Yeni evli olup evliliğimi oturtmaya çalışıyorum 🥺

Aramazsan 2 gün 3. Gün laf sokuyorlar misal bugün kayınvalidem 2 gün önce konuşmasına rağmen oğlu ile beni hiç aramıyor ne yapıyor dedi 🥺 insan 4 dk içinde 8 kez nasıl arar bende mi var acaba gariplik diyorum kim olursa olsun arandığı zaman mutlu olmalı görev haline getirilip huzursuzluk çıkartılmamalı 🥺
Aynı şeyleri bende yaşadım şimdi 1 senelik evliyim onlar iki günde bir gitmeme rağmen gelmiyo gitmiyo diye laf çıkardılar bende artik haftada 2 haftada bir gidiyorum aramiyo dediler 3 günde bi aramama rağmen ki ben annemleri de sık aramam sırf dedikleri için arıyodum eşimin ailesini baktım laf tavır hiç aramıyorum arada lazım oldukça arıyorum bu bi görev değil ben iyiligimden gidiyodum veya arıyodum artik canım istediğinde yapıyorum bir iki sürat yaptılar sonra bitti hayat bunları yapicak kadr basit değil

Aynı şeyleri bende yaşadım şimdi 1 senelik evliyim onlar iki günde bir gitmeme rağmen gelmiyo gitmiyo diye laf çıkardılar bende artik haftada 2 haftada bir gidiyorum aramiyo dediler 3 günde bi aramama rağmen ki ben annemleri de sık aramam sırf dedikleri için arıyodum eşimin ailesini baktım laf tavır hiç aramıyorum arada lazım oldukça arıyorum bu bi görev değil ben iyiligimden gidiyodum veya arıyodum artik canım istediğinde yapıyorum bir iki sürat yaptılar sonra bitti hayat bunları yapicak kadr basit değil
Ya valla aklım almıyo 😲 yemi evliliğe , yeni eş e , yeni şehre, yeni işe , kv,kp hangisine alışıcam ben ya 🤦🏻‍♀️ Bu bu kadar yenilik içinde ben neredeyim ya sallıycam hepsi yeni olsun ben varım burda onlar bana alışsın diye 😁😁

Ya valla aklım almıyo 😲 yemi evliliğe , yeni eş e , yeni şehre, yeni işe , kv,kp hangisine alışıcam ben ya 🤦🏻‍♀️ Bu bu kadar yenilik içinde ben neredeyim ya sallıycam hepsi yeni olsun ben varım burda onlar bana alışsın diye 😁😁
Aynn öyle canını sktigina değmez çünkü arama biticek başka bi sorun basliycak rahat duramıyorlar çünkü illa seni bi seye yonlendirme isteği o yüzden baştan ben varım benim düşüncelerim var diye belli ediceksin ki sonra herkes yerine oturuyo ztn

Bizde de aynı sorunlar oldu ilk zamanlarda ve ben ısrarla aramadım ..sonra alıştılar bu durumuma halen hiç aramam onları ..sevmiyorum çünkü telefonla konuşmayi.. eşim yanimda ararsa merhaba nasılsınız falan tamam yetiyor 😊

Benzer şeyleri yaşamıştım geçmişte.Biraz zamana bırakmalı.30 yaşına kadar insan bekarlığa, özgürlüğe alışkınken herkesin kendine göre hareket alanı genişken evliliğin ilk zamanlarında eşler hareket alanları daraldığından ilk yıllar sorunlar yaşanabilir.İktidar savaşları haline bile döner bir süre sonra.Farklı şehirde tek olmak ta insanı boğar zamanla.Naçizane önerim kendine zaman ayırman canım, hobi kurslarına gidebilirsin.Eşinle beraber vakit ayırın kendinize yeni sosyal ortamlara girin,sizin gibi yaşınıza uygun evli aile ziyaretleri yapın,onların yaşamından da bir şeyler öğreniyor insan.Güzel filmler izleyip birlikte kritik yapabilirsin eşinle.Gezin dolaşın eğlenin ,evliliğin ilk zamanlarını güzel geçirebilmeli insan , sonra acı geçen zamana çok üzülüyor insan.Hayat kısa keyif almaya bakmalı,herkesi mutlu edemeyiz.Aileler tabiiki de önemli ancak onların telefonda seslerinin kötü olması seni etkilemesin, nasıl başlarsa öyle devam eder.Mesafeyi , hareket alanını korumaktan zarar gelmez.Bir süre sonra öyle kabul edip saygı duymaya başlıyorlar.Nacizane düşüncelerim böyle.

