hafta için bile olsa evinden uzaklaşması hata mı? Zaten içimde sürekli bi baskı var gidecekler geçici bir süre için geldiler yine yalnız kalacağım diye. Hani belki burda yaşasalar kendim bu kadar sık gitmek istemeyeceğim bile ama gidecekler düşüncesi, içimdeki o baskı beni hatadan hataya sürükledi eşimle sürekli kavga ettim saçma sapan şeyleri bahane edip. Çok huzursuzum.. Ben ne yapacağım, nasıl alışacağım?

Annemi çok çok üzdüm. Geldiğinden beri günlerini zehir ettim. İlk geldiğinde herşey güzeldi evime alıştığımı görüp o da sevinmişti ama sonra işler çığırından çıktı. Kavgalarımıza şahit olmaktan, benim yüzümden eşimin ailesiyle yüz göz olmaktan bıktı kadın. Kendimi berbat hissediyorum. Nasıl toparlayacağım? Anneme kendimi nasıl affettireceğim? Kendimi suçlamaktan kafayı yemek üzereyim.
Ya eşiniz? O üzülmedi mi?

Eşi göndermiş git kal iyi gelir demiş.
Yanlış yapmış ama.
Bilmiyor ki ne yaparsa yapsin memnun edemeyecek çünkü kadının derdi çok başka..
Öyle annenle kal hasret giderle çözülecek kadar basit sorun değil.
Adam bence bi on gün de olsa huzura ereyim kafa dinleyeyim diye göndermiştir.

büyümeden neden evlendin.
adamada yazık.
kapriste bir yere kadar.
şimdi olumlu yönlerine gelelim.
alışacaksın. alışınca kendı evınden çıkmak istemeyeceksin.
kocan sana zulüm yapıyorsa boşan ailenle git.
buradan bakınca tam tersi görünüyor sen kocana akılda verebilirsin benden boşan diye.

Ben herşeyi düzeltmek, mutlu olmak, eşimi, ailemi mutlu etmek istiyorum. Boşanmak istemiyorum. Benim isteğim nerde hata yaptığımı görmek ve bundan sonra doğru şekilde davranmak.
Evime alışamadım nasıl bir ruh hali mesela ben de onu merak ediyorum.
Ev yani bu sonuçta içinde kaldıkça kendi düzeninizi oturttuğunuz 4 duvar.
Kazak gömlek değil ki üstüme yakışmadı rahat edemedim deseniz.
10 gün uzaklaşınca ne oluyor da insan evden soğuyor?
Eşinizi seviyorsanız zaten eşinizin yanında olmak istiyor olmanız lazım. İster ev ister otel olsun ama yanınızda eşiniz olsun gibi.
Eve soğuduysanız eşinize olan duygularınızı bi gözden geçirin.

Adam bence bi on gün de olsa huzura ereyim kafa dinleyeyim diye göndermiştir.
Yok yeterince huzurluyduk o dönem. Bana değer verdiği için git hasret giderin senin için de iyi olur dedi ben her zaman ki gibi kıymet bilmedim..

İyi de kendinizi tanımıyor musunuz? Niye evlilik yaparken net kriterleriniz yok ki? Ben de evlenip yurt dışına gitmek istemem mesela, o yüzden böyle ilişkilere hiç şans vermedim. Doğduğunuz, yaşadığınız yerde erkek mi yoktu?

Ayrıca 2 hafta ayrı kaldığınızda hem eşinizden hem evinizden soğumak sizin için doğalsa, eşiniz için de sizden soğuması doğal olabilir...

Sadece aileni değil büyüdüğün şehiri ülkeyi özlüyorsun bence
Ki haklısın
İnsanlar alıştığı yerde daha mutlu olur
Eşine çok aşık olmadan evlendiğini düşünüyorum birşeyler eksik belli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X