Yeni evli olup psikolojisi bozulan varmı?

bian kendimi gördüm yazdıklarında ve gelen yorumlarda bende yurtdsındayım aynı şeklde ayrı kaldık ben trip yaparsam yanıma geliyor gönlümü alıyor hepde tripde olmaz konustugum zman yok öle bişey diyor sen yanlıs anlıyorsun bende 6 aylık evliyim 4 sene sonra evlendik vala bu işin ilacını bulursan banada söle kardeş :84::84:

çok tanıdık bir durum... benim eşimin oyun hastalığı vardır tv seyretmezde oyun çok oynar benimle konuştuğu 3 kelimedir. "sigara çakmak kültabağı" bunu yüzünede söyledim bir kahkaha atıp "haklısın özür dilerim " dedi eşinle hiç bu konuda konuştun mu ? düşüncelerini hiç ifade etmeye çalıştın mı?

heralde tüm erkekler böle kaldırsınlar futbolu

benim eşimde akşam eve gideriz geçer tv'nin karşısına,gerekli gereksiz herşeyi izler..kumanda 3.eli gibi oldu zaten...

ama bugün nedense izleyeceğin birşey var mı diye sordu,akşam için

Bır cok kısı aynı sorunu yasamıstır dıye dusunuyorum.
Bızım evlılıgımızın ılk ayları oldukca sıkıntılı gectı.
Buyuk bır sorun yoktu aslında ama, uyum saglayamamak yeterınce yoruyordu bızı.
Ben sureklı benımle ılgılensın ıstıyordum, o ıse gunun yorgunlugunu uzanıp tv. ızleyerek atmak.
Ben surat asıyordum, o 'bunlara anlam veremedıgını' soyluyordu.
Bız, sızın gıbı uzun surelı bır bırlıktelık sonucu da evlenmedık ustelık.
Yanı, yasanacak o kadar cok sey vardı-kı!
Ve bana gore, butun bunlar bır anda yasanmalıydı.
Bu ıstegım yerıne gelmedıgı zamanlar, aglıyor, darılıyor-dum.
Sessızdı bır kere, tv ızlerken benı unutuyordu.
Surprızler yapmıyordu yada yapsa da benı yeterı kadar tatmın etmıyordu.
Tatmın olmadıgım ıcın de sureklı aglıyordum.
Sonunda sunu kesfettım, esım aglayarak, sızlanarak ıstedıgım her ne varsa kulak ardı edıyordu.
Cozum; ya şirinlık yaparak ıstemektı yada 'hafta sonu ıcın soyle bır plan yaptım' demektı.
Arada bır ıse, onun soluk almasına ızın vermek.
ılk aylarda soyle bır dusunce oluyor sanırım (en azından ben oyle dusunmustum)
'Bız yenı evlıyız, gezmelıyız, oynasmalıyız, sunu-bunu yapmalıyız'
ıyı ama, esım artık benım degıl mı? Rabbım ızın verırse, omrumu onunla gecırmeyecek mıyım?
Oyleyse, yasamak ıstedıgım her ne varsa, onu sık bogaz etmeden,
ısteklerımı aceleye getırmeden yasamayı denesem?
Sımdılerde hamdolsun mutluyuz, orta yolu bulduk.
Donup 1,5 yıl oncesıne baktıgımda esımden cok kendımı elestırıyorum sımdı,
bunu ona ıtıraf etmesem de
Kısacası, beklentılerınızı mınımuma ındırın, yasamak ıstedıklerınızı kısa bır ana sıgdırmaya calısmayın,
anın tadını cıkarın, guzel bır soz ettıgı vakıt, mutlulugunuzu ıfade edın.
Uzuldugunuzde ıse, cemkırmeden, uzuldugunuzu anlamasını saglayın.
Ve unutmayın, evlılıklerın ılk yılı her zaman zor olmus bugune dek.
Esım 1. yılımızı tamamladıgımızda, 'son aylarda daha mutluyum' demıstı.
Cunku evlılık zamanla oturur, ımza atınca ertesı gun bır mucıze olmaz.

