Yeni evli olup psikolojisi bozulan varmı?

BURCUHAYAL

Guru
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2009
14.379
43
408
İzmir
kızlar ben 6 aylık evliyim eşimle çok severek ve çok büyük zorlukları aşarak evlendik 7 senedir çıkıyoruz bu arada.ayrı şehirlerdeydik.yeni evlendik ama ben kendimi bu aralar çok tuaf hissediyorum sanki eskisi gibi sevmiyor beni eskisi kadar üstüme düşmüyor sanki benim. Bilmiyorum sizlerde evliliğnizin ilk zamanlarında böle sorunlar yaşadınızmı? nebiliyim benim daha farklı bir evlilik hayalim vardı sürekli birşeylerle ilgilenmek sohbet etmek film seyretmek en basittinden birbirimize şakalar yapmak gibi hiç bir şey yapmıyo değiliz tabki sinemaya gideriz alışveriş yaparız ama benim umduğum bunlar değildi şimdi kendimi çok boşlukta ve yapayalnız hissediyorum sürekli gözlerim doluyor düşündükçe sizce ne yapmalıyım bu durumdan kurtulmak için?

Canım benim hiç kimse tam anlamyla hayal ettiği evliliğe sahip olamıyor...
İllaki birşeyler eksik kalıyor...
Biraz da erkeklerden kaynaklanıyor bu durum...
Sevgiliyken oldukları gibi olamıyorlar...
İmzayı atınca kaybetme korkuları yok oluyor sanırım...
Sıkma canını, düzelir inşallah...

saol canım tşk ederim İNŞALLAH düzelir.ne biliyim yeni evli olanların daha böle bıcır bıcır olduklarını görüyorum. biz sanki yıllar olmuş evleneli kendimi koca bi ağaç gibi yaşlı hissediyorum.sürekli biz niye ole değiliz diye içimi sıkıntı kaplıyo.

Evlilikten çok şeyler beklememek gerek. Yoksa insan hayal kırıklığı yaşayabiliyor, senin anlattığın gibi. Ben bekarım ama çevremden gözlemlediklerime dayanarak söylüyorum, iki ayrı insan aynı eve girince, herşey çok farklı olabiliyor.Ne kadar tanıyorum desende, sen onu yeni yeni tanımaya başlıyorsun aslında.

Hanı demıssın ya yenı evlenenlerı goruyorum cıvıl cıvıl ya evın ıcını bılemezsın kı evlenınce cogu sey eskısı gıbı olmaz bıraz da erkegın kaybetme korkusu azalır ....evlılıkler hayatlar hıc bır zaman planlanan gıbı gıtmez hayatı planlayamayız cunku sen uzulme gecer bu gunler hayat guzel bak keyfıne o yapmıyorsa sen yap bazı seylerı sen gıt gıdıkla .....yada konus acıkca hanı neden bole davranıyorsun dıe acık olman bence daha ıyı olur senın ne ıstedıgını bılır hıc olmazsa :)

evt orası çok doğru bilmediğin bir sürü yönü çıkıyor.ben hassas bi insanım ve duygularımı çok yogun yaşıyorum sinirim de hüznüm de sevgim de yoğun benim.bizim beraber çok hayyallerimiz vardı evlilikle ilgili bi olsun diye diye......ama o hayal kurduğum arkadasm yok şimdi sanki....şimdi keşke çıkıyor olsaydık da hayal kursaydık çünkü hayal etmesi çok daha güzelmiş diyorum.........

hiç konuşmayı denedin mi bunu onunla?belki o da farkında değildir bu davranışlarının seni bu kadar üzdüğünü.belki onun da senden farklı beklentileri vardı ve o da senin gibi hissediyo nerden biliyosun?sırf çekindiği için sana bu konuyu açmıyo olabilir,malum biz bayanlar biraz daha hassas,biraz daha kırılganız.evlilikte sadece arayan kişi olmamalıdır bence,biraz da aranan kişi olmalıdır.yapmak istediğin şeyleri kafanda planlayıp sıkıntını da dile getirince bence çok da ummadık bi halle karşılanmazsın.fikirlerine katılmıyorsa bile,bu sefer o bir fikir ortaya atacaktır ve orta yolu bulacaksınızdır,bundan eminim.sakin bi anı kolla ve konuş bence...

ben gıdıklıyorum tabiki :) konuşmaya çalışyorum suratımı asıyorum ozaman çocuk gibi davranma diyor.

bazen konuşmaya çalışyorum hemen sende böle değildin inatçısın değiştin gibi.....başlıyor anlatmaya ben daha sözün arkasını getirmeden derdimi anlatamadan konu dağılıyor ben alınıyorum suratımı asıyorum falan ozamanda çocuk gibi olma büyü biraz diyip daha da canımı sıkıyor...

sana bir şey anlatmaya çalışıyorum,neden konuyu dağıtmaya çalışıyorsun?her seferinde sana bi adım atmak istediğimde sen duvarları örüyorsun bunun çocuklukla ne alakası var?....desen,veya benzer bi cümle kursan sakin ama ciddi bi ses tonunla,belki de küsmekten daha iyi sonuç elde edebilirsin.

