Yeni Evli Gerginliği

Benim gibisin sende stres gimene gerek yok kendini kasma benle eşimin arasında 13 yaş bende küçüğüm ailede zamanla alisirsin sohbetlere katıl ama kendini bi şey bilmiyo gibi hissetme ukalada olma tabi ama zayıf noktalarını çok belli etme sorun olmaz. Ama heycanini falan belli edersen o zaman herşey üstüne gelir rahat ol

Iki olgun insan birbiriyle gayet evlenebilir.Ama acik olmak gerekirse yas farkiniz demek kac jenerasyon fark demek birbirinizi surekli idare ediceksiniz yani.O seni anlamaya sen onu anlamaya caliscaksiniz .Ben senin yaslarindayim ve o yasta birini akraba ya da tanidik hayal ettim yok yani oturup konusacagim ya da o gozle bakacagim birileri degiller olamazlarda cunku cekingenim sanki agzimi bicak acmaz gibi ne yapcam bu adamla yani olayi baska o liseye giderken ben dogmusum yani.Bu da yapi meselesi ben yapamazdim .Esimle ayni jenerasyonun çocuklarıyız ve eskilerden tut simdiki konulara ayni anda gulup yorum yapabiliyoruz ayni evrelerden gectik cunku.artisi bu yani yanlis anlamayin sizi tenzih ediyorum .Sadece fikrimi soyluyorum boyle bir evlilik yapan arkadaslarim benden daha agir ve ciddi tavir takiniyorlar yahut kimi cocuk gibi adami da kendine benzetmeye calisiyordu.Degisik bir manzara yani.Ha tabi su bir gercekki erkek ve kadin olsun olgun ve evliligi tasiyacak konumda olmali.Bu kucuk yasta olanlari hic demiyorum bile.Sizin meselenize donecek olursak bu da bir etken yani sizin orada kendinizi gosterme cabalariniz bundan da kaynakli ya gercekten olgun yapida olup bu insanlarla her seyi konusabilirim anlasabilirim demelisiniz.Ve kendi arkadaslarinizla arada bu yuzden de kalıyorsunuz.Yas bir sayi gibi görülse de bir yasanmislik var. Ve sizde madem olgun bir insanla evlenecek kadar olgunsunuz o halde o insanlarla ayni ortamda bulunmaktan sıkılmamalısınız.Bu da bana garip geldi aacikcasi bu tip erkekler zaten rahat oluyorlar ve sizde rahat olmayi ondan ogrenmelisiniz.
Teşekkürler yorumunuz için. İlk başlarda eşimle sürtüşmelerimiz oldu tabi yaş farkından dolayı. Ona çocukça geliyordu tavırlarım ama ilişkimiz ilerleyince aslında onun kafa yapısının ve davranışlarının hemen hemen benimle aynı olduğunu fark ettim. Şu an hiçbir sıkıntı yok çok şükür. Hatta çoğu zaman ben eşimden olgun düşünüyor ve davranıyorum. Yapı olarak evet yaşımdan daha olgun hissediyorum ben de. Yani aslında eşimin akrabalarına giderkenki stresim gittikten sonra geçiyor. Gerçekten keyifli zaman geçiriyorum. Onlar da sağolsunlar hep dahil etmeye çalışıyorlar beni konulara. Ama nasıl anlatayım yani böyle sanki onlar bir aile ama ben sonradan dahil olmaya çalışıyorum gibi hissediyorum. Bilmem doğru anlatabildim mi.. Aralarındaki muhabbeti kıskanıyorum biraz keşke biz de akrabalarımla böyle olsaydık diye. Bir de bu yalnızlık hissi belki geçer ailemi ziyaret ettikten sonra. Evlendiğimden beri hiç gitmedim çünkü daha memlekete.

