Yeni evli birinin evinden uzaklaşması hata mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence siz kocanızla mutlu değilsiniz ama şunu belirtmek isterim bu gün bir gülüşünüze mutlu olan adam siz böyle yaptıkça bir gün canına tak edecek o gün de çok geç olmuş olacak. İnsan değişen çevre ve şartlara adapte olabilen bir yaradılıştadır. Sadece istemeniz gerekiyor. Eşinizle güzel anılar biriktirin derim ben. Hatanızı da eşinizin ve annenizin sevdiği yemekleri yapıp bir akşam yemeğinde telafi edebilir gülen yüzünüz ve kocanızla iyi olduğunuzu göstererek hoş bir ayrılık yaşayabilirsiniz. Ki anneniz bir telefonun, görüntülü aramanın ucunda.

Allah razı olsun ne diyim.. O kadar katlanılmaz bi insan olduğum için mi evlendi eşim benimle 5 senelik bi birlikteliğin ardından? Evlenmeden önce hiç bi sorunumuz yoktu herşey evlendikten sonra başladı . Bu kadar nefret dolu yorum niye anlamıyorum. Ben bişeylerin içinden çıkmak için debelenirken insanların bu denli acımasız olması, hatta dalga geçmesi o kadar üzücü ki.
Evet bu postta çok masum olmasınızda masum görünen yanlarınız var. Ama siz konuyu masum şekilde yazmışsınız diğer açtığınız postta olay bu kadar masum değil nedense ? Hakaretler eşinin annesi ile görüşmemeler ?

daha kibar veya en azindan alinti yaparak bir yorum beklerdim sizden.

onceki konularini da biliyoruz kendisinin, evlilige hazir degilken evlenmis ve esini hic umursamiyor. adam sanki cocuk buyutmek zorunda gibi. 5 yildir birliktelermis severek evlenmis zorla da degil, bu durumda bu tavirlari normal mi?
Anadoluda yaygın deyişlerden insafın kurusun, acımasız olma insaf et anlamına gelir kaba bir söz öbeği değildir. Önceki konularını bilmiyorum. An itibarıyla hatasının farkında ve belli ki canı sıkılmış. Biz söyleyelim nazikçe de ister eskisi gibi devam eder ister kendini değiştirmeye yönelir o kendi bileceği iş. Dalga geçince işe yarıyor mu?

Alışılmış bir ortamdan çıkmak, başka bir ülkeye gelmek, görüş farklılıkları, özgürlük kısıtlamaları az da olsa, ev işleri sorumluluk sanırım hepsi sende birden oluşunca aman Allahım ne yapıcam etkisi yarattı. Ama normal. Burda en büyük iş sana düşüyor. Sen gerçekten bunları yaşamak istiyor musun? İstiyorsan çok güçlü olup ayakların üzerinde sağlam durucaksın. Onu ona küstürmek sıkıntı çıkarmak artık yaşın için çok saçma. Silkelen kendine gel. İlk Bi kocana sarıl senin o hallerine katlandığı için. Sonra nerden başlayım diye kendine sor.

Anadoluda yaygın deyişlerden insafın kurusun, acımasız olma insaf et anlamına gelir kaba bir söz öbeği değildir. Önceki konularını bilmiyorum. An itibarıyla hatasının farkında ve belli ki canı sıkılmış. Biz söyleyelim nazikçe de ister eskisi gibi devam eder ister kendini değiştirmeye yönelir o kendi bileceği iş. Dalga geçince işe yarıyor mu?
Hanımefendi kimse dalga gecmiyor, Anadolu da bir laf daha var fazla naz aşık usandirir. Biz hanımı ayitmaya çalışıyoruz kimse bu kadar şeyi kaldiramaZ kız 18 değil 25 yaşında bazı şeyleri anlamış bilmiş sindirmis olarak evlenmeliydi...

daha kibar veya en azindan alinti yaparak bir yorum beklerdim sizden.

onceki konularini da biliyoruz kendisinin, evlilige hazir degilken evlenmis ve esini hic umursamiyor. adam sanki cocuk buyutmek zorunda gibi. 5 yildir birliktelermis severek evlenmis zorla da degil, bu durumda bu tavirlari normal mi?
Yahu ortada eşinin ailesini küfür eden bir kadın var. Neyine insaflı davranalım? Eşi yeterince insaflı davranıyor bence. Ben olsam çoktan yollamıştım annesinin yanına.

