Yeni evli olup psikolojisi bozulan varmı?

Yeni evliyim psikolojim bozuk burda kimse yok biraz yalnızlık çekiyorum

sen nezamandır evlisin? düşüncelerin benim gibi mi eşinle ilgili sıkıntımı çekiyorsun?aslında kızlar gerçekten istediğim çok şey yok değerli olduğumu hissedirsin okadar?şimdiden bu kadar sıradansak ilerideki halimizi düşünemiyorum bile biz onca savaşı evde yemek yiyip yatıp uyuyalım diye mi verdik?peki kurduğumuz hayaller o romantik eşim nerde benim yok sa ben mi hak etmiyorum diye düşünmeye başladım?

5 aylık evliyim sorun eşimden kaynaklanmıyor aileler sorun bizde ister istemez yansıyor bizede

canım bende 6 aylık evliyim bekarlık evim İstanbul ve evlenerek Ankara ya geldim sadece yan komşumu tanıyorum onlar gelir bana eşimde görev için sürekli çalışıyo bazı günler sabaha kadar ve bende evde dönem dönem psikolojim bozulabiliyo eşlerden de bu durumda şevkat bekliyor oluyorsun

Son düzenleme:
Evlilikten korkar oldum zorluklarını okuyunca :26:

Korkma canım o kadar da korkunç değil sorumluluk alıyorsun sadece bir de değişik insanlar giriyor hayatına kimi kafa yapıman uymuyor kiminde kültür farklılığı oluyor vs buda doğal olarak biraz zorluyor insanı çok güzel yanları var evliliğin

şevkat ve ilgi istiyorum ama şu an çıkıyor olmak isterdim

şevkat ve ilgi istiyorum ama şu an çıkıyor olmak isterdim

mesela benim eşimde de oyun hastalığı var saatlerce bilgisayarın başından kalkmıyo diyebilirim tabi çok sinirleniyorum sonra artık umurumda değilsin diyorum ve kafama göre takılıyorum bende yüz vermiyorum yani sonra peşimde dolanmaya başlmıyo artık beni sevmiyosun dio bende yeter artık dedim kendimi yalnız hissediyorum eskisi gibi değilsin diyorum ve yine eski haline dönüyo fazla sürmüyo sonra yine başlıyo yine aynısını yapıyorum :))) sonra monotonlaşmayalım eskisi gibi evde sinema seyredelim dedim hatta dün bugün film bakacaktı kadın şeytandır canım biz istersek herşeyi başarabiliriz

hayırlısı bakalım

hayırlısı bakalım

kızlar dun çok daha kötü şeyler yaşadım eşimle bayağ bi tartıştık hemde saçma sapan nedenden bana hakaret etti.bütn gece konuşmadık odama çeklip ağladım bi kere bile gelip bakmadı bu kadar vicdansız işte ağalaya ağlaya uyuya kalmışm.sonra klaktım o yattı oturdum biraz sonra yattım ama bi türlü uyuyamadım.bir daha konuşmuycam onla okadar canım yandıki anlatamam bi insan bu kadar mı taş kalpli duygusuz olur

İnşallah aranızdaki herşey düzelir. Allah yardımcınız olsun çok zor durumlar.

saol canımİNŞALLAH ama şu an okadar yorgun ve bittik durumdayım ki hiç birşeye halim yok canım hiç birşey istemiyor burda sizinlede dertleşmesem çıldırcam yani.birde ben böle sorunlarımı paylaşamıyorum aileme anlatamıyorum yani en yakın arkadaşım dahi olsa anlatamıyorum hoş artık arkadasım falan da yok bu şehir de ama ole biyapım var karşımdakini dinlerim yardımcı olamak için çabalarım ama kendi dertlerimi anlatamam.ilkez burda anlatabiliyorum.

yada söle düşünüyorsun herkes seni mutlu düşünüyor hersey yolunda diyorsun bunları anlatıp da ailenide üzmek istemiyorsun

Neden çok özel değilse öğrenmek isterim.
Çünkü sana saçma gelen onun için çok mühim olabilir.siz hakaret etmesine ne sebep olabilir..?
Vicdan konusuna gelince,eşim de benim ağlamamdan nefret eder.Beni senden uzaklaştırıyor der.
Erkekler bizim gibi değiller,farklı mantaliteleri olaylara bakışımız aynı değil..
her evde tartışma olur,belki siz odaya koşup ağlamak yerine başka bir tavır sergileseydiniz şu anda küs olmayacaktınız.