Ben ilk evlendiğimde çok yadırgamıştım bu bahsettiğin sorunu. Nınısını dıdıısnı aramam bekleniyordu. Başta söylene söylene halasını teyzesini bile aradım eşimin. Hayatımda 1 kere gördüğüm insanlara böyle sık hatır sormak samimiyetsiz geliyordu. Ben de yapmamaya başladım. Hala bir hastayı aramazsam, hasta grip bile olsa olay çıkar. Bende böyle gelenekleri çok uygulayan bir insan değildim ama evlenince biraz uyum sağlamak zorunda kalıyorsun. Siz en azından yakın akrabalarından çekiyorsunuz. Bana yoldan geçen amca bile sitem ediyor

İnsanoğlu evrende yeni yaşanabilir dünya , gezegen bulma çalışmaları yapadursun , bir de çevrenin bizi getirdiği noktaya bakın.Enerjimizi nasıl düşürüyor çevre.

Eşiniz hak veriyormuydu size , eşiniz ile mi ailesi ile mi tartıştınız
Esimin annesi ile tartistm. Esim zaten annesinin durumunun farkindaydi hep soyluyordm annen sana cok duskun normal sayilmayacak derecede duskun benim seni ondan uzaklastrdgmi dusunuyo dedigmde olabilir diye onayliyodu esimde goruyordu zaten kendi annemi bile arayan biri degilm kaynvalidem gunde 3 kez arayayim isterdi bugun ciddi tersledim kendi annemi bile aramiyorum okadar seni aramiyorum diye bana skinti yaramazsn ben sana ne yaptm diye uzerime gelme dedim kv baya bi pes etmedi surekli bunun tartsmasini yapardi ama sonunda yıldı heralde rahat birakti beni :D

Öncelikle hayırlı olsun. Evlilikte ilk 2 yıl en zoru. 4 Aylık evlilikte emin olun cok normal. Es aileleri de bir telaşa kapılıyor bu sürede. Oğlunuz bizi aramıyor gelin geldi bizi unuttu gibi. Bana da aynı şeyi yapardı kv dem beni aramıyorsun özlüyoruz sizi merak ediyoruz bir sorun mu var vs vs. Bir gün kendime hakim olamayıp ben sizden bir beklenti içinde miyim hayır değilim bana yapmadığınız şeyleri neden yapmıyorsunuz diyormuyum demiyorum siz niye bana soruyorsunuz demiştim. Ama şimdi düşünüyorum da ne gereksiz bir çıkış yapmışım. Kadının benden beklentisi atla deve değilmiş ne vardı ben de 2 günde bir arayıp hal hatır sorsaydım? Şimdi öyle davranmıyorum o aramasa ben arıyorum o kapatmak istese ben uzatıyorum. Uzlaşmayı tercih ettim iyi yönlerine odaklandım. Ama bu bir süreç. Yani bunları yaşamadan buraya gelinir mi bilmiyorum ama dikkate alın dediklerimi tavsiye ederim :)