Son düzenleme:

arkadaşım ne güzel anlatmmışsın.. ağzına sağlık aklımın köşesinde bulunduracağım bende bu söylediklerini

ellerine yüreğine sağlık çok olumlu bir yaklaşık altına imzamı atabilirmiyim

hersey tecrübe belkide biz kadınlar doyumsusuzdur dediğin gibi eşlerimiz yorgun geliyor bizse dırdır zamanla oturcak bişey tesekkürler cok güzel yorumlamıssın

demekki kadınların ve erkeklerin evlilikten beklentileri farklıymış bunu anladık... ve demekki her evlilikte olabiliyormuş

bende evlendiğim ilk günler aylar bunalıma girmiştim
beklentilerime karşılık bulamamak benım kendimi
boşlukta hissetmeme neden olmuştu...
zaman geçti..bazı seyleri daha iyi kavradım
ne kadar az beklenti okadar çok mutluluk dıyorum sımdı kendıme
Etrafımdaki herkes ilk 1 yıl evlilik çok zor dıyor
bir yılımızı doldurmaya bır kaç gün kaldı sabırsızlıkla bekliyorum
evliliğin yerine oturması zaman alan bir durum
büyük sabır gerekıyor ve anlayıslı olmak

arkadaşım ne güzel anlatmmışsın.. ağzına sağlık aklımın köşesinde bulunduracağım bende bu söylediklerini
Tesekkur ederım.
ellerine yüreğine sağlık çok olumlu bir yaklaşık altına imzamı atabilirmiyim
tabı, atabılırsınız.
hersey tecrübe belkide biz kadınlar doyumsusuzdur dediğin gibi eşlerimiz yorgun geliyor bizse dırdır zamanla oturcak bişey tesekkürler cok güzel yorumlamıssın

Rıca ederım.
Kesınlıkle evlılık zamanla oturuyor.
Unutulmaması gereken en buyuk ayrıntı bu belkıde.
Mucıze beklememek gerek
.

yorumların tamamını okuyamadım ama ben de aynı düşünüyorum.. biz de çok severek evlendik.aklımız çıktı evlenemicez diye. tam 2 yıl oldu geçiyor işte. bir de evlendikten 1 ay sonra hamile kaldım. çocuğun sorumluluğu,evin sorumluluğu vs derken sanki 40 yıllık evli karı-koca gibi olduk. hayattan zevk alamıyorum. benim de hemen gözlerim doluyor. gerçekten yalnız hissediorum kendimi. günler çok hızlı anlamsız geçiyor gibi. hiçbir aktivite yok.. neyse kendi derdimi anlatmaya başladım sanırım :)) ama evlilik böyleymiş.. belki monotonluktan çıkarmak,heycan katmak bizim elimizde doğru. ama onun için de teşvik ve güç gerekiyor. bilemiyorum. ben de evlenip mutsuz olanlar kervanındayım:))

Canim sapkam yokki cikartip saygi durusunda durayim
bu guzel yazin icin
evet cok dogru tespitlerin var ben soyle aciklamak istiyorum
benim evliligim ilk aylarimdan daha guzel bir hale geliyor
ilgi manyagi olan ben ilk aylarda kitabimi alip yatak odasina cekiliyordum
yada bazi sorumluluklari goz ardi ediyordum
adaptasyon sorunu yasiyordum
esim bunu saygisizlik olarak goruyor ve uzuluyordu
"benden ilgi istiyorsun ama sanki tek basina yasiyormus gibi hareket ediyorsun"
diyordu
benim basimdan bir evlilik gecti bu yuzden bu evlilikte bazi oyunlar oynamayi ogrendim!
kendimi cekiyordum ama surat asmadan
tavir aldigimi gozune sokmadan
uzgun bakislar atiyordum neyin var dedigimde gulumseyerek hic derdim
bu sefer sykiliyormusun diye sorar
bosver askim sen dinlen derdim boynumu bukerek :)
kendisi disari cikartmak icin zorlardi
cikarttigi zaman abartili mutlu olurdum
ilgiyle bogardim tesekkur ederdim
boyle boyle alistirdim simdi biraz ilgimi ceksem
sevindirmek icin ugrasir
"sen benimle ilgilenmiyorsun" diye kizacagima
"ilgilenmeyecek kadar yorgun olmana uzuluyorum" derdim
yok ben yorgun der sirnasir gonulumu alir..
eleferanin dedigi gibi kesinlikle kizmamak sikayetini her daim dile getirmemek gerekir
ben esime beni mutlu ettigi takdirde sirnasir simartirim
yani bana bir adim atsin ben ona uc adim atarim mantigiyla
boyle alistik artik
ama bilesinki evililigin ilk aylari hatta ilk senesi gercekten zor oluyor
herseyi ayni anda isteme bence

hepnize destekleriniz için tşk ederim yazdıklarınız çok anlamlı benim için saolun.