Canim sapkam yokki cikartip saygi durusunda durayim
bu guzel yazin icin
..."sen benimle ilgilenmiyorsun" diye kizacagima
"ilgilenmeyecek kadar yorgun olmana uzuluyorum" derdim

Tecrube adama neler yazdırıyor ıste.
Bır kac ay once olsa mumkun degıldı bunları yazmak.
Senın de yazmıs oldugun ve alıntı yaptıgım cumle benım hosuma gıttı.
ıznınle, bunu bende kullanacagım esıme

Rıca ederım.
Ben aylar once bır konu actım,
sagolsun bır cok arkadasım destek verdı.
Sayelerınde kendımı daha ıyı hıssettım.
Bır kere derdımı paylasabılecegım ve benı anlayan bırılerının var oldugunu bılmek,
baslı basına bır mutluluk nedenıydı benım ıcın.
Her ne ıse, konu sızsınız su an.
Hanı demıssınız ya, 'kucuk surprızler' dıye,
bu kucuk surprızlerı sız yapıyor musunuz?
Kafasının dolu olduguna ınanmalısınız, erkekler daha cok gelecek kaygısı duyuyor.
Cunku bır kadın, calısmak, evının gecımını saglamak zorunda degıldır.
Fakat, erkek ıcın bu ne yazık kı boyle degıl. ıstısnalar harıc.
Fakat o ıstısnalar da baska bır dert, kadının evın ıdaresını dusunmesı daha da guc.
Bakın, benım esımı tanımam zaman aldı, hâlâ tam anlamı ıle tanıdıgımı dusunmuyorum.
Fakat sunu ogrendım kı,
eger sessızlıge gomulmusse ya tv.de en sevdıgı program vardır (kı bunu bılırım)
ya da, kafasında bın bır turlu soru ısaretı vardır.
Ben o vakıtler sadece esıme, 'canını sıkan bır sey mı var?' dıye sorarım,
yanıta gore konusmayı teklıf ederım.
Kımı zamanda zıhnını mesgul etmeye calısırım, cunku fark ederım vardır bır sorun.
Ama benımle paylasmak ıstemez.
Erkekler genelde gelecek kaygılarını paylasmak ıstemezler,
cunku eslerının onlara olan guvenlerının zedelenebılecegını dusunurler.
Belkıde butun yazdıklarımı kenara atıp, sadece su tavsıyeyı dıkkate alabılırsınız.
Bırbırınıze karsı her daım acık olmaya gayret edın. Bu onemlı bır ayrıntıdır.

Erkekler, kadınların aglamasına asına oldukları ıcın belkıde cok onemsemıyorlar.
Bırde aglama nedenını goz onunde bulunduruyorlar.
Yanı bellı bır kategorıye gırıyorsa aglama nedenın, o vakıt onemsıyorlar.
Sanırım bıraz haklılar.
Soyle dusunelım, bır cocuk olur-olmaz herseye aglayınca ebeveynlerı ne dusunur?
'Aman yıne ıstedıgı olmadı agladı, bıraz sonra susar'
Bence erkekler de kadınlar ıcın ıste tam olarak bu sekılde dusunuyorlar.
Sızın dun gece yasadıgınız olayın neredeyse aynısını ben cok defa yasadım.
Ben aglarken, o nasıl uyuyabılıyor dıye sasırırdım.
Sonra kuzu kuzu gıder yanında uyurdum.
Sonra gece boyu defalarca uyandıgını, sıgara ıctıgını duyardım.
Konusmayacagım, demıssınız.
Ne vakte kadar? Pekı bu sıze fayda saglayacak mı?
Gecenlerde okudugum bır kıtapta soyle yazıyordu?
'kendınıze sorun, bu yaptıgım bana ne fayda saglayacak?'
Eger, konusmamak sıze fayda saglayacaksa ve mutlu evlılık ıcın cozum bu ıse, konusmayın.
Fakat; deneyımlerım bunun buyuk bır hata oldugunu gosterdı.
Bu sadece, sorunları otelemek, oteledıkce de eslerın bırbırlerınden sogumasına neden olmaktan baska bır ıse yaramıyor.