İlk zamanlar böyle hissetmeniz normal. Bide ailenizden dolayı üzgün olduğunuz için biraz daha zor oluyordur.
Geçeceğini düşünüyorum çünkü şanslısınız ki sizi sevip benimsemişler. Tam tersi olsaydı daha zor olurdu.
Bide konuyla alakası yok ama hatırladım sizi balayı konunuz vardı. Kaynananız da sizinle gelmişti. Hepimiz üzülmüştük. Baktım da cevap yazmamışsınız. Nasıl geçti? :110::olamaz:
Haha :D evet ya çok sinirlenmiştim,uyku tutmuyordu geceleri. Ama atlattık çok şükür. Eşimle çok ciddi bir konuşma yaptım. Bu şekilde davranırsa, gittiğimiz her yere annesi de dahil olmak isterse benim kv ile kendimi rekabet halinde hissetmeme sebep olacağını söyledim. Ben böyle bir şey yaşamak istemiyorum ve tahmin edemeyeceğin kadar kötü yerlere gider eğer böyle olmaya devam ederse dedim. Ve eşim de sağolsun anladı beni. Şu an rahatım yani. Ne evime karışması kaldı ne gezmelere bizimle gelmesi kaldı :halay:

Haha :KK70: evet ya çok sinirlenmiştim,uyku tutmuyordu geceleri. Ama atlattık çok şükür. Eşimle çok ciddi bir konuşma yaptım. Bu şekilde davranırsa, gittiğimiz her yere annesi de dahil olmak isterse benim kv ile kendimi rekabet halinde hissetmeme sebep olacağını söyledim. Ben böyle bir şey yaşamak istemiyorum ve tahmin edemeyeceğin kadar kötü yerlere gider eğer böyle olmaya devam ederse dedim. Ve eşim de sağolsun anladı beni. Şu an rahatım yani. Ne evime karışması kaldı ne gezmelere bizimle gelmesi kaldı :halay:
Balayına peşinizden gelmedi yani. İyi iyi:super:
Konuşmak hep işe yarar :sampiyon:

Teşekkürler yorumunuz için. İlk başlarda eşimle sürtüşmelerimiz oldu tabi yaş farkından dolayı. Ona çocukça geliyordu tavırlarım ama ilişkimiz ilerleyince aslında onun kafa yapısının ve davranışlarının hemen hemen benimle aynı olduğunu fark ettim. Şu an hiçbir sıkıntı yok çok şükür. Hatta çoğu zaman ben eşimden olgun düşünüyor ve davranıyorum. Yapı olarak evet yaşımdan daha olgun hissediyorum ben de. Yani aslında eşimin akrabalarına giderkenki stresim gittikten sonra geçiyor. Gerçekten keyifli zaman geçiriyorum. Onlar da sağolsunlar hep dahil etmeye çalışıyorlar beni konulara. Ama nasıl anlatayım yani böyle sanki onlar bir aile ama ben sonradan dahil olmaya çalışıyorum gibi hissediyorum. Bilmem doğru anlatabildim mi.. Aralarındaki muhabbeti kıskanıyorum biraz keşke biz de akrabalarımla böyle olsaydık diye. Bir de bu yalnızlık hissi belki geçer ailemi ziyaret ettikten sonra. Evlendiğimden beri hiç gitmedim çünkü daha memlekete.