Evet bu postta çok masum olmasınızda masum görünen yanlarınız var. Ama siz konuyu masum şekilde yazmışsınız diğer açtığınız postta olay bu kadar masum değil nedense ? Hakaretler eşinin annesi ile görüşmemeler ?
Bu konu da masum değil ki. Eşle kavga edilmiş, eş ailesi ile kavga edilmiş, ama annemi üzdüm ah napacam diye dövünüyor. Eşimi üzdüm diyen yok, kendi anası ana, eşin anası ne?

Kızlar daha önce bahsetmiştim annemler yurtdışında ben Türkiye’ye gelin geldim. Yurtdışında büyüdüm ben 2 buçuk aydir evliyim. Annemler nikahtan sonra geri döndüğünde çok zorlandım günlerce ağladım. Ordaki yaşamımı, arkadaşlarımı, çevremi hala çok özlüyorum. Son 1 aydir biraz alışmıştım galiba umudum kesildiği için. Evime biraz olsun bağlanmıştım.

Neyse konu şu ki annemler bir kaç hafta önce Türkiye’ye geldi hem bana moral olsun diye hem beni özlemişlerdi. Sadece 10 günlüğüne gelmişlerdi ama biliyorsunuz işler biraz karıştı uzatmak zorunda kaldılar izinlerini. Eşim ilk geldiklerinde istersen onlar gidene kadar annenlerde kal beraber vakit geçirirsiniz dedi ve ben 2 haftadır annemlerdeydim. Dün kendi evime geldim ama soğuduğumu hissediyorum çıkıp gitmek istiyorum burdan. Kendimi buraya ait hissetmiyorum. Sizce yeni evli bir insanın 2 hafta için bile olsa evinden uzaklaşması hata mı? Zaten içimde sürekli bi baskı var gidecekler geçici bir süre için geldiler yine yalnız kalacağım diye. Hani belki burda yaşasalar kendim bu kadar sık gitmek istemeyeceğim bile ama gidecekler düşüncesi, içimdeki o baskı beni hatadan hataya sürükledi eşimle sürekli kavga ettim saçma sapan şeyleri bahane edip. Çok huzursuzum.. Ben ne yapacağım, nasıl alışacağım?

Annemi çok çok üzdüm. Geldiğinden beri günlerini zehir ettim. İlk geldiğinde herşey güzeldi evime alıştığımı görüp o da sevinmişti ama sonra işler çığırından çıktı. Kavgalarımıza şahit olmaktan, benim yüzümden eşimin ailesiyle yüz göz olmaktan bıktı kadın. Kendimi berbat hissediyorum. Nasıl toparlayacağım? Anneme kendimi nasıl affettireceğim? Kendimi suçlamaktan kafayı yemek üzereyim.
Aslında buradaki mevzu yeni evli birinin annesinin yanına bir süreli gitmesi değil.. Sorun evliliği kaldıramayacak karakterde birinin evlilik yapması bence... Aileye bağlılığınızı bir yere kadar anlayabilirim çünkü bende annem babam deyince akan sular durur kimseyi de tanımam öyle yapıda bir insanım fakat evlendim diye onlardan uzaklaştım diye ne eşime ne de eşimin ailesine tripler atmıyorum.. Bu şekilde devam edemezsiniz.. Ben sanmıyorum ki yeni evlenip de hemen alıştım diyeni.. Anne babası yan mahallede bile olsa insanın hayatı değişiyor elbette zorlanma oluyor ama şımarıklık başka birşey.. Yarın öbür gün size derler ki madem ailenden ayrılamayacaktın neden evlendin..?? Sizi zorla anne babanızdan koparmadılar öyle değil mi?? Eşinize de eziyet etmeyin olmuyorsa çekin gidin bu kadar basit.. Bunlar tabi ki benim fikrimdi ben sizin karakterinize sahip olsam evlenmezdim ya da evlendim baktım yapamıyorum kimseyi mutsuz etmeden giderdim...