çok güzel şeyler yazmıssın tşkler.burda başka biri bu konuyu açsaydı emin ol yazacak çok şey bulurdum ama insan kendi başına geldiğinde kendine akıl veremiyor mağlesef ben küçük süprizler diyorum o bana kafamda çok şey var neolcaz işler nasıl gittcek nasıl geçincez gibi.benim isteklerim madiyatla ilgili değilki ufacık kağıda güzel bir iki söz yazıp yastığımın kenarına bıraksa yeter.

ay bende yaşamıştım işten yorgun argın eşim geldiğinde e bende çalışıyorum bende yorulmuşum dört gözle beklemişim akşam olsun eşim gelsin beraber yemek yiyelim koklaşalım konuşalım filan ama öyle olmuyordu sanki yıllardır evliyizde artık konuşmayı bırak yüzüme bile bakmıyor gibiydi gerçekten sıkılmaya başlamıştım zaten çabuk sıkılıyo canım ama Allahtan öyle trip atan küsen biri değilim. yemekten sonra yaaa caım sıkılıyo herşey aynı biz evlenmeden önce daha çok konuşuyorduk daha güzel eğleniyorduk hiç düşündüğüm gibi olmuyor zaten yemek yap toparla yıka filan derken zamanda geçiyo falan deyince e ne diye bu kadar uğraşıyon otur biraz dinlen yanıma gel sonra beraber kaldırırz demeye başladı hoşuma gitti sonra artık akşamları o geldiiğinde kapıyı hep ben açtım güleryüzle baktım hoş geldin aşkım beniiim dedim. o belki benim enerjimden etkilenip oda gözlerimin içine bakarak hoşbulduk bebeğim deyip bir buse kondurmaya başladı. böyle devam etti ediyor 2,5 yıl oldu ama biz hala böyleyiz sabah işe giderken ve geldiğinde o buse muhakkak oluyor olmazsa eksikliğini hissetmeye başladık.

bu kadar küçük bir hareketin belki ilk adımını ben attım ama yaydığı enerji sayeseinde eşim devamlılığını sağladı. artık yemek yap sofra kur topla yıka derken eşimi yalnız bırakıp işlere gömülmüyorum eşimle olduğum o anın tadını çıkartıyorum. ondan yanıma gelip oturmasını beklemiyorum ben gidiyorum oturuyorum bazen usulca uzanıyorum dizine yatıyorum bunlar her seven erkeğin hoşuna giden şeyler sanmıyorumki diyen çıksın öteye git rahatsız etme beni diyeni... zamanla oda alıştı artık en yanına gittiğimde eli sürekli yüzümdedir elimdedir sever ööle zaten artık adım kediye çıktı kedi gibi geliyon sokuluyon bide okşuyorum hemen mutlu oluyon kedi gibisin der. hatta ne kadar kolay mutlu oluyorsun der yani bir adını kolay mutlu edebileceğini aslında öğrenmiş ben mutlu olunca oda mutlu oluyor haliylen enerji meselesi karşılıklı etkileşim oluyor

umarım benim de bu zor günlerim geçer

kesinlikle katiliyorum.. bende konu sahibi gibi bilmedigim bir sehire geldim arkadassiz akrabasiz ailesiz
yasadim ve cok canim sykiliyordu.. esim isten gelince hersey toz pembe olacak diye dusunuyordum
adam bil geliyor yorgun iflahi kesik bir sekilde.. ilk onceleri surat astim cokta trip yaptim..
sonra teknikleri degistirdim ve bu boyle devam edior hepte etsin bence..

bazen okadar yalnız hissediyorum ki kendimi anlatamam ama konuşuncada çocuk muamelsei görüyorum eşimden genelde bilmiyorum içime attığımda daha sonra daha büyük patlama yaşıyorum.çevremde görüyorum dırdırcı kaprisli kadınlar ne kadar kıymet görüyor eşlerinden süprizler felan bu sizce nedir kısmetsizlik mi?ben hak etmiyormuyum neden benim eşimin içinden bana süprizler küçük jestler yapmak gelmiyor beni yeteri kadar mı sevmiyo desem okadar zorluklar yaşadık sevmese bugünlere gelemzdik kesinlikle ama evliliğim başından böle giderse ilerde daha da monoton olacağından korkuyorum.

evlilik sorumluluklar getiriyor maddi manevi
herşeye karışan ailelerde olabiliyor!
eşinizin kişiliğini aynı evde yaşarken daha kolay anlayabiliyorsunuz
biraz zaman ve biraz deneyim herşeyin düzelmesini sağlıyor

eşim hediyeler alıp süprizler yapan bir eş değil
iltifat eden bir eş hiç değil
ilk yıllarımda tartışma nedenim olurdu bunlar
şimdi harika bir eş ve baba olduğunu görünce asıl bunlara şükredilmesi gerektiğini anlıyorum

evliliğimin 5.yılındayım ve dip not olarakta yazmak istediklerim;
eşine ailesini kötülemeyeceksin(çünkü hiçbirşey değişmiyor:)
oğlunu paylaşamadığını söyleyen kayınvaldenin karşısında eşinle samimi olacaksın
3.şahısların yanında kesinlikle eşinle tartışmayacaksın
mutluluğunu gören fesat insanların mutsuzluğu olur bu....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…