Öncelikle hayırlı olsun. Evlilikte ilk 2 yıl en zoru. 4 Aylık evlilikte emin olun cok normal. Es aileleri de bir telaşa kapılıyor bu sürede. Oğlunuz bizi aramıyor gelin geldi bizi unuttu gibi. Bana da aynı şeyi yapardı kv dem beni aramıyorsun özlüyoruz sizi merak ediyoruz bir sorun mu var vs vs. Bir gün kendime hakim olamayıp ben sizden bir beklenti içinde miyim hayır değilim bana yapmadığınız şeyleri neden yapmıyorsunuz diyormuyum demiyorum siz niye bana soruyorsunuz demiştim. Ama şimdi düşünüyorum da ne gereksiz bir çıkış yapmışım. Kadının benden beklentisi atla deve değilmiş ne vardı ben de 2 günde bir arayıp hal hatır sorsaydım? Şimdi öyle davranmıyorum o aramasa ben arıyorum o kapatmak istese ben uzatıyorum. Uzlaşmayı tercih ettim iyi yönlerine odaklandım. Ama bu bir süreç. Yani bunları yaşamadan buraya gelinir mi bilmiyorum ama dikkate alın dediklerimi tavsiye ederim :)
Çok teşekkür ederim 🙏🏻☺️☺️

Mrb kızlar ben 34 yaşındayım. 2 aylık evliyim o kadar bocalama içindeyim ki ev ,yeni şehir ,yeni iş arafta gibi hissediyorum kendimi 🥺 İzmir den Ankara’ya gelin geldim ben , burda ne eşimin ne benim hiçkimseniz yok , benim ailem 5 saat eşimin ailesi 4 saat uzaklıkta ... okadar daraldım o kadar bunaldım ki okuyan olur bana tavsiye vermek isteyen olur ben içimi dökmek istedim 🥺 herşey çok güzel başladı 1,5 senede evlendik ne nişanlılık ne evlilik sürecinde hiç bi sıkıntı tartışma bile yanaşmadı ne aileler ne bizim aramızda çok şükür ... ama evlendikten aynı eve girdikten sonra ( belki benim alışamamın da etkisi var ) incir çekirdeğini doldurmayacak şeylerden kavgalar etmeye başladık . Ona da bana da herşey batmaya başladı . Misal örnek veriyorum eşimin ailesini o kadar çok severdim ki evlendik onlar bile garipleşmeye başladılar gibi geldi . Balayına git 3-4 kez ara , evimize geldik günde 3-4 kez anne ayrı baba ayrı kardeş ayrı ara , açma yada duyma olaylar çıkar ,sürekli benim aramamamdan şikayetçiler zaten İnan’ın zor bir dönem geçiriyorum ama anlatamıyorum. Sürekli kont altındaymışım gibi hissediyorum anne arar babanı aradın mı kardeş arar annemi aradın mı sıkıldım zoraki yaptırım uygulanmasından. Eşimde hak verdi bana ; sen kalk annesi ile konuş 🤦🏻‍♀️ Ki asla deme bişey gidince konuşuruz kırma kalplerini dememe rağmen . Şimdi aramıyorlar sık beni ama aradığım zaman sesler hep kötü 🥺 not: ben kendi ailemi de çok aramam anne baba kardeşler böyle alışmışım ben 🥺 neyse kızlar ne olur azıcık deneyimleriniz yorumlarınız ile destleklerinizi bekliyorum 🥺🥺

Kendi kendinizi sıkıyorsunuz. Niye illa aramak zorundasiniz? 5 yildir evliyim ben de ailemden farkli bir sehre geldim evlenip. Baştan beri kimseyi arayip durmadim durduk yere.

Son zamanlarda kv aramiyorsun vs demeye başladi. Ben de "ben kendi annemi bile aramiyorum ikide bir" dedim kapattim konuyu. Hani kendi annemi aramiyorum sen kimsin demeeye getirdim anlayana.