2 hafta eşinizden uzak kalmak için çoooook uzun bir zaman. Zorunlu olabilir de sırf anne babayla vakit geçirmek için bu kadar uzun zaman orada kalmanız normal değil. Evliliğe hazır değilsiniz.

kendisi buraya geliyor, hatami anladim diyor ama insanlara hayati dar etmeye devam ediyor. annesinin kotu bir evliligi olmus annesine cok uzuluyor ve cok bagimli. dogru durust bir evlilik ornegi gormedigi icin de hayati esine zehir ediyor.

daha 2 bucuk aylik evlilikte kac kez esinin ailesi kavgalarini ayirmaya gelmis, gorumceleriyle tartismis, ailesini kucuk dusurmus herkesi birbirine katmis yani. bu simariklik. evlilige hazir olmayan evlenmemeli kimsenin hayatini karartma hakki yok.

bunu bildigim icin direkt size gore insafsiz gelen bir yorum yaptim ve arkasindayim cunku anlayis gosterilecek bir sey goremiyorum artik bence kendine gelmeli.

Her konusunda hatasının farkında ama bu farkındalık benzer hataları tekrar, tekrar ve tekrar hatta tekrar yapmasına engel olmuyor nedense. Ömür törpüsü gibi kadın.

Ben size kızmadım ya da garip karşılamadım. İnsanın alışkanlıklarını değiştirmesi zor. Evlilik zaten bir çok alişkanliğınızın değiştiği bir durum sizin hayatınizda buna ulke değişikliği de eklenmiş. Öncelikle kendinizi toparlayın ailenizle ve eşinizle konuşun. eğer kalmak istiyorsaniz kendinize aktiviteler bulun. Pandemide zor ama biraz dişinizi sıkıp sonrasında arkadaş edinebileceğiniz kurs, spor salonu gibi yerlere yazılın. Eşinizin anlaşabileceğiniz arkadaşları ve eşleri ile görüşün. Çalışmak isterseniz iş bulun, diliniz varsa freelance çevirmenlik bile yapabilirsiniz. Kendinizi bu bunalımdan kurtarın. Çevremde ulke değil ama hiç bilmediği şehirlere gelin giden çok insan var inanın hepsi bu şekilde alıştı. Ama her gün annem annem diye uyanır hayatı kendinize zindan ederseniz hiç bir gelişme gösteremezsiniz.

Kızlar daha önce bahsetmiştim annemler yurtdışında ben Türkiye’ye gelin geldim. Yurtdışında büyüdüm ben 2 buçuk aydir evliyim. Annemler nikahtan sonra geri döndüğünde çok zorlandım günlerce ağladım. Ordaki yaşamımı, arkadaşlarımı, çevremi hala çok özlüyorum. Son 1 aydir biraz alışmıştım galiba umudum kesildiği için. Evime biraz olsun bağlanmıştım.

Neyse konu şu ki annemler bir kaç hafta önce Türkiye’ye geldi hem bana moral olsun diye hem beni özlemişlerdi. Sadece 10 günlüğüne gelmişlerdi ama biliyorsunuz işler biraz karıştı uzatmak zorunda kaldılar izinlerini. Eşim ilk geldiklerinde istersen onlar gidene kadar annenlerde kal beraber vakit geçirirsiniz dedi ve ben 2 haftadır annemlerdeydim. Dün kendi evime geldim ama soğuduğumu hissediyorum çıkıp gitmek istiyorum burdan. Kendimi buraya ait hissetmiyorum. Sizce yeni evli bir insanın 2 hafta için bile olsa evinden uzaklaşması hata mı? Zaten içimde sürekli bi baskı var gidecekler geçici bir süre için geldiler yine yalnız kalacağım diye. Hani belki burda yaşasalar kendim bu kadar sık gitmek istemeyeceğim bile ama gidecekler düşüncesi, içimdeki o baskı beni hatadan hataya sürükledi eşimle sürekli kavga ettim saçma sapan şeyleri bahane edip. Çok huzursuzum.. Ben ne yapacağım, nasıl alışacağım?