Son düzenleme:

ağlamak derken öle sesli sesli değil biraz mutfakta zaman geçirdim tek başıma o yemek bile yemedi ki onun için işiten koştura koştura gelip yaptığımı bildiği halde.evet ağlamamı sevmez ona göre acizlik gibi birşey ama ben o üzülsün diye ya da ilgi göstersin diye yapmıyoum ki çok hasaas bir insanım gözyaşlarımı tutamıyorum.kendimi sıkarsam da rahatsızlanıyorum.yani ağladığımı bile görmedi fakat biliyordur tahmin etmiştir.ama hiç olmasa bi merak edip bakabilirdi.

çok mantıklı şeyler sölüyursun farkındayım ama şu an yaşadığım durum canımı yakıyor hemde çok oyuzden duygularım ağır basıyor ve cidden dun akşamki görüntü gözümün önünden silemiyorum içimde gerçekten birşeyler koptu gitti.

Selam kizlar, forum turuna ciktim ve yine uzuldum bitmeyen sorunlara
Burcu hayal canim dun yasadiklarina uzuldum.. neler oldu neler bitti?
Ama bak bende bunalimlara girdim kimseyi tanimiyordum hic bir arkadasim yoktu
28 sene yasadigim sehirden baska buyuk bir sehire geldim ve kendimi koyden geldim
hissettim.. cunku yasadigim sehir metropol ve cok kalabalik karisik bir yer..
esiminde kimsesi yok burda (var ama gorusmuyor) yapayalniz kaldik
hayat mucadelesinin icinde buldum kendim.. Oysa daha once kucuk bir evim bir isim ve ozgurlugum vardi
okul arkadaslarim vardi ailem ve ailemin cevresi kendi cevrem.. ama geldim hic bir sey kalmadi
ilk basta telefon ve internette gorustum arkadaslarimla sonra yavas yavas kesildi kontaklar..
benim esimle aramiz cok iyi olmasina ragmen
aynen senin mutsuzluklarini yasadim bunalimlara girdim
hatta esime patladim
ne temizlik ne is yapmak istemiyordum (halada yapmak istemiyorum bende huy bu)
anti sosyal olmustum iyice birde eskiye dayali sorunlarim vardi benim..
yani Allah biliyor ya pencere onunde esimi beklerdim agzinin icine bakiyordum geldiginde
benim karakterimin disinda olan seylerdi birisine bagimli olmak..
hatta konular actim burda
ama anladimki ayni yataga girdigin insan bile gecici bir rahatlik verir sana bu durumlarda
senin bir seyler yapman gerek.. kurslara git, ise gir istersen, bos bosta olsa vitrinlere bak
mesguliyetler bul kendine ama kendini eve kapatma bu sehirde kimsem yok diye!
esinle aranda ne olup ne bitiyor bilmiyorum
hakaret derecesine varan tartismalar nelerdi
bunlar hakkinda yorumda bulunamayacagim
sadece kendin icin derdinde olsa sorunlarinda olsa esinle aran iyi de olmasa
yasadigin yeri cekilir kil..
belki yasam tarzlarimiz farklidir dediklerimiz sana uymaz ama illa bir seyler yapabilirsin
her ne kadar is esinde bitiyor gorunsede bosluklarini gecistirecek bir kac saatlik
mesgaleler bul kendine..
ben gidiyordum alisveris hastasi olmadigim halde
alisveris merkezine gidip dolasiyordum
yada bos bos bir yerde oturup insanlari seyrediyordum
elimde bir derdi yada kitap bir cafede oturuyordum
sonra dil kursuna gittim (iki dilli bir sehirde oturuyorum)
ve simdi hamileyim ama disardan okuyorum

ALLAH sağ sağlim kucağna almayı nasip etsinİNŞALLAH.
Canım tavsiyelerin için çok saol ben zaten çalışıorum çalışmasam daha da kötü olurdum çok şükür ALLAHIMA işim var.ya okadar çok eski günlerimizi özlüyorum ki anlatamam ama evlenince hiç görmediğim aklımın ucuna gelmeycek davranışlar gördüm hayllerim kırık kolum kanadım kırık artık ona karşı çok uzağım ve yakın olmakta istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…