eskisi gibi değilsin dediğimde evlilik aşkı öldürür edebiyatı yapıyor.öldümü diyince de ölmedi ama eskisi gibi kimse olamaz sen de değiştin diyor şakaya vuruyor hep.evlenmeden öncede bana hep evlilik aşkı bitirir diye kızdırır dı beni kızrmaya bayılıyo zaten .şimdi öle dediğinde sen zaten bu fikre evlenmeden sabitlenmiştin mutlaka böle olur olması lazım gibi düşünoyursun diyorum.falan falan işte offfffff offffff

sen de değiştin derken,neyi kastettiğini hiç sordun mu? bak,evlilik gerçekten çıkma döneminden çok farklı olabiliyo.eskiden gözlerimi senden alamıyorum derdi şimdi tv önünden çekil maç var kasten mi yapıyon!der ...bazen beyler bu tip konuşmaları bile sıkıcı bulurlar çünkü onlar için zaten problem yok.e problem yoksa konuşmaya da gerek yok diye düşünürler.belki de eşin bu şekilde düşünüp bilakis suratın asılana kadar böyle konuşuyordur.ardından suscan ya,konu kapancak.eğer ki konuşmalarından birşey elde edemiyorsan ve sonuç hep aynı oluyorsa o zaman sen harekete geç.yapmak istediğin birşeyi tv karşısında gayet normal bi konuşma gibi:aşkım ben diyorum ki,acaba şunu şöyle mi etsek ne dersin? diye sorup onu ikna da etmeye çalışabilirsin.bu bi örnekti tabi,illa tv karşısında olması gerekmiyo.bi dene bakalım.

ben eskiden bu kadar inatçı anlaşılması zor bi insan değilmişim ya da bu yönümü göstermemişim öle diyor.ona göre benim bu düşüncelerim dert değil.yemek yesin tv karsısında saatlerce uzansın çekirdek çerez vs... ben istiyorum ki sohbet edelim uzun uzun ya da romantik bişeyler olsun istiyorum beraber hayalini kurduğumuz şeyleri istiyorum sonuçta beraber kuruyoduk bu hayalleri çok mu şey istiyorum sanki. birde benim bütün çevrem değişti şehir değiştirdiğim için arkadaşım falan da yok oyusden onda bu eksikliğimi gidermeye çalışıyorum onun çevresi aynı sonuçta beni anlamıyor.bi akrabasının eşiyle arkadas olduk en azından konuşcak birisini buldum diye düşünüyordum onunla da görüşmemi istemiyor.iyce yalnız kalıyorum.içime atıyorum sürekli sonrada patlama yaşıyorum analaycağın.

canım benim bu söylediklerini her 5 yeni evliden 3ü yaşıyo.sizde farklı hiçbir şey yok.biraz da meseleyi olduğu gibi ele almaya çalış,imkanın varsa işe gir,yok ise çevre edinmeye çalış,olmuyorsa bi kursa yazıl ya da en kötü ihtimal bi hobby edin.inan benzer durum bizde de vardı.14yıllık evliyim,çıktığımız günler hiç bi zaman geri gelmedi ama inanılmaz bi tutku bağlılık ve sevgiyle beraberiz.emin ol siz de öyle olacaksınız...bazı şeyleri akışına bırak.

saol canım çalışyorum zaten bir de çalışmasam nolur acaba diye düşünüyorum

ee 7 sene flörtten sonra evlenmişsiniz tabi ki cıvıl cıvıl olamazsınız. aştığınız sorunlarla da alakalı.

doğru ama sürekli ayrı şehirlerdeydik özlem çoktu.evt aştığımız sorunlar büyük yıprandık tabi bu yusden ama okadar bekleyip savaştığımız şeyin sonucu bumudur yani?

Sen onu yönlendir madem sinemaya gidin mesela romantik takilin canim :) elini tut durup dururken ummadigi anda öp onu pet etme hemen asma yüzünü (heyecan kat biraz ) ona ummadigi bir süpriz yapabilirsin onun ilgisini cekip sassirticak bir seyler isini kolaylastirir

seni çok iyi anlayabiliyorum aynı şeyleri bende yaşıyorum çünkü. eşim eve geldiğinde konuşmuyor çoğu zaman alıştım ama ben beni sevmediğinden değil hayat bu herşey monotonlaşmaya başladı. unutma ki ahaytı güzelleştirmek senin elinde :97: hiç ummadığı hiç beklemediği süprizler yap birlikte eğlenebileceğiniz şeyler organize et ve kendini de bu konuda çok sıkma. çünkü erkeklerin çoğunda aynı düşünce "ben çalışır para kazanırım, karım(çalışsada çalışmasada) yemek yapar evi temizler"

ben yapıyorum zaten ama ondanda küçük süprizler istiyorum sanki genç değiliz ben yapı gereği heyecanlıyım yerimde duramam sıkılırım.ama o dokunmasam saatlerce tv seyreder taki karnı acıkıncaya kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…