- Konu Sahibi BURCUHAYAL
-
Canim sapkam yokki cikartip saygi durusunda durayim
bu guzel yazin icin
evet cok dogru tespitlerin var ben soyle aciklamak istiyorum
benim evliligim ilk aylarimdan daha guzel bir hale geliyor
ilgi manyagi olan ben ilk aylarda kitabimi alip yatak odasina cekiliyordum
yada bazi sorumluluklari goz ardi ediyordum
adaptasyon sorunu yasiyordum
esim bunu saygisizlik olarak goruyor ve uzuluyordu
"benden ilgi istiyorsun ama sanki tek basina yasiyormus gibi hareket ediyorsun"
diyordu
benim basimdan bir evlilik gecti bu yuzden bu evlilikte bazi oyunlar oynamayi ogrendim!
kendimi cekiyordum ama surat asmadan
tavir aldigimi gozune sokmadan
uzgun bakislar atiyordum neyin var dedigimde gulumseyerek hic derdim
bu sefer sykiliyormusun diye sorar
bosver askim sen dinlen derdim boynumu bukerek :)
kendisi disari cikartmak icin zorlardi
cikarttigi zaman abartili mutlu olurdum
ilgiyle bogardim tesekkur ederdim
boyle boyle alistirdim simdi biraz ilgimi ceksem
sevindirmek icin ugrasir
"sen benimle ilgilenmiyorsun" diye kizacagima
"ilgilenmeyecek kadar yorgun olmana uzuluyorum" derdim
yok ben yorgun der sirnasir gonulumu alir..
eleferanin dedigi gibi kesinlikle kizmamak sikayetini her daim dile getirmemek gerekir
ben esime beni mutlu ettigi takdirde sirnasir simartirim
yani bana bir adim atsin ben ona uc adim atarim mantigiyla
boyle alistik artik
ama bilesinki evililigin ilk aylari hatta ilk senesi gercekten zor oluyor
herseyi ayni anda isteme bence
kızlar hepiniz doğru söyliüyorsunuz biliyorum ama işte insan bir boşluğa düşmüş gibi oluyor.çıkmak çok çok daha güzelmiş:)
Son duru nedir
umarim daha iyisindir..
merhaba canım; biz 1 yıla yaklaştık ve bunun 2 ayı ayrı ülkelerde geçti iş gereği;
birkaç ay öncesini hatırlıyorum da; senin gibi ghissettiğim çok dönemler oldu...
çatışmalarda kendime çok güvenirdim o yüzden psikologa gitmeyi baştan kabullenemedim ama sonra baktım çözemiyoruz yurtdışındayken bile benimle tartışıyor bir psikologla anlaştım ve sanal ortamda yazışarak kendisine sıkıntılarımı anlattım.
uzman birine anlatmak inanılmaz rahatlatıyor insanı; annen eşin dostun tam anlamıyla tarafsız olamayabiliyor ama 2nizi de hiç tanımayan biri tarafsız olarak seninle konuşuyor ve hem rahatlıyorsun hem de önerilerinden aklına yatanları uyguluyorsun.
ben psikologla yüzyüze görüşemediğimden yazmaktan sıkılıp çabuk bıraktım ama yazdığım sıkıntılar üoldukça hafifletti beni.
söylediklerinden en çok hoşuma giden; insan beyni 3 olumsuzdan fazlasına kapılarını kapatır. tartışırken sürekli olumsuzlukları konuşur ve birbirimizi suçlarız sonunda bir yere varamayız demişti...
bu konu çok çetrefilli tatlım; diyorum ya; ben de çok uğraştım; sonra baktım ki ömrümüz geçip gidiyor 1 gün küs kal 2 gün küs kal nereye kadar? ona kırgınlıklarımı tatlı tatlı anlatmaya başladım. baştan çok zor geldi; hem kabahati olan o hem alttan alan ben ohh ne ala diye düşünüyordum ama sonradan yola gelmeye başladığını gördükçe motive oldum açıkcası.
biz kadınlar haklı olduğumuzu bilince çok inaçı oluyoruz galiba. kafamızda bir cümle kurup onun söylemesini bekliyoruz. halbuki kimin haklı olduğunun önemi yok aslında, sizin anlaşabiliyo olmanızın önemi var. haklı da olsan tatlı dille ve üzüldüğünü ifade ederek anlatmayı dene. biraz naz biraz< cilve de iyi gelir. eğer eşin benimki gibi inatçıysa uzun sürcektir ama pes etme. sevdiğin adamla mutlu olmak için tabi ki emek vereceksin bunu yenilgi gibi görme.
biz bi ara bi dosya hazırlamıştık rahatsız olduğumuz konuları yazıp her hafta okuyorduk.
son yöntemimiz birbirimize terapi yapmak :) sanki karıkoca değiliz de o benim psikologum gibi :)
tşk ederim canım biliyorum bazen okadarmutluyum ki göklerin ustunde ucuyorum bazen yere yapışyorum inanki hem bu kadar mutlu eden bi insan aynı derecede nasıl bu kadar üzebilir bilmiyorum.evet kocam inatçı ama ben ondan beter inatçyım illa beklediğim hareketi yapması lazım diye düşünüyorum belkide o başka hareketiyle belki çoktan belli ediyo suçluluğunu da ben senin deiğin gibi takılı kalıyorum.çok doğru sölüyorsun bu konuda ama şu var ben çok sinirlensem dahi kırıcı kelimeler kullanmamaya çalısırken o nasıl iç rahatlığıyla kullanabiliyor hayret ediyorum ve hala çıktığımız zamanları yaşıyor olmak evlilik hayallerimizi kurmaya devam ediyor olmak isterdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?