Annemi çok çok üzdüm. Geldiğinden beri günlerini zehir ettim. İlk geldiğinde herşey güzeldi evime alıştığımı görüp o da sevinmişti ama sonra işler çığırından çıktı. Kavgalarımıza şahit olmaktan, benim yüzümden eşimin ailesiyle yüz göz olmaktan bıktı kadın. Kendimi berbat hissediyorum. Nasıl toparlayacağım? Anneme kendimi nasıl affettireceğim? Kendimi suçlamaktan kafayı yemek üzereyim.
Evlenmeniz hata.Erkekte bu durum olunca kızıyoruz şimdi sizde de durum aynı.Madem bu kadar sikintiya girecektiniz neden evlendiniz?Sonra siz alisacaksiniz adam ılk günlerimiz böyle geçti diye içten içe ya uzaklaşırsa.2 taraf içinde bu günler önemli temel atıyorsunuz

Neymiş derdim hanımefendi söyleyin bende bileyim?

Çok ciddi bir öfke kontrolü probleminiz var.
Aile hayatınızda ta çocukluktan gelen yaraların acısını eşinizden çıkarıyorsunuz.

Bir konunuzda eşimin ailesinin yüzüne bakacak halim kalmadı utanıyorum. Iyi insanlar dediniz.
Başka bir gün görümceler yüzünden boğaz boğaza geldiğiniz eşinizin yüzüne karşı kardeşleri için sürtük dediniz.

Gerçekten hakediyorlar mi o bile şüpheli ki pişmanlıklar içindeydiniz.
Özür dilediniz ve eşiniz çabucak affetti.

Valla benim görümcem apaçık sürtük sıfatını haketmiştir.
Benim eşim bana dedirtmez. Desem öyle kolay affedeceğini sanmam.

Dünyada bir yerlerde gerçekten çok tatlı kocalar var galiba da ben bulamadım gibi hissedip kaderime ağlıyorum ama...

Olmuyor böyle..

Neyse şu dengesiziklerin tek sebebinin anne hasreti, gurbet olduğuna inanamam.
Zira gurbet ne onu da bilirim.

Is isten geçmeden düzelirsiniz ınsallah..

Bu konu da masum değil ki. Eşle kavga edilmiş, eş ailesi ile kavga edilmiş, ama annemi üzdüm ah napacam diye dövünüyor. Eşimi üzdüm diyen yok, kendi anası ana, eşin anası ne?
Küçük masum 😂😂😂 yurt dışından gelmesi ve annemi özledim demesi masum sadece 😂😂😂 geri kalan herşey hata üstüne hata. Umarım kocasının boşanıp daha hızurlu bir hayatı olur 🥳🥳

Küçük masum 😂😂😂 yurt dışından gelmesi ve annemi özledim demesi masum sadece 😂😂😂 geri kalan herşey hata üstüne hata. Umarım kocasının boşanıp daha hızurlu bir hayatı olur 🥳🥳
Kocamla boşanmayacağız ve beraber çok mutlu bi hayatımız olacak 🥰 Evlenmeden önce hiç bi sorunumuz yoktu bizim hiç büyük kavgalarımız olmadı. Şimdi oluyorsa bi problem var demektir ve aşacağım. 👌

Kocamla boşanmayacağız ve beraber çok mutlu bi hayatımız olacak 🥰 Evlenmeden önce hiç bi sorunumuz yoktu bizim hiç büyük kavgalarımız olmadı. Şimdi oluyorsa bi problem var demektir ve aşacağım. 👌
Bir problem olduğunu anlamışsınız en azından buda bir gelişme 😀

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X