Aramiş duymamissam bazen acmadi vs diye esime yada bana soyluyor. Esim zaten sallamiyor, ben de duymamisim diyip geciyorum.
Hicte mecburi aramiyorum, istemiyorsam acmiyorum, aramiyorum. Onlarin hesap sormasini ne diye bu kadar kafaya takiyorsunuz ki. 34 yasindasiniz bide, ben evlendigimde 21 yasindaydim. :)

Son düzenleme:
O kadar benzer şeyler yaşadım ki. Okurken sanki beni anlatıyor dedim. Yasadiklarimin hepsi neredeyse aynı. Ben de İzmir'den Ankara'ya evlenerek geldim. Ailem uzakta. Onun ailesi de uzakta ama bana neler neler etti. Hep sustum. Eşimle o kadar çok sorun yasadim ki. Ve sadece cekirdek ailesi değil, arkadaşları, çevresi herkes o kadar kaba ve buyurgandi ki. Eşim de çok naif bı insan olmasına rağmen başlarda beni çok kirdi başkaları yüzünden. Şimdi 5 yıllık evliyim. İki yasinda Bı kızım var. Hala doğru düzgün işimi oturtamadim. Çok iyi bı mesleğim var ama şans yüzüme gülmedi bı türlü. Bı sure bı işyerinde çalıştım ama İzmir'den sonra Ankara'ya alışmak çok zor geldi bana. Beceremedim hala. Ama eşim daha iyi anlıyor beni artık. Hatalarını anladı. Şimdi düşünüyorum da neden onca çile cekmisim diye ama sanırım her evlilikte sorunlar oluyor. Eşim iyi kalpli, çok düşünceli, birbirimizi seviyoruz vs. Bırakıp gitmedim. Şimdi çok huzurluyum çok şükür. Ailesi benimle çok uğraştı ama bı şey elde edemediler geri çekildiler. Çocuk olduktan sonra da uğraşmayı bıraktılar. Başlarda kayinvalde ve görümce ne tuzaklar kurdu bana. Ben de çok tecrubesizdim. Yaptıkları şeyleri anlasam bile ses çıkarmadım. Altınları alma vs. Genelde olan şeyler yani. Ama tavsiye istersen,
1. Eşine ailesiyle ilgili şikayette bulunma. Çünkü erkekler anlamıyor kadınlarin uyanıklıklarini. Yaptiklari yanlarına kar kalır siz bozusursunuz. İstemediğin hicbi şeyi yapma ama asla sert tepki gösterme. O zaman haklı konuma geciyorlar. Bı de eğer onlar yapmaciksa sen de öyle yapacaksın. Bu işler böyle maalesef.
2. Moral bozmak gibi olmasın ama donebiliyorsan İzmir'e dön. Ben kendi açımdan hala dönmeye çalışıyorum.
Kolay gelsin. Umarım benden daha iyi şeyler yaşarsın.

Daha önce de yazmışlar mesafe koymak bence en iyisi. Bana da çok yuklendiler aramıyorum diye. Ki arıyordum. Bahaneydi o tabi ki. O kadar çok baskı yaptilar ki şimdi sadece bayramlarda ve doğum günlerinde arıyorum. Onlar da beni aramiyorlar. Ama artık laf sokmuyorlar. Öğrendiler nerde duracaklarini. Hatta çoğu zaman eşimle görüntülü arıyoruz.

Kendimi_7_im Kendimi_7_im Nasılsın bakalım nasıl durumlar?
Valla iyi şimdilik arama sorma ha birde neden açmıyorsunlar seyrekleşti. Eşim konuştu ailesi ile üzerine çok gitmeyin zaten zor bi süreçten geçiyor birde bunları düşünmesin ararsa açın , açmazsa arka arka arayıp ,ne ona ne bana laf söylemeyin dedi . Sanırım onun da faydası oldu . Ha birde bana çıtlattı kv... Dedim anne ben telefon ile pek aram yok ya yatıyo olyom , ya kitap okur oluyom her aramana cvp veremem , teli elime alıp bakınca 13-18 cevapsız çğr görünce İnan’ın ölüm kalım bişey oldu zannediyorum , karı koca valla telaşlandırıyorsunuz bizi dedim 😁 artık daha seyrek aramaları açıncada daha sınırlı konuşmaları 🙏🏻🙏🏻

Back
X