Evlendiğimden beri hiç gitmedim.
Sizi anliyorum bende yeni evliyim alismaya calisiyorum.Insan kendi ailesini cok ozluyor bunun da etkisi olmustur isteksiz olmanin.Ne kadar da oncesinde gidip gelsem de evlilik daha farkli oradasin artik ve bu insani uzuyor sanki kendi aileni hic goremicek gibi bir duygu.Yasiniza gelince evet olgun ve gayet evlenicek bir yas ve zaten kafa denginiz duygusal acidan yakin hissettiginiz adamla evlenmekte sakinca yok tabi.Benim anlatmak istegimi anlamissiniz tesekkur ederim.Hani artilar eksiler kastim.Ama insan her seyi zamanla asiyor rahat davranin zaten ha diye oraya ait olamayiz bu da zamanla olucaktir alisma suremiz var.Aileni gidip gorunce daha iyi hissediceksiniz ve o insanlarda hayatinizda yer etmeye baslicak donunce.Yani biraz daha zaman lazim bizler icin.Ve sunu da ekleyim kusura bakmayin uzun tutuyorum.hep.En cok kendi aile ortaminizi yani esiniz ve siz bu sureyi uzun ve anlamli tutmak lazim ben onu anladim surekli ziyaret icinde olmak insani kasiyor bazen dedikodu alakasiz sorular cumleler insan tipleri mecburiyetler sacma .Her yerde bulunmak zorunda olmamaliyiz.Yani ciddi olay ve durum disinda.Cunku insan kendi ailesini tam anlamiyla yasayamiyor esimle birlikte olunca gezip tozunca daha mutlu oluyorum gereksiz insanlarin bulundugu ortamda olmaktan iyidir.Ben aile bilinci olusmasindan yanayim.Bir yere gidersek beraber gider ortam kasinca da isaret ederim kalkariz bizden onemli.degil.yani oturup kasilmaya gerek yok.sizde oyle yapin esinizle konusun anlasin birbirinizin huylarini ogrenin ki o tarz ortamlardan siyrilabilin :)[/QUOTE

Geçer canım bunlar evlilik bile bir yıl sıkıntılı geçiyor 7 aylık evliyim hala eşimle anlasma sorunu var hele balayı onu hiç sorma ama ilk aylardaki gibi değil akrabalarda da öyle zamanla oturur hersey diye duşunuyorum

Bende eşimin ailesine giderken sanki böyle çok önemli bi törene gider gibi kasılıyırum. Daha çok yeni evlisin. Böyle hissetmen de böyle yaşaman da normal. Zaman geçince daha sıcak hal alırsınız.

valla ben 4 5 senedir alisamadim cunku yapimda yok surekli korler sagirlar birbirini agirlar anlayisi umarim siz alisirsiniz

bence cok normal,
her iliski, kimle olursa olsun gelismek icin zamana ihtiyac duyar.
madem siz de kalabaligi seviyor, aile ziyaretlerinden memnunsunuz, kisa surede alisirsiniz bence.

ben sevmem mesela, o yuzden yillar da gecse alisamazdim sanirim.

Aynen ben de takıldım aşırı fazla yaş farkı. Mesela babasıyla arasında 18-20 yaş fark olan bir sürü insan var. Garip geliyor.
aynn annemle aramda 20 yaş , 16 yaşta az değil hani , hadi biri 20 diğeri 36 olsa ilerde gerçekten problem bence

Benim nişanlımında kardeşleri hep benden büyük 5-6 yaş sadece bir kız kardeşi benden iki yaş küçük bende geriliyorum hepsine abi abla falan diye hitap ediyorum nişanlım olmayınca şok yalnız kalmak istemiyorum.

Ben 10 yıllık evliyim neredeyse Eşimin ailesi de dahil olmak üzere akrabalarına kesinlikle onunla gider onunla gelirim önceden gitmem.

Gerilmeniz de normal geldi bana zamanla geçer

Bence hislerin uzak durman için yeterli sebepler.

Gidince sorulan sorulara cevap ver, saygı göster yeter.

Çok güzel arkadaşlık kurman gerekmiyor onlarla. Yaşları da baya büyük . Ortak sohbet konunuz yok ki.

Mesela çocuklu arkadaşlarımla buluşmak istemiyorm. Onlar çocuk muhabbeti yaparken ben sıkılıyorum.

Senin olayın da bu gibi geldi bana.

Bu arada seni ciddiye alırlar. Çünkü biz toplum olarak evlenmeyi büyük başarı sandığımız için evlenenlere hürmet ederiz. O konuda bi sıkıntın olmasın.

Back
X